Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Osama Vs Obama


Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, σε νέο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, επιτίθεται κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του μουσουλμανικού κόσμου.
Στο μήνυμά του ο ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα δηλώνει μεταξύ άλλων ότι ο νέος αμερικανός πρόεδρος, όπως και ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, έσπειραν το σπόρο που γιγάντωσε το μίσος και την εκδικητικότητα του μουσουλμανικού κόσμου κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Ο Ομπάμα και η κυβέρνησή του έσπειραν τους σπόρους του μίσους και της εκδίκησης κατά της Αμερικής", αναφέρει ο μπιν Λάντεν, προσθέτοντας ότι...

...ο Ομπάμα συνεχίζει στα βήματα του προκατόχου του Τζορτζ Μπους και προειδοποιεί τους Αμερικανούς να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες της πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Στο Ριάντ ο Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο Ριάντ πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, όπου έγινε δεκτός σε επίσημη τελετή από τον βασιλιά Αμπντάλα και αξιωματούχους της αραβικής χώρας.

Το Ριάντ ελπίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, είναι διατεθειμένος να ασκήσει πιέσεις στην ισραηλινή ηγεσία ώστε να γίνει δυνατή μία λύση του Μεσανατολικού βασισμένη στην ειρηνική συνύπαρξη του Ισραήλ με ένα παλαιστινιακό κράτος.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα είχε αναλάβει την ειρηνευτική πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε το 2002 και προέβλεπε μεταξύ άλλων την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αράβων και Ισραήλ με αντάλλαγμα την πλήρη αποχώρηση του εβραϊκού κράτους από τα αραβικά εδάφη που κατέλαβε το 1967.

Την Πέμπτη ο Ομπάμα θα μεταβεί στο Κάιρο όπου αναμένεται να εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο συμφιλίωσης προς τον μουσουλμανικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου