Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

O ιός των χοίρων απειλεί τις ΗΠΑ


Αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν σήμερα διαγνωστικά σημάδια από ένα νέο στέλεχος της γρίπης που επεκτείνεται αφού μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 68 ανθρώπους στο Μεξικό ενώ έχουν προσβληθεί οκτώ στις ΗΠΑ.
Στο Μεξικό έκλεισαν σχολεία, μουσεία,θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά,ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις,ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι...

...ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.
Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την γρίπη έχασαν την ζωή τους 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο 48 ακόμη άλλων.Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας από 25 μέχρι 45 ετών.
Χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας μιλώντας από την τηλεόραση κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες,ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.
"Αντιλαμβανόμεθα την σοβαρότητα του προβλήματος ",δήλωσε ο πρόεδρος Φελίπε Καλτερόν χθες το βράδυ.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι οι δύο ποδοσφαιρικές συναντήσει για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στο Μεξικό θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεξικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Στην Καλιφόρνια,ο Τζιλ Τσάβες,διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς.Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.

1 σχόλιο:

  1. O ιός των χοίρων απειλεί τις ΗΠΑ
    ε και; Το λες και μόνος σου Ζορρό ΗΠΑ, εδώ δεν έχουμε κανένα φόβο,
    πιθανόν λένε οι επιστήμονες να έχουμε κρούσματα σε Αμερικανοτραφής και φερέφωνα. Είδωμεν
    Δελφικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή