Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

60 χρόνια από τη νίκη κατά της κομμουνιστικής προδοσίας


Οι συνειδητοί προδότες που ήθελαν να διαμελιστεί η χώρα και να μοιραστούν τα κομμάτια της στους εχθρούς της ηττήθηκαν στρατιωτικά. Ημερομηνία-σύμβολο η 29η Αυγούστου του 1949. Νικήθηκαν από τον Εθνικό Στρατό αφού σκότωσαν, βασάνισαν, βίασαν, έκαψαν, απήγαγαν παιδιά, διέλυσαν την ύπαιθρο. Νίκησαν στην μακρά περίοδο της ειρήνης. Πάλι κάνουν τα ίδια. Σκοτώνουν με τους πιστολάδες των οργανώσεών τους, βασανίζουν, καίνε, διαλύουν τα πανεπιστήμια με τις τρομοκρατικές μειοψηφικές ομάδες τους, κλέβουν το δημόσιο χρήμα αφού τώρα πια είναι και δικτυωμένοι και κατέστρεψαν την Αθήνα για πολλοστή φορά τον Δεκέμβριο του 2008 με πρόφαση ένα παιδί που δολοφονήθηκε και ουδέποτε -όπως οι ίδιοι λένε- ήταν "δικό τους". Ύποπτη η συμπεριφορά τους στις πυρκαγιές (δες εδώ). Τώρα ξανά η Ελλάδα περνάει μια περίοδο κόκκινης βουβής δικτατορίας. Κυριαρχούν παντού. Στην οικονομία, την "Τέχνη", την "Παιδεία", την "ενημέρωση".
Ο αφοπλισμός της Δεξιάς είναι τόσο κραυγαλέος που ο (χαρακτηρίστε τον όπως θέλετε) Καραμανλής στάθηκε προσοχή στα παράσημα της KGB που προηγούνταν από το φέρετρο του σφαγέα Φλωράκη και την ίδια ώρα τρέμει το φυλλοκάρδι του μην τυχόν και βρεθεί βουλευτής του σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες του Εθνικού Στρατού που έχασαν τη ζωή τους για να μην διαλυθεί η πατρίδα μας στις σταλινικές μυλόπετρες της ανθελληνικής αριστεράς. Μερικοί όμως δεν ξεχνούν και πολεμούν.
ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΚΕΦΑΛΙ!

Read More......

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καζαντζίδης


Σύντομο βιογραφικό του από το wikipedia
Γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 και πέθανε την 14 Σεπτεμβρίου 2001. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, τραγούδησε δημιουργίες μεγάλων συνθετών (Άκης Πάνου, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Μίκης Θεοδωράκης, Θοδωρής Δερβενιώτης, Χρήστος Λεοντής, Τάκης Σούκας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Μητσάκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας κα) και στιχουργών (Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Τάσος Λειβαδίτης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας κα).

Ο πατέρας του Χαράλαμπος...


...χτίστης στο επάγγελμα και μέλος της Εθνικής Τροφοδότησης Ανταρτών (ΕΤΑ), πέθανε από έλκος το 1945. Ο Καζαντζίδης αναγκάζεται να κάνει πολλές δουλειές για να βγάλει το μεροκάματο. Δουλεύει σε εργοστάσια, υφαντουργεία, πουλάει τσιγάρα και κρύο νερό σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Άσχημη εμπειρία για τον Καζαντζίδη η στρατιωτική του θητεία στο Διόνυσο Αττικής.Κατά τη στρατιωτική του θητεία ορίστηκε υπεύθυνος σε τάγμα μουλαράδων και εκεί μια κλωτσιά στα γεννητικά του όργανα, του στερησε την πατρότητα.

Ο πρώτος άνθρωπος που εκτίμησε την φωνή του ήταν κάποιο αφεντικό του, που καθώς τον άκουσε την ώρα της δουλειάς του χάρισε μια κιθάρα. Δάσκαλος του Καζαντζίδη υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης.

Στα 1952, ο Καζαντζίδης κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα. Το τραγούδι αυτό έφερε τον τίτλο "Για μπάνιο πάω". Ήταν ένα τραγούδι γραμμένο για τον καύσωνα που επικρατούσε εκείνο το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα. Ο δίσκος δεν πούλησε γιατί μιμήθηκε τη φωνή του Πρόδρομου Τσαουσάκη και η καριέρα του Στέλιου Καζαντζίδη θα έσβηνε πριν καλά καλά αρχίσει. Αυτός που αντιλήφθηκε τις δυνατότητες της φωνής του Καζαντζίδη ήταν ο συνθέτης Γιάννης Παπαϊωάννου. Το τραγούδι του Οι βαλίτσες γίνεται μεγάλη επιτυχία και το φαινόμενο Καζαντζίδης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Τον Οκτώβρη του 1965, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα και ο Μανώλης Αγγελόπουλος προετοιμάζουν συναυλίες, που τελικά δε θα πραγματοποιηθούν, αφού λίγους μήνες αργότερα ο Καζαντζίδης πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις σε κέντρα. Αιτία είναι η αποστροφή του για την κατάσταση που επικρατούσε στα νυχτερινά κέντρα. Χαρακτηριστικά η Μαρινέλλα αναφέρει πως μόνον στο μαγαζί που ο Καζαντζίδης δούλευε απαγορευόταν (από τον ίδιο φυσικά) οι τραγουδίστριες να κάθονται στα τραπέζια των εύρωστων οικονομικά πελατών.

Ο Καζαντζίδης με τη Μαρινέλλα και τον ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου φτάνουν στη Γερμανία για συναυλίες. Η υποδοχή που τους επιφυλάσσουν οι ομογενείς είναι συγκινητική. Μαζί τους ο νεαρός -τότε- δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος. Την ίδια εποχή ο Καζαντζίδης και ο Χρήστος Κολοκοτρώνης (μουσική και στίχους αντίστοιχα) δημιούργησαν τον ύμνο της ΑΕΚ που ερμήνευσε ο Παπαϊωάννου: "Νικήστε, νικήστε".

Είχε προηγηθεί στα 1959 δικαστική διαμάχη του Καζαντζίδη με την δισκογραφική εταιρεία COLUMBIA, με αφορμή τις, μεγάλου μεγέθους, πωλήσεις του τραγουδιού "Μαντουμπάλα" πωλήσεις ρεκόρ, που την εποχή εκείνη αγγίξανε τις 100.000. Στην άλλη όψη του ίδιου δίσκου, περιλαμβάνεται το "Δυο πόρτες έχει η ζωή", σε μουσική του ίδιου του Καζαντζίδη. Παρά τις χωρίς προηγούμενο πωλήσεις και τη στιγμή που η εταιρεία έβγαζε εκατομμύρια από το συγκεκριμένο δισκάκι, ο ίδιος ο τραγουδιστής πήρε λιγότερες από 1000 δραχμές. Αυτό συνέβη καθώς οι τραγουδιστές τότε πληρώνονταν ένα εφάπαξ ποσό για τον κάθε δίσκο και δεν λάμβαναν ποσοστά από τις πωλήσεις. Στον Καζαντζίδη χρωστάνε πολλά οι σύγχρονοι τραγουδιστές αφού πρώτος αυτός διεκδίκησε για τον κλάδο του ποσοστά και η προσπάθεια του είχε θετικό αποτέλεσμα.

Στα 1969 αποφασίζει να αποσυρθεί για περίπου 2 χρόνια από την δισκογραφία. Τότε είναι που κάνει και την προσπάθεια να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, την "STANDAR" αλλά τα κατεστημένα συμφέροντα και η λογοκρισία στα χρόνια της Χούντας των Συνταγματαρχών δεν τον αφήνουν. Την ίδια μοίρα είχαν και οι όποιες άλλες επιχειρηματικές κινήσεις, όπως η εκτροφή βατράχων, το ούζο "Υπάρχω" που κυκλοφόρησε αργότερα κτλ.

Στα τέλη του 1975 έρχεται ο δίσκος "Υπάρχω". Χρήστος Νικολόπουλος και Πυθαγόρας υπογράφουν την αποχώρηση του Στέλιου από τη δισκογραφία για δώδεκα χρόνια. Επιστρέφει το 1987 με το δίσκο (τον τελευταίο στη MINOS) "Ο δρόμος της επιστροφής". Ακολουθεί ο δίσκος "Ελεύθερος" στην Polygram. Οι δίσκοι του γίνονται χρυσοί και πλατινένιοι κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Τελευταίο τραγούδι που ερμηνεύει λίγους μήνες πριν εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (με καρκινώματα στον εγκέφαλο) είναι το "Έρχονται χρόνια δύσκολα" και το δίσκο αυτό, που ήταν και το κύκνειο άσμα του καλλιτέχνη, τον προλογίζει απευθύνοντας χαιρετισμό στους θαυμαστές του.

Read More......

Μεγάλη ανατροπή στις κυκλοφορίες των εφημερίδων!


Χθες, η Espresso έκοψε δεύτερη το νήμα του κυκλοφοριακού ράλι των απογευματινών εφημερίδων πουλώντας 15.339 φύλλα με τα Νέα πρώτα, όπως πάντα, με 19.998 φύλλα σε Αθήνα-Πειραιά. Εκτόπισε ακόμα και την κραταιά Ελευθεροτυπία από το δεύτερο σκαλί του βάθρου! Είναι πρωτοφανής η εξέλιξη αλλά για κάποιους αναμενόμενη. Το ένθετο για το Στοίχημα ήταν πολύ καλά δουλεμένο και πλήρες. Απ' ό,τι φαίνεται μπορεί αυτό το ρεκόρ για την κουτσομπόλα Espresso να θεωρηθεί και ως ένα αποχαιρετιστήριο δώρο του αποχωρούντος εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη (που είχε την έμπνευση του ενθέτου) προς τον ιδιοκτήτη Λαυρεντιάδη. Όμως...

...η δυναμική του φύλλου, όπως ήδη είχε διαφανεί έντονα από τις αρχές του χρόνου καθιστά διπλά ανεξήγητη την αλλαγή στο τιμόνι της εφημερίδας και βάζει επίσης τον πήχυ σε πολύ υψηλό σημείο. Εμείς να ευχηθούμε να βρίσκονται για πολύ καιρό στην πιάτσα άτομα με φαντασία και ιδέες για να έχουν οι δημοσιογράφοι το ψωμί τους και οι διαφημιστές το παντεσπάνι τους.
Read More......

Σωσίας του Πέτρου Λεωτσάκου εξιχνιάζει τις πυρκαγιές



Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής είναι γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης. Ψάχνει τους ενόχους των πυρκαγιών της Βορειοανατολικής Αττικής. Δεν έχει όμως δικαστική δικαιοδοσία ούτε διωκτική. Αστεία πράγματα. Και μοιάζει του "προεδρούλη" του Ερωτοδικείου. Ναι, είναι φτυστός ο Πέτρος Λεωτσάκος!

Read More......

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Πλανόδια τέχνη του Ρουβά


Στις 5 Σεπτέβρη στο Στάδιο του Βούρκου ο Σάκης Ρουβάς για πρώτη φορά στη Χαλκίδα.

Σήμερα Κυριακή είδαμε και τα πρώτα διαφημιστικά στην παραλία Αλυκων Δροσιάς σε ένα φορτηγό (που ίσως να πουλάει και καρπούζια;) και μια αφίσσα σε μπαλκόνι.

Aπό το halkida.tv

σχόλιο zorro: είναι τυχαίο που εμφανίζεται ο Sakis το στάδιο του... Βούρκου;

Read More......

Η τιμωρία ενός μοιχού


Ίσως είναι μία από τις χειρότερες τιμωρίες που έχει επιβληθεί ποτέ σε άπιστο σύζυγο. Η απατημένη γυναίκα ανάγκασε τον άνδρα της, William Taylor, να σταθεί σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πόλης του, Centreville στη Virginia, με μία τεράστια αυτοσχέδια ταμπέλα, με την εξής επιγραφή: «Απίστησα. Αυτή είναι η τιμωρία μου». Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος βρήκε στοιχεία στο κινητό του Taylor, που αποδείκνυαν ότι την απατά. Ο άπιστος είπε ότι αρχικά, η γυναίκα του τού είπε να μείνει στο δρόμο με την ταμπέλα για μία ολόκληρη εβδομάδα. Αλλά, τελικά, μάλλον τον λυπήθηκε και το «show» κράτησε μόνο δύο ώρες. Ωστόσο, αυτές ήταν αρκετές για γελοιοποιηθεί εντελώς και να γίνει ο περίγελος της πόλης.

Read More......

Η απειλή της τουρκο-ισραηλινής συμμαχίας


του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.
Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη...

...συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;
Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθει αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Τί θα έχουμε πετύχει;
Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Πώς το αιτιολογώ;
Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.
Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.
Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.
Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.
Από το infognomonpolitics
Read More......

Τόσος πόνος δεν σβήνει με τίποτα


Ακόμη ένας άνθρωπος προστέθηκε χθες στη λίστα των θυμάτων των πυρκαγιών. Πρόκειται για τον σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότο πυροσβεστικών αεροσκαφών, Στέργιο Κωτούλα,τον δέκατο ένατο πιλότο που χάνουμε με αυτού του τύπου τα αεροσκάφη από το 1974.

Η αποστολή ανατέθηκε στον 55χρονο πιλότο ήταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και να κινηθεί νότια προς την περιοχή Κατελειός Αργοστολίου όπου υπήρχε ένδειξη πυρκαγιάς.
Από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς απογειώθηκαν δύο αεροσκάφη με αρχηγό τον σμήναρχο Κωτούλα.

Τα αεροσκάφη εντόπισαν τη φωτιά και κινήθηκαν προς αυτήν πετώντας χαμηλά. Οταν ο σμήναρχος έφτασε σε απόσταση 20 έως 30 μέτρων από τη φωτιά, ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους είδε το αεροπλάνο του Κωτούλα να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και να καρφώνεται μέσα στη φωτιά, στην αυλή ενός ξενοδοχείου, δίπλα σε παραθεριστές. Ευτυχώς κανείς τους δεν χτύπησε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου χειριστή, το αεροσκάφος του Κωτούλα...

...χτύπησε σε καλώδια υψηλής τάσης που βρίσκονται στην περιοχή, κόπηκε το φτερό και το αεροσκάφος ανεξέλεγκτο καρφώθηκε στο έδαφος.

Ο ίδιος σήκωσε το δικό του αεροσκάφος και ειδοποίησε με τον ασύρματο τη μοίρα για το δυστύχημα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία διάσωσης που περισυνέλεξαν το πτώμα του άτυχου σμηνάρχου. Στο σημείο πήγε αμέσως ομάδα ιπταμένων και μηχανικών για να περισυλλέξουν τα στοιχεία. Οι πρώτες ενδείξεις συμφωνούν απόλυτα με τα όσα είπε ο δεύτερος χειριστής, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το αεροσκάφος χτύπησε σε σύρματα της ΔΕΗ. Αργότερα το επιβεβαίωσε και η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της καθώς διαπιστώθηκε ότι στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος -και την ίδια ώρα- κόπηκαν σύρματα υψηλής τάσης που διανέμουν ρεύμα στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς και εφεδρικά στη Ζάκυνθο.

Η μονάδα των PZL που βρίσκεται στην Κεφαλονιά υπάγεται στη μονάδα της ΜΑΕΔΥ που έχει έδρα το Τατόι. Πριν από κάθε αντιπυρική περίοδο και με βάση τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών, δημιουργούνται τα λεγόμενα κλιμάκια σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά, η Τρίπολη, η Καλαμάτα και αλλού. Τα αεροσκάφη αυτά δεν παίρνουν νερό από τη θάλασσα αλλά πρέπει να προσγειωθούν και να συνδεθούν με παροχή νερού είτε από πυροσβεστικό κρουνό είτε από πυροσβεστικό όχημα είτε να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με ειδικό επιβραδυντικό αφρό που διαθέτουν οι αεροπορικές μονάδες.

* Η Βουλή αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. *

σχόλιο zorro: Η Βουλή στηρίζει οικονομικά εδώ και δεκαετίες τις οικογένειες των λαδιάρηδων που οδηγούν πιλότους πυροσβεστικών και μαχητικών αεροσκαφών στο θάνατο. Το να στηρίξει την οικογένεια ενός ηρωικού πιλότου που έπεσε για να υπερασπιστεί πατρίδα δεν την "ξεχρεώνει" για τις αθλιότητές της.
Από την Ελευθεροτυπία
Read More......

Εδώ ο κόσμος κάηκε


και ο Παπαθανασίου στο γήπεδο έβλεπε Ολυμπιακό. Δεν βάζουν μυαλό. Η οικονομία στο ναδίρ και ο "τσάρος" χαριεντιζόταν με τους "επωνύμους" στο Καραϊσκάκη. Η νέα διακυβέρνηση σταθερά σε ρόλο κλακαδόρου εκείνων που αποκαλούσε "εθνικούς προμηθευτές". Κατάντια...
(η φωτογραφία είναι από τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά ο "τσάρος" και προχθές είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά).

Read More......

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μετατρέπουν σε τζαμί παλιά εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη


Μια παλιά ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή της Σηλυβρίας έξω από την Κωνσταντινούπολη αναστηλώνουν οι Αρχές μετατρέποντάς την σε τζαμί.

Η εφημερίδα "Μιλιέτ", αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν ο οποίος πρόσφατα σε μια χειρονομία δίχως προηγούμενο επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο συνοδευόμενος από τον κ.Βαρθολομαίο, έχει αυτό ως πρωτοσέλιδο.

Στο άρθρο της κάνει λόγο για μεγάλες αντιδράσεις στην ίδια την Τουρκία μεταξύ διανοουμένων και αρχιτεκτόνων γι' αυτήν την μετατροπή.

Πρόκειται για τον Ναό του...

...Αγίου Δημητρίου, 178 χρόνων, ο οποίος σπανίως χρησιμοποιείται, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε προστεθεί στο κτίσμα ένας μιναρές, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθεί ποτέ ο σταυρός.

Ένας από αυτούς που αντιδρούν είναι ο Οκτάι Εκιντζί, γνωστός αρχιτέκτονας στην Τουρκία, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κτίσμα είναι εκκλησία. Είναι εκκλησία ακόμα και αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί".

Σχολιαστές σημειώνουν ότι πολλές παλαιές εκκλησίες που εγκαταλείφθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών κατέληξαν να χρησιμοποιούνται ως αποθήκες και αχούρια.
Από hellenicrevenge
Read More......

Μυρίζει αναρχικούς και Indymedia η φωτιά στην Αττική


Μυρίζει αναρχικούς και indymedia η φωτιά στην Αττική. 6 γκαζάκια τα γνωστά εργαλεία των αναρχικών βρέθηκαν σε δύο περιοχές που ξεκίνησε η φωτιά. Τα γκαζάκια είναι το αγαπημένο εργαλείο των αναρχικών και χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Ένα άλλο περίεργο στοιχείο που συγκλίνει σε αυτή την άποψη είναι η περίεργη ανακοίνωση του Indymedia ότι "Μεγάλη ομάδα συντρόφων από χτες κινητοποιήθηκε και βρέθηκε στην περιοχή των πυρκαγιών και των εμπρηστικών εστιών που μπήκαν με σύστημα και με προγραμματισμό σε συγκεκριμένα σημεία - κλειδιά" για να βοηθήσουν την κατάσβεση!

Οι απλοί εμπρηστές χρησιμοποιούν στουπιά και άλλα απλά εργαλεία εμπρησμού. Τα γκαζάκια οδηγούν αλλού, στα πληρωμένα τσιράκια του Soros.
Μήπως είναι τυχαίες οι φωτιές στην Ζάκυνθο που υπάρχει μεγάλος πυρήνας αναρχικών που ζητούν και αποκοπή των Επτανήσων από την Ελλάδα;
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αυτή την φορά, και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα του ΕΜΠ πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, γιατί η οργή του λαού είναι μεγάλη.
Από http://www.thermopilai.org Read More......

Μεγάλη μεταγραφή ετοιμάζει ο Λαυρεντιάδης


Ακούγεται έντονα και από καλά πληροφορημένες πηγές ότι ο ισχυρός Όμιλος Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα "παίζει" πολύ το όνομα του...


...Θανάση Λάλα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα δίπλα στην έμπειρη Αρετή Σιδηροκαστρίτου. Ο Λάλας θα έχει υπ' ευθύνη του τα περιοδικά του Ημερήσιου Τύπου, το τεχνικό μέρος των εκδοτικών δραστηριοτήτων και θα συμβάλλει στον Flash. Η κ. Σιδηροκαστρίτου θα έχει ως βασική της ευθύνη την πολιτική κατεύθυνση και την υψηλή εποπτεία των ραγδαία αναπτυσσόμενων μιντιακών δραστηριοτήτων των νέων εκδοτών που θέλουν να διευρύνουν όσο το δυνατό περισσότερο την επιρροή τους. Οι προοπτικές είναι καλές και το μέλλον ευοίωνο μια και το πάλαι ποτέ παιδί-θαύμα του ΔΟΛ έχει ακόμα πολλούς άσσους στο μανίκι του και η παρουσία του σ' ένα media group είναι σίγουρα θετική.
Read More......

Ο Κυριάκος αρθρογραφεί για το περιβάλλον


Με αφορμή τις πυρκαγιές αναδημοσίευσε στο διαδίκτυο άρθρο για τη δασοπροστασία. Αφού μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις αρκούμεθα στην ανάρτηση της φωτογραφίας του συντάκτη. Αν θέλετε περισσότερα, το link είναι αυτό.

Read More......

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί στρατιώτες από καψώνι αξιωματικού


Τέσσερις τούρκοι στρατιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο σε στρατόπεδο στο Ελαζίγκ της κεντρικής Ανατολίας όταν ο επικεφαλής αξιωματικός ανάγκασε έναν από αυτούς να κρατήσει επί ώρες στα χέρια του μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Το δολοφονικό "καψώνι" έγινε για να τον τιμωρήσει επειδή αποκοιμήθηκε στη διάρκεια της σκοπιάς, όπως αναφέρει η εφημερίδα Taraf.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο στρατιώτης κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του τη χειροβομβίδα περισσότερο από τέσσερις ώρες, αλλά εκείνη τελικά...

...εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον ίδιο και άλλους τρεις συναδέλφους του.

Ο αξιωματικός είχε αφαιρέσει την περόνη και έφυγε, λέγοντας στους στρατιώτες ότι θα αποφασίσει εκείνος πότε θα γυρίσει. Οπως δήλωσαν εκ των υστέρων στρατιώτες που επέζησαν της τραγωδίας, κανένας από τους νεκρούς συναδέλφους τους δεν γνώριζε πώς να ασφαλίσει τη χειροβομβίδα χωρίς την περόνη.

Το περιστατικό που αναφέρθηκε μόλις σήμερα, σημειώθηκε πριν από δέκα ημέρες.
Read More......

16.000 αυθαίρετα στα καμένα, 3.167 κατεδαφιστέα!


Η φωτιά των δασών στην Αττική έφερε στην επιφάνεια όλη την ανικανότητα του ελληνικού κράτους και την εγκληματικώς παράνομη δράση των Ελλήνων πολιτικών (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα), οι οποίοι, στο όνομα των πελατειακών σχέσεών τους, καταστρέφουν τη χώρα.
Υπογράφουν αποφάσεις που υποθάλπουν την παρανομία, συντηρούν τη διαπλοκή και την παραοικονομία, εκτρέφουν τον χρηματισμό των δημοσίων υπαλλήλων και διατηρούν το άτυπο χρηματιστήριο γης,σε βάρος του περιβάλλοντος και της κρατικής περιουσίας.

Αναλυτικά:

* Στα δάση που κάηκαν υπάρχουν 16.000 αυθαίρετα κτίσματα με σοβαρά προβλήματα νομιμότητας. Πολλά απ' αυτά έχουν...


...νομιμοποιηθεί με χαριστικές πράξεις (νόμοι κ.λπ.).

* Από αυτά, τα 8.600 κτίσματα είναι παράνομα και έχουν κινηθεί διαδικασίες κατεδάφισής τους. Ισχύει σε ορισμένα η νομιμοποίηση με πλάγια μέσα.
Από τα παραπάνω 3.167 κτίσματα έχουν κριθεί τελεσίδικα (δικαστικά) κατεδαφιστέα. Δεν έχουν γκρεμίσει ούτε ένα, με αστείες δικαιολογίες (δεν έχουμε μπουλντόζες, δεν έχουμε χρήματα, έχει αρμοδιότητα για το γκρέμισμα η περιφέρεια, η νομαρχία, ο δήμος και πάει λέγοντας. Από τα κατεδαφιστέα το 75% αφορά βίλες και κάθε μορφής οικίες και το 25% κτίσματα, όπως αποθήκες, εργοστάσια, ξενοδοχεία κ.λπ.

* Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης περίπου 40.000 στρέμμ. δάσους, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων. Επιχείρημα υπέρ των εντάξεων υπήρξε άρθρο του ν. 998/89, που προβλέπει επέκταση σχεδίου πόλης ώς 500 μέτρα από προϋπάρχοντα του 1923 οικισμό.

* Από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ (Πρόγραμμα Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών) για αποζημιώσεις και ανασυγκρότηση εδαφών, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για τις πυρκαγιές του 2007, έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα 50 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι την επόμενη διετία (χρόνος ολοκλήρωσης του σχετικού προγράμματος, θα απορροφηθούν άλλα 30 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε από την Ε.Ε. την άδεια να χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών (γύρω στα 3 εκατ. στρέμμ.) και διαθέτει από τον προϋπολογισμό μόνον 80 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ταμείο που είχε συγκροτηθεί για τη βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές συγκέντρωσε γύρω στα 110 εκατ. ευρώ. Δεν έχει υπάρξει απολογισμός ή ενημέρωση για την πορεία των σχετικών πόρων.

Από την παραπάνω επίσημη αποκάλυψη προκύπτει ότι η κυβένηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους 7 πυρόπληκτους νομούς της χώρας.

Συγκλονιστικός είναι και ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων. Κάηκαν στην τριήμερη φωτιά της Ανατολικής Αττικής συνολικά 198.000 στρέμμ. Απ' αυτά 135.000 στρέμμ. ήταν δάση και δασικές εκτάσεις, 38.000 στρέμμ. γεωργικές εκτάσεις και 25.000 στρέμμ. σχέδια πόλης-οικισμοί. Το ερώτημα είναι πώς αυτά τα 25.000 στρέμμ. που βρίσκονται μέσα σε δάσος απέκτησαν σχέδιο πόλεως.

Από την Ελευθεροτυπία
Read More......

Πούλησαν για παλιοσίδερα τους κάδους πυρόσβεσης


Μετά τις φονικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου, η Αεροπορία Στρατού εκποίησε κάδους μεταφοράς νερού των Σινούκ και των Χιούι

Σαπίζουν και πουλάνε για παλιοσίδερα τους κάδους μεταφοράς νερού των ελικοπτέρων Σινούκ και Χιούι! Η απίστευτη αυτή εξέλιξη σημειώθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Ηλείας, όπου ασκήθηκε κριτική στην Αεροπορία Στρατού για τη μη συμμετοχή των συγκεκριμένων ελικοπτέρων στη μάχη της δασοπυρόσβεσης. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους» που δεν επιδέχονται καμία διάψευση, ανάμεσα στα υλικά που εκποιήθηκαν με πλειοδοτικό διαγωνισμό, με την υπ αριθμόν 346/2008 διακήρυξη και με τίτλο «ΠΟΕ Ανταλλακτικά Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων», περιλαμβάνονταν και κάδοι μεταφοράς νερού των Σινούκ και Χιούι. Το ΓΕΣ διαβεβαίωνε χθες ότι...

...στις αποθήκες της Αεροπορίας Στρατού εξακολουθούν να υπάρχουν 19 κάδοι νερού για ελικόπτερα Χιούι και 11 κάδοι νερού για ελικόπτερα Σινούκ. Οσο για τη συγκεκριμένη διακήρυξη 346/2008 που έθεσε το «Εθνος» υπόψη του ΓΕΣ, δεν δόθηκε περαιτέρω διευκρίνιση.Πάντως με την εκποίηση των κάδων νερού των στρατιωτικών ελικοπτέρων σπεύδουν εμμέσως πλην σαφώς να θέσουν οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης των συγκεκριμένων στρατιωτικών ελικοπτέρων σε αποστολές δασοπυρόσβεσης, που εκτελούσαν με απόλυτη επιτυχία και χωρίς κανένα ατύχημα τη δεκαετία του 90.
Η εισήγηση για συμμετοχή των ελικοπτέρων Σινούκ και Χιούι στη μάχη της δασοπυρόσβεσης είχε γίνει το 1994 από τον Γ. Σμπώκο, τότε γενικό γραμματέα Προστασίας Δασών και Φυσικών Πόρων. Παρά τις αρχικές ενστάσεις των στελεχών της Αεροπορίας Στρατού επί υφυπουργίας Αμυνας Ν. Κουρή έγινε αποδεχτή η εισήγηση Σμπώκου και η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην αναγκαία προμήθεια των κάδων νερού από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία. Αμέσως την ίδια χρονιά ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δασών. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, κυρίως όπου υπήρχαν μικρές εστίες και αποτρέπονταν οι αναζωπυρώσεις.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια τα στρατιωτικά ελικόπτερα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στις μάχες για την κατάσβεση των πυρκαγιών και κυρίως την αποτροπή αναζωπυρώσεων!

Αιφνιδίως το 1998, και ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την υπενοικίαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η Αεροπορία Στρατού σταμάτησε την εκπαίδευση προσωπικού στη δασοπυρόσβεση και άρχισε να αραιώνει τις συγκεκριμένες αποστολές με τρία ανίσχυρα επιχειρήματα όπως:

* Η καταπόνηση των μετάλλων αφενός από τις υψηλές θερμοκρασίες στα πύρινα μέτωπα και αφετέρου από τα άλατα της θάλασσας!!
* Η ασφάλεια πτήσεων (σημειωτέον ότι κανένα ατύχημα δεν είχε συμβεί κατά την πενταετή δράση των στρατιωτικών ελικοπτέρων στη μάχη της δασοπυρόσβεσης).
* Η αποστολή των συγκεκριμένων ελικοπτέρων είναι η μεταφορά προσωπικού και όχι νερού.

Και τα τρία παραπάνω επιχειρήματα καταρρίπτονται από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία Being, αλλά και τις άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τις ΗΠΑ, που κατά κόρον χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα στρατιωτικά ελικόπτερα στις πυρκαγιές. Αλλωστε τα τεχνικά και πτητικά εγχειρίδια των CH-47D προβλέπουν τη δυνατότητα προσθαλάσσωσης και παραμονής στη θάλασσα για ικανό χρόνο, αφού μέρος της αποστολής τους είναι η επιβίβαση ή αποβίβαση ειδικών δυνάμεων.

Από το 2001 σταμάτησε οριστικά η συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων στη δασοπυρόσβεση. Οι κάδοι νερού μπήκαν στις αποθήκες και το συγκεκριμένο έργο ανέλαβαν δύο ιδιωτικές εταιρείες, χρησιμοποιώντας η μία αμερικανικά και η άλλη ρωσικά ελικόπτερα!

Ωστόσο τον Αύγουστο του 2007 με τη φονική πυρκαγιά της Πελοποννήσου, και με δεδομένο ότι πλέον οι φωτιές απλώνονται εξαιτίας της αδυναμίας ελέγχου των αναζωπυρώσεων, επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα επανένταξης των στρατιωτικών ελικοπτέρων στη δασοπυρόσβεση.

Προφανώς η Αεροπορία Στρατού για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο έσπευσε να εξαφανίσει από τις αποθήκες της τους κάδους, πουλώντας τους για παλιοσίδερα!!

Στο μεταξύ, το υπουργείο Αμυνας τηρεί ένοχη σιωπή χωρίς να απαντάει στην ερώτηση πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Μ. Καρχιμάκη, Β. Παπανδρέου, Β. Οικονόμου Γ. Ντόλιου και Αλ. Αθανασιάδη), που ζητούν «εδώ και τώρα» την ένταξη των στρατιωτικών ελικοπτέρων στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Από το ΕΘΝΟΣ
Read More......

Ακόμα μια σύλληψη παιδόφιλου

Διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας..
Ο παιδόφιλος ήταν στέλεχος σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Ονομάζεται...

### και συνελήφθη μετά από καταγγελίες της γυναίκας του. Όπως διαπίστωσε η Αστυνομία ήταν...
ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές πορνογραφικού υλικού με ανήλικους...
Το όνομα στο nonews-news
Read More......

Post της 10ης Απριλίου: Πάντα επίκαιρο


Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι μάστορας σε ό,τι έχει να κάνει με την παράδοση. Είναι Σαρακατσάνος και τα Βήματα τα ξέρει απ' έξω. Είναι αμετανόητος οπαδός των εθίμων του ΕΘΝΟΥΣ μας. Καμαρώστε το περήφανο πανό που κοσμεί την πίστα και διαβάστε πώς χορεύει αυτό τον απαιτητικό χορό.


Πριν ξεκινήσεις τα βήματά σου σ' αυτό τον δύσκολο χορό πρέπει να είσαι καλά φαγωμένος. Προτείνουμε δείπνο στον Μπαϊρακτάρη τον εθνικό μας σουβλατζή. Μια μερίδα ευθιξία, μια χωριάτικη και ένα πεντόκιλο διαφάνεια είναι ό,τι πρέπει. Η άοκνη προσπάθεια εξυγίανσης του δημοσίου θα σε οδηγήσει με μαθηματικό τύπο (συγγνώμη με μαθηματική ακρίβεια) στα Γιάννενα με καστόρινο μπουφανικό και δυο παπούτσια πάνινα. Η αγροτιά, που εκπροσωπείται ευδοκίμως από τη σεπτή Χατζηγάκειο φιγούρα θα βγάλει μιξομάντηλο να σε βαστάει γερά μην τυχόν και παραπατήσεις σε φτηνά διόδια. Στο τέλος θα σύρει κι εκείνη το χορό και θα το δείξει το Mega, λίγο πριν τα αθλητικά.
Σεμνά και ταπεινά θα χορέψεις φίλε μου τον αντρίκιο χορό, τον νταβατζήδικο. Καλή διασκέδαση.


Σημείωση 1: Περιέργως, αυτός ο χορός δυναμώνει πολύ τις μασέλες και τους τσεπογόνους αδένες. Ό,τι πρέπει για υπουργό που εξαντλείται με την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Σημείωση 2: Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από το γλέντι στο εργοτάξιο "ΑΚΤΩΡ" στην σήραγγα Νέου Ανηλίου στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά Τετάρτη 8 Απριλίου στην Εγνατία οδό, στους Νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Στη φωτογραφία οι χορευταράδες: Γιώργος Σουφλιάς Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (ο υπηρεσιακός), ο Πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ, κ. Κούτρας (ο γάτουλας) και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης (ο Ζήκος των τρακτέρ).
Σημείωση 3: Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Σημείωση 4: Παρακαλούμε να διαδώσετε το μήνυμά μας. Κάποιος που το έκανε στη Βολιβία βγήκε αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Κάποιος άλλος που το αγνόησε έχασε 9 μίζες σε ισάριθμα δημόσια έργα και κάποιος άλλος που μας έβρισε διαβάζοντάς το πλήρωσε καπέλο στα διόδια της Αττικής Οδού.
Read More......

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Wanted dead or alive


Από το olympia.gr το πόστερ και το προσυπογράφουμε.

Read More......

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή


Αφού όπως επανειλημμένα έχετε δηλώσει "ό,τι ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος", μπορείτε να μας πείτε πόσα σπίτια που χτίστηκαν στα καμένα έχει γκρεμίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2004;

Η ερώτηση απευθύνεται και στον "Νέστορα" κ. Σουφλιά.

Read More......

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Αποκάλυψη: γιατί η Αριστερά πήρε φράγκα από τη Siemens


Θα ξεκινήσουμε με μια αναδημοσίευση από το antinews.gr και την αποκάλυψη σας την φυλάμε στο τέλος του post.

Το www.antinews.gr στην τωρινή συγκυρία και το «Αντί» παλαιότερα δεν έπαψαν ποτέ να επισημαίνουν και το διακομματικό …εύρος της διαπλοκής αλλά και τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων της Αριστεράς που επέτρεψαν – κατά την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη –«στον γιο του Πέτρου» (τον Σωκράτη Κόκκαλη) και στους συνεργάτες του της Ζήμενς να αλώσουν τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες με τα γνωστά επακόλουθα.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, και τα επιβεβαιώνει όλα αυτά θέτοντας τα κόμματα της Αριστεράς ενώπιον ων ευθυνών τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», που παρουσιάζουν στο Κανάλι 1, στους 90,4, οι Βασίλης Σκουρής και Μαριτίνα Ζαφειριάδου, δήλωσε:

Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Πως κρίνετε την υπόθεση Siemens;

Περικλής Κοροβέσης: Είναι ένα σκάνδαλο, δομικό θα έλεγα, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Δηλαδή ξέρουμε όλοι – ο καπιταλισμός, δεν είναι ο καλός καπιταλισμός του 19ου αιώνα ή του 20ου που έκανε εργοστάσια, έδινε δουλειές κλπ., τώρα είναι ένας καπιταλισμός μαφία, ο οποίος αρπάζει το κέρδος και δημιουργεί φτώχια. Οπότε όλες οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, δίνανε επισήμως μίζες, δηλαδή είμαι αυτόπτης μάρτυρας, είχα καλύψει ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου, στη Σουηδία, όταν είχε επισκεφτεί την Eriksson και τα ίδια τα στελέχη της επιχείρησης προτείνανε μίζα στον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Και αυτό γράφεται στις επίσημες μπροσούρες της εταιρείας. Δηλαδή στα διάφορα έντυπα που μας δώσανε, λέει ότι προβλέπεται μίζα 10 – 15% σε όποιο πρόσωπο μας διευκολύνει να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, άρα λοιπόν είναι ένα δομικό σκάνδαλο του καπιταλισμού, μίζα που προβλέπεται από την εταιρεία άσχετα αν τώρα την πληρώνει ο Χριστοφοράκος, αλλά προβλέπεται επισήμως και το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην «Ελευθεροτυπία» είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην Κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.

Ερ: Δεν είναι λοιπόν μόνο δικομματικό, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το σκάνδαλο της Siemens…

ΠΚ: Όχι. Γιατί όπως έχει γράψει ο Βέτας η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Θεωρείτε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τα δύο μεγάλα κόμματα σήμερα;

ΠΚ: Από τη μεριά των κομμάτων είναι, από τη μεριά της Siemens δεν είναι γιατί...

...συλλειτουργούν όλα τα μεγαθήρια του κόσμου, έτσι λειτουργούν. Αν ψάξουμε να βρούμε στις μπροσούρες που μοιράζουν οι εταιρείες θα το βρούμε ότι κάπου μέσα προβλέπεται αυτό.

Ερ: Τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης πως την κρίνετε;

ΠΚ: Της ελληνικής Δικαιοσύνης; Η Δικαιοσύνη, το έχουνε καταγγείλει και οι ίδιοι οι νομικοί και οι ίδιοι οι δικαστικοί κλπ, είναι ένα μέρος του συστήματος, είναι το πως νομιμοποιούμε την αδικία.

Δεν έχει βέβαια και μεγάλη σημασία, εδώ που φτάσαμε, αλλά πολύ πολύ καιρό πριν τα γράψουν αυτά οι δημοσιογράφοι που αναφέρει ο κ. Κοροβέσης, τα είχαμε γράψει εμείς – και όχι μόνο μια φορά

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Αριστερά πήρε φράγκα από τη Siemens επί Τζαννετάκη επειδή της τα δίνανε!

Τι θέλατε; Να κάνει διάρρηξη και να τα πάρει με το ζόρι; Επίσης θα ήταν αγένεια να αρνηθεί. Δεν είπε όχι στις κασέλες με τις αγγλικές λίρες που πέφτανε με αλεξίπτωτα στην Κατοχή (με κίνδυνο προκλήσεως αντιδραστικών καρουμπάλων) και θα αρνείτο το φιλοδώρημα που πρόσφεραν φιλέλληνες δημοκράτες της Siemens, της Αριστεράς και της Προόδου;

Μα θα ήτο απώλεια Προσόδου...
Read More......

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Δεν ξεχνώ τη νεοτουρκάλα Μαριέττα



Read More......

Η ατυχία ενός ειδικού ανακριτή σώζει τους λαδωτές


Mε την "αιφνιδιαστική απόδραση" του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Γκρόσε Μούτερλαντ και Φάτερλαντ, τελικά θα δικαστεί, αντί για περίπου δύο δεκαετίες λαδωμάτων μόνο για ένα ψωροεξάμηνο του 2003! Το Έθνος της 14ης Αυγούστου γράφει:

"Σύμφωνα με το ελληνικό κατηγορητήριο, ο Μ. Χριστοφοράκος διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία, αδικήματα που φέρεται να διεπράχθησαν από τον Φεβρουάριο του 1998 έως και τον Σεπτέμβριο του 2003, και τα οποία σχετίζονται με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Ομως, σύμφωνα με την απόφαση του γερμανικού Εφετείου ο εκζητούμενος μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα μόνο για αδικήματα που τελέστηκαν από τον Μάρτιο του 2003 έως και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, καθώς για το προηγούμενο διάστημα για τους Γερμανούς υπάρχει παραγραφή.

Δηλαδή παραμένει αλώβητος ποινικά για όλα τα αδικήματα από το 1998 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2003 και θα δικαστεί μόνο για το σκέλος της κατηγορίας που αφορά περίπου ένα εξάμηνο.

Αυτό αποτελεί ένα αβαντάζ για τον πρώην ισχυρό της Siemens καθώς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για εμβάσματα που φτάνουν περίπου τα 2 εκ. ευρώ, ενώ όλο το κατηγορητήριο συνολικά αναφέρεται σε ποσά που φτάνουν τα 54 εκ. ευρώ σε μίζες".

Κοίτα ρε παιδί μου τύχη! Κοίτα συμπτώσεις! Πώς της ξέφυγε της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης αυτή η λεπτομέρεια; Πώς τον έχασε τέτοιον λεβέντη και καραμπουζουκλή μέσα από τα χέρια της; Μεγάλη γκαντεμιά για τον ανακριτή Ζαγοριανό που έδινε ραντεβού με Χριστοφοράκο-Καραβέλα και εκείνοι οι μπαγάσηδες δεν ήλθανε ποτέ; Ζήτω η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας θυμηθούμε τι έγραφε η Ελευθεροτυπία στις 14 Απριλίου 2009:

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ ΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΣΤΟΥΣ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Siemens μέχρι τις κάλπες...


Οπως τους κάλεσε σε απολογία για την ίδια ημέρα, έτσι τους έδωσε και συλλήβδην προθεσμίες, επίσης για την ίδια ημερομηνία και συγκεκριμένα για τις 12 Μαΐου, μια... ανάσα δηλαδή πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Μιχ. Χριστοφοράκος και ο Πρ. Μαυρίδης (στις φωτ., χθες στην Ευελπίδων), όπως και άλλοι 5 κατηγορούμενοι, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 12 Μαΐου
Ο λόγος τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νικ. Ζαγοριανό, που χειρίζεται το πολύκροτο σκάνδαλο της Ζίμενς, ενώπιον του οποίου προσήλθαν χθες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους οι έξι από τους επτά κλητευθέντες σε απολογία κατηγορούμενοι, καθώς ο έβδομος και δη ο οικονομικός διευθυντής της Ζίμενς, Χρ. Καραβέλας, αιτήθηκε προθεσμία μέσω του δικηγόρου του που δήλωσε αδυναμία του πελάτη του να προσέλθει. Η εξήγηση του νομικού παραστάτη του κ. Καραβέλα ήταν ότι αδυνατεί να προσέλθει καθώς νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αγγλίας.

Επειδή, όμως, ο ισχυρισμός δεν συνοδεύτηκε και από τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία, όπως έγγραφη βεβαίωση του νοσοκομείου, ο ανακριτής έδωσε προθεσμία στον συνήγορο μέχρι σήμερα να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς θα προχωρήσει σε έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Χρ. Καραβέλα.

Σε ποιες τσέπες;

Η κίνηση πάντως του κ. Ζαγοριανού να δώσει προθεσμία και στους επτά κατηγορούμενους για τις 12 Μαΐου, προκαλεί εύλογα ερωτήματα καθώς σε τέτοιας εμβέλειας υπόθεση με αναπάντητο το «καυτό» ζητούμενο σε ποιες πολιτικές τσέπες κατέληξαν οι μίζες των εκατομμυρίων ευρώ, μόνο ως πρόθεση του διευθύνοντος την ανάκριση να ανανεώσει για αργότερα και το «ραντεβού» τού ερχόμενου μήνα μπορεί να εκληφθεί.

«Ή θα δώσει αναγκαστικά και νέες προθεσμίες...


...καθώς ουσιαστικές απολογίες επτά κατηγορουμένων σε μία ημέρα δεν γίνεται να λάβει, με δεδομένη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ή έχει ήδη αποφασίσει για την τύχη τους οπότε θα τους «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες στην «Ε» έγκυρες δικαστικές πηγές.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Ζαγοριανός ζήτησε από όλους τους συνηγόρους να του υποβάλουν τα υπομνήματά τους μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 11 Μαΐου, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «ο χρόνος δεν αρκεί ούτε για ενδελεχή μελέτη των γραπτών νομικών αιτιάσεων των κατηγορουμένων».

Ανεξάρτητα δε από την αρνητική στάση απέναντι στις βαρύτατες κατηγορίες των ίδιων των εμπλεκομένων, «ο ανακριτής υποχρεούται να κάνει τη δουλειά του και να θέσει όλα τα εύλογα ερωτήματα, οπότε συνεκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό και τη συμπεριφορά του καθένα να αποφασίσει κατά περίσταση πού χωρεί προσωρινή κράτηση», τόνιζαν οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι.

Οι συνήγοροι αιτήθηκαν χθες να λάβουν πλήρη αντίγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες των πελατών τους, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, θα λάβουν γνώση όλων των στοιχείων μόνο για το κομμάτι που αφορά τα δύο κακουργήματα για τα οποία κλητεύθηκαν οι κατηγορούμενοι και έχει σχέση με τα «λαδώματα» για την υλοποίηση της σύμβασης «8002» για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ (1998-2002).

«Συμψηφισμός»

Οπως ενημερώθηκαν χθες από τον ανακριτή, το σκέλος του σκανδάλου που αφορά την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C41, όπου η χρονική περίοδος διάπραξης των αδικημάτων φτάνει μέχρι το 2006, είναι ακόμη υπό διερεύνηση και άρα στο μέλλον οι ίδιοι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν εκ νέου και για άλλες κατηγορίες. Οι κλήσεις για την «8002» άλλωστε αφορούν μόνον τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η χρονική συγκυρία, πάντως, στην οποία καλούνται οι κατηγορούμενοι καθώς όπως όλα δείχνουν οι απολογίες τους θα ληφθούν σε προεκλογική περίοδο, έδωσε το έναυσμα στον Γιάννη Μαντζουράνη, συνήγορο του Γ. Σκαρπέλη, να δηλώσει:

«Στη λογική του συμψηφισμού το τυχαίο είναι σπανιότερο από το σκόπιμο, γι' αυτό οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν παραμονές ευρωεκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες επτά κλήσεις (οι κατηγορούμενοι αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 38) έλαβαν οι: Μιχ. Χριστοφοράκος, τέως διευθύνων σύμβουλος Ζίμενς, Πρόδρ. Μαυρίδης, τέως γενικός διευθυντής Ζίμενς, Αλέξ. Αθανασιάδης, τέως οικονομικός διευθυντής Ζίμενς, Ηλ. Γεωργίου, γενικός διευθυντής Ζίμενς μέχρι το 1998, Χρ. Καραβέλας, οικονομικός διευθυντής Ζίμενς έως το 1998, Εμ. Σταυριανού, τεχνικός διευθυντής Ζίμενς έως το 1999 και Γ. Σκαρπέλης, γενικός διευθυντής του ΟΤΕ το 1998. *

σχόλιο zorro: Πολύ υπομονετικός ο κ. Ζαγοριανός. Στις 13 Απριλίου έδωσε προθεσμία σε Χριστοφοράκο μέχρι 12 Μαΐου. Η προθεσμία "τεντώθηκε" μέχρι τις 20 Μαΐου. Περιέργως, αιφνιδίως και απολύτως απροσδόκητα, ο Μ. Χριστοφοράκος δεν ενεφανίσθη και ο ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός πήρε τη μεγάλη απόφαση να εκδόσει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ωραίο. Πολύ ωραίο. Αυτό είναι κάθαρση ala ελληνικά. Κι αυτός ο δαιμόνιος Καραβέλας αιφνιδίασε τους πάντες και απέδρασε σε Ουρουγουάη. Όλο αιφνιδιασμούς είμαστε.
Read More......

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Δόξα και τιμή στους αγωνιζόμενους Έλληνες


Η καλύτερη τιμή σ' αυτούς που έπεσαν είναι να μαυροφορεθούν οι οικογένειες εκείνων που τους σκότωσαν. Κάθε αντίσταση στον κατακτητή και τους συνεργάτες του είναι νόμιμη και επιβεβλημένη. Τα άλλα είναι τίποτα.
Ο ραγιαδισμός των νενέκων του κοινοβουλίου αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι κηδείες, μνημόσυνα και κούφιες ρητορείες γίνονται μόνο στο Γιουνανιστάν.

Τα έθνη που θέλουν να επιβιώσουν δεν αφήνουν το αίμα των παιδιών τους δίχως εκδίκηση. Προτείνουμε να ενημερωθείτε για το πως αντέδρασε το Ισραήλ στη δολοφονία Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου (1972) από Παλαιστίνιους τρομοκράτες. Παρακολουθήστε την ταινία "Μόναχο" του Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Read More......

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Όχι άλλη Μενεγάκη


Παραλάβαμε από αναγνώστρια:
"Μενεγάκη. Ειδωλολατρεία χωρίς είδωλο. Ο Σαντάμ Χουσεΐν της τηλεόρασης. Σε λίγο θα βάλουν γιγαντοαφίσες της στις εθνικές οδούς. Η Μενεγάκη στην παραλία με την οικογένεια. Στη λαϊκή, στο δρόμο, στο βουνό, στο λόγγο. Εξώφυλλο βδομάδα παρά βδομάδα στα περιοδικά (παραλία-Λάτσιος-παιδιά). Έλεος. Κι εμείς που είμαστε και όμορφες θα κάναμε καριέρα σε πρωινάδικο αν βρισκόταν στ' απέναντι κανάλι ο σύζυγος να διορίζει Ζαριφο-Μουτσινάδες".

Read More......

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ιπτάμενοι ραββίνοι ψέλνουν αντιβιωτικούς ψαλμούς


Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προστατέψουν το Ισραήλ από την εξάπλωση της νέας γρίπης σκέφτηκαν περίπου 50 ραβίνοι.
Πέταξαν με ένα αεροπλάνο πάνω από την χώρα και έψαλλαν ύμνους για να σταματήσουν την πανδημία και τους θανάτους από αυτήν.
«Είμαστε σίγουροι ότι ο κίνδυνος βρίσκεται ήδη πίσω μας», είπε ένας από τους ραβίνους που βρίσκονταν στην πτήση.

Στο Ισραήλ...

...τα κρούσματα της νέας γρίπης έχουν ξεπεράσει τις 2.000 χιλιάδες και πέντε άτομα έχουν χάσει την ζωή τους. Επίσης για τους Ισραηλινούς η γρίπη ονομάζεται απλά Η1Ν1 και δεν γίνεται καμία αναφορά στον όρο «χοίρων», καθώς τα γουρούνια θεωρούνται για τους Εβραίους «ακάθαρτα».

σχόλιο zorro: Τόχουν σκεφτεί για Eurovision; Σε πανευρωπαϊκό δίκτυο μπορεί να σώσουν και τη Γηραιά Ήπειρο.
Από το www.zougla.gr
Read More......

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ούτε κουβέντα περί Χάγης οι νεότουρκοι των Αθηνών


Ύβρις. Ενώ τεκμηριώθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στην Κύπρο, οι νεότουρκοι των Αθηνών με επικεφαλής την εφιαλτική Ντόρα δεν κάνουν ούτε κιχ περί Χάγης. Σε οποιαδήποτε άλλη πατρίδα θα είχαν πάρει φωτιά τα νομικά γραφεία του όποιου υπ Εξ.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις αποκαλύψεις σχετικά με την ταυτοποίηση των λειψάνων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας (απίθανο επίθετο) είπε:

«Οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία της οικογένειας των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Επιτέλους, πρέπει να εφαρμοσθούν...


...πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή. Πρέπει να μπει τέλος στην αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων εδώ και 35 χρόνια.

Όπως απέδειξε και η συγκεκριμένη περίπτωση το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη της ανθρωπιστικής αποστολής της Επιτροπής και τη συνέχιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της».

σχόλιο zorro: οι πάσης φύσης νενέκοι και νεότουρκοι τάχαμου νοιάζονται για την "αγωνία" των οικογενειών. Λες και έπραξαν κάτι τα τελευταία 35 χρόνια. Για τα εθνικά δίκαια δεν λένε λέξη. Ο λόγος είναι ότι έτσι έρχεται στη συζήτηση η Χάγη και θα στεναχωρηθεί η μητέρα πατρίδα.
Read More......

Ποιος διέταξε την αποφυλάκιση Σεφερτζή;



Κι αυτό θα σας το "αποκαλύψουμε" μέσω του Ριζοσπάστη γιατί μας έπιασαν τα σοσιαλιστικά μας. Λοιπόν, τον κ. Σεφερτζή αρχικά τον έβγαλε έξω ο σπουδαίος δικαστικός κ. Καλούσης! Ο κ. Σεφερτζής παρέμεινε έξω επειδή σίγουρα και δίχως καμία αμφιβολία κατηγορείτο άδικα και ήταν αθώος. Η κακοβουλία των φαντασιόπληκτων και των δεξιών που έλεγαν ανυπόστατα πράγματα για εκείνη την υπόθεση κατέπεσε. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θριάμβευσε.

Διαβάστε το Ριζοσπαστικό άρθρο εδώ:

Ελεύθερος με όρους ο Σεφερτζής
Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γ. Σεφερτζής, επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, με διαταγή του 23ου ανακριτή Ε. Καλούση.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Σεφερτζή είναι...

...η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται στον ανακριτή μια φορά το μήνα και να καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. δραχμών.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανακριτής πριν λίγες μέρες είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Γ. Σεφερτζή, ενώ τώρα άλλαξε γνώμη. Παράλληλα, και ο εισαγγελέας προφυλακίσεων Γ. Καραΐσκος σε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης, γιατί θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κατηγορείται για διασπάθιση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ», ύψους 77 εκατομμυρίων δραχμών.

σχόλιο zorro: Εκείνος ο εισαγγελέας προφυλακίσεων είχε λανθασμένη άποψη για τον διάσημο επικοινωνιολόγο. Θα χάναμε και εμείς και ο ΓΑΠ τόσο ωραίες αναλύσεις για τα πολιτικά μας θέματα αν έμενε μέσα. Είδες διορατικότητα ο κ. Καλούσης; Έκανε ένα λαθάκι και τον προφυλάκισε αλλά επανόρθωσε άμεσα.
Read More......

Για τον διαπρεπή επικοινωνιολόγο κ. Σεφερτζή


Αναμφίβολα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση (ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος ΓΑΠ)

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Ριζοσπάστης (27 Ιουλίου 2000)



Προφυλακίστηκε ο πρώην γ. γ. Νέας Γενιάς, Γ. Σεφερτζής
Κατηγορείται ότι πούλησε σε επενδυτές ανύπαρκτες μετοχές
Ο 47χρονος επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεφερτζής, προφυλακίστηκε για κομπίνα που ξεπέρασε τα 77.000.000 δραχμές, πουλώντας ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.

Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο, έχουν θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γ. Σεφερτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου και του 23ου τακτικού ανακριτή Λ. Καλούση για το αδίκημα της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας (σε βαθμό κακουργήματος) και για σωρεία πλημμελημάτων. Αντίθετα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλη του 1995, όταν ο Γ. Σεφερτζής...

...ως κύριος μέτοχος της εταιρίας ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ ΑΒΕΕ, στην οποία κατείχε το 42% των μετοχών που ερμηνευόταν με 2.200.000 τίτλους στην κατοχή του, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη εμπορευόταν τις ανύπαρκτες μετοχές. Η εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ είναι πολυμμετοχική και είχε έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σεφερτζής έδρασε ως εξής: Με την ιδιότητα του προέδρου της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ, η οποία είχε εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1969, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 28 Ιούλη του 1995. Παράλληλα, ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μια λιβεριανή ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία «My flower Maritime SA» είχε αγοράσει από τον ίδιο το πακέτο των 2.200.000 μετοχών προς 300 δραχμές την κάθε μία.

Ωστόσο, τις μετοχές αυτές ο Γ. Σεφερτζής τις είχε πουλήσει σε επενδυτές από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 1995, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εταιρίας προς ίδιον όφελος. Στη συνέλευση εκείνη ο 47χρονος επικοινωνιολόγος εμφάνισε τους συγκατηγορούμενούς του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη ως εκπροσώπους της λιβεριανής εταιρίας και δήθεν κατόχους του 42% του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, η λιβεριανή εταιρία «My flower Maritime SA», ήταν φάντασμα, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Στην ίδια συνέλευση πέτυχε την παραίτηση του ΔΣ της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ και ορίστηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης και άλλα δύο άτομα του περιβάλλοντός του, με στόχο να πετύχει τα σχέδιά του.

Τέλος, οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης με διάφορους τρόπους πέτυχαν να εκταμιεύσουν παράνομα διάφορα ποσά από την εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ.


Τα δημοσιεύματα έχουν και συνέχεια. Όπως αυτό εδώ στις 28 Ιουλίου 2000


Δεν το... πρόβλεψε

Σας λέει τίποτε το όνομα Γ. Σεφερτζής; Αν όχι, σας θυμίζουμε, ότι είναι ο πρώην γγ της Νέας Γενιάς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επικοινωνιολόγος και έγινε ευρύτατα γνωστός, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ως αρμόδιος των «εξιτ πολ» της ΕΡΤ, με τη σωστή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ξανάρθε προχτές στο προσκήνιο, τη φορά αυτή, όμως, επειδή κρίθηκε προφυλακιστέος για κομπίνα στο Χρηματιστήριο, καθώς -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πουλούσε ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.

Φαίνεται, πως οι ικανότητες πρόβλεψης του κ. Σεφερτζή περιορίζονται στις εκλογές και μόνο...

Read More......

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

100.000 ευρώ για κάθε λεπτό πληρώθηκε ο "ελληνολάτρης" Γαβράς


Το άρθρο που ακολουθεί, απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση μας για την υπόθεση Γαβρά. Ανατρέξτε στα προηγούμενα άρθρα μας, δείτε και τα σχόλια για να καταλάβετε πως ορισμένοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις απόψεις μας ώστε να μη φανεί η ταμπακέρα…

Ο Κώστας Γαβράς εισέπραξε από το ΥΠΠΟ για το βίντεο με θέμα την Ακρόπολη, 310.544 ευρώ ευρω.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το 2003 (υπουργός Βενιζέλος) και αναφερόταν σε «ένα βωβό διηγηματικό κύκλο» που θα παρουσιαζόταν στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. (θα έχει πλάκα να μάθετε ποιοι ήταν προσκεκλημένοι στο ταξίδι στη ΝΥ με φράγκα του ΥΠΠΟ, δηλαδή του ελληνικού λαού. Μέχρι κριτές σε ριάλιτι! Γιατί δεν ρωτάει κάποιος τον κ. Βενιζέλο να μας πει;)

Το έργο του κ. Γαβρά βασίζεται σε ένα πρωτόλειο σενάριο συρραφής εικόνων του Παρθενώνα με χρονολογική διάταξη.

Η αισθητική που διέπει αυτο το ψηφιακό εικονογράφημα είναι εμπνευσμένη και σχεδόν ταυτόσημη με...

...την «αισθητική» φυλλαδίων αρχαιολάγνου περιεχομένου που διανέμονταν δωρεάν στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και σήμερα αποτελούν ιδεολογικό ντεκόρ εθνικοφρόνων τηλεανθρώπων.

Είναι απορίας άξιον πως ένας καταξιωμένος παγκοσμίως σκηνοθέτης, Έλληνας στην καταγωγή, δεν αντελήφθη ότι η ψηφιακή του εκδοχή για τον Παρθενώνα είναι αναχρονιστική, δυσανάλογα υποδεέστερη των ικανοτήτων του και αντιαισθητική.

Το «τημ» του κ. Γαβρά υποτίμησε την άξια της αρμονίας των όγκων και των διαστάσεων του αρχαίου κτηρίου και το παρουσιάζουν ως νέο-κλασικίζων κατασκεύασμα.

Ο σκηνοθέτης τους ή δεν γνώριζε, ή δεν επιθυμούσε, να καθοδηγήσει τις εργασίες, με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι συνεπές με τον χαρακτηρισμό ως ενημερωτικό βίντεο, αλλά και με την σοβαρότητα της αξίας του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου.

Στην προσπάθεια του να αποδώσει το θέμα με την καινούρια τεχνική που συνδυάζει τρισδιάστατο χώρο, με επεξεργασμένη στο κομπιούτερ real δράση, κατέληξε σε κωμικοτραγικής ασκήμιας σκηνές: Σκαρφαλωμένα ανθρωποειδή σε εμφανώς μη ρεαλιστική αναπαράσταση του Παρθενώνα, επιδίδονται σε πράξεις που δεν πείθουν ούτε ως σκηνοθεσία, ούτε ως ψηφιακή επεξεργασία, όπως το πανομοιότυπο σε πολλές επαναλήψεις πριόνισμα μαρμάρων (γνωστή φτηνή μέθοδος η επαναχρησιμοποίηση) ή το γκρέμισμα μαρμάρων που σπάζουν σαν να είναι από άλλο υλικό (ανικανότητα animators)

Η ψηφιακή λήψη είναι επαναλαμβανόμενη χωρίς έμπνευση και αγχωμένη από τον φόβο αποκάλυψης κακοτεχνιών (συνεχώς μακρινά πλάνα και κυκλική κίνηση).

Οι διαστάσεις του Παρθενώνα αλλοιώνονται και το κτήριο δείχνει άλλο. Εκτός κι αν η μακέτα του Παρθενώνα είναι λάθος. Η πιο σωστή αναλογία είναι όταν χρησιμοποιείται ο εναπομείναν υπαρκτός ναός.

Κανείς δεν πρόσεξε ,ή δεν τους ενδιέφερε, ότι το μέγεθος και οι αναλογίες των ανθρώπων που παίζουν δεν συνάδουν με τις αναλογίες του περιβάλλοντος χώρου;

Ουδείς αντελήφθη ότι το μοντάζ είναι χοντροκομμένα πρωτόλειο, ή απλά αυτό συνέφερε για να καλυφθεί το ροκάνισμα χρόνου;

Το βίντεο του Κ. Γαβρά υπήρξε μια πλήρως αποτυχημένη απόπειρα του να ασχοληθεί ο διάσημος σκηνοθέτης με την σύγχρονη ψηφιακή εικόνα (το animation) και το υπεράνω καταγγελτικού λόγου θέμα του Παρθενώνα. Όλοι δικαιούνται φυσικά μια αποτυχία.

Ο κ. Γαβράς πούλησε στην Ελλάδα 310. 544 ευρω ένα βίντεο για την Ακρόπολη που έχει αληθινό χρόνο διάρκειας πολύ μικρότερο του αναφερομένου επισήμως.

Η προσεκτική παρακολούθηση της προβολής από επαΐοντα αποδεικνύει ότι: Από τα 6,30 λεπτά προβολής (αφαιρέσαμε ήδη το ένα λεπτό των τίτλων) μόνο τα 3 λεπτά είναι σκηνοθετημένα έτσι ώστε να πληρούν στοιχειωδώς κανόνες δημιουργικής βιντεογράφησης. Έχουν δηλαδή κάποια -υποτυπώδη έστω – δράση και εναλλαγή πλάνων. Τα άλλα 3,30 λεπτά είναι, όπως λένε οι animators, νεκρός χρονος, ή όπως λέγανε οι παλιοί κινηματογραφιστές χαμένο φιλμ: Τα 3,30 λεπτά από τα 6,30 λεπτά διαρκείας του βίντεο είναι φωτογραφική παρουσίαση δυο σχεδίων και δυο μακετών που ήδη είχαν παίξει και που έχουν μηδενικό κόστος !

Ο κ. Γαβράς εισέπραξε από τους Έλληνες για ενημερωτικό βίντεο πραγματικής διάρκειας 3 λεπτών, 100.000 ευρω το λεπτό.

Τεχνοκριτικός

http://www.antinews.gr

σχόλιο zorro: Μόνο παιδιά μην το πείτε του Σπίλμπεργκ γιατί θα παρατήσει το Χόλιγουντ και θα πιάσει πόστο δίπλα στον Βενιζέλο να τον παρακαλάει να ξαναρχίσει μια Πολιτιστική Ολυμπιάδα. 100.000 ευρώ το λεπτό για βιντεάκι στιλ ΕΟΤ δεν πληρώνουν πουθενά.
Read More......

Μάγοι της μπάλας


Αξέχαστες στιγμές γέλιου.

Read More......

Μπορώ κι εγώ να αθληθώ


Ώρα για ανάπαυλα και ψυχαγωγία.

Read More......

Επί του πιεστηρίου



Κι όμως. Θα προσφύγουν οικογένειες αγνοουμένων στο διεθνές δικαστήριο. Εναντίον του ηθοποιού Ολγκάτς που ομολόγησε εκτελέσεις αιχμαλώτων. Στη νομική τους φαρέτρα υπάρχουν ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σεισμό στην διεθνή κοινή γνώμη και αρκετούς πονοκεφάλους στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα του Κολωνακίου. Η κοινή γνώμη του Γιουνανιστάν παραέγινε "κοινή" και δεν νοιάζεται για τέτοια.

Read More......

Η "Ευρωπαϊκή" προοπτική της Τουρκίας


Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα η αποκάλυψη-σοκ ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.
Την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας,

«Οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία της οικογένειας των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα...

...και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Επιτέλους, πρέπει να εφαρμοσθούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή. Πρέπει να μπει τέλος στην αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων εδώ και 35 χρόνια.

Όπως απέδειξε και η συγκεκριμένη περίπτωση το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη της ανθρωπιστικής αποστολής της Επιτροπής και τη συνέχιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της».
Από Τα Νέα

σχόλιο zorro: Οι Νεότουρκοι του υπεξ και οι ραγιάδες της Βουλής κουβέντα δεν είπαν για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη. Μοναδική τους μέριμνα η ελέω Τουρκίας λεηλασία του μόχθου των Ελλήνων. Οι νενέκοι ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους. Ψήφο έναντι εξάμηνων συμβάσεων έργου και νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Ημιυπάιθρια ανεξαρτησία. Να μας ζήσουν οι κουμπάροι των σφαγέων και οι νεαροί με τα ζεϊμπέκικα.

Read More......

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Το ξανθό γένος φτιάχνει πυρηνικά...


...για τους μελαψούς επιβήτορες.

Read More......

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Τιμήστε τους ήρωες - γκρεμίστε το τείχος του αίσχους


Πορεία μνήμης για Τάσο Ισαάκ - Σολωμό Σολωμού. Κάθε αντίσταση στον εισβολέα ηθική και δικαιολογημένη.

Read More......

Oι κατάλληλοι άνθρωποι στον κατάλληλο τζόγο


Η κυβέρνηση ενός ανθρώπου που ειδικεύεται στο ξύσιμο δεν είναι τυχαίο που επανιδρύει το "Ξυστό". Οι πολίτες θα μάθουν και το παιχνίδι "Γλυφτό" για να προχωρήσει έπειτα το οικονομικό επιτελείο των golden boys στο... "Σπρωχτό".

Read More......

Γκαντεμιά για την Ατλέτικο Μαδρίτης


Κληρώθηκε με την υπερομάδα του Τεν Κάτε. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία για το ισπανικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί η άτυχη Ατλέτικο να σταθεί με επάρκεια και χωρίς να διασυρθεί απέναντι στον πολυνίκη Παναθηναϊκό που διαπρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Read More......

Προσωρινή σιγή για το τρομοκρατικό portal


Όχι μόνο συντόνισαν τον Δεκέμβρη του 2008, σάρκασαν τον δολοφονημένο αστυνομικό Σάββα Νεκτάριο, στοχοποιούν με άμεση απειλή κατά της ζωής τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους, αλλά θέλουν τη λειτουργία του Indymedia να την πληρώνουν οι φορολογούμενοι! Εκεί βρίσκεται το παραμύθι της "λογοκρισίας" του Indymedia. Επιδιώκουν να χρησιμοποιούν δωρεάν το δίκτυο που παραχωρεί ο ΟΤΕ στο Πολυτεχνείο για "εκπαιδευτικούς" λόγους! Οι σεσημασμένοι...

...πρώην και νυν ακροαριστεροί δημοσιογράφοι δεν λένε κουβέντα για αυτό. Οι εισαγγελείς ουδέποτε κάλεσαν τον πρύτανη του ΕΜΠ Μουτζούρη να τον ρωτήσουν πως επιτρέπει μέσα από το Πολυτεχνείο να σχεδιάζονται και να συντονίζονται τρομοκρατικές επιθέσεις. Και τώρα κλαίνει για το Indymedia που "λογοκρίθηκε". Για την ώρα το τρομοκρατικό portal είναι βουβό. Θα ξαναλειτουργήσει όμως. Τα λεφτά του Soros είναι πολλά.
Όσο για τις στοχοποιήσεις; Θα επαναλάβουμε κάτι από προηγούμενο post:

Αυτά που θα διαβάσετε εδώ προέρχονται μόνο από ένα thread του Indymedia. Αν ψάξετε το site θα δείτε χιλιάδες!
Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δολοφονίες της Αριστεράς έχουν κομματική, δικαστική και πανεπιστημιακή κάλυψη. Από την αναπαραγωγή των σχολίων έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα των στόχων της συμμορίας που υπερασπίζεται ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας, για ευνόητους λόγους.

σχόλιο 1027509 Σκοπος δεν ειναι απλα να αναγνωριστουν και να ταυτοποιηθουν αλλα να μπουν στις τρυπες τους επιτελους!

σχόλιο 1027696 Ο τύπος στον δεξί κύκλο στην φωτογραφία ονομάζεται Π*** Μ*****. Μένει Καισαριανή. Ο διπλανός του μένει επίσης Καισαριανή, δεν γνωρίζω όμως όνομα ακόμα. Ακριβώς μπροστά τους, αυτός με τη σημαία είναι αδερφός του "Πέτρου" και τα δυο τους είναι γνωστά φασιστοειδή της περιοχής.

σχόλιο 1027923 Πολύ δουλειά...
από unripe 3:42πμ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2009
Βλέπω οτι υπάρχει πολύ δουλειά από τις φωτό. Προτείνω αν μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να συγκεντρώσει τις σωστές πληροφορίες και να τις καταγράψει εδώ ολοκληρωμένα σε πλήρες προφίλ αν γίνετε.
Αχρήστες να είναι... αλλά να ξέρουμε ετσι κι αλλιώς με τι έχουμε να κάνουμε...

σχόλιο 1027929
ΔΡΑΣΗ
από (A)ntifa 4:22πμ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2009
Μπράβο στα παιδιά για τις πληροφορίες,αλλά τώρα μένει να δράσουμε και όχι να τους κοιτάμε.
Μένει να δράσουμε εναντιον τους για να αποθαρρυνθούν τα φασιστάκια

σχόλιο 1030013
αναγνωριση χρυσαυγιτη από @@@@@ 8:25μμ, Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

στην 6η απο πανω φωτογραφια (με τιτλο φωτο 1), πανω αριστερα, ο τυπος με την ασπρη κουκουλα και το μπεζ μπουφαν ειναι χρυσαυγιτης οργανωμενος πολλα χρονια, απο τοτε που τον θυμαμαι εγω (πανω απο 7-8 χρονια).

Λεγεται Μ**** Δ**** και ειναι απο την Ηλιουπολη.
Προς ΣΟ: επειδη το εχω ξανανεβασει και κοπηκα, και επειδη φανταζομαι οτι αυτο εγινε επειδη ο συγκεκριμενος τυπος μοιαζει περισσοτερο με τοξικος παρα με χρυσαυγιτης, σαν το λεω εγγυημενα οτι ο τυπος ειναι στην ΧΑ και δραστηριος πολλα χρονια. Παλιοτερα εσκαγε παντα με "διακριτικα", αυτος και η παρεα του απο Ηλιουπολη. Ελπιζω να μην ξανακοπω, αλλιως ας κοψετε και τις υπολοιπες πληροφοριες με φασιστες. Δεν βλεπω γιατι το συγκεκριμενο χρυσαυγουλο να τυγχανει "προνομιακης" μεταχειρησης...


Read More......

Το τρωκτικό ξανά online


Για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά σε νέα posts τραβά.

Read More......

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Για το τρωκτικό που το κλείσανε



Read More......

Ετοιμάζουν ξεπούλημα στο Αιγαίο κι ο Γράψας δεν χωρούσε


Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που μόλις ανακοινώθηκε, αντικαθίσταται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας, με τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, που προάγεται σε Πτέραρχο.
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ήταν μέχρι σήμερα, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιανουαρίου 2007, προερχόμενος από τη θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητού του CAOC7.
Η αντικατάσταση του Γράψα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φήμες που άρχισαν ήδη να διαρρέουν τόσο στο Πεντάγωνο όσο και σε πολιτικούς κύκλους, αναφέρουν μεγάλη κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κύριο Γράψα και την κυβέρνηση.
Μάλιστα, "κακές γλώσσες" αναφέρονται υποτιμητικότητα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, λέγοντας πως...

..."η κόντρα είχε να κάνει με το ότι δεν δεχόταν ο Γράψας να σκύβει το κεφάλι του στην επιθετικότητα της Τουρκίας και είχε πολλές φορές προτείνει σειρά δραστικότατων μέτρων αντιμετώπισης του θράσους της Άγκυρας".
Ο κύριος Γράψας αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά υπό ανοιχτή αίρεση πλέον τίθεται όλη η ηγεσία του πολιτικού σκέλους του ΚΥΣΕΑ (δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή) η οποία ψιθυρίζεται πως δεν έχει την διάθεση να αποτρέψει την υφαρπαγή κάποιων μικρών Ελληνικών νησιών!!!
Τα υποτιμητικά σχόλια για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι ιδιαίτερα δυσμενή, επειδή προχώρησε σε αλλαγή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πρωτόγνωρα υψηλή και θεωρείται απόλυτα βέβαιο πως θα υπάρξει "θερμό επεισόδιο". Άλλοι παρατηρητές, περισσότερο ήρεμοι, αναφέρουν πως ήταν επιβεβλημένη η αποχώρηση του "θερμού" κυρίου Γράψα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ηρεμίας προς την Τουρκία, η οποία έχει προχωρήσει και αυτή σε αλλαγές των ανώτατων στρατιωτικών και του στρατιωτικού της επιτελείου. Μόνο που η Τουρκία πρόσθεσε έναν βοηθό στον γενικό αρχηγό, δημιουργώντας εύλογες απορίες σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: "περιμένουν να έχουν πολύ δουλειά και προσθέτουν πρόσωπα;"
Όπως και να έχει, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία δείχνουν να είναι λιγότερο σοβαρά από την πλευρά του Αιγαίου και περισσότερο επικίνδυνα στην Αθήνα. Εξάλλου, από πολλούς ο νέος ΓΕΕΘΑ θεωρείται άνθρωπος του κυβερνητικού περιβάλλοντος και θα είναι "υπάκουος" στις εντολές που θα του στέλνουν τόσο το Μαξίμου όσο και το ΥΠΕΞ...
Πάντως, από χθες το απόγευμα που ακούστηκε η "παραίτηση" Γράψα και η αντικατάστασή του, πολλοί συζητούν πλέον για παρωδία εφαρμογής πολιτικής στο στράτευμα και δεν διστάζουν να την παρομοιάσουν με την παρέμβαση της πολιτικής στον στρατό της Μικράς Ασίας και την αλλαγή των έμπειρων στρατηγών λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου και την στροφή προς την Μικρασιατική καταστροφή...
Κι επειδή η λάσπη είναι γνώρισμα ανθρώπων που θέλουν να κρύψουν τις βρωμιές τους, ήταν λογικό να αρχίσουν τον δικό τους αγώνα τα "παπαγαλάκια" της εξουσίας, διαδίδοντας πως ούτε λίγο ούτε πολύ "το ΓΕΕΘΑ διέρρε μυστικά σχέδια"!!! Και τα δυστυχή παπαγαλάκια δεν τολμούν φυσικά να πούνε τι διέρρευσε, από ποιόν και πότε!!! Και τι να πούνε άλλωστε; Εκτός εάν φροντίσουν να διαρρεύσουν μερικά μυστικά ετεροχρονισμένα, προκειμένου να δημιουργήσουν το άλλοθι της λάσπης... Μέχρι και υπόνοιες για φόβο πραξικοπήματος άρχισαν να διαρρέουν, μέσα από τους γνωστούς αλλά και νέους (διαδίκτυο) κύκλους, τα διάφορα φερέφωνα της εξουσίας, τολμώντας να εμπαίζουν τους έλληνες πολίτες αλλά και να κατηγορούν (εκ του ασφαλούς) τον απερχόμενο Γράψα, τοποθετώντας μπροστά από τα αίσχη που διαδίδουν, την λέξη "φήμη"...
Ίσως η κυβέρνηση Καραμανλή να ετοιμάζει μία μίνι "Μικρασιατική καταστροφή", το μόνο βέβαιο πλέον είναι πως η απομάκρυνση Γράψα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλλον θα αποτελέσει και την έναρξη της οριστικής απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης...

Πηγή kostasxan
Σχόλιο Zorro: Είναι τέτοια η αθλιότητα ορισμένων ψιττακών της φοράδας του τουρκοκρητικού στάβλου που έφτασαν να λένε -πάντα off the record- ότι ο Γράψας "θα προκαλούσε πόλεμο επειδή θα εφάρμοζε στρατιωτικά πρωτόκολλα εμπλοκής και κλιμάκωσης και όχι πολιτικά!" Οι πιο "προωθημένοι" υπαινίσσονταν ότι θα έφτανε ακόμα και στα όρια της συνταγματικής εκτροπής! Η αλήθεια είναι ότι η τουρκοκρητικιά τα έλεγε τα ψέμματα κι ο νεοραγιάς,ήθελε και τα πίστεψε. Το Αιγαίο αποχαιρετήστε το. Ήδη έχει παραχωρηθεί. Ωστόσο, ας μην χαίρονται πολύ οι αυτουργοί. Η αράχνη έχει ακόμα ιστό στην αποθήκη της.
Read More......