Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Συγχωροχάρτι Ομπάμα σε βασανιστές της CIA


Το αρχηγείο της CIA επισκέφθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα: η Υπηρεσία παραμένει ο σημαντικότερος πυλώνας για την προστασία και την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο ίδιος αναγνώρισε «σφάλματα» του παρελθόντος, αλλά τόνισε ότι «από τα λάθη μαθαίνουμε».
Πριν από λίγες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι τα στελέχη της CIA που χρησιμοποιούσαν την τεχνική του «εικονικού πνιγμού»...

...επί προεδρίας Μπους δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.
Κατά τον ίδιο, οι ανακριτές εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, καλή τη πίστει, βασιζόμενοι σε νομικές συμβουλές που τους δόθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Μην απογοητεύεστε από το γεγονός ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Έτσι μαθαίνουμε. Αλλά το γεγονός ότι τα αναγνωρίζουμε και προχωράμε είναι που με κάνει περήφανο που είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ και για αυτό οφείλουμε όλοι να είμαστε περήφανοι για τα μέλη της CIA» τόνισε στην ομιλία του ο Ομπάμα.
Παράλληλα αναγνώρισε τις θυσίες των ανθρώπων που εργάζονται για την Υπηρεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επιτυχία δεν δημοσιοποιείται, ενώ η αποτυχία γίνεται γνωστή για να αρχίσει στη συνέχεια ο καταμερισμός ευθυνών.
Στο θέμα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν επί Μπους αναφέρθηκε και ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews, ο Τσένι είπε ότι οι μέθοδοι αυτοί έφεραν αποτελέσματα.

σχόλιο zorro: ψέμα του Ομπάμα το «από τα λάθη μαθαίνουμε». Αν μάθαιναν θα δίωκαν τα τομάρια της CIA που ειδικεύονται στους βασανισμούς, δεν θα τους κάλυπταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου