Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Χειρότερος από τον Θου-Βου ο Αγγλος αρχικατάσκοπος


Η γυναίκα και η κόρη του Σερ Σόουερς προπονούνται για καμπαρετζούδες και αντιγράφουν πόζα της Λάιζα Μινέλι από την ταινία "Καμπαρέ".

Η σύζυγος του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας ανάρτησε φωτογραφίες του άνδρα της, της οικογένειάς τους και φίλων τους στην Διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής διεπαφής Facebook, που ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια τους, αλλά και της υπηρεσίας, γράφει η Mail on Sunday. Ο σερ Τζων Σώουερς πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Secret Intelligence Service, SIS) το Νοέμβριο. Η SIS, που είναι πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ως MI6 (Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κλάδος 6) αποτελεί την κυριότερη Βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας.

Η λαίδη Σέλεϋ Σώουερς, προβαίνοντας σε μια ενέργεια που η Μέιλ ον Σάντεϊ χαρακτήρισε "τρομακτικό ολίσθημα", δημοσιοποίησε στο Facebook οικογενειακές φωτογραφίες και...



...εξέθεσε λεπτομέρειες για το πού ζει το ζεύγος, πού κάνει διακοπές, ποιοι είναι οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους. Τα στοιχεία αυτά ήταν προσβάσιμα σε οποιοδήποτε από τα αρκετά εκατομμύρια μέλη της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο -αλλά αφαιρέθηκαν αμέσως μόλις οι αρχές αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.


"Υπήρξαν φόβοι ότι η τρομακτικά δυσάρεστη αυτή γκάφα μπορεί να έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας και των φίλων του σερ Τζων", τόνισε η εφημερίδα. Η Μέιλ, που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της το θέμα και συμπεριέλαβε κάποιες από τις φωτογραφίες στο σχετικό δισέλιδο άρθρο της, ανέφερε ότι οι πληροφορίες αυτές "θα μπορούσαν δυνητικά να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για εχθρικές ξένες δυνάμεις ή τρομοκράτες".

Η αποκάλυψη προστέθηκε σε μια σειρά από "γκάφες", σφάάλματα και διαρροές στο πεδίο της ασφάλειας που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Από Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου