Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Κακλαμάνης: "Η Αθήνα δεν χωράει άλλους λαθρομετανάστες"


Σήμερα, στο site του δημοτικού συνδυασμού Νικήτα Κακλαμάνη δημοσιεύτηκε δήλωση του δημάρχου για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Εκεί μιλάει για τους «κατ’ επάγγελμα προοδευτικούς» που τον έλεγαν ακροδεξιό και για τα όρια αντοχής της πόλης στην υποδοχή λαθρομεταναστών που έχουν ξεπεραστεί. Καλά τα λέει. Να δούμε τι σκοπεύει να κάνει για τα χάλια στο κέντρο της πόλης και τα τσαντήρια που έχουν στηθεί έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη και την πλατεία Συντάγματος:

«Πριν από ένα χρόνο, θέτοντας το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, στην πραγματική του διάσταση, στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών αλλά και σε όλους τους πολιτικούς φορείς, χαρακτηρίστηκα από τους «κατ’ επάγγελμα προοδευτικούς» ως ακροδεξιός
Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου στο Δήμο της Αθήνας, αφιερώσαμε χρόνο και ανθρωπιά και διαθέσαμε τα αναγκαία χρηματικά ποσά, προσπαθώντας να περιορίσουμε κάθε μορφής παρενέργειες που οδηγούσαν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και ιδιαίτερα της Αθήνας.
Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως προς τις πολιτικές ενσωμάτωσης των νόμιμων μεταναστών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας.

Πρέπει να γίνει όμως συνείδηση σε όλους, ότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια αντοχής της και...

...αδυνατεί να λειτουργήσει ως «δεξαμενή υποδοχής και παραμονής» εκατοντάδων χιλιάδων δύστυχων συνανθρώπων μας που βάσει σχεδίου προωθούνται από γειτονικές χώρες, και ιδιαίτερα την Τουρκία.

Η κοινή Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική και η υπενθύμιση με πράξεις στην Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία περνά μέσα από τις Αρχές και το Δίκαιο της Ε.Ε., είναι δύο απαραίτητα μέτρα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των συνθηκών επαναπροώθησης.
Όποιος δεν έχει προσφέρει στο Δήμο της Αθήνας ούτε μια τσάντα με τρόφιμα, ούτε κυρίως μια ώρα εθελοντικής δουλειάς στο Κέντρο Υποδοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, δεν νομιμοποιείται να ασκεί κριτική, προς καμιά πλευρά προτείνοντας μάλιστα ανέφικτα μέτρα.
Διαβεβαιώνω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι καταβάλαμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ότι οφείλει να τους παρέχει ο Δήμος.
Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται κατ’ αρχήν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου