Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Διασύνδεση της μαφίας με την τρομοκρατία


Φήμες περί υπόγειων διαδρομών μεταξύ της εγκληματικής συμμορίας που εξάρθρωσε πρόσφατα η Αστυνομία και νεόκοπων τρομοκρατικών οργανώσεων πυροδοτούν ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή της, η τεχνογνωσία της στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και η ανάμιξη στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια νέα επιτυχία των διωκτικών αρχών τις επόμενες ημέρες. Οι έρευνες, ωστόσο, για τον εντοπισμό των λύτρων και του κρησφύγετου των απαγωγέων, παραμένουν...

...άκαρπες.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» «ο βαρύς οπλισμός σε συνδυασμό με τα ευρήματα και τα αδιάσειστα στοιχεία ότι πρωταγωνιστές στο συνδικάτο του εγκλήματος διέθεταν προχωρημένη τεχνογνωσία για κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών και γνώριζαν πρακτικές άψογης συνδεσμολογίας οδηγούν τις διωκτικές αρχές σε ατραπούς πέραν του οργανωμένου εγκλήματος». Η ανάμιξη της αντιτρομοκρατικής κρίθηκε αναγκαία καθώς από τις κατ’ οίκον έρευνες σε τρία μέλη της σπείρας βρέθηκε βαρύς οπλισμός, όπλα τύπου καλάσνικοφ, σιδηρογροθιές, τηλεσκόπια και κουκούλες, ενώ από άλλα ευρήματα προέκυψε ότι η σπείρα διέθετε εκρηκτικά, μέλη της κατασκεύαζαν βόμβες και ήταν γνώστες άριστης συνδεσμολογίας διαφόρων τύπων εκρηκτικών μηχανισμών.

Στην εταιρεία του μεγαλοεργολάβου Γεωργίου Τρομπούκη βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών υλικών και ανάλογων μηχανισμών, ενώ αξιολογούνται οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με μέλη της σπείρας, όπου παραγγέλλονται και κατασκευάζονται μηχανισμοί για εκρήξεις. Ο ρόλος του Γ. Τρομπούκη κρίνεται καθοριστικός για τη δράση της σπείρας και για το λόγο ότι είναι ένας επιχειρηματίας με μεγάλη επιφάνεια και ανωτέρω πάσης υποψίας.

Στο μεταξύ 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες ερώτηση με την οποία ζητούν να διευκρινιστεί εάν ο Γ. Τρομπούκης ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη της Ν.Δ. στην Αμφιλοχία.
Από Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου