Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Η "Ευρωπαϊκή" προοπτική της Τουρκίας


Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα η αποκάλυψη-σοκ ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.
Την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας,

«Οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία της οικογένειας των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα...

...και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Επιτέλους, πρέπει να εφαρμοσθούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή. Πρέπει να μπει τέλος στην αγωνία που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων εδώ και 35 χρόνια.

Όπως απέδειξε και η συγκεκριμένη περίπτωση το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη της ανθρωπιστικής αποστολής της Επιτροπής και τη συνέχιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της».
Από Τα Νέα

σχόλιο zorro: Οι Νεότουρκοι του υπεξ και οι ραγιάδες της Βουλής κουβέντα δεν είπαν για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη. Μοναδική τους μέριμνα η ελέω Τουρκίας λεηλασία του μόχθου των Ελλήνων. Οι νενέκοι ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους. Ψήφο έναντι εξάμηνων συμβάσεων έργου και νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Ημιυπάιθρια ανεξαρτησία. Να μας ζήσουν οι κουμπάροι των σφαγέων και οι νεαροί με τα ζεϊμπέκικα.

1 σχόλιο:

  1. Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
    προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα. Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή