Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Όταν γίνεις γιαγιά και 'χεις άσπρα μαλλιά


























Γέρασε η Madonna. Άρχισε να μοιάζει με τη Βίσση.

Read More......

Φακέλωμα Ελλήνων από Google: Τα αποτελέσματα


Η Google ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας εσωτερικής έρευνας, που διεξήχθη τον Ιούνιο (2009), σχετικά με τη διερεύνηση και την περιγραφή της γλωσσικής επιλογής των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά...
στις διαδικτυακές αναζητήσεις.
Τα ελληνικά ερωτήματα αναζήτησης κυριαρχούν σε ποσοστό 51%, ενώ ακολουθούν τα greeklish με 34% και έπονται τα αγγλικά με ποσοστό 15%.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αν προσθέσουμε τα brand names (πχ. Facebook, in, YouTube, Google...) τότε οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν τα Αγγλικά ως πρώτη επιλόγη τους (72%), έπειτα τα ελληνικά (15%) και τέλος τα Greeklish (13%). (σχόλιο zorro: αυτονόητο. Τα αγγλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα του web. Δεν σημαίνει ότι σκεφτόμαστε αγγλικά).
Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ολοκλήρωση της έκθεσης περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων...

...κατά τον Ιούνιο του 2009, που αντιστοιχούν σε μοναδικά ερωτήματα αναζήτησης (ερωτήματα που εμφανίζουν έστω και ένα διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με τα υπόλοιπα (πχ. Google – goggle) με ικανοποιητικό όγκο αναζητήσεων (τουλάχιστον 1.000 αναζητήσεις ανά εβδομάδα).

Στη συνέχεια, τα ερωτήματα αναζήτησης (search queries) κατηγοριοποιήθηκαν σε τρεις ομάδες: Αγγλικά, Ελληνικά και Greeklish (ελληνικά που είναι γραμμένα στο λατινικό αλφάβητο), με την απόδοση διαφορετικής βαρύτητας σε κάθε ένα από αυτά, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα τελικά ποσοστά ανάλογα με τον όγκο αναζητήσεων που διέθεταν. Παραδείγματος χάριν, το ερώτημα αναζήτησης “hotel”, “ksenodoxeio” και “ξενοδοχείο”, με αντίστοιχούς όγκους αναζητήσεων 49, 12 και 39 σε σύνολο 100 αναζητήσεων, συμμετέχουν κατά 49%, 12% και 39% στα τελικά ποσοστά.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν ούτε πρέπει να θεωρηθούν τα ευρήματα διαχρονικώς αμετάβλητα, καθώς αφορούν τη γλώσσα, η οποία αποτελεί ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σημειακό σύστημα.

σχόλιο zorro 2: Προσωπικά Δεδομένα σου λέει ο άλλος...
Read More......

Κριτική αναγνώστη


"Σιγά zorro με τον Ρέστη. Πριν γράψεις για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του πες μας σε ποιο ΜΜΕ και σε ποια δισκογραφική έχει επιτύχει. Στην ΙΜΑΚΟ; Στη Symphony Records; Στο MTV;" Πριν την κρίση ο στόλος του άξιζε 6 δισ δολάρια. Τώρα είναι λίγο φτωχότερος αλλά παραμένει πανίσχυρος εφοπλιστής. Στα media όμως είναι αφελής".


σχόλιο zorro: Για να τα γράφεις φίλε κάτι θα ξέρεις. Όμως πρέπει να σου πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πετύχει οποιοσδήποτε οπουδήποτε. Αρκεί να μην τα κάνει ρόιδο σαν την Γιάννα και χάνει ο κόσμος το ψωμί του.


Read More......

Η αλήθεια για την Σκόπελο

Όταν κοιτάς από μακρυά, μοιάζει το πεύκο σαν ελιά...

Πριν μερικά χρόνια η πευκο-δασοπλαγιά ανατολικά του Πανόρμου, πήρε κατά λάθος φωτιά.
Η Σκοπελίτικη φύση, χωρίς την βοήθεια κοινοτικών προγραμμάτων αναδάσωσης, κατάφερε να ξαναγεννηθεί από την στάχτη. Μόνο που έκανε μπάσταρδα. Από τις κουκουνάρες που πετάχτηκαν από τα καμμένα πεύκα και χώθηκαν στη γη, ξεφύτρωσαν ελιές, και μάλιστα ήμερες και μπολιασμένες. Συμπτωματικά το "γενετικό θαύμα" επετεύχθη ακριβώς πάνω από το Κοινοτικό δρόμο, και μέχρι του σημείου που άντεχαν οι οικονομικοί μετανάστες να ανεβάζουν τα δοχεία του νερού για να ποτίζουν νυχθημερόν τα νεότευκτα ελαιόδενδρα.
Σε λίγα χρόνια από σήμερα η αρμόδια Αρχή (όνομα δεν λέμε), θα αποφανθεί ότι τα καρποφόρα δένδρα της Αθηνάς ήταν ανέκαθεν στο αγροτεμάχιο, και θα δώσει το πράσινο φως για αγοραπωλησία η αξιοποίηση .
Πάω στοίχημα την από 20ετίας βιντεοκάμερα αντίκα, που από τότε τραβούσε "πεντακάθαρα πλάνα"!!!

Πως παίζεται το παιχνίδι των πευκο-δασοφάγων? Πρόσφατο ζωντανό παράδειγμα.

Εδώ Αγνώντας.
Μερικά χιλιόμετρα μετά πυρποληθέντα Πάνερμο, βρίσκεται μια άλλη μαγευτική , σχεδόν πευκοκαλυμμένη τοποθεσία ( με τον αναγκαίο οικισμό που θέλει να επεκταθεί). Τα πεύκα όμως ακόμα και όταν βρίσκονται σε "ιδιόκτητα οικόπεδα" απαγορεύονται "σχεδόν αυστηρά" να κοπούν. Όχι όμως και να καούν από απροσεξία.
Την προηγούμενη σαιζόν ο απρόσεκτος ιδιοκτήτης του τελευταίου προς το πευκοδάσος οικοδομημένου οικοπέδου, καίγοντας κλαδιά, έκαψε και δυο τρεις τεράστιες βουνοπλαγιές παραπάνω. "Δυστυχώς" η φωτιά έσβησε από την δυνατή βροχή.
Τι θέλει να πει ο Blogo-ποιητής? Προσέξτε στη συνέχεια πως δια μαγείας το καμμένο πευκοδάσος σε λίγα χρόνια θα παράγει λάδι. Όχι ρετσινόλαδο, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο άκαυτο Πάνορμο...

Φωτογραφίες από τον Πάνορμο της Σκοπέλου, πριν την φωτιά.


Φτου γρουσουζιά.
Αντι να διαβάσουν το adena-gr τα κουρασμένα (από το τάβλι όλο το χειμώνα) παλληκάρια του Δασαρχείου Σκοπέλου, το διάβασαν οι εμπρηστές και κατάλαβαν πως οι αρμόδιοι κοιμούνται.
Το www.antinews.gr ανάρτησε την είδηση της φωτιάς σχεδόν σωστή, σε αντίθεση με τα Μεγάλα Εμπορικά Portals που με copy paste αναμάσησαν την κλασσική κασέτα περί "άμεσης και ηρωικής αντίδρασης Πυροσβεστικής, Αρχών, και Λαού, που όμως λόγω ισχυρών ανέμων και δύσβατης περιοχής, λύγισαν , επιτρέποντας μόνο 300 και κάτι στρεμματάκια-φιλέτα να καούν"
Δείτε στην συνέχεια πως έχει το παραμύθι (χωρίς οικοπεδοφάγους , δράκους , πράσινα άλογα, και ακραίες συνθήκες).
Κάντε κλίκ στην αριστερή εικόνα και προσέξτε τα κενά στο πευκοδάσος πάνω από τον οικισμό του Πανόρμου!
Από http://www.adena-gr.blogspot.com/ Read More......

Ο συλληφθείς πράκτορας = ο παντουρκιστής του Τσιλιγκίρ Μαχαλά



















Είναι τριαντάρης. Οικογενειάρχης. Καλλιεργημένος. Μένει στο Μεγάλο Δέρειο, στα "Σιδεράδικα". Οι τουρκόφωνοι τα αποκαλούν "Τσιλιγκίρ Μαχαλά". Η ονομασία "Τσιλιγκίρ Μαχαλά" συνδέεται και με προγονικές του ρίζες, οι οποίες είναι βαθιές και σημαντικές. Η πρακτόρικη δράση του είναι γνωστή από χρόνια. Οι δικοί μας που και που του περνούσαν ψευδείς πληροφορίες. Εκείνος ήταν το δεξί χέρι του πρόξενου στην Κομοτηνή. Μην ρωτάτε τώρα ποιας χώρας πρόξενου. Ο Μιτατζής δεν είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί τους Πομάκους που δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς του προξενείου. Τους απειλούσε συχνά. Τροφοδοτούσε με φωτογραφίες, εκτός από τη ΜΙΤ και εφημερίδες. Κυρίως τη Μιλιέτ. Επιχειρησιακό κέντρο του...

...το φωτογραφείο του στην Αλεξανδρούπολη. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό είχε διεισδύσει στον πολύ στενό κύκλο υψηλότατου παράγοντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το καλό με τον Μιτατζή είναι πως αποδείχθηκε ομιλιτικότατος. Αν διαβάσουν οι Τούρκοι πόσο κελάηδησε πριν εμφανιστούν οι δικηγόροι του θα φάνε τα φέσια τους από το κακό τους. Επειδή δεν φοράνε πια φέσια μπορεί να φάνε κάτι άλλο. Συνελήφθη για έναν και μόνο λόγο. Δεν είχε να προσφέρει άλλες υπηρεσίες στην Ελλάδα μένοντας ελεύθερος.
Read More......

Απολύσεις και εθελουσία στον ΑΝΤ1


Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΑΝΤ1 (με προσοχή στις διατυπώσεις):
"Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.
Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV...

......προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.
Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του.
Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα."

σχόλιο zorro: δεν χρειάζεται. Ανοίγει ο δρόμος και για το MEGA. Όλοι ΕΡΤ λοιπόν!
Read More......

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ανανέωσε συμβόλαιο...


...για δύο χρόνια με το Mega. Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος, για λόγους που μπορείτε όλοι να υποθέσετε. Υπέθετε ότι η κυρία θα έτρωγε κρύο το πιάτο της εκδίκησης.

Read More......

''Χάριτες'' και ''Απαράδεκτοι'' από Σεπτέμβριο


Tο Mega μπορεί να έκανε την έκπληξη και το φετινό καλοκαίρι να μην "τάισε" το θερινό τηλεοπτικό κοινό με ''Ρετιρέ'' και ''Μικρομεσαίους'' όπως έκανε κάθε χρόνο, αλλά τις δύο all time classic κωμικές του σειρές θα τις (ξανά-ξανά) προβάλει. Έτσι από το τέλος Αυγούστου οι ''τρεις Χάριτες'' και η παρέα των ''Απαράδεκτων'' θα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους στις οθόνες μας. Είναι αλήθεια πάντως ότι είναι από τις σειρές που όποτε και αν προβλήθηκαν σε επανάληψη έκαναν υψηλά νούμερα και έχουν δείξει μεγάλες αντοχές στον χρόνο. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει με...

...τα επετειακά επεισόδια των δύο σειρών για τον εορτασμό των 20 ετών λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού. Αν και είχε ακουστεί πριν από καιρό ότι οι συντελεστές των δύο σειρών είχαν συμφωνήσει να επανέλθουν και να γυριστούν κάποια νέα επεισόδια στο πλαίσιο του εορτασμού εντούτοις δεν έχουν υπάρξει οριστικές ανακοινώσεις.
Πηγή: enimerosi24
Read More......

Ένθετο για το Στοίχημα


Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο και θα κυκλοφορεί μαζί με την Espresso.

Read More......

Επανασχεδιάζει το site του


Αν μπείτε στο site θα "μπουκώσετε" από περιεχόμενο. Οι υπεύθυνοι του σταθμού θέλουν κάτι άλλο, πολύ καλύτερο από το τωρινό και έχουν βαλθεί να το αλλάξουν 100%. Από Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη η νέα version.

Read More......

Απέρριψε ο Σπίνος πρόταση του CNN



Όπως ενημερωθήκαμε από κύκλους που πρόσκεινται στον γνωστό Έλληνα ρεπόρτερ, ο Άρης Σπίνος απέρριψε πρόταση του τηλεοπτικού δικτύου CNN να αναλάβει τον τομέα της διεύθυνσης ειδήσεων και στρατηγικού σχεδιασμού. Στην επιστολή άρνησης που απέστειλε ο κ. Σπίνος στους υπεύθυνους του δικτύου, μεταξύ άλλων, σχολίαζε αρνητικά το...

...ρόλο του CNN στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και στην εναρμόνιση των πολιτικών των κυβερνήσεων με τις προσταγές της υπερδύναμης:
"Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας αλλά δεν μπορώ ούτε προτίθεμαι να συμπράξω με φερέφωνα του κερδοσκοπικού καπιταλισμού και του βάρβαρου ιμπεριαλισμού", έγραφε ο δημοσιογράφος-ίνδαλμα στους μετόχους και το ΔΣ του CNN.
Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο για τη γενναιότητα και τη συνέπειά του στην εκπλήρωση της δημοσιογραφικής του αποστολής.
Read More......

Αλλαγές στο Alter



- H Σταματίνα Τσιμτσιλή κλειδώνει για την παρουσίαση του "Πολύ Μπλα- Μπλα" από τη νέα σεζόν, όπως ήδη σας έχουμε γράψει, παρ’όλη την παραφιλολογία περί...

...Βάσιας Λόη.
- Αν δεν ευδοκιμήσει η λύση της Νίκης Κάρτσωνα για την παρουσίαση του "life style" η πρώτη επιλαχούσα είναι η Χριστίνα Αλούπη. Πρόσωπο που δείχνει να κερδίζει πόντους στα υψηλά κλιμάκια του σταθμού.
- Ο Τριανταφυλλόπουλος παρά τις φήμες ότι θα άλλαζε μέρα παρουσίασης της εκπομπής του από Δευτέρα σε Τρίτη μένει τελικά όπως τόσα χρόνια κάθε Δευτέρα.
Πηγή: kolonaki-press
Read More......

Σπάνια επίδειξη ειλικρίνειας


Καλλιτεχνικά δεν μας λέει πολλά πράγματα. Ως προσωπικότητα αρχίζουμε και την εκτιμούμε. Δεν είναι λίγο μια κυρία να ομολογεί ότι διέπραξε...

...το ατόπημα να κλείσει τα 40. Ο λόγος για τη Δέσποινα Βανδή που το αποκάλυψε πρώτα σε συναυλία που συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων της και το είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town.
Read More......

Έρχεται το διαζύγιο της δεκαετίας


Εκείνος δεν ήξερε τι είχε. Τώρα που έμαθε δεν του άρεσε. Έχει ακόμα, όμως, πάμπολλα. Σιτεμένος. Έχει ταλέντο με τα χρήματα. Μόνο αυτό.
Εκείνη τον λάτρεψε μόλις έμαθε τι είχε. Και τώρα τον αγαπά για όσα διαθέτει. Υλικά και πνευματικά χαρίσματα. Γνωρίστηκαν, ταίριαξαν, μαθεύτηκαν μέχρι τα πέρατα του κόσμου.
Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Εκείνος δεν απομακρύνθηκε από εκείνη μόνο επειδή...

...ήταν ελαφρώς υπερφίαλη. Μεσολάβησε και γνωριμία με μία νεαρά που έχει συνεπάρει τις δεκαετίες του. Και σκοπεύει να αποσύρει την κυρία του στο χρονοντούλαπο της προσωπικής του ιστορίας. Ο χωρισμός δεν θα είναι βελούδινος ούτε στον καλλιτεχνικά αδιάφορο οικονομικό τομέα.
Read More......

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Χαρμόσυνα νέα: αποχωρεί ο Παυλόπουλος


Στα Νέα σήμερα, ο Πάκης απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών και δηλώνει:

Επαναλαμβάνω τη δήλωση που έχω επανειλημμένα κάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο:
Όταν- όποτε έλθει αυτή η στιγμή- αποχωρήσει ο Κώστας Καραμανλής από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα αποχωρήσω από την πολιτική και θα επιστρέψω στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα. Και δύο αυτονόητες διευκρινίσεις:
Πρώτον, αυτό μπορεί να συμβεί και νωρίτερα, διότι...


...δεν αγνοώ τον παράγοντα της προσκαιρότητας κατά την άσκηση των υπουργικών μου καθηκόντων. Και, δεύτερον, από οποιαδήποτε θέση, θα ανήκω πάντα στην παράταξη που με ανέδειξε και με τίμησε ίσως περισσότερο απ΄ όσο άξιζα.
σχόλιο zorro: Σύντομα φεύγει ο Κωστάκης άρα θα μας αδειάσει και τη γωνιά ο Πάκης. Από το καλό στο καλύτερο.

Read More......

Πρόεδρος ΕΡΤ = Αμοιβή 1.000 ευρώ την ημέρα!


14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή και αυτοπροσώπως προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό καταγγέλουν τον νυν πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο για εξωφρενικά υψηλές αμοιβές σε μια περίοδο που ο έλληνας εργαζόμενος λέει το ψωμί ψωμάκι. Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

“Θέμα: Οι προκλητικές αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 347.000€ μια ακόμη διάψευση των δήθεν εξαγγελιών για περικοπές των αποδοχών των «γαλάζιων» golden boys στις ΔΕΚΟ

Χωρίς το παραμικρό ίχνος σεβασμού αλλά, αντίθετα, με υπερβολική κομπορρημοσύνη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χ. Παναγόπουλος, κατά την πρόσφατη ακρόασή του από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί, αφού του ειπώθηκε με αυστηρότητα ότι δεν ισχύει το πρόσχημα περί «προσωπικών δεδομένων», το οποίο επικαλέστηκε αρχικά, ότι οι ετήσιες αμοιβές του ανέρχονται στο προκλητικό ποσό των 347.000 ευρώ το χρόνο.

Αγνοώντας, μάλιστα, εξίσου προκλητικά το γεγονός ότι ακόμη και στελέχη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών δέχονται, το τελευταίο διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, περικοπές στις αμοιβές τους, που είναι αμφίβολο αν φθάνουν στα ποσά που εισπράττει ο πρόεδρος της ΕΡΤ και στην περίπτωσή του προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε όλοι μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το οποίο αυξήθηκε επί της προεδρίας του περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να παίρνει τα ίδια χρήματα μέχρι το 2012!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναλογιστούμε ότι...

...τα 347.000 του “golden” προέδρου της ΕΡΤ υπερβαίνουν σημαντικά τις αμοιβές που δίνει σε ένα πρόσωπο το ελληνικό δημόσιο και είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, ενώ ανέρχονται στο τριπλάσιο των πάσης φύσεως αποδοχών ενός υπουργού.

Με δεδομένο δε, ότι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 25ης Φεβρουαρίου 2009 είχε ανακοινωθεί ότι οι μισθοί και οι πάσης φύσεως αποδοχές όλων των επικεφαλής των ΔΕΚΟ θα περιοριστούν στο ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως, «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (λέγατε), όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»,

Ερωτάστε:

1. Ισχύει η δέσμευση για «πλαφόν» στις αποδοχές που εισπράττουν τα στελέχη των ΔΕΚΟ και πόσοι από τα γαλάζια golden boys και golden girls έχουν προσαρμόσει τους μισθούς τους;
2. Γιατί στην περίπτωση του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., ο οποίος εισπράττει τριπλάσιο ποσό και από τον προϊστάμενό του υπουργό, δεν έχει τύχει ακόμη εφαρμογής η εν λόγω πρωθυπουργική εξαγγελία;
3. Συνάδει, σε κάθε περίπτωση, το ύψος των χρημάτων που εισπράττει ο πρόεδρος της ΕΡΤ με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, προηγούμενη εμπειρία, κ.λ.π.), αλλά και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης που ασκεί στην ΕΡΤ;
4. Από πού αντλεί ο κ. Παναγόπουλος την βεβαιότητα ότι θα εισπράττει ως το 2012 αυτό το προκλητικό ύψος αμοιβών των 347.000€, παρά τις επιθετικές σας δηλώσεις ότι όποιος δεν συμφωνεί με τον περιορισμό των αποδοχών του να πάει σπίτι του;
5. Μήπως η εξίσου προκλητική αυτή στάση του έχει να κάνει με το ότι αντλεί τη δύναμή του απευθείας από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης και δεν υπάρχει αρμόδιος υπουργός που θα τον υποχρεώσει να προσαρμοστεί;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρύσα Αράπογλου

Γιάννης Κουτσούκος

Παναγιώτης Ρήγας

Γιώργος Πεταλωτής

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Δριβελέγκας

Γιάννης Βλατής

Γιώργος Ντόλιος

Μιχάλης Τιμοσίδης

Χρήστος Αηδόνης

Από Adiakritos.gr
Read More......

"Υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο..."

...γράφει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος!



"Gregory Vallianatos:
Οποιος νομίζει ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ας μας παραθέσει τα διεθνή κείμενα που αναφέρονται στο καθεστώς ΟΛΩΝ των νησιών μεγάλων και μικρών.
Πριν από 21 λεπτά "

Tάδε γράφει σήμερα ο πρώην, νύν και αεί συνεργάτης και λογογράφος του κ. Παπανδρέου στο προφίλ του στο facebook. Είναι γνωστό ότι αρέσκεται στη πρόκληση ο κ. Βαλλιανάτος και ο καύσωνας το επιβάλλει. Το ερώτημα όμως είναι άλλο.. Με τέτοιους στενούς συνεργάτες ευαγγελίζεται καλύτερες μέρες για τη διεθνή θέση της χώρας ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;; Συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου με...

...το συγεκριμένο "status";; Eίμαι σίγουρος πως όχι και ότι ο κ. Βαλλιανάτος μάλλον τον εκθέτει για μια ακόμη φορά.

Από Press-gr

σχόλιο zorro: Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του περιβάλλοντος του Γιώργου Παπανδρέου και εργαζόταν στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ. Με αυτούς θα κυβερνήσει ο ΓΑΠ.
Read More......

Συμφωνία Ρέστη με Ελβετούς επενδυτές


Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν στο μιντιακό τοπίο με τις κινήσεις του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Λέγεται ότι εκτός της εξαγοράς του City FM και της πρότασης ενδιαφέροντος για τον «Ελεύθερο Τύπο», αναζητά ξένα κεφάλαια προκειμένου να μεταβιβάσει τις συμμετοχές του στα ελληνικά media. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να...

...βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ελβετικό funds. Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής κατέχει ποσοστό στον ΔΟΛ που ξεπερνάει το 22%, στο Mega, αλλά και το ελληνικό MTV.
Από enimerosi24.gr
Read More......

Το αρχαιότερο υποθαλάσσιο ανθρώπινο κόκκαλο ηλικίας 40.000 ετών


Μια ψαρόβαρκα, που μάζευε μύδια κοντά στις ακτές της Ολλανδίας, από τύχη «ψάρεψε» κάτι πολύ διαφορετικό. Ένα ανθρώπινο κόκκαλο, το οποίο εξέτασαν γερμανοί επιστήμονες και αποφάνθηκαν ότι είναι ηλικίας 40.000 ετών και συνεπώς αποτελεί το αρχαιότερο οστό ανθρώπου που έχει ποτέ βρεθεί μέσα στη θάλασσα.

Οι ανθρωπολόγοι του πανεπιστημίου της Λειψίας στην ανατολική Γερμανία επιβεβαίωσαν ότι...

...το οστό προέρχεται από το μέτωπο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ψαράδες, εκτός από το οστό, βρήκαν επίσης και τα «εργαλεία» του ανθρώπου των σπηλαίων, ένα πέτρινο τσεκούρι και πυρόλιθους (τσακμακόπετρες).

Αν και το οστό βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο κάτοχός του κατοικούσε στην ξηρά και έτρωγε κυρίως κρέας. Όταν ακόμα ζούσε, η Ολλανδία και η Βρετανία εκτιμάται ότι ήσαν μια ενιαία μάζα ξηράς.
Read More......

zorro-gr για παραβιάσεις FIR και υπερπτήσεις


ΚΑΤΑΡΡΙΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ!

Type rest of the post here
Read More......

Παπαθεμελής για τις παραβιάσεις των Τούρκων: Καταρρίψτε τους


Σχολιάζοντας τις εντεινόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, δήλωσε:
«Η τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας, εκδηλώνεται στρατιωτικά και κλιμακώνεται στρατιωτικά.
Η Ελλάδα απαντά - όταν σπανίως απαντά - δια της κατευναστικής, διπλωματικής οδού. Ουδέποτε η στρατιωτική μας ηγεσία έλαβε εντολή να εκπονήσει σχέδια εφαρμογής στρατιωτικών μέτρων.
Η στάση μας αυτή υποδηλώνει...

...μόνιμο φοβικό μας σύνδρομο και αποθρασύνει τον εχθρό, προτρέποντάς τον στην ουσία, να εντείνει τους στρατιωτικούς εκβιασμούς του.
Υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, υποχρεώθηκαν οι πιλότοι μας να προβούν σε 18.615 υπερπτήσεις αναχαιτίσεων, με το αποτρόπαιο κόστος των 280 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι τουρκικές παραβιάσεις εδραιώνουν τις έκνομες διεκδικήσεις της Aγκυρας, καλλιεργούν το αίσθημα ανασφάλειας στον λαό μας, ιδίως στις βαλλόμενες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και με την μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας, ενσταλάζουν ηττοπάθεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Συχνά χρησιμοποιείται ως δίλλημα το γνωστό ψευδοδίλλημα «ειρήνη ή πόλεμος». Είναι προφανές ότι όλοι είμαστε εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Όμως το αληθινό δίλλημα είναι «αποτροπή ή πόλεμος». Και οι λογικοί άνθρωποι στον κόσμο είμαστε υπέρ της αποτροπής του πολέμου.
Για να αποτρέψουμε ωστόσο τον πόλεμο: Πρώτον, πρέπει να αποβάλουμε το φοβικό μας σύνδρομο. Δεύτερον, να πάψουμε να καλυπτόμεθα πίσω από την εύκολη επίκληση της σωφροσύνης, διότι, κατά την έκφραση του Θουκυδίδη, εν προκειμένω, «το σώφρον (είναι) του ανάνδρου πρόσχημα».
Παγκοσμίως και παλαιόθεν, η απάντηση στις περιπτώσεις αυτές είναι μία: Στα στρατιωτικά μέτρα (της Τουρκίας), ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα.
Η Ελλάς οφείλει για αυτήν την απόφασή της που ανακαθορίζει την στρατηγική και τακτική της, να ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, που υποχρεούνται σε αναγκαία συνδρομή.
Η ιστορία των τουρκικών παραβιάσεων, είναι η ιστορία μιας κατάρριψης που δεν έγινε. Καιρός να γίνει. Κάλιο αργά παρά ποτέ».

σχόλιο zorro: ποιος θα δώσει την εντολή κατάρριψης; Ο Αντώναρος; Η Ντόρα; Ο Βαγγέλας; Κι αν τους καταρρίψουμε δεν πρέπει να μας δώσουν το χαλί της κουμπαριάς πίσω;

Read More......

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ο Κίσσινγκερ ετοίμαζε τον Αττίλα για το 1972!


Κίσσινγκερ προς Μακάριο: «Αν το επιλέξεις, θα μπορούσες υποθέτω να γίνεις πρόεδρος ή πρωθυπουργός της Ελλάδος…»

-Η τραγωδία της Κύπρου το ΄74 σχεδιάστηκε να γίνει το 1972 ! -Ο βρώμικος ρόλος του εφιάλτη του ελληνισμού Κίσσινγκερ. -Εχθρικός στους Έλληνες, κυνικός απέναντι του Μακαρίου.
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Η πληροφορία που μας δόθηκε και ήταν καταχωνιασμένη στ’ «αραχνιασμένα ράφια της μνήμης» κάποιων ανθρώπων που την γνώριζαν, βεβαιώνει, ότι το σχέδιο Κίσσιγκερ για την Κύπρο, από την διχοτόμηση της οποίας προσδοκούσαν οι ΗΠΑ και η στενή σύμμαχός τους το Ισραήλ, μελλοντικά διευκολύνσεις λόγω της στρατηγικής της θέσεως, είχε τεθεί σε εφαρμογή και το 1972!
Η παγίδα στήθηκε με αφορμή την επιστολή των τριών μητροπολιτών, Κιτίου, Πάφου και Κυρήνειας, που ζητούσαν να παραιτηθεί ο Μακάριος από την κοσμική εξουσία και να επιστρέψει στην αρχιεπισκοπική. Την επιστολή συνέταξαν - και με την παρώρυνση κατευθυνόμενων εξωυπηρεσιακών παραγόντων της Κύπρου – και την απέστειλαν στον αρχηγό της Χούντας Γ. Παπαδόπουλο την 1η Μαρτίου 1972.
Ήταν ουσιαστικά μια καλοστημένη παγίδα και απέμενε να «τσιμπήσει» ο Παπαδόπουλος που...

...έβλεπε την κίνηση των τριών μητροπολιτών «πολύ ενδιαφέρουσα, έχουσα βάσιν δικαίου» και επιπλέον «εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα» που ήταν η απομάκρυνση του Μακαρίου και η... Ένωση της Κύπρου μετά της Ελλάδος.
Ο Παπαδόπουλος συγκάλεσε το «Συμβούλιο Στέμματος» υπό την προεδρία του Ζωϊτάκη, για να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής. Πριν όμως συνεδριάσουν, ο τότε αντιπρόεδρος Στ. Παττακός δέχτηκε προσωπικό τηλεφώνημα από τον πρέσβη στο Λονδίνο στρατηγό Σορόκο που του διαμήνυε ότι, «η βρετανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην ανατροπή του Μακαρίου» και ότι «θα αντιδράσει σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σύμφωνα με το αίτημα των τριών μητροπολιτών».
Ο Παττακός θεώρησε πολύ σοβαρή την πληροφορία, ζήτησε από τον Σορόκο να έλθει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις. Η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Στέμματος έγινε με τον Γ. Παπαδόπουλο να ακούει τις γνώμες όλων. Μόνο ο Παττακός εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις όπως και ο Ξανθόπουλος-Παλαμάς.
Η συνεδρίαση έληξε χωρίς να πάρει απόφαση ο Παπαδόπουλος. Την επομένη τον επισκέφθηκαν οι Παττακός και Σορόκος και άκουσε για τις αντιδράσεις και το δυσμενές αντίκτυπο που θα είχε στο εξωτερικό μια τέτοια ενέργεια. Τελικώς ο Παπαδόπουλος επείσθη, και δεν έπεσε στην παγίδα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν δύο έτη μετά στον Ιωαννίδη. Λέγεται ότι εκείνος που πίεσε τον Σορόκο φορτικά να μιλήσει στον Παττακό για να προλάβουμε εθνικές περιπέτειες, ήταν ο πρέσβης Λεωνίδας Παπάγος.

Οι Άγγλοι για το ρόλο του Κίσσινγκερ
Πριν πεθάνει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τζαίημς Κάλαχαν σε μια αποκαλυπτική ομολογία του είπε: « Η κρίση στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 μου έδωσε τις πλέον εφιαλτικές στιγμές της πολιτικής μου καριέρας. Η βρετανική κυβέρνηση είχε στείλει τότε σημαντική ναυτική δύναμη και ζήτησε από τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν με τον 6ο Στόλο σε κοινή επιχείρηση παρέμβασης για να εμποδίσουν την τουρκική εισβολή. Ο Κίσσιγκερ, όχι μόνο απάντησε αρνητικά στο Σχέδιο των Βρετανών, αλλά απείλησε και με αυστηρό βέτο!»
Λίγο πριν από την εισβολή, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τάσκα, μόλις μαθαίνει την προετοιμασία των Τούρκων, στέλνει επείγον τηλεγράφημα στον Κίσσινγκερ και του ζητεί να τεθεί ο 6ος Στόλος ανάμεσα σε Τουρκία και Κύπρο για να εμποδίσει την απόβαση. Ο Κίσσινγκερ του απαντά πολύ θυμωμένα: «Σταμάτα να είσαι τόσο συναισθηματικός με τους Έλληνες!»

Συνομιλία Κίσινγκερ - Μακαρίου

Με το άνοιγμα των Αρχείων του Σταίητ Ντηπάρτμεντ φάνηκε ο βρώμικος ρόλος του Κίσσινγκερ απέναντι στον Ελληνισμό. Σε μία συνομιλία του με τον πρόεδρο Νίξον που τον «αποκοίμιζε» με τις δήθεν ανησυχίες του ότι ο Μακάριος τώρα θα στραφεί στον κομμουνισμό και στο Ανατολικό μπλοκ, εισηγείτο να κρατηθεί ο αρχιεπίσκοπος μακριά από την Κύπρο…
Το πόσο γλοιώδης και κυνική ήταν η συμπεριφορά του απέναντι στον Μακάριο, φαίνεται από τον διάλογο που είχαν όταν συναντήθηκαν παρουσία του πρέσβη στην Κύπρο Ουίλιαμ Κρόφορντ ( που του έμαθε να τον προσφωνεί Μακαριότατε):
Κίσσινκερ: Μακαριότατε, είμαι τόσο χαρούμενος που σε καλωσορίζω στην Ουάσιγκτον. Θέλω να ξέρεις ότι έχουμε μεγάλο σεβασμό για σένα. Αισθανόμαστε ότι είσαι πολύ μεγάλος για το νησί σου. Μάλιστα εάν το επιλέξεις, θα μπορούσες υποθέτω να γίνεις πρόεδρος ή πρωθυπουργός της Ελλάδος… Τώρα, εάν μακαριότατε ήσασταν γενικός γραμματέας της Σοβιετικής Ένωσης αυτό θα μας δημιουργούσε πραγματικά προβλήματα έχοντας κάποιον αντίπαλον σαν κι εσάς. Μακαριότατε όταν είμαι μαζί σου πραγματικά αισθάνομαι ότι μου αρέσεις…
Μακάριος( κοιτάζοντας τον χαμογελαστά): Δρ Κίσινγκερ , αυτό θα διαρκέσει μόνο για περίπου πέντε λεπτά, αφού χωρίσουμε. Έτσι δεν είναι ;
Το χαμόγελο του Δόκτορα πάγωσε στο πρόσωπό του…
Από RealNews
Read More......

"Φιλολογικό" ενδιαφέρον Ρέστη για ΕΤ


Μετά την εξαγορά του City FM ο Βίκτωρας Ρέστης έκανε μια βολιδοσκόπηση στην πλευρά Αγγελόπουλου και για τον Ελεύθερο Τύπο. Η συζήτηση έχει γίνει και (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πέρα από το φιλολογικό ενδιαφέρον υπήρξε και κάποια προφορική πρόταση από την πλευρά του εφοπλιστή που δραστηριοποιείται πολύ έντονα στα media τα τελευταία χρόνια.
Οσον αφορά τον City...

...την οργάνωση και το νέο ξεκίνημα έχει αναλάβει το δίδυμο Σεργιάτου-Ψαρά που αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες του εφοπλιστή στις mediakes του δραστηριότητες.
Φυσικά για κάθε mediakη κίνηση του εφοπλιστή ενήμερος είναι και ο Σ.Ψυχάρης με τον οποίο συνεχίζει να διατηρεί στενή συνεργασία.
Από enimerosi24.gr

σχόλιο zorro: Να και μια υπόθεση σχετικά εύκολη για τον Ρέστη. Ο πήχης είναι χαμηλά. Αποκλείεται να τα θαλασσώσει τόσο θεαματικά όσο η πανάσχετη κ. Αγγελοπούλου.
Read More......

Γιατί δεν θα πάρει αμάξι ο Τρεμό


Δεν θα πάρει για λόγους συμβολισμού το αυτοκίνητο που διαθέτει η Βουλή για τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από το κόμμα των Οικολόγων - Πράσινων.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση προκαλεί την κοινή λογική ονομάζοντας "πράσινα" τα νέα μέτρα που παίρνει, ενώ ο εμφανής στόχος τους είναι η περαιτέρω επέκταση της χρήσης του αυτοκινήτου και η τόνωση της εμπορίας καινούργιων οχημάτων», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων λέγοντας με έμφαση:
«Στις πόλεις πάνω από το 70% των μετακινήσεων γίνεται με Ι.Χ., ενώ θα έπρεπε οι μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 70%. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε σχέση με το σιδηροδρομικό της δίκτυο, την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων και μεταφορών με τρένο. Χειρότερη θέση στην Ε.Ε. κατέχει μόνον η Μάλτα που δεν έχει σιδηρόδρομο».
Από nonews
σχόλιο zorro: Ο γνωστός Τρεμόπουλος περιμένει μέχρι να κυκλοφορήσει το πρώτο ανατολίτικο μοντέλο από γειτονική χώρα με την οποία συνορεύουμε. Μέχρι τότε θα κάνει υπομονή.

Read More......

Πράκτορας της ΜΙΤ ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή


Τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται για την δράση του Τούρκου Πρόξενου της Κομοτηνής, ο οποίος παραβιάζοντας(;) το δικαίωμα μετακινήσεών του (επιτρέπεται να μετακινείται μόνο επί της Εγνατίας οδού) έχει επιδοθεί σε μία σειρά συνεχών, σχεδόν καθημερινών μετακινήσεων εντός της Ελληνικής Επικράτειας και δη, στα ορεινά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.
Κύριο μέλημα και σκοπός του κυρίου Μουσταφά Σαρνίτς είναι η ισχυρή προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας, που στο πρόσωπό του έχει βρει τον ιδανικό άνθρωπο για να προχωρήσει σε μία γρήγορη τουρκοποίηση ή έστω απόπειρα αποσταθεροποίησης στην ακριτική Θράκη.
Ο κύριος Σαρνίτς, με άκρως επιτυχημένη δράση στο Κόσοβο (φωλιά των φανατικών ισλαμιστών των Βαλκανίων) και με αγαστή συνεργασία με τον εκεί Αμερικανό πρόξενο κύριο Yee Hoyt, κατάφερε να...

...οργανώσει και να πραγματοποιήσει την μεταφορά χιλιάδων φανατικών ισλαμιστών από κράτη της Ασίας (και από την Τουρκία φυσικά), οι οποίοι συνετέλεσαν τα μέγιστα σε εκφοβισμούς και εκτοπίσεις σερβικών πληθυσμών αλλά και πραγματοποίησαν μία σειρά μαζικών δολοφονιών (αγνώστου αριθμού θυμάτων) καίγοντας, καταστρέφοντας και εξαφανίζοντας από τον χάρτη ολόκληρα χωριά!!!
Οι ευθύνες του κυρίου Σαρνίτς φυσικά και είναι τεράστιες και προκύπτουν από την πρόοδο των τραγικών «εξελίξεων» από τη στιγμή της εμφάνισής του στο Κόσοβο και μετά. Εξάλλου, ο σημερινός Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, στο Κόσοβο μετέβη με την ιδιότητα του επίσημου πράκτορα της ΜΙΤ έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο και τομέα δράσης για να καλύψει.
Ο κύριος Μουσταφά Σαρνίτς είναι, λοιπόν, ένας επίσημος εγγεγραμμένος πράκτορας της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (γνωστή ως ΜΙΤ), ο οποίος και φυσικά δεν ανήκει αλλά ούτε και προέρχεται από το διπλωματικό σώμα της Τουρκίας. Ανέλαβε χρέη Προξένου στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, ως ο ικανότερος και εμπειρότερος στην «αναδιάταξη των αυτονόητων» και στην δημιουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών αμέσου δράσεως.
Απέναντι σε αυτή την στρατηγική επιλογή της Άγκυρας, η Ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου προΐσταται η κυρία Μπακογιάννη, δεν αντέταξε καμία απολύτως αρνητική διάθεση!!! Παρά τις εκκλήσεις πολιτικών, πολιτευτών, οργανώσεων αλλά και ανθρώπων που γνώριζαν πολύ καλά την ιδιάζουσα εργασία και την πολυσχιδή προσωπικότητα που παρουσίασε κατά το παρελθόν ο κύριος Σαρνίτς, οι υπάλληλοι του Ελληνικού ΥΠΕΞ έκαναν αποδεκτή την πρόταση της Άγκυρας για κάλυψη της θέσης του Προξένου Κομοτηνής από έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα, αλλά είναι ειδικός πράκτορας της ΜΙΤ!!!
Η Τουρκία, είναι γεγονός πως κάνει πολύ καλή δουλειά, με σχέδιο σε βάθος χρόνου, με στρατηγικές και εναλλακτικές τακτικές, με σκοπό την ικανοποίηση και πραγματοποίηση των σχεδιασμών των think tanks που διαθέτει. Με έμπειρο και ικανότατο προσωπικό, η τουρκική πολιτική επιβάλλεται αργά αλλά σταθερά, συνεπικουρούμενη βεβαίως από τα «αμερικανικά συμφέροντα», προς μία «χαλαρή» Θράκη, στην οποία θα μπορεί να εφαρμόζει τις πολιτικές των συμμάχων της και να τους αποδίδει τα οφέλη στα οποία αυτοί αποσκοπούν. Η νευραλγικότητα της Θράκης (ελέγχοντας μόνο την στρατηγική της θέση στους δρόμους ενέργειας) οδήγησε την Τουρκία να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον Μουσταφά Σαρνίτς, στην θέση του Προξένου. Γιατί όμως η κυρία Μπακογιάννη αποδέχθηκε έναν τόσο επικίνδυνο για την περιοχή, τούρκο πράκτορα, να αναλάβει τα ηνία του Τουρκικού Προξενείου; Γιατί του επιτρέπει τις συνεχείς μετακινήσεις σε μουσουλμανικά χωριά της Ξάνθης και της Ροδόπης, παραβιάζοντας τους κανόνες που διέπουν τις μετακινήσεις του Τούρκου Προξένου; Δεν γνωρίζει μήπως η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών τα «κηρύγματα» περί τουρκισμού του κυρίου Σαρνίτς; Δεν γνωρίζει άραγε η Ντόρα Μπακογιάννη, την επικινδυνότητα που ενέχει η δράση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος συνοδευόμενος πάντα από ψευτοηγέτες – ψευτομουφτήδες (τους οποίους το ίδιο το Τουρκικό Προξενείο δημιούργησε μέσα από παράνομες διαδικασίες, για να τους εκμεταλλευτεί στη συνέχεια) προβάλλει και την θρησκεία-ισλάμ προκειμένου να «πείσει» για την αγαθή του προαίρεση απέναντι τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, τους οποίους επιμένει να τους αποκαλεί, προκλητικά, Τούρκους!!!
Τι κάνει απέναντι σε όλα αυτά η Ελληνική πλευρά; Απολύτως τίποτε! Παρακολουθεί, ως συνήθως, τις εξελίξεις και χωρίς καμία διάθεση παρεμβατισμού από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μεμονωμένες μόνο προσπάθειες (όπως η στάση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Σταμάτη) δημιουργούν προβλήματα στους σχεδιασμούς του κυρίου Σαρνίτς. Οι αποχαυνωμένοι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι του Ελληνικού ΥΠΕΞ, με τη γνωστή τους οκνηρία (η οποία αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας) αδυνατούν να οργανώσουν εκείνες τις υποδομές που θα σταματήσουν τον δρόμο της Θράκης προς τη δημιουργία ενός νέου Κοσόβου.
Ο κύριος Μουσταφά Σαρνίτς είναι λοιπόν πράκτορας της ΜΙΤ, εντεταλμένος, ειδικευμένος και με πλουσιότατη εμπειρία στη δημιουργία «καταστάσεων» που αποδομούν και τελικά ανατρέπουν την νομιμότητα. Καλά θα κάνει ο οποιοσδήποτε ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Τούρκος Πρόξενος της Θράκης δεν έχει δρομολογήσει στο παρελθόν έκνομες αντιδράσεις, να σεβαστεί το «έργο» του πράκτορα της ΜΙΤ. Εξάλλου, ο κύριος Σαρνίτς εγκρίθηκε από την Άγκυρα για να αναλάβει τη θέση του Προξένου στην Κομοτηνή λόγω των ειδικών του προσόντων και της εμπειρίας του από το Κόσοβο. Είναι ένας άνθρωπος με προσόντα και ικανότητες (μεγάλης επικινδυνότητας για την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη) και κανείς Ντεντέ δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από έναν επίσημο πράκτορα της ΜΙΤ τις επιτυχίες του. Ούτε ακόμη και στην περίπτωση των «παιχνιδιών εντυπωσιασμού» που ακολουθεί ο κύριος Ντεντέ. Μία συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο θα του επίλυε σειρά αποριών για το πως θα πρέπει να σταθεί ως δημοσιογράφος απέναντι (ή δίπλα;) στην τουρκική προπαγάνδα, την οποία υποβιβάζει τραγικά ο μουσουλμάνος Έλληνας δημοσιογράφος Ντεντέ.

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Κύριε Σαρνίτς μήπως θα έπρεπε να τον στείλετε σε μερικά σεμινάρια δημοσιογραφίας τον κύριο Ντεντέ; Από όσα έχω διαβάσει και ακούσει, στην «μητέρα πατρίδα» γίνονται ειδικά σεμινάρια για δημοσιογράφους, και μάλιστα δωρεάν!
Σοβαρή πηγή μεγάλου μέρους των πληροφοριών που κατατίθενται, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΜΜΕ (Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο), κύριος Σταύρος Βιτάλης, καθώς και δημοσιεύσεις της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", αλλά και πλήθος άλλων καταγγελιών-δημοσιεύσεων σε φόρουμς της Σερβίας (πρώην Γιουγκοσλαβίας)
Από kostasxan

σχόλιο zorro: Η μοναδική διαφωνία μας με το άρθρο είναι τα αρνητικά σχόλια για τον ρόλο που διαδραματίζει ο δημοσιογράφος Ντεντέ. Εμείς, για ευνόητους λόγους, τον συμπαθούμε. Να είναι καλά ο άνθρωπος να συνεχίσει το θετικό έργο του. Μια χαρά μας έρχεται.

Read More......

Σκεπτικισμός για τα γκαζάκια στον Γουλανδρή

«Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο χερσαίο χώρο της ανατολικής πλευράς της Δ’ Μαρίνας Γλυφάδας και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από το πρυμνοδετημένο σκάφος αναψυχής «ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΙΙ» σημαίας Κύπρου, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός...

...αποτελούμενος από τέσσερα (04) γκαζάκια, δύο (02) ρολόγια, δύο (02) αυτοσχέδιους πυροκροτητές, δώδεκα (12) βεγγαλικά και ένα (01) μπετόνι βενζίνη, με πηγή ενέργειας μπαταρία τάσεως 9VOLT.
Ο εν λόγω μηχανισμός πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ , προς εξέταση και αξιοποίηση τυχόν πειστηρίων.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πειραιά».

σχόλιο zorro: Το Λιμενικό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει δείξει και τόσο "θορυβημένο" από το όλο σκηνικό αν και το θεωρεί σοβαρότατο. Το παρασκήνιο της υπόθεσης πλούσιο.
Read More......

Για την ώρα, προκρίνεται


Η Ευγενία Μανωλίδου μέχρι στιγμής συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει την παρουσίαση της προβληματικής εκπομπής "Πρωινός Καφές". Αν και με τον Antenna ποτέ δεν ξέρεις τι θα σοφιστούν την τελευταία στιγμή. Το αστείο είναι ότι...

... εκείνοι που ορκίζονταν ότι θα "έσκιζε το δίδυμο" Ζαρίφη-Μουτσινάς τώρα έχουν ενδοιασμούς για την Μανωλίδου ισχυριζόμενοι ότι "δεν θα έχει διάρκεια" και ότι "δεν θα αντέξει την παρουσίαση τρίωρης εκπομπής χωρίς σενάριο"!!!!!!!!!!!
Read More......

Πυρ και μανία...


...με Καραμέρο-Χαριτάτο είναι το γνωστό ραδιοφωνικό δίδυμο Θοδωρής Βαμβακάρης - Τάκης Γιαννούτσος. Τους κάλεσαν στην εκπομπή τους και τους υποχρέωσαν επί 10 λεπτά να μυρίζουν αρωματικές κιλότες!
Οι δυο φίλοι, που φιλοδοξούν να επανέλθουν στα τηλεοπτικά πράγματα, θεωρούν ότι...

...οι Καραμέρος - Χαριτάτος το έκαναν επίτηδες για να τους διασύρουν στο κοινό. Χθες το συζήτησαν πολύ το θέμα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γι' αυτο.
Read More......

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η υπηρέτρια της προδοσίας και τα εξαπτέρυγα της διαφθοράς


«Η ΚΥΠ-ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία με πολλές αμαρτίες, με ελάχιστες επιτυχίες, αλλά κυρίως με μια απίστευτη αναποτελεσματικότητα». Ι.Κ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ.
του Όμηρου Φωτιάδη

Ο προαναφερόμενος, καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με την ΕΥΠ, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», με πομπώδες ύφος, και περισσή ειρωνεία, έχοντας «λίγο απ΄όλα» για να γίνει ποιο εύπεπτη η ανεμοφιλολογία του από τους αναγνώστες.
Λίγο από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, λίγο ΡΚΚ και Οτσαλάν, λίγο από αγνοούμενους της Κύπρου και μια βαλίτσα «Λουί Βουϊτόν» γεμάτη με δολάρια...
«Υπηρεσία ή Υπηρέτρια»... η ΕΥΠ; Μόνο ο ίδιος δεν μας λέει σε πόσους είναι «υπηρέτης» και τι γνώση έχει για «βαλίτσες»... Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;
«Μόνο και μόνο την υπόθεση Οτσαλάν να θυμηθεί κανείς, αρκεί για να αναρωτηθεί αν την υπηρεσία χαρακτηρίζει περισσότερο ο ερασιτεχνισμός ή η βλακεία».
Συμφωνούμε απόλυτα με την παραπάνω διατύπωση, μιας και ο κ. Ι. Κ. Πρετεντέρης, ήταν καθημερινός ομοτράπεζος, του «χειριστή» της υπόθεσης Οτσαλάν, και ένας από τους διαχρονικούς «πρωθιερείς» του κ. Σημίτη, ο οποίος πρόδωσε τον Κούρδο Ηγέτη.
«Επί σειρά ετών ξοδεύονταν απροσδιόριστα ποσά από χρήματα του ελληνικού λαού για να χρηματοδοτηθούν διά της «δεσποινίδος Κατεχάκη» είτε «η προσέγγιση με τους Κούρδους» είτε «η αναζήτηση των αγνοουμένων της Κύπρου», αλλά κυρίως αυτοί που (υποτίθεται) δραστηριοποιούνταν για το ένα ή για το άλλο. Και τελικά, εκτός από τους αγνοουμένους της Κύπρου, λέγεται ότι αγνοείται και μια βαλίτσα με δολάρια που εκταμιεύτηκαν για να βρει φιλόξενη χώρα υποδοχής ο αρχηγός του ΡΚΚ».
Γιατί δεν κατονομάζει ποια είναι η «δεσποινίδα Κατεχάκη»; Φοβάται να μας αναφέρει το «όνομά της»;
Μόνο που την προδοσία του Οτσαλάν, δεν έκανε η ΕΥΠ και η «δεσποινίς Κατεχάκη», αλλά η...

...«Κυρία Κατεχάκη»... η ανωτάτη αρχή του τόπου...ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και κολλητός του Ι.Κ. Πρετεντέρη, κύριος Σημίτης.
Όσο για τα «απροσδιόριστα ποσά» κλπ, ποτέ δεν δόθηκαν, κι αν ακόμα υιοθετηθεί η άποψη του Ι.Κ.Πρετεντέρη, σε τέτοιου είδους υποθέσεις σοβαρού χαρακτήρος, τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του εκάστοτε πρωθυπουργού... του Σημίτη δηλαδή.
Τόσο βλάκας μπορεί να ήταν ο Σημίτης; Από την μια να προδίδει τον Οτσαλάν και από την άλλη να χρηματοδοτεί το ΡΚΚ; Χάθηκε λέει μια «βαλίτσα» γεμάτη με δολάρια, για βρει χώρα υποδοχής ο Οτσαλάν. Μα χώρα ήδη είχε βρεθεί, για την προδοσία του Οτσαλάν με υπόδειξη των ΗΠΑ. Η Κένυα...
Δεν ντρέπεται ο κύριος αυτός και κάνει αναφορά για τους «αγνοούμενους της Κύπρου», παραμονή της Τουρκικής εισβολής στο νησί μας... Ένα τόσο σοβαρό και λίαν επίπονο θέμα, βουτηγμένο στο αίμα και στα δάκρυα, το χρησιμοποιεί, για να στοιχειοθετήσει την εμπαθή του προπαγάνδα σε βάρος της ΕΥΠ...
Για τον «σουβλατζή» τέως Αρχηγό της ΕΥΠ, γιατί δεν μας κάνει λίγη κουβέντα;
Που έβαζε ολόκληρη την ΕΥΠ να ψάχνει την 17 Νοέμβρη στους χώρους της «δεξιάς» και της «ακροδεξιάς»;
Ο «τόπος δεν αντέχει» άλλο κύριε Πρετεντέρη, να τον εμπαίζουν και να τον παραπληροφορούν, άνθρωποι σαν κι εσάς...
Τις απόψεις σας για την «δημοκρατία» τις γνωρίζουμε και πόσο ευνόησε το σαθρό και σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, ανθρώπους σαν κι εσάς να πλουτίσουνε και να αναδειχθούνε το ξέρουμε...
Τώρα μας γίνατε ειδήμονας και ειδικός και για την ΕΥΠ και για τον Οτσαλάν...
Γιατί δεν πήρατε μια συνέντευξη τόσα χρόνια από τον κολλητό σας το Σημίτη, να σας πει τι έγινε με τον Οτσαλάν; Με όλους αυτούς του ΠΑΣΟΚ που για δεκαετίες, έτρεχαν στην κοιλάδα Μπεκάα της Συρίας να συναντήσουν τον Οτσαλάν; Γιατί δεν κατονομάζετε τους ομοϊδεάτες σας, πολιτικούς που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα;
Εσείς εν τέλει ποιους «υπηρετείτε»;
Μήπως ανήκετε κι εσείς στους «ενοχλημένους» από τις επιτυχίες της ΕΥΠ και χάσατε τον ύπνο σας;
Τις συνομιλίες που αναφέρεται, μπορεί να τις βρει ο καθείς από τις δικογραφίες και το ξέρετε αυτό, για ποιόν λόγο παραπληροφορείτε τον λαό και παίζεται με την νοημοσύνη του;
Όσο για την «δεσποινίδα Κατεχάκη», θα σας στοιχειώνει μια ζωή, μιας και εάν δεν ήτανε «αυτή», δεν θα αποκαλύπτονταν ο προδότης και καταδότης του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και κολλητός σας, κύριος Σημίτης και η κυβερνώσα τότε παράταξη, την οποία υπηρετείτε με πάθος και με το αζημίωτο φυσικά...
Μόλις έκανε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός της Χώρας αναφορά στον Οτσαλάν και κατόπιν μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, θυμηθήκατε όλοι σας τον Οτσαλάν, σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι...
Σας «πονάει πολύ» η «δεσποινίς Κατεχάκη»... σας πονάει, γιατί ο Λαός έμαθε την αλήθεια... Σας πονάει πολύ που δεν τολμάς να την κατονομάσεις... Τολμάς;
Γιατί δεν μας λές κάτι για τον «krokous»; Το γιατί το ξέρουμε....
Άντε ασχολήσου παιδάκι μου με τον Παναθηναϊκό και πάνε να πετάξεις κανένα μπουκάλι στο γήπεδο και στο κεφάλι του Σημίτη και άσε μας ήσυχους, που νομίζεις πως έχεις λόγο επί παντός και κατά πάντων, άσχετε και «ύποπτε»...

Από Kostasxan
Read More......

Ο "Καλογρί" στέλνει εξώδικα


Ο μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων Χρήστος Καλογρίτσας, ένας από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα, πρόσωπο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ισχυρές διασυνδέσεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες, δίνει τη δική του απάντηση για τους ιδιαίτερα «διαχυτικούς» και «πρόσχαρους» διαλόγους (που προκύπτουν από τις συνομιλίες της ΕΥΠ), στους οποίους ακούγεται να συμμετέχει μιλώντας στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη Παναγιώτη Βλαστό. Σε συνομιλίες που φέρεται να είναι υπό την «επίβλεψη» του Γιώργου Τρομπούκη.

Στην απάντηση που δίνει ο μεγαλοκατασκευαστής στις «αποκαλύψεις» του κατηγορούμενου «λογιστή του συνδικάτου» παρουσιάζεται ιδιαίτερα σκληρός με τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Τον καρφώνει, τον ειρωνεύεται και χαρακτηρίζει «μυθοπλασίες» και «αποκύημα ακατάσχετης πολυλογίας» όσα ισχυρίζεται ο Γιώργος Τρομπούκης. Ομως δεν αρνείται ότι ο Τρομπούκης ήταν υπεργολάβος δημοσίων έργων και είχε συνεργαστεί μαζί του. Επίσης, παρά την προσφώνηση «καμάρι μου» που απευθύνει στον Παναγιώτη Βλαστό σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, στις δηλώσεις του ο Καλογρίτσας λέει τώρα ότι...

...δεν γνώριζε «ούτε εξ όψεως τον εν λόγω κρατούμενο». Προσθέτει δε ότι ο λόγος που μίλησε μαζί του είναι ότι συμπονάει όσους υφίστανται απάνθρωπη μεταχείριση από το σωφρονιστικό σύστημα και ότι ο ίδιος είναι ανθρωπιστής, λόγω της πολύχρονης αριστερής διαδρομής και δράσης του.


Η «17 Νοέμβρη»

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων των προηγούμενων ημερών, ο Χρήστος Καλογρίτσας και οι δύο εταιρείες του Τοξότης ΑΤΕ και Καλογρίτσας Α.Ε. αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν εξώδικη δήλωση σε δεκατρία εκδοτικά συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων και η «Espresso».

Σε μια ανακοίνωση [Γιώργος Τρομπούκης. Σε μία από τις συνομιλίες με τον Παναγιώτη Βλαστό δίνει το τηλέφωνο στον Καλογρίτσα και αυτός αρχίζει τις «αγάπες και τα λουλούδια» με τον ισοβίτη. ] που σκιάζεται από τη γνώριμη και κοσμική φυσιογνωμία του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πρώτη» και βασικού μετόχου της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, καθίσταται σαφές ότι οι επιχειρήσεις του μεγαλοεργολάβου συνεργάστηκαν με την κατασκευαστική εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη, όπως συνεργάστηκαν και με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες που παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο. Διευκρινίζεται όμως ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν είχε ποτέ κοινή επιχείρηση με τον Γιώργο Τρομπούκη, ούτε υπήρξε ποτέ συνεταίρος του. Και βέβαια γίνεται σαφές στην ίδια ανακοίνωση ότι προφανώς ο Χρήστος Καλογρίτσας έπεσε από τη δερμάτινη αναπαυτική πολυθρόνα του πανάκριβου γραφείου του, μέσα στη γνωστή βίλα του Λαγονησίου, όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψη της ελληνικής «Κόζα Νόστρα».

Ο μεγαλοκατασκευαστής φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος από τη φράση του Τρομπούκη που τον κατονομάζει ως αρχηγό της «17Ν». «Ο Γιώργος Τρομπούκης αρέσκεται να διηγείται ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της πραγματικότητας και αγγίζουν εκείνα της μυθοπλασίας. Η ακατάσχετη πολυλογία του τον οδήγησε να αναφέρεται στις συνομιλίες του σε ανθρώπους που ούτε καν γνώριζε, με αποκορύφωμα την αναφορά του στον Χρήστο Καλογρίτσα ως αρχηγό της “17Ν”! Oλες οι δήθεν διασυνδέσεις με σημαντικά πρόσωπα που επικαλείται στις συνομιλίες του, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους συνομιλητές του, αφορούν σε εκείνες τις γνωριμίες του Χρήστου Καλογρίτσα, τις οποίες ο Γιώργος Τρομπούκης γνώριζε αποκλειστικά και μόνο από τη δημόσια προβολή τους, εν αγνοία του Χρήστου Καλογρίτσα». Αυτό είναι ένα πραγματικά «καυτό» απόσπασμα από την ανακοίνωση του μεγαλοεργολάβου, στην οποία καταγγέλλει μυθοπλασίες... με δράκους και φαντάσματα.


Εγώ κι ο Βλαστός

Μετά τα «σ’ αγαπάω πολύ» και τα «καμάρια» του, με τα οποία προσ [Ο Παναγιώτης Βλαστός.] φωνούσε τον Παναγιώτη Βλαστό από τις φυλακές (όπως τουλάχιστον ακούγεται στις συνομιλίες), τώρα ο κύριος Καλογρίτσας ανακρούει πρύμναν και μας λέει στη δημόσια μαρτυρία του ότι δεν γνώριζε «ούτε εξ όψεως τον εν λόγω κρατούμενο». Μάλιστα επικαλείται την πολύχρονη προσφορά, δράση και διαδρομή του, όπως λέει, στους λαϊκούς αγώνες του κομμουνιστικού κόμματος για να δικαιολογήσει τη διαχυτικότητα προς τον κρατούμενο. «Ο μόνος λόγος που δέχτηκε να τον ακούσει ήταν οι αιτιάσεις του για απάνθρωπη μεταχείρισή του από το σωφρονιστικό σύστημα και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».

Επίσης ο γνωστός μεγαλοκατασκευαστής χαρακτηρίζει παράνομη την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ και θεωρεί κακόβουλη την καλλιέργεια εντυπώσεων, ότι δήθεν ο ίδιος ξέπλενε το βρόμικο χρήμα της συμμορίας.



«Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας...»

«Πατέρα» αποκαλούν κάποια μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ που ενσωματώθηκαν στην ογκώδη δικογραφία, στις 27 Μαΐου ακούγεται να μιλάει με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ τους, μετά το τηλεφώνημα που έχει κάνει στον Παναγιώτη Βλαστό ο Γιώργος Τρομπούκης.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ' τον να σου πει μια καλησπέρα.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ' μου, δώσ' μου τον...
Ο Τρομπούκης δίνει το τηλέφωνο στον Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις... (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας... (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπάω πολύ, σ' αγαπάω πολύ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ' αγαπάω πολύ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπάω πολύ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Να 'σαι σίγουρος, εντάξει;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ' αυτά, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ' ευχαριστώ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να 'σαι καλά, σ' αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπώ πολύ, να 'σαι καλά.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να 'σαι καλά, γεια σου, γεια.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

Σε συνομιλία που είχε προηγηθεί μεταξύ του Παναγιώτη Βλαστού και του Γιώργου Τρομπούκη στις 21 Απριλίου, ο τελευταίος λέει στον πρώτο ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν ο αρχηγός της «17Ν»!

(...) ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να σου πω, ο ΚΑΛΟ... σε γουστάρει, πεθαίνει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα, ρε. Ποιος είναι αυτός;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, ναι. Σε γουστάρει, σε γουστάρει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ο δικός σου; Ο δικός σου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ο ΚΑΛΟΣ, ναι.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Είναι πολύ... (σ.σ.: ακατάληπτο) να ξέρεις, ε;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ναι, μου λέει αυτός είναι πολύ καλό παιδί, μ' α... άντρας, δεν βλέπεις; Τον ακούω από τη φωνή εγώ, μου λέει. Αυτός είναι ήτανε στη «17», αυτός ήταν ο αρχη...

Επίσης, το όνομα του Καλογρίτσα αναφέρεται σε συνομιλίες που η ΕΥΠ περιγράφει συνοπτικά:

«Στις 23 Ιουνίου, σε τηλεφώνημα του Παναγιώτη Βλαστού προς την Ελλη Πούλιου... ο ΒΛΑΣΤΟΣ λέει στην Πούλιου ότι μίλησε με τον ΠΑΝΤΕΛΗ, γιο του ΓΟΥΣΙΟΥ, και του είπε ότι κάτι Ρουμάνοι σκότωσαν τον πατέρα του. Η ΠΟΥΛΙΟΥ του είπε ότι η υπόθεση αυτή πάει καλά, αφού έχουν τον γιο και τον δικηγόρο με το μέρος τους. Στη συνέχεια συζητάνε για το θέμα της άδειας του ΝΑΣΤΟΥΛΗ και αποφασίζουν να μην ξαναπάρουν τον ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟ τηλέφωνο για να μην υποψιαστεί κάτι και τις πληροφορίες που θέλουν θα τις αντλούν από την κοινωνική λειτουργό που ξέρει ο ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ. Κατόπιν συζητάνε για τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ και η ΠΟΥΛΙΟΥ λέει στον ΒΛΑΣΤΟ ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει δουλειές».

Στις 16/6, όπως προκύπτει επίσης από συνοπτική παρουσίαση συνομιλίας της ΕΥΠ, ο Χρήστος Καλογρίτσας μιλά ξανά με τον Παναγιώτη Βλαστό, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει.
«Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ παίρνει τηλέφωνο τον ΒΛΑΣΤΟ και του δίνει να μιλήσει με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ. Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ διαβεβαιώνει τον ΒΛΑΣΤΟ ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με την Ελλη και θα προγραμματίσει με τον ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ μία επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».


Η Ελλη, ο Βορίνας και ο Moha...

Το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα αναφέρεται ξανά σε συνομιλία Τρομπούκη - Βλαστού στις 25 Μαΐου, στην οποία ακούγεται και το όνομα «Βορίνας».

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, εγώ ήμουνα με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, σήμερα μίλησε ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ με την Ελλη...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Μίλησε ο Καλογρίτσας με τον ΒΟΡΙΝΑ για σένα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μπράβο, ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ο ΒΟΡΙΝΑΣ με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ είναι κολλητοί.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω. Κι εγώ με τον ΒΟΡΙΝΑ έχω μιλήσει, ρε τρελέ, κι εγώ να ξέρεις με τον ΒΟΡΙΝΑ.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, ε...
ΒΛΑΣΤΟΣ: ... (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Και στην τελική, και στην τελική του είπε ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ άμα χρειαστεί, του λέει, νταϊλί...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Θα 'ρθω κι εγώ να καταθέσω του 'πε. Κατάλαβες;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Αυτό σου λέω. Ααα, του 'πε έτσι;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Γιατί έπαιξε μια διπλωματία η Ελλη...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Οτι ψήνει τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Επειδή ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ φοβάται, του λέει...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι. Καλά έκανε.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, κι εμείς βάλαμε τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, λέει, που ελέγχει τον ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ και του είπε ότι μπορεί να έρθει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, καλά έκανε, καλά. Πονηρή, καλά ξηγήθηκε, κατάλαβες;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε πολλά να πούμε, αλλά αυτό το μ... σήμερα βγήκε, είχε αυτόφωρο...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι. Ο...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Για τον, ο ΜΟΗΑ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ξέρω, ξέρω, ναι.


Η μεταγωγή, το φαγητό και οι εγγυήσεις

Σε άλλη συνομιλία που γίνεται την ίδια ημέρα μεταξύ Τρομπούκη και Βλαστού, το όνομα του Καλογρίτσα ακούγεται ξανά.

(...) ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Την Τετάρτη έχουμε ραντεβού με την Ελλη και με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σωστά, να σου πω, άκου, τη μεταγωγή...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Την έχω κανονισμένη, να ξέρεις, πες του ΚΑΛΟ...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, φτιάχ’ το [Οι δύο κατηγορούμενοι Κωνσταντίνος Ανδρέου και Μπόμπαν Ριστέβσκι αρνήθηκαν χθες οποιαδήποτε ανάμιξη με το συνδικάτο του εγκλήματος και μίλησαν για ένα μυστηριώδες πρόσωπο με το όνομα Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς. ] , φτιάχ’ το εσύ, θα μιλήσω με τον ίδιο τον...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μίλησε, αλλά πες του πιο καλά να πούμε με την ανακρίτρια, κατάλαβες τι γίνεται; Την Πέμπτη.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι. Οτι... τα μιλάμε, ρε Παναγιώτη.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
.......................
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Είχα τον ΚΑΛΟ... σήμερα, τον πήγα για φαΐ με αυτό...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μπράβο, καλά έκανες, ναι. Τι σου 'λεγε, τι σου 'λεγε; Εντάξει;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, δικός μας αυτός πολύ Πανάγο, ό,τι σου λέω, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, του 'πες για το άλλο θέμα εσύ;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ρε Πανάγο, τώρα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει, εγώ τα εγγυάμαι, ρε φίλε.

Επείγουσα έρευνα και για μια πρωτοδίκη στη Κρήτη
Την εμπλέκει ο Κυριακάκης με τη Χήρα

Στο «μάτι» της Δικαιοσύνης για την πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς στα υψηλά κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος του συνδικάτου του εγκλήματος, μπήκε από χθες και γυναίκα πρωτοδίκης. Η δικαστικός υπηρετεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και φέρεται να διατηρούσε περίεργες σχέσεις με τον πρώην διευθυντή φυλακών Αγιάς Μιχάλη Κυριακάκη αλλά και την σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού Ιωάννα Χήρα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης για την άσκηση επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά της δικαστικής λειτουργού που «φωτογραφίζεται» από τον Κυριακάκη σε μία από τις περιβόητες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ, στην οποία συνομιλεί με την Ιωάννα Χήρα. Η συνομιλία φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου και από αυτήν προκύπτει -προφανώς κατά τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό- ότι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Αγιάς, η σύζυγος του Βλαστού και η εν λόγω δικαστικός είχαν βγει για φαγητό. Οπως και ότι μετέπειτα η πρωτοδίκης επικοινώνησε εκ νέου με τον Μιχάλη Κυριακάκη και του ζήτησε να τη βοηθήσει να μεταθέσει τον γιο της στα Χανιά.

Το απόσπασμα του διαλόγου έχει ως εξής:
- Κυριακάκης: Θέλει να τον φέρω στα Χανιά.
- Χήρα: Ααα...
-Κυριακάκης: Και λέω, κάτσε μ..., θα τη φτιάξω τη δουλειά και πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη, του υπουργού, και λέω, Μαίρη, μία τοποθέτηση, το και το, μου λέει, Μιχάλη, εντάξει, της έστειλα ένα φάκελο, της λέω, κυρία ... (σ.σ.: αναφέρει το μικρό όνομα της δικαστού), η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότητα, χαίρεται, της λέω.
- Χήρα: Ααα, κατάλαβα, κύριε Μιχάλη.
- Κυριακάκης: Τώρα κατάλαβες;
- Χήρα: Κατάλαβα, κατάλαβα, γυρίζουν όλα, ρολόι και γυρίζουνε...

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η πρωτοδίκης δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τις υποθέσεις του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως η δικαστική λειτουργός μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, καθώς ασκεί τα καθήκοντά της με απόλυτη ευσυνειδησία. Τέλος, δεν πρέπει να αποκλείεται ο Κυριακάκης κατά τη διάρκεια του γεύματος (αν αυτό πραγματοποιήθηκε) να μην αποκάλυψε στη δικαστή την ταυτότητα της γυναίκας που τον συνόδευε, αλλά και να ενέπλεξε σε τηλεφωνικούς διαλόγους τη πρωτοδίκη θέλοντας απλώς και μόνο να πουλήσει εκδούλευση.
Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις του την επομένη της ημέρας που δημοσιοποιήθηκαν οι τηλεφωνικοί διάλογοι ξεκαθάρισε ότι το ζητηθέν από τον Κυριακάκη ρουσφέτι στη σύζυγό του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ότι δεν μπορεί να ποινικοποιούνται σχέσεις πολιτών με το πολιτικό του γραφείο στην Κρήτη.


Ο μυστηριώδης Μιλόσεβιτς και το «λουκούμι» για την Αρτα!

Τι είπαν στην ανακρίτρια οι Ανδρέου και Ριστέβσκι - Σήμερα απολογείται η Πούλιου

Κάποιον «μυστηριώδη» Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς, που φέρεται να εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά, κατονόμασαν ως συνδετικό κρίκο που τους ένωσε στο ταξίδι που αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν μέχρι την Αρτα το απόγευμα της 27ης Απριλίου 2009, οπότε και συνελήφθησαν με εκρηκτικά, οι Κωνσταντίνος Ανδρέου και Μπόμπαν Ριστέβσκι.

Απολογούμενοι χθες ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας οι δύο άντρες, που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και, κατά τη σχηματισθείσα δικογραφία, κατόπιν εντολής του Παναγιώτη Βλαστού επιχείρησαν να τοποθετήσουν ένα «μεγάλο λουκούμι» στην περιοχή της Αρτας, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξή τους με την ελληνική «Κόζα Νόστρα».
«Δεν γνώριζα τίποτα για τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως και δεν ξέρω κανέναν από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους» επισήμανε -κατά πληροφορίες- στην απολογία του ο Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Οπως είπε, η γνωριμία του με τον Σκοπιανό Ριστέβσκι έγινε την ημέρα της σύλληψής τους, ενώ συνδετικός κρίκος ήταν ο Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς (πρόσωπο για το οποίο εκφράζεται η άποψη ότι μπορεί και να μην είναι υπαρκτό). «Αυτό που νόμιζα ήταν πως θα μετέφερα έναν αλλοδαπό εκτός συνόρων» είπε ο Ανδρέου και χαρακτήρισε τον εαυτό του «αναλώσιμο», τονίζοντας πως «όλα έγιναν για να προστατευτούν τα μέλη της συμμορίας». «Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν» κατέληξε.

Τον Μιλόσεβιτς υπέδειξε ως εγκέφαλο της όλης ιστορίας και ο Σκοπιανός Μπόμπαν Ριστέβσκι. Οταν ήταν φυλακισμένος στη Λάρισα (εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές) γνώρισε μέσω ενός ομοεθνούς του τον μυστηριώδη Αλεξάντερ, ο οποίος τον βοήθησε να προμηθευτεί πλαστό διαβατήριο. «Τέσσερις ημέρες πριν από τη σύλληψή μου έμενα στο σπίτι του Μιλόσεβιτς, ο οποίος υποτίθεται ότι θα μου έβρισκε δουλειά. Εκείνος, λοιπόν, μου ζήτησε να μεταφέρω κάτι γκαζάκια μέχρι την Πρέβεζα, από όπου θα τα παραλάμβανε κάποιος άλλος. Εγώ δέχθηκα να το κάνω για να του ξεπληρώσω τα 1.500 ευρώ που του χρωστούσα από την ιστορία με το διαβατήριο. Τον Ανδρέου τον γνώρισα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς» φέρεται να είπε ο Ριστέβσκι.

Η δικηγόρος του Σκοπιανού, Βούλα Δημητριάδου, μάλιστα, δήλωσε ότι ο πελάτης της ζήτησε να ληφθεί βιολογικό υλικό και δείγμα φωνής για εργαστηριακή και συγκριτική εξέταση, ώστε να γίνει έλεγχος και να πιστοποιηθεί πως δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση. Στους Ανδρέου και Ριστέβσκι επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο επέστρεψαν στη φυλακή καθώς είναι προσωρινά κρατούμενοι με ένταλμα της 32ης τακτικής ανακρίτριας για την υπόθεση των εκρηκτικών.

Σήμερα σειρά για να απολογηθεί παίρνει η ποινικολόγος Ελισάβετ Πούλιου, (φωτ.) η οποία ήταν πρώην δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού και εναντίον της έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Από Espresso
Read More......

Ακούγεται ότι τέλειωσε από Star


Όχι ότι χάνει η Βενετιά βελόνι αλλά είναι είδηση.

Read More......

Στηρίζουμε-ψηφίζουμε τρωκτικό


Απορούμε γιατί ρωτάτε αν υποστηρίζουμε το τρωκτικό στις πρόσφατες περιπέτειές του με τις μηνύσεις και τις διώξεις. Αυτονόητο δεν είναι; Πιστεύουμε ότι δεν έβλαψε καμία εθνική ασφάλεια και δεν έβλαψε κανένα εθνικό συμφέρον. Άλλοι ειδικεύονται σ΄ αυτά. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του και προτείνουμε να σερφάρετε εκεί σε καθημερινή βάση.

Read More......

Megalicious διαπλοκή


Αποκαλυπτικό άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία:
Τις προσεχείς ημέρες λογικά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου, με την οποία θα γνωστοποιείται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που μόνος του προκάλεσε ο Μ. Χριστοφοράκος, καταθέτοντας επί ώρες στοιχεία για τη λειτουργία των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα, που δεν αποτυπώθηκαν και στα χαρτιά.
Ο τέως Νο1 της Siemens παζάρευε για το τι θα γραφτεί στην απολογία του και προστάτευσε αποδέκτες μιζών και πολιτικούς φίλους, κάτι που μάλλον καθιστά αδύνατη τη δίωξή του, δεδομένου ότι «διαχειρίστηκε» με διακριτικότητα και όσες πληροφορίες ή στοιχεία είχε για «κεφαλές» της μητρικής εταιρείας. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η...

...ανακοίνωση περί της αρχειοθέτησης του φακέλου «Χριστοφοράκου» από την εισαγγελέα Hildegard Baumler - Hosl, εκτός κι αν υπάρξουν ανατροπές.

Στράφμπεφελ

Το τελευταίο «δώρο» που θα μπορούσε να λάβει ο Μιχ. Χριστοφοράκος απ' αυτή τη διαδικασία είναι μόνο μια εισαγγελική εντολή για εκτέλεση ποινής, στράφμπεφελ αποκαλείται, βάσει της γερμανικής ποινικής δικονομίας. Πρόκειται για διαδικασία επιβολής προστίμου στην περίπτωση που ο υπαίτιος διάπραξης πλημμεληματικών αδικημάτων ομολογήσει την ενοχή του και η δίωξη κλείσει χωρίς δίκη. Αν στην περίπτωση Χριστοφοράκου επιβληθεί πρόστιμο, έπειτα από ομολογία του για συμμετοχή π.χ. στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Siemens, τότε ο πρώην manager, έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσει μια καταδικαστική απόφαση, χρήσιμη για να επικαλεστεί αργότερα το δεδικασμένο, εφόσον παραδοθεί στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα ισόβια.

Ως προς το εκκρεμές σκέλος του ελληνικού εντάλματος έκδοσής του και παρά τη θετική εισαγγελική πρόταση, την απόφαση περί αυτού θα λάβει το Εφετείο (Τμήμα Ι) του Μονάχου περί τα τέλη Ιουλίου. Ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το ποια θα είναι η απόφαση, αν θα είναι ομόφωνη ή με μειοψηφία, καθώς και πόσο αυτή θα επηρεαστεί από την έντονη ελληνική πολιτική απαίτηση υπέρ της παράδοσης Χριστοφοράκου ή τον υπολογισμό της δυσανάλογης ποινής με την οποία απειλείται ο Γερμανός Μ. Χριστοφοράκος από την Αθήνα.

Εκλεκτικές σχέσεις

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula Ι είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του. Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή. Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς. Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007). Σ' αυτό του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Ολγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ.

Και καλά με τα κοινωνικά δείπνα και με τις δημόσιες σχέσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως μαρτυρά το αρχείο του που βρίσκεται στην πολύκροτη δικογραφία, διάλεγε και τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά.

About media

Μια από τις συνεργασίες του αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Siemens (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της).

Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Siemens και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:

Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Siemens corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι' αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και «ουρά» της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Siemens, Σίλκε Πανορίου, «η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Siemens το 2025). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα».

Αυτά προκύπτουν, προς στιγμήν, από το πλούσιο αρχείο Χριστοφοράκου. *
σχόλιο zorro: Η κ. Νικολοπούλου σήμερα δουλεύει στην ΕΡΤ
Read More......