Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Για τον διαπρεπή επικοινωνιολόγο κ. Σεφερτζή


Αναμφίβολα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση (ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος ΓΑΠ)

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Ριζοσπάστης (27 Ιουλίου 2000)Προφυλακίστηκε ο πρώην γ. γ. Νέας Γενιάς, Γ. Σεφερτζής
Κατηγορείται ότι πούλησε σε επενδυτές ανύπαρκτες μετοχές
Ο 47χρονος επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεφερτζής, προφυλακίστηκε για κομπίνα που ξεπέρασε τα 77.000.000 δραχμές, πουλώντας ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.

Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο, έχουν θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γ. Σεφερτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου και του 23ου τακτικού ανακριτή Λ. Καλούση για το αδίκημα της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας (σε βαθμό κακουργήματος) και για σωρεία πλημμελημάτων. Αντίθετα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλη του 1995, όταν ο Γ. Σεφερτζής...

...ως κύριος μέτοχος της εταιρίας ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ ΑΒΕΕ, στην οποία κατείχε το 42% των μετοχών που ερμηνευόταν με 2.200.000 τίτλους στην κατοχή του, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη εμπορευόταν τις ανύπαρκτες μετοχές. Η εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ είναι πολυμμετοχική και είχε έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σεφερτζής έδρασε ως εξής: Με την ιδιότητα του προέδρου της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ, η οποία είχε εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1969, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 28 Ιούλη του 1995. Παράλληλα, ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μια λιβεριανή ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία «My flower Maritime SA» είχε αγοράσει από τον ίδιο το πακέτο των 2.200.000 μετοχών προς 300 δραχμές την κάθε μία.

Ωστόσο, τις μετοχές αυτές ο Γ. Σεφερτζής τις είχε πουλήσει σε επενδυτές από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 1995, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εταιρίας προς ίδιον όφελος. Στη συνέλευση εκείνη ο 47χρονος επικοινωνιολόγος εμφάνισε τους συγκατηγορούμενούς του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη ως εκπροσώπους της λιβεριανής εταιρίας και δήθεν κατόχους του 42% του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, η λιβεριανή εταιρία «My flower Maritime SA», ήταν φάντασμα, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Στην ίδια συνέλευση πέτυχε την παραίτηση του ΔΣ της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ και ορίστηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης και άλλα δύο άτομα του περιβάλλοντός του, με στόχο να πετύχει τα σχέδιά του.

Τέλος, οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης με διάφορους τρόπους πέτυχαν να εκταμιεύσουν παράνομα διάφορα ποσά από την εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ.


Τα δημοσιεύματα έχουν και συνέχεια. Όπως αυτό εδώ στις 28 Ιουλίου 2000


Δεν το... πρόβλεψε

Σας λέει τίποτε το όνομα Γ. Σεφερτζής; Αν όχι, σας θυμίζουμε, ότι είναι ο πρώην γγ της Νέας Γενιάς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επικοινωνιολόγος και έγινε ευρύτατα γνωστός, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ως αρμόδιος των «εξιτ πολ» της ΕΡΤ, με τη σωστή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ξανάρθε προχτές στο προσκήνιο, τη φορά αυτή, όμως, επειδή κρίθηκε προφυλακιστέος για κομπίνα στο Χρηματιστήριο, καθώς -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πουλούσε ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.

Φαίνεται, πως οι ικανότητες πρόβλεψης του κ. Σεφερτζή περιορίζονται στις εκλογές και μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου