Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Αποκάλυψη: γιατί η Αριστερά πήρε φράγκα από τη Siemens


Θα ξεκινήσουμε με μια αναδημοσίευση από το antinews.gr και την αποκάλυψη σας την φυλάμε στο τέλος του post.

Το www.antinews.gr στην τωρινή συγκυρία και το «Αντί» παλαιότερα δεν έπαψαν ποτέ να επισημαίνουν και το διακομματικό …εύρος της διαπλοκής αλλά και τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων της Αριστεράς που επέτρεψαν – κατά την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη –«στον γιο του Πέτρου» (τον Σωκράτη Κόκκαλη) και στους συνεργάτες του της Ζήμενς να αλώσουν τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες με τα γνωστά επακόλουθα.

Έρχεται λοιπόν σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, και τα επιβεβαιώνει όλα αυτά θέτοντας τα κόμματα της Αριστεράς ενώπιον ων ευθυνών τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», που παρουσιάζουν στο Κανάλι 1, στους 90,4, οι Βασίλης Σκουρής και Μαριτίνα Ζαφειριάδου, δήλωσε:

Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Πως κρίνετε την υπόθεση Siemens;

Περικλής Κοροβέσης: Είναι ένα σκάνδαλο, δομικό θα έλεγα, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Δηλαδή ξέρουμε όλοι – ο καπιταλισμός, δεν είναι ο καλός καπιταλισμός του 19ου αιώνα ή του 20ου που έκανε εργοστάσια, έδινε δουλειές κλπ., τώρα είναι ένας καπιταλισμός μαφία, ο οποίος αρπάζει το κέρδος και δημιουργεί φτώχια. Οπότε όλες οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, δίνανε επισήμως μίζες, δηλαδή είμαι αυτόπτης μάρτυρας, είχα καλύψει ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου, στη Σουηδία, όταν είχε επισκεφτεί την Eriksson και τα ίδια τα στελέχη της επιχείρησης προτείνανε μίζα στον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Και αυτό γράφεται στις επίσημες μπροσούρες της εταιρείας. Δηλαδή στα διάφορα έντυπα που μας δώσανε, λέει ότι προβλέπεται μίζα 10 – 15% σε όποιο πρόσωπο μας διευκολύνει να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, άρα λοιπόν είναι ένα δομικό σκάνδαλο του καπιταλισμού, μίζα που προβλέπεται από την εταιρεία άσχετα αν τώρα την πληρώνει ο Χριστοφοράκος, αλλά προβλέπεται επισήμως και το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην «Ελευθεροτυπία» είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην Κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.

Ερ: Δεν είναι λοιπόν μόνο δικομματικό, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το σκάνδαλο της Siemens…

ΠΚ: Όχι. Γιατί όπως έχει γράψει ο Βέτας η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Θεωρείτε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τα δύο μεγάλα κόμματα σήμερα;

ΠΚ: Από τη μεριά των κομμάτων είναι, από τη μεριά της Siemens δεν είναι γιατί...

...συλλειτουργούν όλα τα μεγαθήρια του κόσμου, έτσι λειτουργούν. Αν ψάξουμε να βρούμε στις μπροσούρες που μοιράζουν οι εταιρείες θα το βρούμε ότι κάπου μέσα προβλέπεται αυτό.

Ερ: Τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης πως την κρίνετε;

ΠΚ: Της ελληνικής Δικαιοσύνης; Η Δικαιοσύνη, το έχουνε καταγγείλει και οι ίδιοι οι νομικοί και οι ίδιοι οι δικαστικοί κλπ, είναι ένα μέρος του συστήματος, είναι το πως νομιμοποιούμε την αδικία.

Δεν έχει βέβαια και μεγάλη σημασία, εδώ που φτάσαμε, αλλά πολύ πολύ καιρό πριν τα γράψουν αυτά οι δημοσιογράφοι που αναφέρει ο κ. Κοροβέσης, τα είχαμε γράψει εμείς – και όχι μόνο μια φορά

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Αριστερά πήρε φράγκα από τη Siemens επί Τζαννετάκη επειδή της τα δίνανε!

Τι θέλατε; Να κάνει διάρρηξη και να τα πάρει με το ζόρι; Επίσης θα ήταν αγένεια να αρνηθεί. Δεν είπε όχι στις κασέλες με τις αγγλικές λίρες που πέφτανε με αλεξίπτωτα στην Κατοχή (με κίνδυνο προκλήσεως αντιδραστικών καρουμπάλων) και θα αρνείτο το φιλοδώρημα που πρόσφεραν φιλέλληνες δημοκράτες της Siemens, της Αριστεράς και της Προόδου;

Μα θα ήτο απώλεια Προσόδου...

1 σχόλιο:

  1. Το πιο ασυγχώρητο αμάρτημα στην Ελλάδα είναι να λες φανερά αυτό που όλοι σκέφτονται κρυφά.
    αυτο εκανε ο περικλής Κοροβέσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή