Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Δείπνησε με Ντόρα και Κυριάκο πριν φύγει από Siemens


Η Ντόρα Μπακογιάννη, που χειρίζεται εκ της θέσεώς της τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τη χώρας μας, και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδεδειγμένη εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens.
Θα σταθεί άραγε ικανή η αποδεδειγμένη εμπλοκή τους να τους οδηγήσει στην έξοδο από την πολιτική ή θα συνεχίσει η χώρα να ταλανίζεται από την παρουσία διεφθαρμένων πολιτικών ες αεί;
Καυτή εβδομάδα για τη «Χριστοφορακειάδα εν Μονάχω» αναμένεται να είναι η ερχόμενη, ενώ τη Δευτέρα ίσως να κριθεί το αν η Εισαγγελέας Baumler - Hosl θα ασκήσει δίωξη κατά του τέως Νο1 της Siemens Ελλάδος.
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναμένει να ακούσει τη λέξη beschuldigten (κατηγορούμενος), προκειμένου να θέσει αναχώματα ως προς την έκδοσή του στην Ελλάδα, υπέρ της οποίας έχει ταχθεί η Εισαγγελία Ι (Εφετείο) του Μονάχου. Χθες, διακινήθηκε η πληροφορία ότι ο Μ. Χριστοφοράκος έχει ήδη δίωξη σε βάρος του, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται επίσημα. Η εκεί εισαγγελία αρνείται να διαψεύσει αλλά και να επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία, ενώ τη Δευτέρα πιθανολογείται νέα προσέλευση του Μ. Χριστοφοράκου στη λειτουργό που από το 2006 ξετυλίγει το παγκόσμιο σκάνδαλο της διαφθοράς και των δωροδοκιών της Siemens.

Οι προϋποθέσεις

Πάντως, οι προϋποθέσεις για να διωχθεί ο Μ. Χριστοφοράκος στη Γερμανία απαιτούν: 1) Την απόδειξη εκ μέρους του, της εμπλοκής ανώτατων στελεχών της μητρικής σε αξιόποινες πράξεις και 2) Την αποκάλυψη εκ μέρους του μη παραγεγραμμένων αδικημάτων για τη Γερμανία, δηλαδή τελεσθέντων από τον Ιούνιο του 2004 (μια 5ετία πίσω).
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα προσκομιστούν παραστατικά για δωροδοκίες ή «δωρεές» που έγιναν σε κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα αλλά και σε αξιωματούχους, με αφορμή τις εκλογές του 2004, τη σύμβαση του C4Ι, έργα και προμήθειες του ΟΣΕ, του ΟΤΕ και όσα ο ίδιος «χειρουργικά» και «επιλεκτικά» θα χρησιμοποιήσει για να σωθεί από τα ελληνικά ισόβια.
Τα γνωστά πλυντήρια γι' αυτές τις πρόσφατες πολιτικές μιζών ήταν οι εταιρείες Placid Blue, Fairways και Sandybury, μέσω των οποίων διακινήθηκαν από το 2000 μέχρι και το 2005 πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Πάντως, ο Μιχ. Χριστοφοράκος...


...που μέσω των συνηγόρων του έστειλε μήνυμα -διά των συνεντεύξεών τους- στους πολιτικούς του φίλους, πως δεν θα τους δώσει, άφησε στην Ελλάδα και στη σχετική δικογραφία παραστατικά δημοσίων σχέσεων που αναστατώνουν.

Τα δείπνα

Δύο απ' αυτά είναι ενδεικτικά και της αυτοπεποίθησης που διακατείχε τον Μ. Χριστοφοράκο ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο, τη στιγμή που το σκάνδαλο Siemens σοβούσε και οι συλληφθέντες στο Μόναχο (Ζίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ κ.ά.) είχαν ήδη ανοίξει το στόμα τους και είχαν προσκομίσει και αποδεικτικά για το πολιτικό χρήμα που ο ίδιος αιτούνταν και λάμβανε από τη μητρική.
Στο πρώτο παραστατικό φαίνεται το τελευταίο ίσως δείπνο που ο Μιχ. Χριστοφοράκος διοργάνωσε στο σπίτι του στην Εκάλη, σχεδόν έναν μήνα πριν τον διώξουν από τη Siemens.
Πρόκειται για το κλειστό δείπνο της 20ής Νοεμβρίου 2007 με τους δεκατρείς προσκεκλημένους, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο τότε πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά., οι οποίοι φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σ' αυτό.
Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, το δείπνο τιμολογήθηκε στη Siemens, το επιμελήθηκε το ECALI CLUB και για τους προσκεκλημένους υπήρχαν ταμπελάκια στις θέσεις που είχαν προβλεφθεί γι' αυτούς. Σε ένα απ' αυτά διορθώνεται το όνομα του κ. Μπενόπουλου από Αγγελος σε Νίκος.
Στο δεύτερο παραστατικό περιγράφονται οι προσκεκλημένοι του Μ. Χριστοφοράκου για άλλο δείπνο, στις 3 Φεβρουαρίου 2007. Και απ' αυτή τη λίστα του δείπνου δεν λείπει ο κ. Φ. Σπυρόπουλος, ενώ φέρεται να έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του το ζεύγος Τσίμα. Την πρόσκληση δείχνει να έχει αρνηθεί ο υπουργός Γ. Παπαθανασίου, ενώ σε εκκρεμότητα φαίνεται ότι ήταν η συμμετοχή του Κ. Μητσοτάκη και του ζεύγους Θ. Λασκαρίδη - Αλ. Βοβολίνη, που μάλλον δεν παρέστησαν.
Δυστυχώς, ο Μ. Χριστοφοράκος μάς άφησε τα δείπνα και τις δημόσιες σχέσεις (έχουν και αυτές τη σημασία τους) και τώρα «δίνει» στους Γερμανούς τα κρίσιμα. Κάποια λαδώματα.
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου