Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Οικογενειακή τραγωδία στις ΗΠΑ


Ο 34χρονος Κρίστοφερ Άλαν Γουντ δολοφόνησε τη σύζυγό του και τα τρία μικρά παιδιά τους πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.
"Ερευνούμε την υπόθεση ως ανθρωποκτονίες και αυτοκτονία", δήλωσε η Τζένιφερ Μπέιλι, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φρέντερικ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Γουντ φέρεται να σκότωσε τη γυναίκα του, Φράνσις Μπιλότι-Γουντ, 33 ετών, τα δυο αγόρια τους, ηλικίας πέντε και τεσσάρων ετών, και την κόρη τους, δύο ετών, στο σπίτι τους στο Μίντλταουν.

Ο δράστης φέρεται να σκότωσε τα μέλη της οικογένειάς του με...


...μαχαίρι ή τσεκούρι, σύμφωνα με την Μπέιλι. Τα αγόρια βρέθηκαν στα κρεβάτια τους. Η μητέρα και το κορίτσι στην κεντρική κρεβατοκάμαρα. Ο Γουντ βρέθηκε στα πόδια του κρεβατιού με μια καραμπίνα σε μικρή απόσταση.

Οι αρχές συνέλεξαν αρκετά σημειώματα από το τόπο του εγκλήματος -που φέρεται να έγραψε ο Γουντ- αλλά η Μπέιλι δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το περιεχόμενό τους.

Η αστυνομία "δεν έχει ακόμη διακριβώσει το κίνητρο μέχρι στιγμής", είπε η Μπέιλι.

Η οικογένεια είχε μετακομίσει στο νέο της σπίτι πριν τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την αστυνομία. Η οικογένεια πήγαινε στην εκκλησία της καθολικής κοινότητας στο Μίντλταουν, όπου είχε να εμφανιστεί από το Πάσχα, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Frederick-News Post. Τις σορούς ανακάλυψε ο πατέρας της συζύγου το πρωί του Σαββάτου όταν πήγε στο σπίτι διότι ανησυχούσε επειδή δεν είχε επικοινωνήσει με την κόρη του επί ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Μπιλότι-Γουντ δίδασκε στην οργάνωση καθολικών στην οποία ανήκει η εκκλησία, σύμφωνα με τον ιερέα της. Ο Κρίστοφερ Γουντ εργαζόταν στην εταιρία CSX Railroad.

Μια σειρά μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες -δεκάδες τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί από τον Μάρτιο- ενδέχεται να αντανακλά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με ειδικούς.

Αν και δεν έρχονται στην επιφάνεια πάντοτε άμεσες συσχετίσεις ανάμεσα στις δολοφονίες και την κρίση, ο εγκληματολόγος Τζακ Λέβιν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Νορθήστερν στη Βοστόνη, εκτιμά ότι η τάση είναι σαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου