Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Λιοντάρι φιλάει στο... στόμα τη σωτήρα του!


Μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού του ένα αφρικανικό λιοντάρι ονόματι Τζούπιτερ (Δίας) τεντώνει τις γιγάντιες πατούσες του γύρω από το λαιμό της Ανα-Τζούλια Τόρες και όχι μόνο δεν την κάνει κομμάτια, αλλά της δίνει ένα φιλί στο στόμα!
Εχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η 47χρονη έσωσε το γλυκύτατο και περήφανο ζώο από τον εξευτελισμό και την κακομεταχείριση που βίωνε στο τσίρκο όπου εμφανιζόταν. Η Τόρες με τον πενιχρό μισθό της δασκάλας έχει ιδρύσει ένα...

καταφύγιο για τραυματισμένα και βασανισμένα ζώα στην πόλη Κάλι της Κολομβίας.
«Εδώ φροντίζουμε ζώα που είναι τυφλά, κουτσά, ανάπηρα. Ερχονται σε εμάς υποσιτισμένα, τραυματισμένα, καμένα, μαχαιρωμένα, πυροβολημένα» λέει η 47χρονη γυναίκα, η οποία χάρη σε δωρεές προσφέρει στα ταλαιπωρημένα ζώα τροφή, νερό, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πάνω από όλα αγάπη. Γι’ αυτό ακόμα και τα πιο άγρια ζώα ανταποδίδουν τη φροντίδα της με αγκαλιές και φιλιά.

Η Τόρες εξηγεί ότι άρχισε να ασχολείται με την αποκατάσταση των ζώων πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ένας φίλος της τής έδωσε μια κουκουβάγια ως κατοικίδιο ζώο. Αργότερα, όταν εκείνη ζήτησε από τους μαθητές της να φέρουν στο σχολείο τα δικά τους κατοικίδια, συνειδητοποίησε ότι πολλές οικογένειες κρατούσαν παράνομα στο σπίτι τους άγρια ζώα από τις ζούγκλες της Κολομβίας.
Σήμερα το καταφύγιο «Villa Lorena» φιλοξενεί περίπου 800 ζώα, από τυφλές μαϊμούδες και ανάπηρα φλαμίνγκο μέχρι παγώνια με εγκαύματα και ελέφαντες με ακρωτηριασμένα άκρα. «Θέλουμε τα ζώα να ζουν ειρηνικά. Σε όλη τη ζωή τους εμφανίζονταν σε τσίρκο και παραστάσεις. Εδώ είναι ο παράδεισος στον οποίο μπορούν επιτέλους να ξεκουραστούν» λέει η Τόρες επισημαίνοντας ότι το καταφύγιό της είναι κλειστό για το κοινό.
Πηγή: εφημερίδα Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου