Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Θα τους την μετράει ο υπουργός...


...την αποτελεσματικότητα. Το εντελώς αχρείαστο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το οποίο είναι απαραίτητο μόνο σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη και θέλουν να γελάσουν με τον υπουργό, μας ενημέρωσε ότι:

"Με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθορίζονται Δείκτες μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, μετά την εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων στις Περιφέρειες και στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Δείκτες μέτρησης, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, κατά τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σκοπός της μέτρησης, είναι η αξιολόγηση των υπηρεσιών της διοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η επαύξηση της εμπιστοσύνης και του βαθμού ικανοποίησης των αναγκών του από τη διοίκηση, η ενίσχυση της διαφάνειας, η πληρέστερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και γενικότερα, η άσκηση της Διοίκησης προς όφελος του πολίτη.
Οι δείκτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας αποτιμώνται σε ετήσια βάση, ενώ βάσει της απόφασης, ο καθορισμός των δεικτών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, με καμία επιπλέον δαπάνη".
σχόλιο zorro: Αστειότητες. Ακόμα μια από τις πολλές προεκλογικές πομφόλυγες που θα μας πασσάρουν. Τέτοιες τρίχες θα τις έπαιρναν στα σοβαρά μόνο απίθανοι τύποι με νοημοσύνη ίση με εκείνη του Ζήκου-Χατζηγάκη και του ΛεΖαγορίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου