Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Κυπριακής καταγωγής ευρωβουλευτής στην Αγγλία - Ήρωας της ΕΟΚΑ ο θείος της


Η νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής έλκει την καταγωγή της από την κατεχόμενη Γιαλούσα.
Η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, από το βόρειο Λονδίνο, Κύπρια δεύτερης γενιάς, εξελέγη ευρωβουλευτής με το κόμμα των Συντηρητικών της Βρετανίας. Είναι μία από τους τρεις Συντηρητικούς Ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύει το Λονδίνο στην Ευρωβουλή. Η Μαρία, τρίτη στο ψηφοδέλτιο των Συντηρητικών, είναι η πρώτη ομογενής που αναλαμβάνει βουλευτική έδρα.
Οι άλλοι δύο Συντηρητικοί ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύουν το Λονδίνο στις Βρυξέλλες είναι ο Charles Tannock και ο Syed Kamal. Οι Συντηρητικοί στο Λονδίνο πήραν 479.037 ψήφους ή αντίστοιχα το 27,4%.

Η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, κόρη του Λευτέρη Γιάλλουρου από τη Γιαλούσα και της Τούλας Ζαμπάρτα, της οικογένειας του καθηγητή Ζαμπάρτα, από τη Λευκωσία, είναι...

...παντρεμένη με το Ζαχαρία Γιαννακουδάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Ο πατέρας της είναι αδελφός του ήρωα της ΕΟΚΑ Πετράκη Γιάλλουρου.

Η Μαρίνα Γιαννακουδάκη είναι δημοτική σύμβουλος στη δημοτική περιοχή Μπάρνετ. Άρχισε την εμπλοκή της στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τη φοιτητική της ζωή και δραστηριοποιήθηκε στην τοπική οργάνωση του συντηρητικού κόμματος στην περιοχή Μπάρνετ όπου ανεδείχθη στη θέση του αντιπροέδρου.

Πριν από δυο περίπου χρόνια επέδειξε ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή κατορθώνοντας τελικά να πάρει την τρίτη θέση υποψηφίων για το μείζον Λονδίνο, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές, το συντηρητικό κόμμα, με λιγότερη επιρροή, είχε εξασφαλίσει τρεις έδρες.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Γιαννακουδάκη εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για το νικηφόρο αποτέλεσμα, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την εκλογή της και διερμήνευσε τη συγκίνησή της για την αγάπη και την υποστήριξη που επέδειξε η παροικία στην όλη προσπάθειά της.

«Προσβλέπω με μεγάλο ενδιαφέρον στο έργο μου ως ευρωβουλευτής. Ασφαλώς, κατά πρώτο λόγο θα υπηρετήσω το κόμμα που με ανέδειξε αλλά θα επιδιώξω να έχω μια ζεστή σχέση με τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες ευρωβουλευτές. Θα δημιουργήσω μια γέφυρα μεταξύ των Άγγλων και Κυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο για να εργαστούμε μαζί», είπε.

Ιστορική νίκη

Η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος για το Λονδίνο, χαρακτήρισε τη νίκη της «ιστορική».

Η νίκη αυτή, που συνοψίζει σε τρεις τους Συντηρητικούς που θα εκπροσωπήσουν το Λονδίνο στο Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για την ελληνοκυπριακή κοινότητα της Αγγλίας, η οποία σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει την -για πρώτη φορά- εκλογή Ελληνοκύπριου υποψήφιου ευρωβουλευτή, που θα εκπροσωπήσει ένα βρετανικό πολιτικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Μαρίνα Γιαννακουδάκη, στις δηλώσεις της, είπε: «Θα εργαστώ σκληρά για να εκπροσωπήσω το Λονδίνο στις Βρυξέλλες και θα αγωνιστώ και για την εκλογή μιας Συντηρητικής κυβέρνησης στο Ουέστμινστερ. Είναι μια σπουδαία μέρα για την οικογένειά μου και την ομάδα μου και ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ψηφοφόρους του Λονδίνου και τον καθένα ξεχωριστά, για την εμπιστοσύνη τους στο Συντηρητικό Κόμμα και που μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Ο Τσαρλς Τάνοκ και ο Σαϊέντ Καμάλ είναι τα άλλα δύο μέλη των Συντηρητικών που έχουν εκλεγεί να εκπροσωπήσουν το Λονδίνο στις Βρυξέλλες. Οι Συντηρητικοί στο Λονδίνο πήραν 479.034 ψήφους ή 27,4% περισσότερους απ' ό,τι το 2004.

Το Συντηρητικό Κόμμα, γενικά, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στα Τοπικά Συμβούλια, αφού εξέλεξε 233 συμβούλους, ενώ οι Εργατικοί απώλεσαν 273 θέσεις, με αποτέλεσμα οι Συντηρητικοί να ελέγχουν 7 κομητείες περισσότερες των Εργατικών.
Πηγή: hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου