Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Μέσα απ' την Aστυνομία διέρρευσε το... μυστικό!


Επικίνδυνες διαρροές για την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τελμάτωσαν προσωρινά την υπόθεση, καθώς ο βασικός ύποπτος έχει εξαφανιστεί και γίνονται προσπάθειες από τις Αρχές να αποκτήσουν και πάλι «επαφή» μαζί του, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος που θα στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στη βρύση αλλά τελικά δεν ήπιαν νερό την τελευταία στιγμή, καθώς...

...ο εγκέφαλος της απαγωγής πληροφορήθηκε ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του και εδώ και μερικές ημέρες έχει... λουφάξει. Οι Αρχές τον ακολουθούσαν βήμα βήμα, αφού θεωρούσαν σίγουρο ότι είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του 72χρονου εφοπλιστή, πράγμα που προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων αλλά και από πληροφορίες από τον υπόκοσμο.

Και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν στο τελικό στάδιο και περίμεναν (ο βασικός ύποπτος) να τους οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό με τα 35.000.000 ευρώ, διέρρευσε η πληροφορία ότι οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του εγκέφαλου της απαγωγής που «δραστηριοποιείται» στο οικονομικό έγκλημα και έτσι η δουλειά (λένε πηγές της Αστυνομίας) χάλασε στο παρά... τρία.

Ο βασικός ύποπτος ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα και εξαφανίστηκε, έκλεισε τα κινητά του τηλέφωνα και έφυγε από τα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής, όπου και διέμενε. Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι ίσως έχει αναζητήσει καταφύγιο ακόμη και σε χώρα του εξωτερικού, όπου πιθανότατα να έχει διοχετεύσει και κάποιο ποσό από τα λύτρα.

Η αρχική διαρροή της πληροφορίας είναι σίγουρο πως έγινε από το εσωτερικό της Αστυνομίας, αφού ελάχιστα άτομα γνώριζαν από πρώτο χέρι την εξέλιξη των ερευνών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος, που απειλεί τώρα να πάρει κεφάλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μεγάλες γκρίνιες (και πισώπλατες μαχαιριές) για το ποιος έκανε τη διαρροή, που έδωσε την ευκαιρία στον απαγωγέα να χαθεί από προσώπου γης, ενώ ταυτόχρονα στέρησε από την Αστυνομία την ευκαιρία να εξιχνιάσει την πιο σημαντική υπόθεση, ώστε να μετριάσει κάπως το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, πηγές της Ασφάλειας εκφράζουν την αισιοδοξία ότι σύντομα θα ανακτήσουν και πάλι «επαφή» με τον εγκέφαλο της απαγωγής ή με κάποιο άλλο μέλος της συμμορίας και έτσι θα μπορέσουν να εξιχνιάσουν, έστω και σε δεύτερο χρόνο, την πολύκροτη υπόθεση.

Στο ερευνητικό πεδίο της Αστυνομίας (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) βρίσκεται και ένα ακόμη πρόσωπο που δούλευε στο παρελθόν σε επιχείρηση κοντά στο χωριό Ακραίφνιο της Βοιωτίας (όπου άφησε τα λύτρα η σύζυγος του κ. Παναγόπουλου ύστερα από υπόδειξη των απαγωγέων). Το άτομο αυτό θεωρείται κλειδί στην όλη ιστορία, καθώς δύο ημέρες πριν από την παράδοση των λύτρων εθεάθη και πάλι ύστερα από χρόνια στην περιοχή και μάλιστα στο καφενείο του χωριού, και υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από άτομα που είχαν δουλέψει μαζί του για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία.

Ο άνθρωπος αυτός ήξερε την περιοχή και τους δρόμους διαφυγής με κλειστά μάτια, γι’ αυτό επέλεξαν να γίνει η παράδοση των λύτρων εκεί.

Μάλιστα, κυκλοφορούσε με ένα σκούρο, παλαιό αυτοκίνητο (γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας), το οποίο την ημέρα της παράδοσης των 35.000.000 ευρώ εθεάθη στον κάμπο του χωριού και ένας βοσκός έχει δώσει σημαντικές λεπτομέρειες για την πινακίδα κυκλοφορίας, το χρώμα και τη μάρκα του οχήματος. Το πρόσωπο αυτό, όπως και ο Κρητικός (με τη βαριά ντοπιολαλιά) που επικοινωνούσε τηλεφωνικά με την κυρία Κατερίνα, τη σύζυγο του εφοπλιστή, φέρεται να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον αρχηγό.

Η σύλληψη της συμμορίας που απήγαγε τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο βρίσκεται στην πρώτη σειρά των υποθέσεων που προσπαθεί να εξιχνιάσει (με κάθε τρόπο) η Αστυνομία και «ίσως και να έχουμε και πολλές εκπλήξεις για τους ηθικούς αυτουργούς» λένε με νόημα πηγές της Ασφάλειας Αττικής.

Από την Espresso της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου