Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κλάμα στη Μύκονο! Καταδικάστηκε στέλεχος κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών


Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε χθες τον αδελφό του φυλακισμένου πρώην λαθρεμπόρου ναρκωτικών Διέγο Μοντόγια σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα.
Ο Εουχένιο Μοντόγια Σάντσες ήταν ηγετικό στέλεχος του καρτέλ Νόρτε δελ Βάγιε και πιστεύεται ότι διαχειριζόταν τα οικονομικά του, ειδικά την διαχείριση των κερδών του, που όδευαν σε κρησφύγετα ή σε νόμιμες δραστηριότητες για "ξέπλυμα", σύμφωνα με εισαγγελείς. Ο Μοντόγια Σάντσες συνελήφθη από τις αρχές της Κολομβίας μετά από ανταλλαγή πυρών τον Ιανουάριο του 2007 κι εκδόθηκε στη Φλόριδα τον Ιούνιο. Ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι τον Ιανουάριο.
Ο Μοντόγια Σάντσες είπε...


ότι το καρτέλ διέθετε περίπου 20 εκατ. δολάρια σε μετρητά κρυμμένα σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Κολομβία. Πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούσε τα κέρδη από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών για την αγορά ακινήτων και μετοχών νόμιμων εταιριών, για την δημιουργία εργαστηρίων επεξεργασίας κοκαΐνης και την πληρωμή των εργαζόμενων στα εργαστήρια, των ανθρώπων που διακινούσαν ναρκωτικά και τους υπεύθυνους "ασφαλείας" του καρτέλ.

Είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας που καταδικάστηκε για την υπόθεση. Ο αδελφός του Χουάν Κάρλος Μοντόγια Σάντσες και ο εξάδελφός του Κάρλος Φελίπε Τόρο Σάντσες ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους το 2005 και καταδικάστηκαν σε ποινές 21 και 19 ετών κάθειρξης αντίστοιχα.

Ο Διέγο Μοντόγια, ο οποίος εκδόθηκε στη Φλόριδα τον Δεκέμβριο και δεν έχει ακόμη δικαστεί, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του καρτέλ Νόρτε δελ Βάγιε και είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των "Δέκα Πλέον Καταζητούμενων" του FBI.
σχόλιο zorro: έτσι που το πάνε θα ξεμείνουν από... έμπνευση οι επιβάτες των θαλαμηγών της Μυκόνου και τι θα βρίσκουν να λένε στα κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου