Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Καφετζόπουλος: Μόνη λύση για τους λαθρομετανάστες είναι να τους αφήσουμε να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας


Αντώνης Καφετζόπουλος (μέλος των Οικολόγων Πράσινων)

Συνέντευξη (μέρος) στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που κυκλοφόρησε με ΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009.

Ερώτηση: Οι Αλβανοί, όμως, ανήκουν πια στην εληνική κοινωνία;

Α.Καφετζόπουλος: Ναι, και μάλιστα το παράπονό τους είναι συνεχώς αυτό. Ότι το αρχετυπικό παράδειγμα του ενοχλητικού ξένου εξακολουθεί να το ενσαρκώνει ο Αλβανός. Έχουμε και και μια παράλληλη ιστορία οι δύο λαοί. Η ανάμειξη ήταν πολύ μεγάλη, οι συγκρούσεις πολλές, οι συμμαχίες περισσότερες. Στην επανάσταση του 1821 μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και έναν αλβανικό εμφύλιο. Οι μισοί να πολεμούν με τους Έλληνες και οι άλλοι μισοί με τους Τούρκους.

Ερώτηση: Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, το μεταναστευτικό, οι πυρκαγιές... Τι μπορεί να επηρεάσει πιο πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα;

Α.Καφετζόπουλος: Δεν μπορώ να τα ιεραρχήσω γιατί όλα περνάνε κατά καιρούς έξαρση. Στη δική μου συνείδηση το σημαντικότερο είναι το περιβάλλον. Στο μεταναστευτικό μπορεί να δοθεί μια διέξοδος: πήγαινε εκεί που υπάρχουν δουλειές, που υπάρχουν χρήματα. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας και θα πάνε εκεί που είναι να πάνε. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι είναι συνυφασμένη με τη μετακίνηση. Η ελεύθερη διέλευση είναι η μόνη λύση. Είναι ελιτισμός και ανόητος ο τρόπος που λέμε εμείς οι να πάμε στις χώρες τους να φτιάξουμε δουλειές. Τα οικονομικά προβλήματα στις "υπανάπτυκτες" χώρες δημιουργούνται για τους ίδιους λόγους που δημιουργούνται και στη Δύση.

1 σχόλιο:

  1. zorro! ο καλός ηθοποιός ταυτίζεται με τους ρόλους που παίζει,(για θυμίσου τον Αρτέμη Μάτσα στον ρόλο πάντα του ρουφιάνου,προδότη). Τώρα δεν ξέρουμε ποιό σενάριο μελετά ο αντωνης. Ηθοποιός δε σημαίνει ότι ποιεί ήθος και αυτό ο κύριος Καφετζόπουλος το έχει αποδείξειστην πραξη. Για θυμηθείτε ο υιός του , όταν είχε συλληφθεί στα γηπεδικά γεγονότα της Πάτρας και που έτρεχε με δικηγόρους να τον απελευθερώσει και έλεγε εγώ φταίω οχι το παιδί μου.Οσο δε για τους αλβανούς του προτείνω να διαβασει την Ιστορια του βακαλοπουλου Α τομος η και αλλες βιβλιογραφιες και μετα να εκφραζεται ,υπαρχει ομως και η αποψη να εχει ταυτιστει τοσο στον ρολο του ακαλυπτου οποτε ειναι επιρρεπης στις χορηγιες των ιδρυματων τυπου Σορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή