Ένα δεύτερο Αφγανιστάν προβάλλει απειλητικό για τους Αμερικανούς και τη Δύση, καθώς το Πακιστάν κινδυνεύει να καταληφθεί από τους γενειοφόρους με τα μαύρα σαρίκια.
Τις τελευταίες μέρες εκατομμύρια Πακιστανοί πολίτες παρακολούθησαν έντρομοι και σοκαρισμένοι από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Dawn News τη βάρβαρη εκτέλεση από ένοπλους Ταλιμπάν, ενός άντρα και μιας γυναίκας που κατηγορήθηκαν για μοιχεία από τους μουλάδες της περιοχής-ήταν ένα σαφές «μήνυμα» των φανατικών ισλαμιστών που πολεμούν λυσσασμένα την κεντρική κυβέρνηση και ήδη ελέγχουν μεγάλες περιοχές του Πακιστάν, για το τι περιμένει τη χώρα όταν πάρουν την εξουσία και επιβάλουν αυτή την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου. (Όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες τους στο Αφγανιστάν πριν εκπαραθυρωθούν από τους Αμερικανούς το 2001).
Πρόσκληση σε... φόνο
Η διπλή δημόσια δολοφονία έγινε σε ορεινό χωριό στην περιφέρεια Χανγκού κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σε απόσταση δύο ωρών με αυτοκίνητο από την επαρχιακή πρωτεύουσα Πεσαβάρ, σε μια περιοχή που μέχρι πρόσφατα ελεγχόταν από την πακιστανική κυβέρνηση. Η σε θάνατον καταδίκη του ζεύγους επιβλήθηκε από μια τοπική ομάδα Πακιστανών Ταλιμπάν υπό τον πολέμαρχο Μπαϊτουλάχ Μεσούτ που τους τελευταίους μήνες σαρώνουν την επαρχία των Βορειο-Δυτικών Συνόρων και έφθασαν σχεδόν μέχρι τις πύλες της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Οι Ταλιμπάν προσκάλεσαν δημοσιογράφο του Dawn News να παρακολουθήσει και να βιντεογραφήσει με το κινητό του τηλέφωνο την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελλοθανάτων με πυροβολισμούς και στη συνέχεια να την προβάλει από τον τηλεοπτικό σταθμό. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στη Δύση από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Telegraph την περασμένη Κυριακή.
Ο ακαδημαϊκός Ιμτάζ Γκιουλ, καθηγητής πανεπιστημίου στην Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ότι μέρος του ψυχολογικού πολέμου που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στη χώρα, είναι και η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής επικοινωνίας. «Με αυτό τον τρόπο», είπε, «φυτεύουν το φόβο στα μυαλά των ανθρώπων...
...που δεν συμφωνούν με τις ιδέες και τις ενέργειές τους και κρατούν την πλειοψηφία σιωπηλή».
Σε απόσταση αναπνοής
Την περασμένη βδομάδα οι Ταλιμπάν έφτασαν σε απόσταση 60 μιλίων από το Ισλαμαμπάντ, γεγονός που προκάλεσε πανικό στα εκατομμύρια των μετριοπαθών Πακιστανών ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις και έθεσε σε συναγερμό τις διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι Δυτικές χώρες ανησυχούν ήδη για την ειρηνευτική συμφωνία που η πακιστανική κυβέρνηση υπέγραψε πριν από λίγες εβδομάδες με τους Ταλιμπάν στην παρακείμενη κοιλάδα Σουάτ.
Σε μια ασυνήθιστη χειρονομία της η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τον πακιστανικό λαό ν’ αψηφήσει την κυβέρνησή του «και να αντιταχθεί έντονα σε μια πολιτική που παραχωρεί όλο και περισσότερο έδαφος στους παράνομους ένοπλους». Στα πλαίσια της συμφωνίας που υπογράφηκε, οι Ταλιμπάν δεσμεύτηκαν να αποσυρθούν στο ορμητήριό τους την κοιλάδα Σουάτ, πράγμα βεβαίως που δεν καθησυχάζει την κυβέρνηση και την πολιτική και οικονομική ελίτ στο Ισλαμαμπάντ που απέχει μόλις 100 μίλια από αυτούς.
Οι Πακιστανοί σκέφτονται έξοδο
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Περβέζ Χουτβχόι είπε ότι οι Ταλιμπάν είναι σταθεροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ενώ η κυβέρνηση είναι αδύνατη και ασταθής. «Μια νίκη των Ταλιμπάν», είπε, «θα υποδουλώσει τις γυναίκες μας, θα καταστρέψει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Πακιστάν, θα καταστήσει αδύνατη την εκπαίδευση και την επιστήμη και θα κάνει τη ζωή των πολιτών ανυπόφορη. Ήδη πολλοί σκέφτονται να φύγουν από τη χώρα». Το Πακιστάν σήμερα είναι στην κόψη του ξυραφιού και απειλείται με αναρχία. Η συμφωνία απελπισίας που υπεγράφη με τους Ταλιμπάν στη Σουάτ φαίνεται να είναι ευάλωτη, αφού σαφώς τους έχει αποθρασύνει. Πριν από λίγες μέρες, σε μια γυμνή επίδειξη δύναμης, οι Ταλιμπάν σταμάτησαν ένα κονβόι του στρατού που κατευθυνόταν στη Σουάτ και το εξανάγκασαν να επιστρέψει πίσω. Πολλοί στη χώρα πιστεύουν ότι μια αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση είναι τώρα αναπόφευκτη. Γι’ αυτούς που ζουν σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Ταλιμπάν, είναι τρομακτική η καθημερινή ζωή. Σε μήνυμά του κάτοικος της Σουάτ που ζητά να μην κατονομασθεί, αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν έχουν στήσει οδοφράγματα στην περιοχή Μπαχρέιν και απαγάγουν αυτούς που θέλουν, περιλαμβανομένων και νεαρών γυναικών. «Προειδοποίησαν τα τοπικά σχολεία να κλείσουν τις τάξεις των κοριτσιών αλλιώς θα έχουν άμεσες επιπτώσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι κάθε μέρα βλέπει ένοπλους Ταλιμπάν να κυκλοφορούν ελεύθερα παντού. «Αν την ώρα της προσευχής δουν οποιονδήποτε να μην προσεύχεται, τον ξυλοφορτώνουν ή τον μαστιγώνουν».
Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν που είναι όμοιοι με τους Αφγανούς, ελέγχουν εδώ και πολύ καιρό την περιοχή των φυλών στα αφγανικά σύνορα, γνωστό καταφύγιο παράνομων εξτρεμιστών περιλαμβανομένων αυτών της Αλ Κάιντα. Αλλά είναι η πορεία τους προς την καρδιά της χώρας που πανικόβαλε τους Πακιστανούς πολίτες και τον κόσμο. Και η απειλή δεν προέρχεται μόνο από τους Ταλιμπάν των βουνών στα δυτικά σύνορα, αλλά και από ισλαμιστές εξτρεμιστές που οχυρώθηκαν στην Ισλαμαμπάντ και στην πολυπληθή επαρχία Παντζιάπ και είναι έτοιμοι να δράσουν όταν έρθει η στιγμή.
Η κυβέρνηση οχυρώνει το Ισλαμαμπάντ με παραστρατιωτικά αποσπάσματα που σταθμεύουν στους λόφους γύρω από την πόλη από τα δυτικά, αλλά μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα χιλιάδες πιστοί του ριζοσπαστικού Κόκκινου Τεμένους φωνάζουν ανοικτά για Ισλαμική επανάσταση στις εβδομαδιαίες προσευχές της Παρασκευής. Ο στρατιωτικός αναλυτής Χασάν Ριζβί πιστεύει ότι οι Ταλιμπάν δεν θα σταματήσουν στη Σουάτ αλλά θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Ισλαμαμπάντ. «Αν ο στρατός ενεργήσει εναντίον τους, θα γίνει μια αιματηρή μάχη. Και τότε η πολιτική κυβέρνηση θα καταρρεύσει, καθώς οι Ταλιμπάν θα πιέζουν απέξω και εξτρεμιστικές ομάδες θα ενεργούν εκ των έσω»...
«Δικαιοσύνη»... εξ επαφής
ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ τα θύματα, που διακρίνονται στην ταινία να γαζώνονται με σφαίρες καθώς τρέχουν σε χωράφι κοντά στο σπίτι τους για να ξεφύγουν. Ένας ένοπλος Ταλιμπάν πυροβολεί στην πλάτη με έναν καταιγισμό πυρών, πρώτα τον άντρα και μετά τη γυναίκα που καταλήγουν να αιμορραγούν πεσμένοι στο χώμα. Λίγες στιγμές αργότερα, κάποιοι από το πλήθος των θεατών φωνάζουν ότι είναι ακόμα ζωντανοί, οπότε ο εκτελεστής επιστρέφει και τους αποτελειώνει με μερικούς ακόμα πυροβολισμούς εξ επαφής. Μετά την εκτέλεση ειδοποιήθηκαν οι οικογένειές τους να παραλάβουν τα πτώματα και να τα θάψουν. Είναι το είδος της «δικαιοσύνης» που κάθε μέρα γίνεται και πιο οικεία στο Πακιστάν καθώς το κύμα των γενειοφόρων αντρών με τα μαύρα σαρίκια απειλεί να πνίξει τη χώρα, όπως πρόσφατα προειδοποίησε ο ναύαρχος Μάικ Μούλλεν αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Κείμενο από το Sigma Live
σχόλιο zorro: ακόμα έναντοκουμέντο που αποδεικνύει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η ισλαμολαγνεία που ταλαιπωρεί τους Έλληνες και πόσο λάθος είναι η στρατιωτική συνεργασία του Ισραήλ με τα πρωτοξάδελφα των Ταλιμπάν, τους ισλαμιστές του Ερντογάν.
Δευτέρα 4 Μαΐου 2009
Ανατριχίλα: Ταλιμπάν εκτελούν μοιχούς on camera!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου