Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Για "κανόνι" πάει ο Περιοδικός Τύπος


Η διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί να θέσει την εταιρεία στις διατάξεις του Άρθου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι εργαζόμενοι έκαναν 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 22 Ιουνίου και για την ώρα τα πράγματα έχουν μείνει μετέωρα. Όμως τίποτα καλό δεν προμηνύεται για την υπόθεσή τους.
Παρά τον αιφνιδιασμό οι εργαζόμενοι έκαναν παρέμβαση επιτυγχάνοντας με απόφαση του δικαστηρίου, να δεσμευθεί η εργοδοσία ότι δεν θα...

...μεταβιβάσει την υλική και άυλη περιουσία της. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και στα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει η επιχείρηση, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση στις 2/7/2009 και κατέληξαν στην παρακάτω απόφαση. Βρίσκονται δε εν αναμονή αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που ήδη υπερβαίνουν τους δύο μήνες.

AΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1. Παρά τον αιφνιδιασμό μας με την *αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα* (αίτηση συνδιαλλαγής), παρεμβήκαμε στο δικαστήριο με νομική υποστήριξη και στην ουσία στηρίξαμε την αίτηση της εταιρείας, πετυχαίνοντας την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της για το διάστημα που η εταιρεία θα βρίσκεται σε προσωρινή διαταγή.
2. Η αίτηση της εταιρείας δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή παρά μόνο με τη δική μας υποστήριξη
3. Η κίνηση αυτή που εκφράζει την αγωνία μας να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μας έγινε με τη ρητή δέσμευση της εταιρείας δια των εκπροσώπων της ότι θα αποπληρωθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές, στη βάση ενός έγγραφου συμφωνητικού με συγκεκριμένες ημερομηνίες.
4. Παρόλα αυτά η διοίκηση αρνείται να δώσει κατηγορηματικές απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές, ενώ συνεχίζει να θέτει το δίλημμα ότι πρέπει να στηρίξουμε τις επιλογές της για να μην κλείσει η εταιρεία και μάλιστα ζητά από τα τμήματα περικοπές εξόδων.

Για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα το δίλημμα μπαίνει ως εξής:

- Ή οι ιδιοκτήτες θέλουν να διατηρήσουν την εταιρεία και άρα επενδύουν στην ψυχή της εταιρείας που είναι οι εργαζόμενοι - πληρώνουν δηλαδή άμεσα τους οφειλόμενους μισθούς,
- Ή δεν θέλουν να τη σώσουν και άρα πρέπει να μας το πουν καθαρά.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αν σύντομα δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από την διοίκηση πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε με κάθε μέσον τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου