Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ο "Καλογρί" στέλνει εξώδικα


Ο μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων Χρήστος Καλογρίτσας, ένας από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα, πρόσωπο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ισχυρές διασυνδέσεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες, δίνει τη δική του απάντηση για τους ιδιαίτερα «διαχυτικούς» και «πρόσχαρους» διαλόγους (που προκύπτουν από τις συνομιλίες της ΕΥΠ), στους οποίους ακούγεται να συμμετέχει μιλώντας στο τηλέφωνο με τον ισοβίτη Παναγιώτη Βλαστό. Σε συνομιλίες που φέρεται να είναι υπό την «επίβλεψη» του Γιώργου Τρομπούκη.

Στην απάντηση που δίνει ο μεγαλοκατασκευαστής στις «αποκαλύψεις» του κατηγορούμενου «λογιστή του συνδικάτου» παρουσιάζεται ιδιαίτερα σκληρός με τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Τον καρφώνει, τον ειρωνεύεται και χαρακτηρίζει «μυθοπλασίες» και «αποκύημα ακατάσχετης πολυλογίας» όσα ισχυρίζεται ο Γιώργος Τρομπούκης. Ομως δεν αρνείται ότι ο Τρομπούκης ήταν υπεργολάβος δημοσίων έργων και είχε συνεργαστεί μαζί του. Επίσης, παρά την προσφώνηση «καμάρι μου» που απευθύνει στον Παναγιώτη Βλαστό σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, στις δηλώσεις του ο Καλογρίτσας λέει τώρα ότι...

...δεν γνώριζε «ούτε εξ όψεως τον εν λόγω κρατούμενο». Προσθέτει δε ότι ο λόγος που μίλησε μαζί του είναι ότι συμπονάει όσους υφίστανται απάνθρωπη μεταχείριση από το σωφρονιστικό σύστημα και ότι ο ίδιος είναι ανθρωπιστής, λόγω της πολύχρονης αριστερής διαδρομής και δράσης του.


Η «17 Νοέμβρη»

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων των προηγούμενων ημερών, ο Χρήστος Καλογρίτσας και οι δύο εταιρείες του Τοξότης ΑΤΕ και Καλογρίτσας Α.Ε. αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν εξώδικη δήλωση σε δεκατρία εκδοτικά συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων και η «Espresso».

Σε μια ανακοίνωση [Γιώργος Τρομπούκης. Σε μία από τις συνομιλίες με τον Παναγιώτη Βλαστό δίνει το τηλέφωνο στον Καλογρίτσα και αυτός αρχίζει τις «αγάπες και τα λουλούδια» με τον ισοβίτη. ] που σκιάζεται από τη γνώριμη και κοσμική φυσιογνωμία του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πρώτη» και βασικού μετόχου της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, καθίσταται σαφές ότι οι επιχειρήσεις του μεγαλοεργολάβου συνεργάστηκαν με την κατασκευαστική εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη, όπως συνεργάστηκαν και με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες που παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο. Διευκρινίζεται όμως ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν είχε ποτέ κοινή επιχείρηση με τον Γιώργο Τρομπούκη, ούτε υπήρξε ποτέ συνεταίρος του. Και βέβαια γίνεται σαφές στην ίδια ανακοίνωση ότι προφανώς ο Χρήστος Καλογρίτσας έπεσε από τη δερμάτινη αναπαυτική πολυθρόνα του πανάκριβου γραφείου του, μέσα στη γνωστή βίλα του Λαγονησίου, όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψη της ελληνικής «Κόζα Νόστρα».

Ο μεγαλοκατασκευαστής φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος από τη φράση του Τρομπούκη που τον κατονομάζει ως αρχηγό της «17Ν». «Ο Γιώργος Τρομπούκης αρέσκεται να διηγείται ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της πραγματικότητας και αγγίζουν εκείνα της μυθοπλασίας. Η ακατάσχετη πολυλογία του τον οδήγησε να αναφέρεται στις συνομιλίες του σε ανθρώπους που ούτε καν γνώριζε, με αποκορύφωμα την αναφορά του στον Χρήστο Καλογρίτσα ως αρχηγό της “17Ν”! Oλες οι δήθεν διασυνδέσεις με σημαντικά πρόσωπα που επικαλείται στις συνομιλίες του, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους συνομιλητές του, αφορούν σε εκείνες τις γνωριμίες του Χρήστου Καλογρίτσα, τις οποίες ο Γιώργος Τρομπούκης γνώριζε αποκλειστικά και μόνο από τη δημόσια προβολή τους, εν αγνοία του Χρήστου Καλογρίτσα». Αυτό είναι ένα πραγματικά «καυτό» απόσπασμα από την ανακοίνωση του μεγαλοεργολάβου, στην οποία καταγγέλλει μυθοπλασίες... με δράκους και φαντάσματα.


Εγώ κι ο Βλαστός

Μετά τα «σ’ αγαπάω πολύ» και τα «καμάρια» του, με τα οποία προσ [Ο Παναγιώτης Βλαστός.] φωνούσε τον Παναγιώτη Βλαστό από τις φυλακές (όπως τουλάχιστον ακούγεται στις συνομιλίες), τώρα ο κύριος Καλογρίτσας ανακρούει πρύμναν και μας λέει στη δημόσια μαρτυρία του ότι δεν γνώριζε «ούτε εξ όψεως τον εν λόγω κρατούμενο». Μάλιστα επικαλείται την πολύχρονη προσφορά, δράση και διαδρομή του, όπως λέει, στους λαϊκούς αγώνες του κομμουνιστικού κόμματος για να δικαιολογήσει τη διαχυτικότητα προς τον κρατούμενο. «Ο μόνος λόγος που δέχτηκε να τον ακούσει ήταν οι αιτιάσεις του για απάνθρωπη μεταχείρισή του από το σωφρονιστικό σύστημα και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».

Επίσης ο γνωστός μεγαλοκατασκευαστής χαρακτηρίζει παράνομη την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ και θεωρεί κακόβουλη την καλλιέργεια εντυπώσεων, ότι δήθεν ο ίδιος ξέπλενε το βρόμικο χρήμα της συμμορίας.



«Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας...»

«Πατέρα» αποκαλούν κάποια μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ που ενσωματώθηκαν στην ογκώδη δικογραφία, στις 27 Μαΐου ακούγεται να μιλάει με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ τους, μετά το τηλεφώνημα που έχει κάνει στον Παναγιώτη Βλαστό ο Γιώργος Τρομπούκης.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ' τον να σου πει μια καλησπέρα.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ' μου, δώσ' μου τον...
Ο Τρομπούκης δίνει το τηλέφωνο στον Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις... (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας... (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπάω πολύ, σ' αγαπάω πολύ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ' αγαπάω πολύ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπάω πολύ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Να 'σαι σίγουρος, εντάξει;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ' αυτά, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ' ευχαριστώ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να 'σαι καλά, σ' αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά.
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ' αγαπώ πολύ, να 'σαι καλά.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ...
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να 'σαι καλά, γεια σου, γεια.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

Σε συνομιλία που είχε προηγηθεί μεταξύ του Παναγιώτη Βλαστού και του Γιώργου Τρομπούκη στις 21 Απριλίου, ο τελευταίος λέει στον πρώτο ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν ο αρχηγός της «17Ν»!

(...) ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να σου πω, ο ΚΑΛΟ... σε γουστάρει, πεθαίνει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα, ρε. Ποιος είναι αυτός;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, ναι. Σε γουστάρει, σε γουστάρει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ο δικός σου; Ο δικός σου;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ο ΚΑΛΟΣ, ναι.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Είναι πολύ... (σ.σ.: ακατάληπτο) να ξέρεις, ε;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ναι, μου λέει αυτός είναι πολύ καλό παιδί, μ' α... άντρας, δεν βλέπεις; Τον ακούω από τη φωνή εγώ, μου λέει. Αυτός είναι ήτανε στη «17», αυτός ήταν ο αρχη...

Επίσης, το όνομα του Καλογρίτσα αναφέρεται σε συνομιλίες που η ΕΥΠ περιγράφει συνοπτικά:

«Στις 23 Ιουνίου, σε τηλεφώνημα του Παναγιώτη Βλαστού προς την Ελλη Πούλιου... ο ΒΛΑΣΤΟΣ λέει στην Πούλιου ότι μίλησε με τον ΠΑΝΤΕΛΗ, γιο του ΓΟΥΣΙΟΥ, και του είπε ότι κάτι Ρουμάνοι σκότωσαν τον πατέρα του. Η ΠΟΥΛΙΟΥ του είπε ότι η υπόθεση αυτή πάει καλά, αφού έχουν τον γιο και τον δικηγόρο με το μέρος τους. Στη συνέχεια συζητάνε για το θέμα της άδειας του ΝΑΣΤΟΥΛΗ και αποφασίζουν να μην ξαναπάρουν τον ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟ τηλέφωνο για να μην υποψιαστεί κάτι και τις πληροφορίες που θέλουν θα τις αντλούν από την κοινωνική λειτουργό που ξέρει ο ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ. Κατόπιν συζητάνε για τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ και η ΠΟΥΛΙΟΥ λέει στον ΒΛΑΣΤΟ ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει δουλειές».

Στις 16/6, όπως προκύπτει επίσης από συνοπτική παρουσίαση συνομιλίας της ΕΥΠ, ο Χρήστος Καλογρίτσας μιλά ξανά με τον Παναγιώτη Βλαστό, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει.
«Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ παίρνει τηλέφωνο τον ΒΛΑΣΤΟ και του δίνει να μιλήσει με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ. Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ διαβεβαιώνει τον ΒΛΑΣΤΟ ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με την Ελλη και θα προγραμματίσει με τον ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ μία επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».


Η Ελλη, ο Βορίνας και ο Moha...

Το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα αναφέρεται ξανά σε συνομιλία Τρομπούκη - Βλαστού στις 25 Μαΐου, στην οποία ακούγεται και το όνομα «Βορίνας».

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, εγώ ήμουνα με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, σήμερα μίλησε ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ με την Ελλη...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Μίλησε ο Καλογρίτσας με τον ΒΟΡΙΝΑ για σένα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μπράβο, ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ο ΒΟΡΙΝΑΣ με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ είναι κολλητοί.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω. Κι εγώ με τον ΒΟΡΙΝΑ έχω μιλήσει, ρε τρελέ, κι εγώ να ξέρεις με τον ΒΟΡΙΝΑ.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, ε...
ΒΛΑΣΤΟΣ: ... (σ.σ.: ακατάληπτο).
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Και στην τελική, και στην τελική του είπε ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ άμα χρειαστεί, του λέει, νταϊλί...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Θα 'ρθω κι εγώ να καταθέσω του 'πε. Κατάλαβες;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Αυτό σου λέω. Ααα, του 'πε έτσι;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Γιατί έπαιξε μια διπλωματία η Ελλη...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Οτι ψήνει τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Επειδή ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ φοβάται, του λέει...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι. Καλά έκανε.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, κι εμείς βάλαμε τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, λέει, που ελέγχει τον ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ και του είπε ότι μπορεί να έρθει.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, καλά έκανε, καλά. Πονηρή, καλά ξηγήθηκε, κατάλαβες;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε πολλά να πούμε, αλλά αυτό το μ... σήμερα βγήκε, είχε αυτόφωρο...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι. Ο...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Για τον, ο ΜΟΗΑ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ξέρω, ξέρω, ναι.


Η μεταγωγή, το φαγητό και οι εγγυήσεις

Σε άλλη συνομιλία που γίνεται την ίδια ημέρα μεταξύ Τρομπούκη και Βλαστού, το όνομα του Καλογρίτσα ακούγεται ξανά.

(...) ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Την Τετάρτη έχουμε ραντεβού με την Ελλη και με τον ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Σωστά, να σου πω, άκου, τη μεταγωγή...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Την έχω κανονισμένη, να ξέρεις, πες του ΚΑΛΟ...
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, φτιάχ’ το [Οι δύο κατηγορούμενοι Κωνσταντίνος Ανδρέου και Μπόμπαν Ριστέβσκι αρνήθηκαν χθες οποιαδήποτε ανάμιξη με το συνδικάτο του εγκλήματος και μίλησαν για ένα μυστηριώδες πρόσωπο με το όνομα Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς. ] , φτιάχ’ το εσύ, θα μιλήσω με τον ίδιο τον...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μίλησε, αλλά πες του πιο καλά να πούμε με την ανακρίτρια, κατάλαβες τι γίνεται; Την Πέμπτη.
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι. Οτι... τα μιλάμε, ρε Παναγιώτη.
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
.......................
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Είχα τον ΚΑΛΟ... σήμερα, τον πήγα για φαΐ με αυτό...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μπράβο, καλά έκανες, ναι. Τι σου 'λεγε, τι σου 'λεγε; Εντάξει;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, δικός μας αυτός πολύ Πανάγο, ό,τι σου λέω, εντάξει;
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, του 'πες για το άλλο θέμα εσύ;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ρε Πανάγο, τώρα...
ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει, εγώ τα εγγυάμαι, ρε φίλε.

Επείγουσα έρευνα και για μια πρωτοδίκη στη Κρήτη
Την εμπλέκει ο Κυριακάκης με τη Χήρα

Στο «μάτι» της Δικαιοσύνης για την πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς στα υψηλά κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος του συνδικάτου του εγκλήματος, μπήκε από χθες και γυναίκα πρωτοδίκης. Η δικαστικός υπηρετεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και φέρεται να διατηρούσε περίεργες σχέσεις με τον πρώην διευθυντή φυλακών Αγιάς Μιχάλη Κυριακάκη αλλά και την σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού Ιωάννα Χήρα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης για την άσκηση επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά της δικαστικής λειτουργού που «φωτογραφίζεται» από τον Κυριακάκη σε μία από τις περιβόητες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ, στην οποία συνομιλεί με την Ιωάννα Χήρα. Η συνομιλία φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου και από αυτήν προκύπτει -προφανώς κατά τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό- ότι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Αγιάς, η σύζυγος του Βλαστού και η εν λόγω δικαστικός είχαν βγει για φαγητό. Οπως και ότι μετέπειτα η πρωτοδίκης επικοινώνησε εκ νέου με τον Μιχάλη Κυριακάκη και του ζήτησε να τη βοηθήσει να μεταθέσει τον γιο της στα Χανιά.

Το απόσπασμα του διαλόγου έχει ως εξής:
- Κυριακάκης: Θέλει να τον φέρω στα Χανιά.
- Χήρα: Ααα...
-Κυριακάκης: Και λέω, κάτσε μ..., θα τη φτιάξω τη δουλειά και πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη, του υπουργού, και λέω, Μαίρη, μία τοποθέτηση, το και το, μου λέει, Μιχάλη, εντάξει, της έστειλα ένα φάκελο, της λέω, κυρία ... (σ.σ.: αναφέρει το μικρό όνομα της δικαστού), η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότητα, χαίρεται, της λέω.
- Χήρα: Ααα, κατάλαβα, κύριε Μιχάλη.
- Κυριακάκης: Τώρα κατάλαβες;
- Χήρα: Κατάλαβα, κατάλαβα, γυρίζουν όλα, ρολόι και γυρίζουνε...

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η πρωτοδίκης δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τις υποθέσεις του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως η δικαστική λειτουργός μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, καθώς ασκεί τα καθήκοντά της με απόλυτη ευσυνειδησία. Τέλος, δεν πρέπει να αποκλείεται ο Κυριακάκης κατά τη διάρκεια του γεύματος (αν αυτό πραγματοποιήθηκε) να μην αποκάλυψε στη δικαστή την ταυτότητα της γυναίκας που τον συνόδευε, αλλά και να ενέπλεξε σε τηλεφωνικούς διαλόγους τη πρωτοδίκη θέλοντας απλώς και μόνο να πουλήσει εκδούλευση.
Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις του την επομένη της ημέρας που δημοσιοποιήθηκαν οι τηλεφωνικοί διάλογοι ξεκαθάρισε ότι το ζητηθέν από τον Κυριακάκη ρουσφέτι στη σύζυγό του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ότι δεν μπορεί να ποινικοποιούνται σχέσεις πολιτών με το πολιτικό του γραφείο στην Κρήτη.


Ο μυστηριώδης Μιλόσεβιτς και το «λουκούμι» για την Αρτα!

Τι είπαν στην ανακρίτρια οι Ανδρέου και Ριστέβσκι - Σήμερα απολογείται η Πούλιου

Κάποιον «μυστηριώδη» Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς, που φέρεται να εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά, κατονόμασαν ως συνδετικό κρίκο που τους ένωσε στο ταξίδι που αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν μέχρι την Αρτα το απόγευμα της 27ης Απριλίου 2009, οπότε και συνελήφθησαν με εκρηκτικά, οι Κωνσταντίνος Ανδρέου και Μπόμπαν Ριστέβσκι.

Απολογούμενοι χθες ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας οι δύο άντρες, που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και, κατά τη σχηματισθείσα δικογραφία, κατόπιν εντολής του Παναγιώτη Βλαστού επιχείρησαν να τοποθετήσουν ένα «μεγάλο λουκούμι» στην περιοχή της Αρτας, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξή τους με την ελληνική «Κόζα Νόστρα».
«Δεν γνώριζα τίποτα για τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως και δεν ξέρω κανέναν από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους» επισήμανε -κατά πληροφορίες- στην απολογία του ο Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Οπως είπε, η γνωριμία του με τον Σκοπιανό Ριστέβσκι έγινε την ημέρα της σύλληψής τους, ενώ συνδετικός κρίκος ήταν ο Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς (πρόσωπο για το οποίο εκφράζεται η άποψη ότι μπορεί και να μην είναι υπαρκτό). «Αυτό που νόμιζα ήταν πως θα μετέφερα έναν αλλοδαπό εκτός συνόρων» είπε ο Ανδρέου και χαρακτήρισε τον εαυτό του «αναλώσιμο», τονίζοντας πως «όλα έγιναν για να προστατευτούν τα μέλη της συμμορίας». «Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν» κατέληξε.

Τον Μιλόσεβιτς υπέδειξε ως εγκέφαλο της όλης ιστορίας και ο Σκοπιανός Μπόμπαν Ριστέβσκι. Οταν ήταν φυλακισμένος στη Λάρισα (εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες κλοπές) γνώρισε μέσω ενός ομοεθνούς του τον μυστηριώδη Αλεξάντερ, ο οποίος τον βοήθησε να προμηθευτεί πλαστό διαβατήριο. «Τέσσερις ημέρες πριν από τη σύλληψή μου έμενα στο σπίτι του Μιλόσεβιτς, ο οποίος υποτίθεται ότι θα μου έβρισκε δουλειά. Εκείνος, λοιπόν, μου ζήτησε να μεταφέρω κάτι γκαζάκια μέχρι την Πρέβεζα, από όπου θα τα παραλάμβανε κάποιος άλλος. Εγώ δέχθηκα να το κάνω για να του ξεπληρώσω τα 1.500 ευρώ που του χρωστούσα από την ιστορία με το διαβατήριο. Τον Ανδρέου τον γνώρισα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς» φέρεται να είπε ο Ριστέβσκι.

Η δικηγόρος του Σκοπιανού, Βούλα Δημητριάδου, μάλιστα, δήλωσε ότι ο πελάτης της ζήτησε να ληφθεί βιολογικό υλικό και δείγμα φωνής για εργαστηριακή και συγκριτική εξέταση, ώστε να γίνει έλεγχος και να πιστοποιηθεί πως δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση. Στους Ανδρέου και Ριστέβσκι επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο επέστρεψαν στη φυλακή καθώς είναι προσωρινά κρατούμενοι με ένταλμα της 32ης τακτικής ανακρίτριας για την υπόθεση των εκρηκτικών.

Σήμερα σειρά για να απολογηθεί παίρνει η ποινικολόγος Ελισάβετ Πούλιου, (φωτ.) η οποία ήταν πρώην δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού και εναντίον της έχει ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Από Espresso

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑ ΄΄Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΄΄ Ο ΜΠΕΡΝΑΝΤ ΣΩ ΑΠΑΝΤΑ ΄΄ΟΧΙ ΟΛΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΄΄ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ GPO ZORRO ΜΕ ΜΕΡΟΔΟΥΛΙ ΜΕΡΟΦΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗ?ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή