Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Που έκαναν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας γιορτάστηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το Άγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα.

Στα Ιωάννινα βρέθηκε για την εορτή του Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο πρόεδρος παρακολούθησε τη λειτουργία της Αναστάσεως στο χωριό Φραγγάδες.

«Εύχομαι ειρήνη και αυτοσυγκέντρωση για να βγούμε από αυτή την κρίση, που την προκάλεσαν αδηφάγοι και αδίστακτοι κύκλοι», τόνισε, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το στρατόπεδο «Λορέντζος Μαβίλης», στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου γιόρτασε το Πάσχα με τους στρατευμένους. «Είμαι βέβαιος ότι οι αρετές του ελληνικού λαού θα μεγαλουργήσουν πάλι, αντιστεκόμενες σε αυτό, που μας έρχεται, και θα βγούμε από αυτή την κρίση, που δημιούργησε ο καπιταλισμός, με τις λιγότερες απώλειες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας έστειλε ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, εστιάζοντας...



...στο «σημαντικό έργο που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει για τον χριστιανισμό, στη γειτονική χώρα», ενώ ευχές απηύθυνε και στους ομογενείς της Αλβανίας. Αναφερόμενος στην πολιτική ηγεσία και τον Αλβανό πρόεδρο, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει τις καλύτερες προθέσεις και συμπαραστέκεται στην προσπάθεια για ανάπτυξη της γειτονικής χώρας σε όλους τους τομείς». Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον ειρηνευτικό ρόλο, στα Βαλκάνια, και υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο στρατόπεδο του Καλπακίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Τασιούλας, η στρατιωτική ηγεσία της Ηπείρου, βουλευτές και οι τοπικές Αρχές. Στην εκδήλωση που ακολούθησε, συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα της Δερόπολης, από τη Βόρειο Ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δύο παιδιά τους, Αλέξανδρο και Αλίκη παρακολούθησαν τη λειτουργία της Ανάστασης στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Νέο Βουτζά. Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Δεκέλειας στις 11:45 για να ευχηθεί στους στρατευμένους.

Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, γιορτάζουμε με τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς, με τους νέους μας που υπηρετούν τη θητεία τους, την πιο Λαμπρή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Με πίστη στις δυνατότητες μας, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπροστά σε κοινούς στόχους, με αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, μπορούμε να βγούμε από την μεγάλη διεθνή κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Να διασφαλίσουμε, με άλλα λόγια, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Χρόνια Πολλά σε όλους. Χριστός Ανέστη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, επισκέφθηκε το Κέντρο Eκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους ναύτες και τους αξιωματικούς.

Στις δηλώσεις του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής καθώς και ελπίδας. Επίσης, είναι μια μέρα νίκης απέναντι στις αντιξοότητες, που έχει μπροστά της η ανθρωπότητα. Μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, θέλω να στείλω και μήνυμα της βούλησής μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με επίκεντρο την ανάπτυξη για τον άνθρωπο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στους στρατευμένους, αλλά και στους μετανάστες, και στους πρόσφυγες, που ζούν στην Ελλάδα, καθώς και στον ελληνισμό της διασποράς.

Στο Τατόι, όπου οι ένοπλες δυνάμεις γιόρτασαν επισήμως την ημέρα του Πάσχα, βρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η τομεάρχης Άμυνας του Κινήματος, Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το λαϊκό θαύμα μπορεί να έρθει, εφόσον υπάρξει χειραφέτηση από διλήμματα, προλήψεις και μονοδρόμους. Τότε ο λαός θα δει, ότι μπορεί».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «ο Χριστός ανέστη, αλλά ο λαός εξανέστη. Ας ελπίσουμε ότι το φως της Ανάστασης θα φωτίσει το μυαλό των κρατούντων».

Ο υφυπουργός άμυνας, Ιω. Πλακιωτάκης, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία οφείλουν να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, που είναι μακριά από τις οικογένειές τους»

Η κ. Παπανδρέου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρές ένοπλες δυνάμεις», σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει την αξιοκρατία».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Λεβέντης, ανέφερε ότι τις ημέρες του Πάσχα δεν πρέπει να ξεχνούμε τους ανθρώπους, που υποφέρουν, προσθέτοντας ότι «αγωνιζόμαστε για καλύτερες ημέρες μέσα σε αυτή τη διεθνή κρίση».

Νωρίτερα, από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Καρατζαφέρης, ευχήθηκε, μέσω ασυρμάτου, στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ. Σε δήλωση του, τους ευχαρίστησε «γιατί επαγρυπνούν για εμάς».

Στην Τήνο γιόρτασε το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, και στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου