Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Αμερικανός γερουσιαστής αντιγράφει Κοντογιαννόπουλο, Μάνο, Ανδριανόπουλο


Ο 79χρονος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Άρλεν Σπέκτερ ανακοίνωσε ότι αλλάζει στρατόπεδο κι εντάσσεται στους Δημοκρατικούς, σε μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τις προσπάθειές της κυβέρνησής του να προωθήσει νομοθετικά μέτρα στο Κογκρέσο.
"Καθώς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μετακινείται όλο και πιο δεξιά, βρέθηκα όλο και πιο πολύ σε σύγκρουση με τη Ρεπουμπλικανική φιλοσοφία και πιο κοντά στη φιλοσοφία του Δημοκρατικού Κόμματος", είπε ο Σπέκτερ στους δημοσιογράφους.
Η κίνηση εκτιμάται ότι...

...ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες εκλογής του Σπέκτερ το 2010 και αυξάνει την ισχύ του Δημοκρατικού κόμματος στις 59 έδρες στη Γερουσία, μόλις μία λιγότερη από την πλειοψηφία των 60 ψήφων που απαιτείται για να υπερφαλαγγιστεί κάθε προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την προώθηση νομοθετημάτων.
Οι Δημοκρατικοί θα φθάσουν τον περιλάλητο αυτό αριθμό εάν ο Αλ Φράνκεν, ο οποίος κέρδισε, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, στη Μινεσότα, αναδειχθεί νικητής οριστικά αφού εκδικαστεί η προσφυγή του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Νορμ Κόλεμαν και η υπόθεση τελεσιδικήσει.
Ο ηγέτης της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρυ Ριντ εξήρε τον Σπέκτερ -που ήταν από τους πιο πολύπειρους πολιτικούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος- τον οποίο χαρακτήρισε "άνθρωπο έντιμο και ακέραιο και εξαίρετο δημόσιο λειτουργό", καλωσορίζοντας "την μετριοπαθή του φωνή" με "ανοικτές αγκάλες".

Ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ έκανε λόγο περί "απειλής για τη χώρα", προειδοποιώντας ότι "δεν θα υπάρχει πλέον αυτόματα η δυνατότητα περιορισμού των υπερβολών που συνδέονται συνήθως με τις μεγάλες πλειοψηφίες και την άσκηση μονοκομματικής εξουσίας".
Ο Σπέκτερ, ένας από τους μόλις 3 Ρεπουμπλικάνους που υπερψήφισαν το πακέτο τόνωσης της οικονομίας του Ομπάμα το Φεβρουάριο, σημείωσε πάντως ότι δε θα εγκρίνει με απερισκεψία όποιο νομοθέτημα εισηγείται η συμπολίτευση.

"Αυτή είναι μια επώδυνη απόφαση. Ξέρω ότι απογοητεύω πολλούς φίλους και συναδέλφους μου. Αλλά ειλικρινά, απογοητεύτηκα από τις αντιδράσεις".
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Σπέκτερ, στον οποίο τονίστηκε ότι έχει την "πλήρη στήριξη" του Ομπάμα.
σχόλιο zorro: Λες στη συνέχεια να προσχωρήσει στη "Δράση" παρέα με τον εθνικό μπούρδα Νίκο Δήμου και τον μετανοημένο Πασόκο Καφετζόπουλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου