Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Τουρκική πρόβα αεραπόβασης στο Αιγαίο


Μείζονα αεραποβατική άσκηση της οποίας το σενάριο προέβλεπε την αερομεταφορά στο «πρώτο κύμα» ενός ολόκληρου τάγματος Ειδικών Δυνάμεων σε νησί εκτέλεσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διάρκεια της άσκησης EFES.
H άσκηση ξεκίνησε νύχτα και συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της ημέρας και σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν 52 μέσα μεταφορικά ελικόπτερα AS 532 Cougar Mk2 και S-70 Black Hawk. Οι μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτές που βρίσκονται ανεπτυγμένες στην Μικρασιατική ακτή απέναντι από την ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων οι οποίες περιγράφονται στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί.
Οι πληροφορίες του defencenet.gr είναι εντυπωσιακές:
* για πρώτη φορά έγινε μία πλήρης επίδειξη των αυξημένων δυνατοτήτων αεροκίνησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες πλέον πιστοποιήθηκε πως έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ένα πλήρες τάγμα μαζί με τον εξοπλισμό και τα βαρέα του όπλα, ημέρα και νύχτα
* Η τελική φάση της τουρκικής άσκησης αεραποβάσεως EFES ήρθε σαν «αποκάλυψη» και για τις δύο πλευρές του Αιγαίου αφού η εκτέλεση της κίνησης για την δημιουργία αεραπρογεφυρόματος, με την χρήση 52 ελικοπτέρων των προαναφερόμενων τύπων, υπήρξε υποδειγματική και αποτελεί κανονική πρόβα για την υπερκέραση οργανωμένων παράκτιων αμυντικών οχυρώσεων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η τελική φάση της άσκησης είναι οργανωμένο με εμπόδια και κωλύματα, όπως ακριβώς θα είναι και το «περιβάλλον» υπό πραγματικές συνθήκες…
Είναι σαφές πως η ελληνική πλευρά διαπίστωσε τα εξής:
- Στην περίπτωση μεγάλων νήσων, μία ανάλογη τουρκική αεραποβατική ενέργεια θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα για...

...την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του αεροπρογεφυρόματος αφού η εγγύτητα με τις μικρασιατικές ακτές, ο αριθμός των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και ο αριθμός και εξοπλισμός των εισβολέων θα είναι τόσο μεγάλος ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, με αποτέλεσμα η ελληνική άμυνα να αντιμετωπίσει πρόβλημα κορεσμού.
- Στην περίπτωση των μικρότερων νήσων, η τουρκική δυνατότητα αερομεταφοράς είναι τόσο αυξημένη όπου τα αποτελέσματα, δυστυχώς, μπορεί να είναι ΑΚΑΡΙΑΙΑ.
- Εκτιμάται λοιπόν πως η τουρκική «επίδειξη δύναμης» θα πρέπει να έχει και ένα «θετικό». Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε αλλαγή και αναπροσαρμογή του αμυντικού της δόγματος στην περιοχή του Αρχιπελάγους.
Αργά αλλά σταθερά η Άγκυρα αυξάνει τις δυνατότητες «κάθετου ελιγμού» με αποτέλεσμα η «δύσκολη» γεωγραφία του Αρχιπελάγους να γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Η κατάσταση επιβάλει την υιοθέτηση μέτρων και ριζοσπαστικών λύσεων στην αντιμετώπιση μίας διαρκούς αυξανόμενης απειλής ενώ εγείρει για άλλη μία φορά και το ερώτημα για την αντίστοιχη ελληνική ικανότητα αερομεταφοράς και επιτυχούς εκτελέσεως του «κάθετου ελιγμού».
Οι προαναφερόμενες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά τις επισημάνσεις και αναλύσεις του defencenet.gr και των περιοδικών ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και COCKPIT. Στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί παρουσιάζονται οι δυνάμεις των δύο πλευρών στην γραμμή αντιπαράταξης στο Αιγαίο καθώς και τουρκική στρατηγική της σταδιακής αμφισβήτησης ακόμα και κατοικημένων νήσων.
Υπενθυμίζεται πως στο προηγούμενο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ γίνεται μία λεπτομερής παρουσίαση της σταδιακής ανάπτυξης των δυνατοτήτων του ελικοπτερικού στόλου της Τουρκίας καθώς και μία ανάλυση για τα σημαντικά «μαθήματα» αμφίβιων επιχειρήσεων και αεραποβάσεων τα οποία εξήχθησαν από την άσκηση EGEMEN.
Ας σημειωθεί πως η επικείμενη απόκτηση και ελικοπτερων Chinook θα επιτρέψει στην Άγκυρα να ενισχύσει το πρώτο κύμα επίθεσης με το απαραίτητο υλικό και προσωπικό έτσι ώστε το δυνητικό αεροπρογεφύρομα να μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε μία ισχυρή δύναμη κατοχής…
Από το kostasxan
Read More......

Η εκτέλεση Τσαουσέσκου


Nicolae Ceausescu - Execution - Part 1 - Click here for more home videos

Ceausescu's Execution - These bloopers are hilarious

Read More......

Αυτοί που αποκεφαλίζουν κατάδικους διαδηλώνουν στην Ελλάδα


Την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσε η εκτέλεση και η δημόσια έκθεση του πτώματος ενός Σαουδάραβα, ο οποίος κατηγορείτο για διπλή ανθρωποκτονία.
Ο Αχμάντ Αντχίμπ μπιν Ασκάρ αλ Σαμαλανί αλ Ανζί εκτελέστηκε την Παρασκευή δι’ αποκεφαλισμού. Η σορός του κρεμάστηκε σε κεντρική πλατεία του Riad και αφέθηκε να αιωρείται μέχρι αργά τη νύχτα, προκειμένου να παραδειγματίσει επίδοξους μιμητές του εκτελεσθέντος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Είναι τρομακτικό...

...που ακόμα πραγματοποιούνται αποκεφαλισμοί και σταυρώσεις», προσθέτοντας, ότι 102 άνθρωποι εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία μέσα στο 2008.

Το περιστατικό συνέβη λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσκεψη στη χώρα του Αμερικανού προέδρου, Barak Obama, για διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο Abdallah.
Read More......

Τρεμόπουλος: Όχι στη Θράκη οι Πόντιοι


Στο περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, στο τεύχος ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ο Εφιάλτης Τρεμόπουλος είχε αρθρογραφήσει εναντίον της εγκατάστασης Ποντίων στη Θράκη επειδή χαλούσε η σούπα της Άγκυρας.
Παρακάτω, θα βρείτε σκαναρισμένη τη σελίδα του περιοδικού...


Read More......

Είδα έναν Εφιάλτη στον ύπνο μου και του έμοιαζε πολύ



Read More......

Η λαθρομετανάστευση τινάζει στον αέρα το αγγλικό κατεστημένο


Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν οδεύει προς εκλογική "καταστροφή", την κατακρήμνισή του στην τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με την έρευνα του Populus για την εφημερίδα The Times οι Εργατικοί υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, μετά από τις αποκαλύψεις των τριών τελευταίων εβδομάδων για τα παράλογα έξοδα των βουλευτών. Το Εργατικό κόμμα υπέστη νέα μείωση του ποσοστού του κατά εννέα μονάδες, συγκεντρώνοντας μόλις 16%, οι Συντηρητικοί υπέστησαν μείωση του ποσοστού τους κατά τέσσερις μονάδες, στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν οκτώ μονάδες, πέφτοντας στο 12%. Μεγαλύτερος ωφελημένος της οργής των ψηφοφόρων για τα μεγάλα βρετανικά κόμματα μοιάζει να είναι το...


...Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Independence Party, UKIP), το οποίο προτείνει η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτές. Το ποσοστό του υπερτριπλασιάστηκε, φθάνοντας από το έξι το 19%, από την έναρξη των αποκαλύψεων, και το ποσοστό αυτό, εάν επαληθευτεί, αρκεί για να το φέρει στην δεύτερη θέση. Με τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία να αναμένονται μέσα στους επόμενους 12 μήνες --έως τον Ιούνιο του 2010--, εάν σημειωθεί μια τέτοια ήττα των Εργατικών στις ευρωεκλογές είναι βέβαιο ότι θα ανακινηθεί το θέμα της ηγεσίας του Μπράουν, ο οποίος πασχίζει να βγάλει τη Βρετανία από την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα επανέλθει στο προσκήνιο το αίτημα της αντιπολίτευσης να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Συνολικά το 62% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Μπράουν επλήγη περισσότερο από το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών, το οποίο οδήγησε άλλο έναν βουλευτή --τον πρώην υπουργό Γεωργίας Έλιοτ Μόρλεϋ-- να δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά έδρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δείγμα 1.001 ενήλικες από την 27η έως την 28η Μαΐου. Ο Μπράουν υιοθετεί σκληρή στάση όσον αφορά το σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα. "Η δημοκρατία μας επλήγη από τα σκάνδαλα των τελευταίων εβδομάδων" --το χορό των αποκαλύψεων για τα οποία άρχισε η εφημερίδα Daily Telegraph--, είπε. "Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποκαθάρω την πολιτική (ζωή)". Ωστόσο ο Μπράουν μοιάζει να οδεύει προς βέβαιη ήττα στις βουλευτικές εκλογές--όποτε και αν γίνουν. Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματά τους δίνουν το προβάδισμα, με 41%, στους Τόρις, με τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν μόλις 21%.

σχόλιο zorro: αυτό το κόμμα έχει ως κεντρικό σύνθημα την παύση της λαθρομετανάστευσης στη χώρα, την απέλαση των παρανόμων μεταναστών και την εθνική ανεξαρτησία της Αγγλίας από τα "δαπανηρά δεσμά" της ΕΕ. Εδώ οι σάπιοι κομματάρχες ανέχονται την κατάσταση και οι τηλεοράσεις αβαντάρουν τις εθνοπροδοτικές θέσεις Εφιαλτών σαν τον Τρεμόπουλο.

Από την Αξία
Read More......

Κανένας στα LIDL - βγάζει τα ελληνικά προϊόντα από τα ράφια της!


Επώνυμα και ελληνικά προϊόντα αποφάσισε να βγάλει από τα ράφια της η διοίκηση της Lidl Hellas. Παράλληλα, κατ’ εντολή της μητρικής, η ελληνική θυγατρική προχώρησε στην απομάκρυνση στελεχών τα οποία αλλοίωσαν την εικόνα της φθηνής αλυσίδας, που χρόνια τώρα αποτελεί το σλόγκαν της εταιρείας.
H αδρεναλίνη των εξελίξεων στα ενδότερα της ελληνικής θυγατρικής έχει κορυφωθεί εξαιτίας και των πρόσφατων ριπών από τη μητρική για κακοδιαχείριση και ανεπαρκή αντιμετώπιση κρίσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο τετράμηνο η γερμανική θυγατρική περιορίζει δραστικά τα επώνυμα σήματα που διακινεί, αντικαθιστώντας τα με προϊόντα που φέρουν την επωνυμία της.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει μειώσει...


...τους επώνυμους κωδικούς της από 400 που ήταν στα τέλη του έτους σε 250 και έπεται συνέχεια. Πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω τα επώνυμα σήματα που διατίθενται στα γαλακτοκομικά, τα σνακ και στα λίπη - έλαια.

Οι κωδικοί

Μερικές από τις πιο γνωστές φίρμες που σήμερα βρίσκονται στα ράφια της αλυσίδας είναι οι Γιώτης, Παπαδοπούλου, Μινέρβα, Δωδώνη, Νestle, Kraft, Eλαΐς Unilever, Procter & Gamble, Pepsico-HBH.

Από τα καταστήματά της διακινεί περί τους 1.700 κωδικούς προϊόντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μητρική πολυεθνική έχει βάλει εδώ και καιρό στον πάγο την ελληνική θυγατρική, καθώς η επιλογή της τελευταίας να εμπορευτεί επώνυμα σήματά της είχε ως συνέπεια πτώση της κερδοφορίας.

Όπως υποστηρίζεται, η προσθήκη επώνυμων σημάτων στα ράφια της Lidl μπορεί να ανέβασε το μέσο κόστος του καλαθιού, αλλά μείωσε τις πωλήσεις, καθόσον κατέστησε το σλόγκαν «Η Lidl είναι φθηνή» εδώ και ένα χρόνο κενό περιεχομένου. Πέραν αυτών, λέγεται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα σε επίπεδο διοίκησης.

Πηγές υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής κατηγορήθηκε από τη μητρική για ανεπαρκή αντιμετώπιση κρίσεων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό το όνομα της εταιρείας είχε συνδεθεί με την υπόθεση του επιμολυσμένου ηλιελαίου, ουδείς δε εκπρόσωπος της Lidl Hellas εμφανίστηκε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Όλα αυτά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, προσφέρουν σημαντικά περιθώρια ελιγμών στον ανταγωνισμό, πρωτίστως δε στον παραδοσιακό αντίπαλο της Lidl, την Αldi.

Η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής επιχειρεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το σήμα Lild. Επικεφαλής βρίσκεται Γερμανός μάνατζερ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον τελευταίο μήνα. Επίσης απομακρύνθηκε ο μέχρι πρότινος διευθυντής ανάπτυξης της αλυσίδας, για να αντικατασταθεί από Ελληνογερμανό, ο οποίος θα έχει την ευθύνη ανάπτυξης της αλυσίδας στην εσωτερική αγορά τουλάχιστον μέχρι το 2011.

Mέχρι και το 2008 η διαφημιστική πολιτική της Lidl ήταν περιορισμένης εμβέλειας με φυλλάδια προσφορών που κυκλοφορούσαν ευρέως σε χιλιάδες αντίτυπα door to door, και με περιορισμένο αριθμό ολοσέλιδων διαφημιστικών καταχωρίσεων. Σήμερα η πολιτική αυτή αναθεωρείται. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να επαναφέρει στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή την εικόνα της Lidl ως της πιο φτηνής αλυσίδας λιανικής.

Απώλειες

Τα προαναφερθέντα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν φρενάρει την ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής. Στελέχη υποστηρίζουν ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα η αύξηση του τζίρου της αλυσίδας δεν ξεπερνά το 2%, όταν πριν από μία τριετία ξεπερνούσε άνετα το 15%. Εκτιμάται ότι φέτος τα έσοδά της δεν θα υπερβούν το 1,3 δισ. ευρώ.

Να ληφθεί υπόψη ότι, για να μην δημοσιεύει ισολογισμούς, η Lidl έχει συστήσει ξεχωριστές ανά κατάστημα εταιρείες περιορισμένης ευθύνης· επομένως ουδείς γνωρίζει τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η γερμανική πολυεθνική εισήλθε στην ελληνική αγορά το 1999. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία ξεκίνησε τις επενδύσεις της από τη Βόρειο Ελλάδα, ποντάροντας στο γεγονός ότι εκεί κατοικούσαν πολλοί μετανάστες. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 212 καταστήματα, ενώ τα ακίνητα όπου αυτά στεγάζονται είναι κατά 80% ιδιόκτητα.

Κάθε κατάστημα υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί ημερήσιο τζίρο 15.00017.000 ευρώ. Μολονότι το φετινό σχέδιο ανάπτυξης προέβλεπε το άνοιγμα 30 νέων καταστημάτων, κατά πληροφορίες δεν θα ανοίξουν ούτε τα μισά. Και προγραμματισμένες επενδύσεις, όπως για τις καινούργιες αποθήκες στο Κορωπί, όπου η εταιρεία έχει αγοράσει 60 στρέμματα, ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.

Who is who

Η ΑΛΥΣΙΔΑ Lidl ανήκει στον Dieter Schwarz. Με συνολική περιουσία άνω των 10 δισ. ευρώ, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος πολίτης της Γερμανίας. Γεννημένος το 1939 στην πόλη Heilbronn, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Πατέρας του ήταν ο Josef Schwarz, ο οποίος το 1930 έγινε μέτοχος της εταιρείας χονδρικής πώλησης φρούτων Lidl & Co. Η εταιρεία μετονομάστηκε αργότερα σε Lidl & Schwarz και δραστηριοποιήθηκε στο χονδρεμπόριο τροφίμων και ποτών.

Το 1973 ο γιος του, σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας, Dieter Schwarz άνοιξε το πρώτο κατάστημα Lidl discount στο Λουτβιχσχάφεν. Η στρατηγική της Lidl προβλέπει διεθνή επέκταση. Λειτουργεί 7.271 καταστήματα σε 20 χώρες. Επιπλέον λειτουργούν 500 καταστήματα χονδρικής, ιδιοκτησίας του Dietel Schwarz, υπό την επωνυμία Kaufland.
Από την Ισοτιμία
Read More......

Ποιοι άχρηστοι Οργανισμοί θα καταργηθούν


Υπό την πίεση των συστάσεων του ΔΝΤ η κυβέρνηση εμφανίσθηκε να προαναγγέλλει την κατάργηση 255 οργανισμών του Δημοσίου, όταν η ίδια τα τελευταία χρόνια δημιούργησε 695 νέους φορείς που παρείχαν 11.443 θέσεις εργασίας σε ημέτερους.

Το κόστος των νεοϊδρυθέντων οργανισμών σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 222.228.679 εκατ. ευρώ, ενώ από τους υπό κατάργηση ο προϋπολογισμός θα ωφεληθεί 25 εκατ. ευρώ. Με εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αναστρέψει το κλίμα που είναι βαρύ για την ίδια.

Φορείς

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το 2004 ιδρύθηκαν: πέντε νέα ΝΠΔΔ, δεκατρία νέα ΝΠΙΔ, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 5 νέες Ειδικές Γραμματείες, 1 νέα Γενική Επιθεώρηση, 9 νέες Γενικές Διευθύνσεις, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 85 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 30 νέα Αυτοτελή Γραφεία, 4 νέα Κέντρα και Ινστιτούτα. Συστήθηκαν: 172 νέες θέσεις Συμβούλων-Συνεργατών σε Υπουργεία και Διοικήσεις Οργανισμών, εξακόσιες 659 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού, 3.210 νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, 3.300 νέες θέσεις ειδικής 3ετούς σύμβασης, 16 νέες θέσεις Αναπληρωτών Προϊσταμένων και Διευθυντών Υπουργείων, 52 νέες θέσεις μελών Δ.Σ. Οργανισμών και Ταμείων, 4.029 θέσεις Αγροφυλάκων. Και συγκροτήθηκαν: 435 νέες Επιτροπές και 32 νέες ομάδες εργασίας.

Η συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι παλιό σχέδιο για την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός στις 20 Μαρτίου του 2004, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είπε επί λέξει: «Πρέπει να υπάρξει περιορισμός της κρατικής σπατάλης, έτσι θα βρούμε τους πόρους για την κοινωνική πολιτική». Στο μείζον αυτό θέμα ο Κώστας Καραμανλής επανήλθε και κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2006: «προωθείται σχέδιο...

...αναδιάρθρωσης ή κατάργησης υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος στις 4 Οκτωβρίου 2006 μιλώντας στη Βουλή. «Έχουν υπάρξει αποφάσεις και πρόβλεψη συστήματος ελέγχου για την αναδιάρθρωση ή συγχώνευση ή μετατροπή υπηρεσιών, επιτροπών και φορέων του Δημοσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι διαβεβαιώσεις όμως του Κ. Καραμανλή και του Π. Παυλόπουλου άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά μόλις πριν από λίγες ημέρες, με τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος ανακοίνωσε «τη συγχώνευση - κατάργηση 255 φορέων, από τους 620 που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα».

Το κράτος στη χώρα μας γιγαντώνεται σταδιακά, μέσω των προσλήψεων που κάθε κυβέρνηση χρησιμοποιεί για καθαρά εκλογικούς λόγους. Ήδη για το 2009 έχουν εξαγγελθεί περίπου 30.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ενέκριναν την πρόσληψη 11.200 ατόμων με συμβάσεις ανάθεσης έργου και 3.440 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δήμους και νομαρχίες. Σημειώνεται ότι προ ημερών είδε το φως της δημοσιότητας έκθεση του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει τρόπους με τους οποίους παρακάμπτεται το σύστημα προσλήψεων.

Πενιχρές είναι και οι επιδόσεις της κυβέρνησης στο θέμα της πάταξης της γραφειοκρατίας, που αποτελεί άλλη μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού η οποία παραμένει κενή περιεχομένου. Η γραφειοκρατία απειλεί την Ελλάδα και κοστίζει ετησίως 15 δισ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης και των ασφυκτικών πιέσεων των Βρυξελλών για δραστική μείωση των δαπανών του Δημοσίου. Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται ανάγλυφα και στην τελευταία ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2008.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην πρώτη θέση του ΟΟΣΑ όσον αφορά την γραφειοκρατία για την ίδρυση μιας εταιρείας. Απαιτούνται 15 διαφορετικά έγγραφα και διαδικασίες, όταν στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία η εταιρεία ιδρύεται με μια απλή αίτηση σε ένα γραφείο, ενώ στη Σουηδία και τη Φινλανδία χρειάζονται μόλις τρεις διαδικασίες.
Από την Ισοτιμία
Read More......

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Σμήνη Σαν Σφήκες


Στο βίντεο με τα επεισόδια υπάρχει ένας "κύριος" που δίνει κατευθύνσεις προς τους αλλοδαπούς! ποιός είναι ο κύριος αυτός; τι δουλειά έχει στις υποτίθεται αυθόρμητες εκδηλώσεις αγανάκτησης; έχει σχέση και με άλλες περιπτώσεις συγκεντρώσεων που εκδηλώθηκαν επεισόδια;
Βάλτε δυνατά το ήχο και θα ακούσετε τις προτροπές-διαταγές για το που θα κατευθυνθεί το μαινόμενο πλήθος.
Πηγή: http://www.greekalert.com

Read More......

Τρίτο κόμμα οι Νεοκεμαλιστές στην Ελλάδα!



Εκεί που τον ήξερε μόνο ο θυρωρός της Πολυκατοικίας του, νάτος πετιέται στο…8,5% ως …τρίτο κόμμα ο…Τρεμόπουλος!
Ο Παπαθεμελής και ο Ζουράρις του Ελληνικού Μακεδονικού Μετώπου και των αγώνων στο 1,5% και ο Τρεμόπουλος των Σκοπιανών και του βαθέος κράτους της Άγκυρας στο…8,5%!!!

…Ο αγωνιστής Πόντιος Βαχίτ Τουρσούν κυνηγημένος, χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ο δηλωμένος αρνητής του εγκλήματος της Γενοκτονίας εναντίον των Ποντίων Τρεμόπουλος στο….8,5%!!!

Τρίτο κόμμα οι Νεοκεμαλιστές στην Ελλάδα!

Φανταστείτε τι δόξα έχουν να δουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το βράδυ των... εκλογών…

…. Τη δόξα που θα γνωρίσει η εικόνα του Τρεμόπουλου τη Δευτέρα των εκλογών σ’ όλα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.

(Αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις).

Σε μια Ελλάδα ανοχύρωτη, όπου τα golden boys και gırls των Πανεπιστημίων και των ΜΜΕ μισούν την ιστορία μας και κάνουν ό, τι περνά απ’ το χέρι τους να τη διαγράψουν…

…Όπου αναδεικνύονται σε υπέρτατη αξία τα δικαιώματα όχι του λαού, των φτωχών, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά των λογής- λογής ‘μειονοτήτων ‘ φιλοσκοπιανών μεταλλαγμένων Βουλγάρων και κεμαλικών πρακτόρων, ενώ παράλληλα χλευάζονται οι δημοκρατικές κι ανθρώπινες φωνές στη Θράκη που απαιτούν σεβασμό τω ν συνταγματικών τους δικαιωμάτων…

Ο άνθρωπος που έχει εκφραστεί κατά της εγκατάστασης των νεοπροσφύγων αδελφών μας Ποντίων στη...
http://Vroutos.blogspot.com
...Θράκη με άρθρο του σε …Οικολογικό περιοδικό- http://taxalia.blogspot.com/2009/05/blog-post_3834.html -για να μην … αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση, με άλλα λόγια για να μην ακυρωθεί η στρατηγική του βαθέος τουρκικού κράτους δηλαδή της Εργκένεκον(!!!)…

…Αυτός που έφτασε στο έσχατο σημείο να ζητά να αφιερωθεί ένας κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκης στον Κεμάλ (ως να λέμε να ονομαστεί κεντρικός δρόμος της Ιερουσαλήμ σε οδό Χίτλερ)…

…Αυτός ο δηλωμένος εχθρός του εθνικών μας συμφερόντων, κρύβει το αποτρόπαιο πρόσωπό του κάτω απ’ τη μάσκα των Οικολόγων Πράσινων.

Το ερώτημα είναι: Θα περάσουν οι πεμπτοφαλαγγίτες; Θα βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Ή τελικά θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε μικρούς ανθρώπους, που μέσω της ακραίας πρόκλησης προσπαθούν να περάσουν ποντάροντας στην αδράνεια και την εθνική αμνησία;

Οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι δίκαιοι αγωνιστές όχι των τυπικών Τρεμοπουλικών δικαιωμάτων, αλλά των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ανθρωπότητας, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους δήθεν Οικολόγους, που κύρια μέριμνά τους είναι να πλημμυρίσουν με ρύπους της ελληνική κοινωνία;

Να δώσουμε το παράδειγμα εμείς οι Πόντιοι, ότι από εδώ και πέρα, όποιος προσβάλει την ιστορική μνήμη μας θα τιμωρείται παραδειγματικά. Και χειρότερη τιμωρία μας σ’ αυτούς θα είναι η περιφρόνησή μας.

Μόνο τότε το πολιτικό μας σύστημα θα σέβεται τους αγώνες και την αλήθεια μας. Μόνο τότε θα μας υπολογίζουν.

Αλλιώς δεν θα είμαστε άξιοι να ζητάμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, του εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας.

Γιατί δεν δικαιούμαστε αναγνώριση, αν στέλνουμε στην Ευρωβουλή δηλωμένους αρνητές.

Ο λόγος λοιπόν στους Έλληνες.

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Read More......


Read More......


Read More......

Να μ'αγαπάς



Read More......

Ο ΤρεμοΣΚΟΠΙΑνόπουλος


Μέρα με την μέρα βγαίνουν στη φόρα πολλά πράγματα και θάματα για τους Οικολόγους Πράσινους του κ.Τρεμόπουλου. Όπως ότι η θέση τους για την Μακεδονία είναι πως το όνομα δεν ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες όπως μας έχει αποδείξει η Ιστορία, δηλαδή την σχέση Ελλάδα=Μακεδονία. Αλλά ο κ.Τρεμόπουλος έρχεται να πει πως η αληθινή Ιστορία της Μακεδονίας ανήκει στους Σκοπιανούς και δικαιωματικά διεκδικούν το όνομα και όλη την Ιστορία του "Σκοπιανού", κατά αυτόν, Μέγα Αλέξανδρου. Ο εν λόγο κύριος μαθαίνουμε σήμερα από το troktiko, με φωτογραφία απόδειξη, πως έχει συμετάσχει και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα. Δυστηχώς κύριε Τρεμόπουλε αν και έιχαμε διαφορετιή άποψη για εσάς και το κόμμα σας, δεν θα σας κάνουμε την χάρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί η Ελλάδα είναι Μακεδονική, αν ξέρετε από Ιστορία.
Πηγή: hakis-hakis
Read More......

Τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για μια 23χρονη Ελληνίδα που επέστρεψε στις 28 Μαΐου από τη Νέα Υόρκη και η οποία εμφάνισε υψηλό πυρετό και βήχα.

Της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η ίδια επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (στις 16:00), όπου της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς. Μετά την κλινική εξέταση ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συνεστήθη να...


...παραμείνει στην οικία της ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο «Σωτηρία» και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση.

Παράλληλα συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο, είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο σύντομα.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο.

* Δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, η περίπτωση αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή», καθώς η αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, που προσήλθε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στις ΗΠΑ από οικογένεια, τα παιδιά της οποίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι το Σάββατο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων.

Read More......

Περάσανε ντι-μπέηκα

debate5

Οι ασφαλιστές της Interamerican είναι πάντα στο πλευρό σου.

debate1

- Εδώ παιδιά κοιτάξτε λίγο το πουλάκι…

debate2

- Καμεραμανατζή, κάνε μου ένα κοντινό να δω τι κούκλος είμαι…


debate3Κάποιος (πράκτορας της ΚΥΠ) να τη φυλάει…

debate6

- Ρε Αιμίλιε τι σημαίνουν τα νούμερα πάνω μας;

- Πάντως ούτε η ηλικία μας είναι, ούτε η τηλεθέαση μας.

debate4O Γιώργος Βλάχος κάνοντας το stand up του μπροστά από τους γκρουμ του ERT Palace Hotel

1373826Πρόεδρος?

debate8

- Κώστα που θα πας τριημεράκι του Αγίου Πνεύματος;

- Τι να σου πω ρε Γιώργο ή Βατοπέδι ή στα νησάκια που με έχει καλέσει ο Τέλης.


Από το mediablog.gr
Read More......

Ο υπερπατριώτης Μιχάλης Τρεμόπουλος


Αναρωτιόμαστε ποια είναι η πατρίδα του,

Read More......

Βίντεο - σοκ για τους οικολόγους πράσινους

Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2006. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την απόδειξη ενός παιδικού παραμυθιού που γίνεται πιστευτό από όλους όσοι αγνοούν την Ιστορία. Δηλαδή, για την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους διάφορου από το ελληνικό. Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για εγχειρίδιο γραμμένο στο ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και... ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος! Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.


Η τηλεοπτική σιωπή

Σε αυτή την εκδήλωση, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελληνική, ο κ. Τρεμόπουλος μίλησε πολύ ανοιχτά για τα εθνικά μας θέματα, την έννοια της πατρίδας, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τις μειονότητες και τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Αυτά αποφεύγει να τα επαναλάβει, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένως προκλήσεις και προσκλήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ από συνομιλητές, κυρίως του ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι επί του Μακεδονικού απόψεις του είναι μάλλον αντιδημοφιλείς, ενώ ο γενικός και αόριστος όρος «οικολογία» είναι συμπαθέστατος και συνιστά δημοσκοπικό... πασπαρτού. Ομως, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τρεμόπουλος οφείλει στο κοινό, αλλά και στον εαυτό του, ξεκάθαρες εξηηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Οπως ακριβώς στάθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα όπου παρουσιάζοντας το «Μακεδονικό Αναγνωστικό» δέχτηκε τις ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, χωρίς να αποφύγει καμία απάντηση. Περιήλθε, λοιπόν, με κάπως «κινηματογραφικό» τρόπο στην κατοχή μας το βίντεο με την παρουσίαση του βιβλίου και παραθέτουμε κάποια σημαντικά σημεία από τις παρεμβάσεις του κ. Τρεμόπουλου προς κρίση του κοινού.


«Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ελληνική»


Στην εκκίνηση της δικής του εισήγησης ο κ. Τρεμόπουλος...




...όρισε την πατρίδα με έναν τρόπο που ενδέχεται να ξενίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πατρίδα μας δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η παιδική μας ηλικία: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση τους διοργανωτές αυτής της συνέντευξης Τύπου, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο. Ηδη έχει παρουσιαστεί και στην Αθήνα και προκάλεσε αντίστοιχο ενδιαφέρον από κάποιους πολιτικά περιθωριακούς κύκλους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι στην αιχμή του δόρατος ενός κλίματος που έχει μάθει να πουλάει και να ζει από τον πατριωτισμό. Η ιστορία του θεσμού του έθνους-κράτους έχει δύο, δυόμισι αιώνες βάθος. Βέβαια, άλλα είναι τα σύνολα εκείνα πάνω στα οποία ένας άνθρωπος αποκτούσε και αποκτά ταυτότητα. Βέβαια, για να χαραχθούν κάποιες γραμμές συνόρων έχουν χυθεί ποτάμια αίματος. Αυτό που μένει είναι η πραγματικά σοφή προσέγγιση, επιστημονική μεν, αλλά πολύ απλή, ότι πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία. Εκεί ξαναρχόμαστε και τελικά αυτό είναι που αγαπάμε και αυτό εμείς τουλάχιστον είμαστε διαθέσιμοι να υπερασπίσουμε».

Στη συνέχεια, η τοποθέτησή του θα μπορούσε να απογοητεύσει όλους τους Ελληνες που έχουν εδραία πεποίθηση ότι η συμπρωτεύουσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας. Ο αρχηγός του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι... έγραψε ιστορία αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη το 1912 δεν ήταν ελληνική και ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ελληνικές αρχές, έπειτα από την απελευθέρωση «συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης». Παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση των λόγων του: «Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας. Ακριβώς επειδή κάποιοι συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης.

»Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα».
«Κρητικοί χωροφύλακες καταπίεζαν Οθωμανούς»


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σημειώθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και του κοινού. Αποχωρώντας, ένας από τους διαφωνούντες με τις θέσεις των εισηγητών του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» είπε στον κ. Τρεμόπουλο: «Το όνομά σας είναι Τρεμόπουλος. Τρέμετε!» Η απάντηση του κ. Τρεμόπουλου σίγουρα θα φανεί εξαιρετικά προσβλητική σε εκατομμύρια συμπολίτες μας: «Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά».

Σε αυτή τη δευτερολογία του, ο διασημότερος οικολόγος στη χώρα είπε ξεκάθαρα κάτι που μάλλον αποφεύγει να διατυπώσει ανοιχτά στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Υποστηρίζει απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν τον ερμηνεύουμε σωστά, τότε κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες. Τρεμόπουλος έφη: «Αυτοί που υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες του 1923, αυτοί οι οποίοι καλοβλέπουν όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι μιλούν στο όνομα της συνύπαρξης, στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ανοχής, της ανεκτικότητας, είναι αυτοί που υπερασπίζονται εκδηλώσεις σαν τη σημερινή.

»Οποιος εδώ βρίσκει φιλόξενο έδαφος για να αναπτύξει τις όποιες απόψεις του, να παραμυθιαστεί για άλλη μία φορά, να αποδείξει στον εαυτό του και τους γύρω του πόσο πολύ πατριώτης και ήρωας είναι, θα έπρεπε να μας λέει και “ευχαριστώ”. Ακριβώς επειδή δόθηκε η δυνατότητα στο φιλόξενο τούτο χώρο να ανθίσει η άλλη άποψη της άλλης Θεσσαλονίκης. Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τις πλειοψηφίες, κύριέ μου, και δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε έχετε μπροστά σας εκπροσώπους κάποιας άλλης χώρας. Εχετε ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Το δικαίωμα στην ανοχή, τη διαφορά. Αυτά είναι άγνωστες λέξεις για ένα μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Ενα μεγάλο κομμάτι που έχει κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ακριβώς η ιδεολογία αυτή είναι που επαναλαμβάνεται και κυριαρχεί πολλές φορές και διαμορφώνει και διαστρεβλώνει νεότερες συνειδήσεις.

»Η αγάπη για την πατρίδα σου, για μένα, αν θέλετε, είναι αγάπη για την πόλη αυτή. Γνωρίζω την Ιστορία και ταυτίζομαι με αυτήν και την υπερασπίζομαι από κάθε εχθρό, όχι τη στιγμή της σύγκρουσης σε κάποια σύνορα, αλλά εδώ και τώρα, από αυτούς που την υποβαθμίζουν, είτε όσον αφορά την ποιότητα ζωής είτε όσον αφορά την ποιότητα των σχέσεων ή την ποιότητα της δημοκρατίας. Επί τόσα χρόνια, μονοπωλείτε με κυρίαρχο λόγο, διαμορφώνετε συνειδήσεις, παραμυθιάζεστε και παραμυθιάζετε τις νέες γενιές και δεν δέχεστε έστω και αυτή τη στιγμή να ακουστεί με τον πιο σεμνό τρόπο που έχω δει σε αυτή την πόλη να κατατίθεται μια άλλη άποψη. Αυτό ήρθα εδώ να υπερασπίσω».


Μεταπτυχιακό στα Σκόπια

Ενδέχεται κάποιος αναγνώστης να απορήσει με τη στάση του κ. Τρεμόπουλου απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αν βρισκόταν στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», δεν θα χρειαζόταν να απορήσει. Ο κ. Τρεμόπουλος αποκάλυψε τι τον συνέδεσε με το γειτονικό κρατίδιο: «Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;” Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Οταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;” Εχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία». Σε αυτό το κλίμα και με τέτοιου είδους εισηγήσεις εξελίχθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού». Με πολλή ένταση, πολύ λόγο για την καταπίεση των «εθνικά Μακεδόνων» από το επίσημο ελληνικό κράτος, με πολλές αναφορές στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά ταυτόχρονα και με διάθεση να διαφοροποιηθούν οι ομιλητές από το γενικό περί πατριωτισμού αίσθημα του ελληνικού λαού.
Πηγή: Espresso
Read More......

H Στάζι σκότωσε τον «κόκκινο Ρούντι»


Αν επιβεβαιωθεί η υποψία, ολόκληρη η ιστορία του Μάη του ΄68 θα πρέπει να ξαναγραφτεί: Ο γιος του «κόκκινου Ρούντι», ηγέτη του γερμανικού φοιτητικού κινήματος, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του υποπτευόταν πως πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βρισκόταν η Στάζι- οι «σύντροφοι» από την άλλη πλευρά του τείχους του Βερολίνου.
Ήταν 11 Απριλίου του 1968. Ο Ρούντι Ντούτσκε βγαίνει από το σπίτι του με το ποδήλατό του για να βρει ένα φαρμακείο. Ο γιος του ήταν κρυολογημένος και ο «κόκκινος Ρούντι» καταλήγει σε ένα φαρμακείο κοντά στα γραφεία της Φοιτητικής Ένωσης Γερμανών Σοσιαλιστών, στο Κουρφουρστεντάμ. Όταν κατεβαίνει από το ποδήλατό του, τον σταματά ένας άγνωστός του νεαρός, ο ελαιοχρωματιστής Γιόζεφ Μπάχμαν. «Είστε ο Ρούντι Ντούτσκε;», τον ρωτά. Ο Ρούντι απαντά «ναι» και ο νεαρός τον πυροβολεί τρεις φορές. Ο ηγέτης της γερμανικής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τραυματίζεται σοβαρά. Ο «κόκκινος Ρούντι» πέθανε έντεκα χρόνια αργότερα, το 1979, από επιπλοκές που του προκάλεσαν τα τραύματά του. Και όπως αποκαλύπτει σήμερα ο γιος του, Μάρεκ, μιλώντας στην εφημερίδα «Μπιλντ», ο πατέρας του είχε...

...αφήσει ένα γράμμα στη σύζυγό του, το οποίο έπρεπε να ανοιχθεί μετά τον θάνατό του. Σε εκείνο το γράμμα, κατέθετε την υποψία του ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βρισκόταν το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Ανατολικής Γερμανίας. Ο Μάρεκ Ντούτσκε ζητάει σήμερα να του επιτραπεί η πρόσβαση στα αρχεία της Στάζι για να ερευνήσει εάν ο άνθρωπος που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον πατέρα του και για πολλά χρόνια εθεωρείτο ναζιστής, είχε όντως σχέση με την περιβόητη μυστική αστυνομία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η υποψία του «κόκκινου Ρούντι» έρχεται να προστεθεί στη βεβαιότητα που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία ότι ο Δυτικογερμανός αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ιούνιο του 1967 τον 26χρονο φοιτητή Μπένο Όνεζοργκ ήταν στην πραγματικότητα μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας. Ο Όνεζοργκ δολοφονήθηκε στη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης, κοντά στην Ντόιτσε Όπερα του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε εναντίον της επίσκεψης του σάχη της Περσίας. Την υπόθεση ανακίνησαν ιστορικοί που μελετούν εδώ και χρόνια τα αρχεία της Στάζι, ενώ σε συνέντευξή του ο πρώην αστυνομικός Καρλ Χάινς Κούρας, σήμερα 81 ετών, παραδέχθηκε ότι ήταν ταγματάρχης της Στάζι. Σύμφωνα με τα αρχεία που ερεύνησαν οι ιστορικοί, ο Κούρας ζήτησε το 1955 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας να ενταχθεί στην αστυνομία της χώρας. Οι Ανατολικογερμανοί αξιωματούχοι τον συμβούλευσαν να παραμείνει στο Δυτικό Βερολίνο και να συγκεντρώνει πληροφορίες. Το ψευδώνυμο που του έδωσαν ήταν «Ότο Μποχλ».
Στόχος η εξαγωγή της «επανάστασης»

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ περιπτώσεις (του κόκκινου Ρούντι, αλλά και του 26χρονου φοιτητή) στόχος της μυστικής αστυνομίας ήταν η ριζοσπαστικοποίηση του αριστερού κινήματος, μια απόπειρα εξαγωγής της «επανάστασης» στο Δυτικό Βερολίνο. «Οι δραστηριότητες της Στάζι θεωρούνται ζήτημα της Ανατολικής Γερμανίας. Η Στάζι όμως είχε την εντολή να εργαστεί σε όλη τη Γερμανία και προσπάθησε να πετύχει τους στόχους της στη Δυτική Γερμανία» δήλωσε η Μάριαν Μπίρθλερ, υπεύθυνη σήμερα των αρχείων της μυστικής αστυνομίας. Η δολοφονία του 26χρονου φοιτητή προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις κατά του «φασιστικού παρακράτους». Την περίοδο εκείνη έκανε την εμφάνισή της η φράξια Κόκκινος Στράτος των Αντρέας Μπάαντερ και Ούλρικε Μάινχοφ. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τον Απρίλιο του 1968. Λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του «κόκκινου Ρούντι», περίπου 5.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της «Μπιλντ» θεωρώντας ότι την απόπειρα δολοφονίας είχε προκαλέσει η εφημερίδα με τις σκληρές θέσεις της εναντίον των φοιτητών. Την ώρα που οι διαδηλωτές στο Δυτικό Βερολίνο φώναζαν το σύνθημα «και η ΄΄Μπιλντ΄΄ πυροβόλησε μαζί», φοιτητές, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε 50 πόλεις της Δυτικής Γερμανίας. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες με την αστυνομία να αντιδρά βίαια στην προσπάθειά της να τις καταστείλει. Ο απολογισμός των συμπλοκών ήταν δύο νεκροί και περίπου 400 τραυματίες. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Γερμανία είχαν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 21.000 αστυνομικοί.
Πηγή: Τα Νέα
Read More......

Στον Έβρο συνελήφθησαν και απελάθηκαν Βούλγαροι κατάσκοποι


Καταδικάστηκαν Βούλγαροι υπήκοοι, που είχαν συλληφθεί για κατασκοπεία, την Κυριακή στο Ορμένιο του Έβρου με την κατηγορία ότι φωτογράφησαν στρατόπεδο στην Ορεστιάδα. Στον οδηγό του αυτοκινήτου και στη γυναίκα που τράβηξαν τις φωτογραφίες επιβλήθηκε 18μηνη φυλάκιση, ενώ σε ένα χρόνο καταδικάστηκαν οι δύο άλλοι συλληφθέντες. Όλοι άσκησαν έφεση και απελάθηκαν από τη χώρα.
Οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, είναι τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας, μουσουλμάνοι Τουρκικής καταγωγής.
Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή, τον Αύγουστο του 2008, είχαν συλληφθεί ένα ζευγάρι Βούλγαρων στρατιωτικών και ένας ακόμη Βούλγαρος αυτοκινητιστής. Καταδικάστηκαν σε 15μηνη φυλάκιση, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, σε μονάδες του Έβρου.
Στην κατοχή των τριών Βουλγάρων είχαν βρέθει...

...μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι τρεις Βούλγαροι είχαν εντοπιστεί από στρατιώτη που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού, να φωτογραφίζουν το χώρο του στρατοπέδου. Ο στρατιώτης είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου των τριών, οι οποίες του κίνησαν υποψίες επειδή ήταν βουλγαρικές και ειδοποίησε τους ανωτέρους του. Η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις υπόπτους, μισή ώρα αργότερα στο τελωνείο Ορμενίου. Οι συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν. Κατέβαλαν 1000 ευρώ ο καθένας, που τους επέβαλε το δικαστήριο και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, για να απελαθούν.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει έντονο διάβημα, προς την Βουλγαρία, η οποία έδωσε διαβεβαιώσεις πως ουδεμία εμπλοκή στην υπόθεση είχαν οι Βουλγαρικές Υπηρεσίες ή ο Βουλγαρικός Στρατός. ΄Αλλωστε οι «στόχοι» των κατασκόπων, ήταν Στρατιωτικές Μονάδες που ενδιαφέρουν την Τουρκία και όχι την Βουλγαρία.
Η Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες, φαίνεται πως στρατολογούν Βούλγαρους, κυρίως μεταξύ της πολυπληθούς Τουρκικής μειονότητος στην Βουλγαρία, για να διενεργούν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος, για λογαριασμό της Τουρκίας.
Πρόσφατα, είχε απελαθεί Τούρκος θρησκευτικός λειτουργός που συμμετείχε σε ΜΚΟ για θέματα των Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας (DANS), που συστάθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, απέλασε, μετά από πολύωρη ανάκριση, τον Αντέμ Γιεριντέ, υπεύθυνου Βουλγαρίας του Ιδρύματος Ντιανέτ της Τουρκίας (TDV), με την αιτιολογία ότι ο Γενικός Διευθυντής του παραρτήματος «αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Βουλγαρίας». («ΑFP» 15.01.2009) Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις, η απόφαση των βουλγαρικών υπηρεσιών είχε ληφθεί τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αλλά εκκρεμούσε η υλοποίησή της. Ο Γιεριντέ κατείχε τη θέση του Αντιπρύτανη του Ανώτατου Ισλαμικού Ινστιτούτου της Σόφιας. Αυτό που ενόχλησε τις βουλγαρικές αρχές, λέγεται ότι είχε να κάνει κυρίως με τις δραστηριότητες που ανέπτυξε στους κόλπους των ιεροδιδασκαλείων (Ιμάμ-Χατίπ) της Βουλγαρίας, καθώς ήταν υπεύθυνος τόσο για τα διοικητικά όσο και για τα οικονομικά τριών τέτοιων σχολείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προσπαθήσει να επιβάλλει την ισλαμική μαντίλα στις μαθήτριες που φοιτούσαν σε αυτά τα λύκεια, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Άλλοι πάλι λένε ότι δεχόταν πιέσεις από κύκλους προσκείμενους στις θρησκευτικές αδελφότητες των Φετχουλάχ Γκιουλέν και Σουλεϊμαντζί για να ενδώσει στις απαιτήσεις τους. Όπως και να έχει το πράγμα, τα αίτια της απέλασης του Γιεριντέ παραμένουν ασαφή, καθώς, από τη μια, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τη Σόφια, και από την άλλη, δεν υπήρξε σοβαρή αντίδραση - ούτε δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα - από την Άγκυρα, στάση που, όχι αδικαιολόγητα ίσως, προκαλεί εντύπωση.
Οι Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι κυρίως της ορεινής Ροδόπης στην Βουλγαρία, γίνονται στόχος των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας και στρατολογούνται έναντι ελάχιστων αμοιβών, καθώς είναι πολύ φτωχοί, για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος.
Η είσοδος της Βουλγαρίας στην ΕΕ και η ελευθεροεπικοινωνία με την Ελλάδα, χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους και με συνοπτικές διαδικασίες, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Τουρκική ΜΙΤ.
Επίσης, η είσοδος της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, ενίσχυσε τις συνεργασίες μεταξύ Τουρκίας-Βουλγαρίας και στον τομέα των Υπηρεσιών Πληροφοριών.
Πρόσφατα, η μεθοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας συνέλαβε έναν Τούρκο, μέλος της εκτός νόμου αριστερής οργάνωσης DHKP-C Dev Sol και θα τον εκδώσει στην Τουρκία, όπου έχει καταδικαστεί ερήμην του για τρομοκρατία. Ο 36χρονος Τούρκος, με τα αρχικά του Μ.Ε., καταζητείται από την τουρκική αστυνομία για συμμετοχή και χρηματοδότηση της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKP-C) και για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών. Το τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει το 2007 ερήμην του σε επταετή κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες.
Οι Ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και τα κλιμάκια αντικατασκοπίας μας, παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα, και οι συλλήψεις των Βουλγάρων υπηκόων, αποτελούν σημαντικές επιτυχίες, καθώς είναι αυτονόητο πως οι συλληφθέντες θα έδωσαν πολύτιμες και σημαντικές πληροφορίες για την δράση της ΜΙΤ.
Παράλληλα, εξάγεται το συμπέρασμα, πως υπάρχει σημαντική διείσδυση των Ελληνικών Υπηρεσιών, στους Τουρκικούς κύκλους της Βουλγαρίας, και «εσωτερική πληροφόρηση» καθώς οι Βούλγαροι υπήκοοι τέθηκαν σε παρακολούθηση αμέσως μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Το Τουρκικό Γεν. Προξενείο της Φιλλιπούπολης, το οποίο φιλοξενεί, μεγάλο κλιμάκιο της ΜΙΤ με επικεφαλή Ταξίαρχο, είναι επιφορτισμένο με την διεξαγωγή ευρείας κλίμακας δράσεων στρατολόγησης μεταξύ των Τουρκογενών της Ροδόπης. Ισχυρός πυρήνας κατασκοπευτικής δράσης και άλλων δραστηριοτήτων της ΜΙΤ θεωρείται η Μουσουλμανική πόλη του Κίρτζαλι, η οποία λειτουργεί ως υπομονάδα της ΜΙΤ της Φιλλιπούπολης.
Κατά την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, στις αρχές του έτους, και όταν υπήρχε γενικότερη μουσουλμανική δυσαρέσκεια παγκοσμίως και σημειώθηκε το σοβαρό επεισόδιο, μεταξύ Τούρκου Πρωθυπουργού και του Ισραηλινού Προέδρου, στην Βουλγαρία εξελίχθηκαν πρωτοφανείς διαδηλώσεις μουσουλμάνων που διαμαρτύρονταν για τα γεγονότα της Γάζας. Ουδέποτε οι Βούλγαροι Μουσουλμάνοι, δώσανε παρουσία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Βουλγαρίας, καθώς διαμένουν στα ορεινά και μακριά από αυτά. Ειδικά στην Φιλλιπούπολη, επικράτησε μεγάλη ένταση στις μουσουλμανικές διαδηλώσεις και ακούστηκαν ακραία Ισλαμικά συνθήματα, αλλά και φιλοτουρκικά, υπέρ του Τ. Ερντογκάν, ενώ υπήρχαν πλήθος Τουρκικές σημαίες. Οι τοπικές εφημερίδες κατηγόρησαν ευθέως το Τουρκικό Προξενείο της Φιλλιπούπολης για την διοργάνωση των διαδηλώσεων αυτών. Παρόμοιες σε ένταση μουσουλμανικές εκδηλώσεις, έγιναν και στην πόλη της Στενήμαχου (Ασένοβγκράντ) στην οποία δεν κατοικούν μουσουλμάνοι, αλλά η πόλη γειτνιάζει με χωρία με Τουρκογενή πληθυσμό.
Η Φιλλιπούπολη η οποία και θεωρείται «πνευματική πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας κοντεύει να καταντήσει κάτι σαν την δική μας Κομοτηνή, από την δράση του Τουρκικού Προξενείου και του εκεί κλιμακίου της ΜΙΤ.
Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, δρουν ως παράγων αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και εκμεταλλεύονται τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.
Φαίνεται πως η έντονη δράση της ΜΙΤ και το γεγονός πως έχει αποθρασυνθεί εσχάτως, θα οδηγήσει τις χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία, σε έντονες παραστάσεις στο ΝΑΤΟ το επόμενο διάστημα.
Πηγή: kostasxan.blogspot.com
Read More......

Εθισμένοι στα SMS οι Αμερικάνοι


Ωθούμενοι από τα προγράμματα απεριόριστων sms των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι Αμερικανοί έφηβοι έφτασαν στο σημείο να στέλνουν και να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 2.272 κειμενομηνύματα το μήνα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την εταιρεία Νίλσεν. Πρόκειται για σχεδόν 80 μηνύματα την ημέρα, υπερδιπλάσια του μέσου όρου, ένα χρόνο νωρίτερα. Το φαινόμενο έχει αρχίσει να ανησυχεί γιατρούς και ψυχολόγους, οι οποίοι λένε ότι οδηγεί σε...

...άγχος, διάσπαση της προσοχής στο σχολείο, πτώση της βαθμολογίας, επαναλαμβανόμενο στρες και σε απώλεια ύπνου. Η αύξηση της συγγραφής κειμενομηνυμάτων είναι πολύ πρόσφατη για να οδηγήσει σε συμπεράσματα σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των νέων. Ωστόσο, η ψυχολόγος Σέρι Τερκλ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), η οποία έχει μελετήσει επί τριετία τους εφήβους της Βοστώνης που γράφουν μηνύματα στα τηλέφωνά τους, είπε ότι μπορεί να προκαλέσει μια μεταβολή στον τρόπο που αναπτύσσονται οι έφηβοι. "Μεταξύ των υποχρεώσεων ενός εφήβου είναι να διαχωριστεί από τους γονείς του, και να βρει την ηρεμία και ησυχία να αποφασίσει ποιος θα γίνει", είπε η κ. Τερκλ. "Η συγγραφή sms επηρεάζει ευθέως και τις δύο αυτές υποχρεώσεις".
Read More......

Η πολιτιστική διαφορά Παλαιολόγου – Μωάμεθ

Το άρθρο του Θάνου και της Εύης που ακολουθεί περιλαμβάνει ορισμένα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την τελευταία μάχη των Βυζαντινών. Το παραθέτουμε και το διαβάζουμε με ενδιαφέρον, δεν ξεχνάμε όμως τους εκατοντάδες χιλιάδες Βυζαντινούς που συνθηκολόγησαν, δεν έπιασαν καν όπλο, πρόδωσαν την ίδια τους την πατρίδα. Εδώ διαχωρίζουμε τη θέση μας και αναφέρουμε την πολιτιστική κατωτερότητα και πνευματική ένδεια αυτών, ακόμα και έναντι των Οϊγκούρων νομάδων.

Σήμερα πολλά αφιερώματα θα γίνουν κι όλοι μας θα ξαναζήσουμε λεπτό προς λεπτό την τραγική για το Γένος μας Αλωση της Πόλης. Οι Τούρκοι θα γιορτάσουν με παρελάσεις κι εμείς θα μείνουμε να αναπολούμε τα μεγαλεία του παρελθόντος ελπίζωντας να βγούν αληθινά τα προφητικά λόγια “Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά ‘ναι”.

Αντί λοιπόν ένος αφιερώματος όπως τα υπόλοιπα, αποφάσισα να σας παραθέσω αποσπάσματα από τους δύο τελευταίους λόγους που εκφώνησαν πριν την τελική μάχη ο αυτοκράτοράς μας Κωνσταντίνος και ο Τούρκος Μωάμεθ ο Πορθητής. Δυό λόγοι που δείχνουν την ψυχική, πολιτιστική και εθνολογική διαφορά των δύο ανδρών που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Δείτε τα ηρωικά και εμψυχωτικά λόγια του Ελληνα αυτοκράτορα προς τους συμπολεμιστές του, ενός αυτοκράτορα που ετοιμάζεται σαν απλός στρατιώτης να μπεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να δώσει την ζωή του για την Πόλη του, κι ενός Τούρκου Σουλτάνου που καθισμένος αναπαυτικά στην σκηνή του θα παρακολουθήσει τα βαρβαρικά στίφη του να προσπαθούν να καταλάβουν και να λεηλατήσουν την Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Ενας Σουλτάνος που σαν γνήσιος ισλαμιστής βλέπει μόνο το αίμα των εχθρών του και τα κάλλη της Πόλης που θέλει να καταστρέψει.

Τα αποσπάσματα είναι από το Χρονικό του Γεωργίου Σφραντζή, Ελληνα αξιωματούχου που έζησε σαν αυτόπτης μάρτυρας δίπλα στον Κωνσταντίνο όλη την ιστορία της Αλωσης.

Ο τελευταίος λόγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (απόσπασμα)


«Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων. Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους.

Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του...



Αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα. Τι θα ωφεληθεί κανείς αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Δεύτερον, χάνουμε έτσι μια περίφημη πατρίδα και, ακόμη, την ελευθερία μας. Τρίτον, χάνουμε την άλλοτε περιφανή και σήμερα ντροπιασμένη, ταπεινωμένη και εξουθενωμένη βασιλεία, η οποία γίνεται έρμαιο του ασεβούς τυράννου. Τέταρτον, στερούμεθα τις προσφιλείς γυναίκες και τα παιδιά μας και τους συγγενείς μας.
Ο αλιτήριος αυτός αμιράς έχει πενήντα εφτά ημέρες αφότου ήρθε, και μας πολιορκεί και μας πολεμάει νυχθημερόν, με κάθε τέχνασμα και με όλη του την ισχύ. Χάρη στον παντεπόπτη Χριστό και Κύριό μας, διώχτηκε ντροπιασμένος κακήν κακώς πολλές φορές ως τώρα από τα τείχη. Μη δειλιάσετε και τώρα, αδερφοί, επειδή το τείχος έπεσε σε μερικά μέρη από τα βλήματα και τις εκπυρσοκροτήσεις των τηλεβόλων, γιατί, όπως και εσείς βλέπετε, όπως μπορούσαμε το διορθώσαμε. Εμείς κάθε ελπίδα μας τη στηρίζουμε στην ακαταμάχητη δύναμη του Θεού. Αυτοί έχουν πλήθος όπλα και στρατό και ιππικό, αλλά εμείς έχουμε πίστη στο όνομα του Κυρίου και σωτήρα και, δεύτερον, στα χέρια μας και τη δύναμή μας, που μας χάρισε η θεία πρόνοια. Ξέρω ότι αυτό το αναρίθμητο μπουλούκι των εχθρών, καθώς είναι η συνήθειά τους, θα βαδίσει εναντίον μας με βαναυσότητα και με έπαρση, με πολύ θράσος και βία, για να μας συνθλίψουν, λόγω του ολιγάριθμου της παράταξής μας, και να μας καταπονήσουν με την κούραση, και με φωνές πολλές και ισχυρές να μας φοβίσουν. Τις φλυαρίες τους αυτές τις ξέρετε καλά και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε γι’ αυτές. Και σε λίγη ώρα θα τα κάνουν όλα αυτά, και θα πετάξουν πάνω μας σαν άμμο της θάλασσας αναρίθμητες πέτρες, βέλη και βλήματα. Ελπίζω να μη μας βλάψουν με αυτά, γιατί βλέποντάς σας χαίρομαι πολύ και τρέφω τη σκέψη μου με ελπίδες σαν κι αυτή, δηλαδή πως, αν και είμαστε λίγοι, είμαστε ωστόσο πολύ επιδέξιοι, επιτήδειοι, ρωμαλέοι, δυνατοί, ικανοί για μεγάλα έργα, και καλά προπαρασκευασμένοι. Με τις ασπίδες σας καλύπτετε καλά τα κεφάλια σας στις συμπλοκές και τις συρράξεις. Το δεξί σας χέρι, που κρατάει τη ρομφαία, να είναι πάντοτε μακρύ. Οι περικεφαλαίες σας, οι θώρακες και η σιδερέ νια πανοπλία σας είναι πολύ ικανά, όπως και τα άλλα σας όπλα, και στη συμπλοκή θα σας εξυπηρετήσουν πολύ. Οι αντίπαλοι ούτε έχουν τέτοια ούτε γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν. Εσείς είσαστε, επίσης, προστατευμένοι πίσω από τα τείχη, και οι απροστάτευτοι δύσκολα προχωρούν. Γι’ αυτό γίνετε μαχητές έτοιμοι, ισχυροί και μεγαλόψυχοι, για όνομα του Θεού.

……………………………….
Ήρθε λοιπόν, αδερφοί, και μας απέκλεισε, και κάθε μέρα έχει ανοιχτό το αχανές στόμα του για να βρει ευκαιρία να μας καταπιεί, εμάς και την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο. Και αυτός ο ασεβέστατος την άλλοτε περιφανή και ζωηρή σαν ρόδο του αγρού Πόλη θέλει να την υπαγάγει υπό την εξουσία του.

………………………..
Και γενικά, αφού στράφηκε προς όλους, είπε: «Δεν έχω καιρό να πω περισσότερα· μοναχά το ταπεινωμένο σκήπτρο μου το αναθέτω στα χέρια σας, για να το διαφυλάξετε με προθυμία. Σας παρακαλώ ακόμα, και ζητώ την αγάπη σας, να είστε πειθαρχικοί στους στρατηγούς σας, τους δημάρχους και τους εκατόνταρχους, ο καθένας κατά την τάξη του, τη θέση του και την υπηρεσία του. Να ξέρετε τούτο: αν από μέσα από την καρδιά σας φυλάξετε τις εντολές μου, ελπίζω στο Θεό ότι θα λυτρωθούμε από την παρούσα δίκαιη απειλή του. Δεύτερον, σας περιμένει στον ουρανό το αδαμάντινο στεφάνι, και η μνήμη σας θα είναι αιώνια και άξια στον κόσμο». Με αυτά τελείωσε τη δημηγορία του, ευχαριστώντας με δάκρυα και στεναγμούς το Θεό, ενώ όλοι, με ένα στόμα, του αποκρίνονταν με δάκρυα λέγοντας: «θα πεθάνουμε για την πίστη του Χριστού και την πατρίδα μας». Τα άκουσε ο αυτοκράτωρ και, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, υποσχόμενος πολλές δωρεές, τους είπε τέλος: «Λοιπόν, αδερφοί και συμμαχητές, να είσαστε έτοιμοι το πρωί. Με τη χάρη και την αρετή που μας δώρισε ο Θεός και με τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, στην οποία αναθέτουμε “την πάσαν ελπίδα μας”. Θα κάνουμε τον εχθρό να φύγει κακήν κακώς και ντροπιασμένος από εδώ».


Ακολουθεί απόσπασμα του τελευταίου λόγου του Μωάμεθ του Πορθητή.

«Ω αγαπητά μου παιδιά, από το Θεό, τον προφήτη του Μωάμεθ και εμένα τον ίδιο το δούλο του, σας παρακαλώ και σας ικετεύω να κάνετε αύριο έργο αξιομνημόνευτο, όπως και οι πριν από μας παντού ως τα τώρα έκαναν, όπως είναι φανερό, και με προθυμία, γενναιότητα και μεγαλοψυχία να περάσετε σαν φτερωτοί με τις σκάλες πάνω από το τείχος. Και τη φήμη που κέρδισαν οι πρόγονοί μας και τους χάρισε ο Θεός μη γίνετε αφορμή εσείς να τη χάσουμε· αντίθετα, πλησίασε η ώρα να την αυξήσουμε κατά πολύ». Τους είπε και πολλά άλλα λόγια στρατιωτικού περιεχομένου, και τους φούντωσε το φρόνημα για να δράσουν γενναία.


Και κατέληξε: «Αν μερικοί από σας σκοτωθούν, όπως είναι φυσικό στους πολέμους, και γραφτό της μοίρας του καθενός, ξέρετε πολύ καλά τι λέει ο προφήτης μας στο Κοράνι: εκείνος που θα πεθάνει υπό τέτοιες συνθήκες θα δειπνήσει και θα πιει στον παράδεισο, ολόσωμος μαζί με το Μωάμεθ· και με παιδιά και με ωραίες γυναίκες και παρθένες θα αναπαυτεί σε τόπο χλοερό και αρωματισμένο από λουλούδια, θα λουστεί σε ωραιότατο λουτρό και θα έχει τα πάντα από το Θεό σε εκείνο τον τόπο. Και πάλι, σ’ αυτή τη ζωή, όλος ο στρατός και οι άρχοντες της αυλής μου, αν νικήσουμε, ο μισθός που θα έχουν από μένα κατ’ αναλογία θα είναι διπλάσιος για τον καθέναν απ’ όσα έχουν τώρα· αυτός θ’ αρχίζει από σήμερα και θα καταβάλλεται ως το τέλος της ζωής τους. Για τρεις ημέρες η Πόλη θα είναι δική σας. Ό,τι κι αν αρπάξετε ή βρείτε, χρυσό ή ασημένιο σκεύος και ρούχα, αιχμαλώτους —άντρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους— κανείς δε θα μπορεί να σας τα ζητήσει ή να σας ενοχλήσει στο ελάχιστο». Αφού τελείωσε το λόγο του, τους όρκισε να διαφυλάξουν όσα τους διέταξε. Αυτοί χάρηκαν πολύ ακούγοντάς τα, και με μια φωνή αλάλαξαν όλοι στη γλώσσα τους: «Αλλάχ, Αλλάχ Μεεμέτ ρεσούλ Αλλάχ!» που σημαίνει «ο Θεός των Θεών, και ο Μωάμεθ ο Προφήτης του».

http://koukfamily.blogspot.com/2009/05/blog-post_5231.html

Read More......

Ευρωπαϊκή απάτη: 3.000.000 ευρώ για μια ιστοσελίδα!

Μια νέα ιστοσελίδα θέλει να βάλει τους Ευρωπαίους πολίτες να διαβάζουν και να συζητούν τα ίδια θέματα, κάτι που εμποδίζεται από την πολυγλωσσία που υπάρχει στην κοινότητα των "27". Πρόκειται για την πύλη www.presseurop.eu, που χρηματοδοτήθηκε με τρία εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας "ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας". Η ομάδα των δέκα δημοσιογράφων που βρίσκεται πίσω από την presseurop.eu παρακολουθεί περί τις 250 εφημερίδες, περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων ημερήσιων εφημερίδων της ηπείρου, όπως η γαλλική 'Le Figaro', η ισπανική 'El Pais' και η 'Financial Times' του Ηνωμένου Βασιλείου, και επιλέγει μια σειρά άρθρων για ευρωπαϊκά θέματα τα οποία παρουσιάζει στην ιστοσελίδα. Η 'presseurop.eu' είναι ήδη διαθέσιμη σε δέκα γλώσσες και αναμένεται να περιλάβει όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ σε βάθος πενταετίας.

Read More......

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η τελευταία ελπίδα


Ο ΑNT1 σκέφτεται Τατιάνα για το πρωί. Η Βίκυ απέτυχε.

Read More......

Γιάννης Πατατα-γιάννης


Δεν φτάνει που μπερδεύει τον Γιώργο Αυτιά με μακαρίτη όπως βλέπετε εδώ

Αλλά...


... αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη γράφει:
"Είναι φοβερός ο Αυτιάς. Αύριο ετοιμάζει χοντρό σόου. Θα φωνάζει στις γιαγιάδες και στους παππούδες ότι δεν έχει σχέση με το Audi. Θα φέρει χαρτιά από τον Τειρεσία για να αποδείξει ότι δεν χρωστάει πουθενά! Ετοιμάζει εκπομπή για την αποκάλυψη του pressmme. Γιώργο σου βρήκαμε θέμα μήπως και κάνεις κανένα νούμερο τηλεθέασης!"

Read More......

Kαλά νέα για τις εφημερίδες


Οι πωλήσεις των εφημερίδων που διατίθενται επί πληρωμή αυξήθηκαν κατά 1,3% το 2008 σε όλο τον κόσμο και αυτοί που αναγγέλλουν το "θάνατο" του γραπτού Τύπου σφάλλουν, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός Γκάβιν Ο'Ράιλι, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN).
Οι έντυπες εφημερίδες διέρχονται το 2009 μια "πολύ δύσκολη" φάση λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει πτώση της διαφήμισης, καθώς και λόγω της ψηφιακής πρόκλησης, παραδέχθηκε πάντως ο Ο'Ράιλι στη Βαρκελόνη, στη διάρκεια διάσκεψης της WAN με θέμα "Η εξουσία του έντυπου Τύπου".
Όμως ο Ο'Ράιλι, διευθυντής του ομίλου "Ιντιπέντεντ" που έχει την έδρα του στην Ιρλανδία, επέκρινε έντονα τους "σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης" που ανακοινώνουν τον προσεχή "θάνατο" των εφημερίδων, ένα "σφάλμα", σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η ανάπτυξη του τομέα συνεχίζεται.

Οι προκαταρκτικοί αριθμοί που έχουν συγκεντρωθεί από την WAN δείχνουν πως...

...οι πωλήσεις των εφημερίδων που διατίθενται επί πληρωμή έφτασαν τα 539 εκατομμύρια αντίτυπα την ημέρα το 2008 στον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,3% σε σχέση με το 2007 και κατά 8,8% μέσα σε τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Ο'Ράιλι.

Η αύξηση έφθασε πέρυσι το 1,6% αν προστεθούν οι δωρεάν εφημερίδες, από τις οποίες το 2008 διανεμήθηκαν 40 εκατομμύρια αντίτυπα καθημερινά.

Οι πωλήσεις των εφημερίδων μειώθηκαν στην Ευρώπη και κυρίως στις ΗΠΑ (-3,7%), όμως αυξήθηκαν στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία, όπου βρίσκονται οι τρεις μεγαλύτερες αγορές, της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Η μείωση της διαφήμισης στον έντυπο Τύπο έφτασε το 5% συνολικά το 2008 και πρόκειται να οξυνθεί το 2009, όμως ο τομέας αυτός θα "ανακάμψει" μόλις περάσει η κρίση, σύμφωνα με τον Ο'Ράιλι.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τα έντυπα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να απορροφούν 37% των διαφημιστικών δαπανών, έναντι μόνο 10% για το Ίντερνετ, όπου το μεγαλύτερο μέρος των διαφημιστικών δαπανών πηγαίνει στα εργαλεία έρευνας Google και Yahoo.

Για τον Ο'Ράιλι, παρά την κρίση που έχει επιφέρει πολλές απολύσεις δημοσιογράφων και το κλείσιμο ορισμένων εφημερίδων στις ΗΠΑ, ο έντυπος Τύπος παραμένει ισχυρός και έχει τα μέσα για να προσαρμοστεί στον ψηφιακό κόσμο ώστε να βρει νεά έσοδα.

Στην WAN μετέχουν περίπου 18.000 εφημερίδες στις πέντε ηπείρους.
Read More......

Εκπτωση μέσω Twitter


Η εφημερίδα "Guardian Weekly" προσέφερε στους αναγνώστες της μια ειδική συνδρομητική προσφορά μέσω της υπηρεσίας 'Twitter'. Το τμήμα μάρκετινγκ ανακοίνωσε ότι θα έδινε την προσφορά σε όσους ακολουθούν την εφημερίδα στο "Τουίτερ", εφόσον ξεπερνούσαν τους 500, κάτι που συνέβη πολύ σύντομα. Στους χρήστες του 'Τουίτερ' προσφέρθηκαν τέσσερις εβδομάδες δωρεάν και 50% έκπτωση στην αρχική τριμηνιαία συνδρομή.

Read More......

Εκλογομανείς οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί

Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές (66%) φαίνεται πως θα έχουν οι Έλληνες και Ιρλανδοί πολίτες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία TNS Opinion για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της TNS Opinion, η μέση συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα φτάσει το 49%.

Ειδικότερα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που δήλωσαν ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές φτάνει το 43%, ενώ 10% δήλωσαν ότι οπωσδήποτε δεν θα ψηφίσουν. Στην Ελλάδα...

...το 66% των πολιτών δήλωσαν ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσουν, ενώ το 8% δήλωσαν ότι οπωσδήποτε δεν θα ψηφίσουν. Το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές με την Ελλάδα έχει η Ιρλανδία και ακολουθούν το Βέλγιο (το 64% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οπωσδήποτε), η Μάλτα (60%) και η Δανία (52%).

Αντιθέτως, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές δηλώνουν πως θα έχουν οι Σλοβάκοι (16%), οι Τσέχοι (24%), οι Ρουμάνοι, οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί (30%).

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 62% των πολιτών δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν γιατί δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι. Επίσης, το 61% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα και το 60% πιστεύουν ότι δεν γνωρίζουν ποιός είναι ο ρόλος των ευρωβουλευτών.

Στην ερώτηση "γνωρίζετε ποια ημερομηνία θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές;", σωστή απάντηση έδωσε το 49% των ευρωπαίων πολιτών. Τις περισσότερες σωστές απαντήσεις έδωσαν οι Μαλτέζοι (80%), οι Έλληνες (78%), οι Ούγγροι (74%) και οι Κύπριοι (71%). Από την άλλη πλευρά, τις περισσότερες απαντήσεις "δεν γνωρίζω" έδωσαν οι Φινλανδοί (75%), οι Πορτογάλοι (60%) και οι Ολλανδοί (53%).

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσον οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, το 53% των πολιτών δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται και το 46% ότι δεν ενδιαφέρονται. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν ότι οι ευρωεκλογές τούς αφορούν καταγράφηκε στην Ιρλανδία και στη Μάλτα (72%), στη Ρουμανία (64%), στη Σλοβενία (63%), στην Κύπρο (61%), στην Ουγγαρία (59%) και στην Ελλάδα (58%). Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν ότι δεν τους αφορούν οι ευρωεκλογές καταγράφηκε στη Λετονία (75%), στην Τσεχία (63%), στη Σουηδία (58%), στη Σλοβακία (57%) και στο Βέλγιο (54%). Στην Ελλάδα, το 42% των πολιτών δήλωσαν ότι οι ευρωεκλογές δεν τους αφορούν.

Τέλος, η ανεργία (57%), η οικονομική μεγέθυνση (45%), το έγκλημα (32%), οι συντάξεις (31%) και η αγοραστική δύναμη των πολιτών και ο πληθωρισμός (29%), είναι κατά τους Ευρωπαίους τα πέντε σημαντικότερα θέματα στα οποία θα έπρεπε να επικεντρωθούν οι προεκλογικές εκστρατείες στις χώρες της ΕΕ.

Η δημοσκόπηση της TNS Opinion, διεξήχθη το διάστημα από 4 έως 15 Μαΐου, σε πολίτες άνω των 18 ετών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Read More......

Τεράστιο σκάνδαλο πλαστών τιμολογίων


Επτά μεγάλες αλυσίδες εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και σούπερ μάρκετ που πωλούν αντίστοιχα είδη, εμπλέκονται σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι προαναφερόμενοι, με τη συνέργεια διεθνούς κυκλώματος έκδοσης - διακίνησης εικονικών τιμολογίων, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κόμβο την Ελλάδα, εισέπραξαν παράνομα ΦΠΑ με την μορφή της επιστροφής, ύψους 10 εκατ. ευρώ μόνον για το β' εξάμηνο του 2007.

Όπως διευκρινίζει η ΥΠΕΕ ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί το ακριβές ύψος της φοροδιαφυγής, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται σε...

...ιδιαίτερα μεγάλο ποσό.Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι η αξία των εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν μόνον το β' εξάμηνο του 2007, ανέρχεται στο ποσόν των 130 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στη διαδικασία έκδοσης - διακίνησης εμπλέκονται 13 ελληνικές εταιρίες, εκ των οποίων κατά την διάρκεια των ελέγχων μόνον η μία διαπιστώθηκε ως υπαρκτή. Επίσης, αναφέρεται ενδεικτικά ότι η συγκεκριμένη εταιρία, κατά τη χρήση του 2005, είχε δηλωμένο κύκλο εργασιών 50.000 ευρώ και κατά την χρήση του 2007 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιπες "εξαφανισμένες" εταιρίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με ομοειδείς, επίσης "εξαφανισμένες εταιρίες", που είχαν ως έδρα χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Ουγγαρία, Λετονία, Κύπρος, Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία).

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων 12 εταιριών είναι ότι, στην πλειοψηφία τους, οι ιδρυτές - διαχειριστές είναι Κύπριοι υπήκοοι, οι οποίοι και αναζητούνται από την EUROPOL. Όπως επίσης ότι και οι 12 εταιρίες είχαν κάνει έναρξη εργασιών σε 4 συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ της περιοχής Αττικής.

Το εκτιμώμενο πρόστιμο για τις παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, τόσο στις εκδότριες εταιρίες, όσο και στις εταιρίες που έλαβαν τα εικονικά τιμολόγια, ανέρχεται στο ποσόν των 360 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 114 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στις 7 εταιρίες που έκαναν χρήση των εικονικών τιμολογίων.
Read More......

Ερχονται οι αμερικανοί πεζοναύτες να διδαχθούν από Έλληνες καταδρομείς


Από 31 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας (νομοί Λάρισας-Μαγνησίας), επιχειρησιακή συνεκπαίδευση Τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με Μονάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (22nd Marines Expeditionary Unit - MEU).

Από πλευράς Ελληνικών ΕΔ θα συμμετάσχουν τμήματα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Ελικόπτερα της Iης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, Μονάδες Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Σκοπός της ελληνοαμερικανικής αυτής συνεκπαίδευσης είναι...

... η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας στους τομείς διοίκησης και ελέγχου και η αλληλοενημέρωση σε διαδικασίες και τεχνικές μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, σε Επιχειρησιακό και Τακτικό Επίπεδο.
(αν δεν ήταν ευγενική η διατύπωση θα έλεγε η είδηση ότι οι γιάνκηδες έρχονται να μάθουν λίγο την Τέχνη του πολέμου για να μην τους κατεβάζουν σαν κοτσύφια οι Ιρακινοί αντάρτες και οι Αφγανοί)

Τα κυριότερα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, εκκένωση απωλειών και προσωπικού, εγγύς αεροπορική υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες.
Read More......

"Να ζητήσει συγγνώμη ο αστυνομικός"

Ο Ριτβάν Αχμετσίκ είναι μουσουλμάνος της Θράκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Έδωσε συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 και είπε ότι ο αστυνομικός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους αν το έκανε επίτηδες.
Και οι Τούρκοι να ζητήσουν συγγνώμη για την Αγιά Σοφιά κύριε Ριτβάν; Καλή ιδέα δεν είναι;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μας τα πρόσφατα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, που οδήγησαν και στα επεισόδια που είδαμε και τις έντονες αντιδράσεις των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, μετά από το επεισόδια με τον αστυνομικό και το νεαρό μουσουλμάνο, που, όπως καταγγέλλεται, καταστράφηκε το Κοράνι, ένα αντίτυπο του Κορανίου. Πώς τα σχολιάζετε, πώς τα βλέπει η μουσουλμανική μειονότητα από τη Θράκη;

ΡΙΤΒΑΝ ΑΧΜΕΤΣΙΚ: Η μουσουλμανική μειονότητα από τη Θράκη αυτό το θέμα σίγουρα δεν θα το είδε με το καλύτερο μάτι. Όμως, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δε θα υπήρχε κάποια σκοπιμότητα για την πράξη αυτή του αστυνομικού. Αν, όμως, υπήρχε κάποια σκοπιμότητα, οφείλει να ζητήσει μία συγγνώμη, γενικά από όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα και από τη μειονότητα.

Read More......

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας και τα Jumbo


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας

κα Νταϊρούση Χαρίκλεια

Κυρία εισαγγελέα,


Το ΠΑΜΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας μας θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την εντολή σας στην αστυνομία να καλέσει τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας συνάδελφο Παναγιώτη Μπάνο να δώσει εξηγήσεις για την ανακοίνωση του Σωματείου τον περασμένο Γενάρη, που αναφερόταν στην παράνομη απόλυση εργαζόμενου από την πολυεθνική Τζάμπο.

Καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε τις «παραγγελίες» του Προέδρου του Αρείου Πάγου για την
...ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, την κατατρομοκράτησή τους και την υποταγή τους στις αυθαιρεσίες της κάθε εργοδοσίας.

Με αυτή σας την εντολή επιβεβαιώνετε ότι στόχος σας είναι όχι η απονομή «δικαιοσύνης», όπως είναι ο ρόλος σας, αλλά η επιβράβευση του «δίκαιου» της πολυεθνικής να ποδοπατά κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να τους τρομοκρατεί, να τους απολύει, να τους εκβιάζει, να προσπαθεί να τους εξαγοράσει.

Γιατί έτσι έχουν τα γεγονότα και είμαστε σίγουροι ότι τα ξέρετε, όπως τα ξέρουν και ανώτεροί σας, αφού εμείς σαν ΠΑΜΕ τους έχουμε ενημερώσει. Αλήθεια, ρωτήστε τον κύριο Σανιδά η αγωγή που κατέθεσε ο απολυμένος εργαζόμενος για εκβιασμό, απειλές τρομοκράτησής του, εξαγοράς του από ανθρώπους της εργοδοσίας για λογαριασμό της, γιατί παραμένουν στα συρτάρια; Πόσες φορές εσείς έχετε παρέμβει, κυρία εισαγγελέα, για να επιβάλετε το νόμο στις παραβιάσεις σε βάρος των εργαζομένων στο νησί σας, για παράνομες απολύσεις π.χ. για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, για εργαζόμενους που παρέμειναν απλήρωτοι, για κατάργηση Σ.Σ.Ε., για τραμπούκικες ενέργειες από τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους; Πόσες φορές έχετε παρέμβει σε επιβεβαιωμένα εργατικά ατυχήματα, εμείς τα λέμε δολοφονίες εργατών, στους χώρους δουλειάς όταν διαπιστώνονται τα ανύπαρκτα και λειψά μέτρα ασφάλειας από τους εργοδότες; Ξέρετε πολλούς από αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή; Μήπως, κυρία εισαγγελέα, ξέρετε να μας πληροφορήσετε γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων, κρίνονται από όλους εσάς τους δικαστές παράνομες και καταχρηστικές; Γιατί τις εκδικάζετε σε χρόνο εξπρές, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις προσφυγές των εργαζομένων για παράβαση της νομοθεσίας από τους εργοδότες τις εκδικάζετε μετά από χρόνια και αν τις εκδικάσετε;

Η δικαιοσύνη που υπηρετείτε, κυρία εισαγγελέα, ούτε ανεξάρτητη είναι όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ούτε τυφλή, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Είναι ταξική, υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης που έχει την εξουσία. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση της πολυεθνικής Τζάμπο. Είναι όχι μόνο άδικη, αλλά στέκεται και εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και στα συμφέροντά τους.

Εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σαν ΠΑΜΕ, ποτέ δε θα συμβιβαστούμε με το σημερινό ρόλο που έχει αναθέσει η κυρίαρχη τάξη στη δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας που διώκονται. Το δίκαιο του ισχυρού εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα το αντιπαλέψουμε. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα αγωνιστούμε να μπορούμε να συνδικαλιζόμαστε, να διεκδικούμε, να παλεύουμε για καλύτερη ζωή με δικαιώματα και καμία κλίση για απολογία, καμία εισαγγελική εντολή ή οποιαδήποτε μέτρα σε βάρος μας δε θα μας σταματήσουν. Εμείς θα κάνουμε νόμο και θα τον εφαρμόσουμε το δίκαιο του εργάτη.
Read More......