Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Προεκλογικός πατριωτισμός Παπανδρέου


«Αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας είναι η οριστική αποκατάσταση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία.
Ο Γ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «δέσμευσεις για συγκεκριμένα μέτρα» σχετικά με τους ομογενείς, αναφέροντας μεταξύ άλλων την άμεση απόδοση της ιθαγένειας σε όσους ομογενείς την δικαιούνται, εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους, προστασία της ιδιοκτησίας τους και μέτρα για...

...την τόνωση της παιδείας και του πολιτισμού.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με την στάση της στο θέμα των ομογενών, λέγοντας πως «η κυβέρνηση μετέτρεψε το δικαίωμα της πολιτογράφησης σε μια πελατειακή σχέση», επικρίνοντάς την ακόμη για την «απουσία θέσεις της για τις διώξεις της ομογένειας και την σιγή για τις πολυετείς φυλακίσεις πέντε ομογενών».
σχόλιο zorro: Τώρα θυμήθηκε τη Βόρειο Ήπειρο ο Τζέφρι. Τόσα χρόνια ήταν ζαλισμένος από το ζεϊμπέκικο που χόρεψε μπροστά στον Τζεμ. Πάντως τον έχει προλάβει ο Κωστάκης. Μόνο από τον Μάρτιο έχει μοιράσει 20.000 δελτία ταυτότητας σε Βορειοηπειρώτες και από πέρυσι υπολογίζεται να έχει μαζέψει περί τα 50.000 κουκιά.

1 σχόλιο:

  1. zorro εμενα δενμε ενδιαφερει τι θα κανει ο Τζεφρι με τους Βορειοηπειρωτες εμενα με νοιαζει τι θα κανει με τον περιπατιτικο συλλογο Πατμου θυμασε εκεινον το συλλογο που επιδωτητο με 5.000.000 δολαρια οταν ηταν υπουργος εξωτερικων και επιφανη μελη του συλλογου ηταν η μητερα του και ο Αμερικανος πρωην ΥΠΕΞ ΣΟΥΛΤΣ.Για σκεψου να διαλυθει το σωματειο και να μην εχει επιδοτουμενους περιπατητες η Πατμος? Δελφικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή