Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Ο εποικισμός της Ελλάδας συνεχίζεται...


Περισσότεροι από 146.000 παράνομοι μετανάστες και 2.211 δουλέμποροι συνελήφθησαν το 2008 από τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του υπουργείου Εσωτερικών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η έκθεση εντοπίζει σοβαρό πρόβλημα επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία.
Αν και η γειτονική χώρα έχει υπογράψει σχετικό πρωτόκολλο επανεισδοχής, ήδη από το 2002 δεν συνεργάζεται, με αποτέλεσμα...

...να έχουν υποβληθεί στην Τουρκία 3.971 αιτήματα επενεισδοχής για 57.428 αλλοδαπούς και να έχουν γίνει αποδεκτά μόνον 7.442.
Από αυτά, λόγω καθυστερήσεων από τουρκικής πλευράς, έχουν περαιωθεί 2.182.
Στην πολυσέλιδη έκθεση αναφέρεται πως έως το τέλος του 2008 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 9.071 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 645 είναι αλλογενείς αλλοδαποί και οι υπόλοιποι, ομογενείς αλλοδαποί, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία (8.065) προέρχονται από τη Β.Ήπειρο.
Στην έκθεση αναφέρεται πως η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της Ελλάδας και της ΕΕ, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής, με την απλούστευση των δικαιολογητικών.
Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των Ρομ και των γυναικών, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση της προαιρετικής αποτέφρωσης νεκρών ημεδαπών και αλλοδαπών, για την οποία αρμοδιότητα έχουν οι δήμοι.
σχόλιο zorro: μόνο ένας Πάκης θα μπορούσε να μας μετατρέψει σε Πακη-στάν μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου