Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Αποδοκίμασε ανοιχτά το Ανάν (το 1ο και το επερχόμενο 2ο) ο Καραμανλής


Φεύγοντας από την Κύπρο το πέταξε: Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι "κυπριακή", αποδοκιμάζοντας έτσι και τους Αμερικανούς που το λάνσαραν και την Ντορούλα και τον Γιωργάκη που το διαφήμιζαν στην Ελλάδα. Διαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός αναχωρώντας από την Κύπρο:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη θερμή του φιλοξενία. Πάντα χαίρομαι και συγκινούμαι όταν επισκέπτομαι την Κύπρο. Με τιμά η υποδοχή του κυπριακού ελληνισμού, αλλά και η αγάπη του για την Ελλάδα.
Οι συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο Χριστόφια έγιναν, όπως πάντα, σε εξαιρετικά θερμό, σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και υπήρξαν πολύ εποικοδομητικές. Έγινε συζήτηση ανοικτή και σε βάθος για όλα τα θέματα. Πολύ σημαντικές ήταν επίσης και οι συναντήσεις μου με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, τον Αρχιεπίσκοπο και την Επιτροπή Συγγενών των Αγνοουμένων.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω, για ακόμα μία φορά, τον κυπριακό λαό ότι η Ελλάδα θα...

...υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, για την οποία - το τονίζω αυτό - τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο κοινότητες. Η λύση πρέπει να είναι "κυπριακή", διότι μόνο έτσι θα διασφαλισθεί η αποδοχή της και η ομαλή εφαρμογή της. Οι παρεμβάσεις τρίτων μόνο προβλήματα θα προκαλέσουν.
Αναχωρώ με την ικανοποίηση ότι η επίσκεψη μου ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη και εποικοδομητική. Φυσικά, η συνεργασία μας και ο διαρκής συντονισμός μας σε όλα τα επίπεδα θα συνεχισθούν. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά εύχομαι ότι, στην επόμενη επίσκεψή μου, θα μπορώ να επισκεφθώ απρόσκοπτα όλη την Κύπρο.
Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου