Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Τα θαλάσσωσε ο Πάκης στην Πάτρα



Πυρ και μανία οι Πατρινοί με τον Παυλόπουλο. Έχει αφήσει την πόλη έρμαιο των Αφγανών λαθρομεταναστών και των συμμοριών των Κούρδων και πήγε εκεί να τους υποσχεθεί λύση! Στη σύσκεψη που έγινε τα άκουσε χύμα και τσουβαλάτα. Η παρουσία του στην περιοχή πιο εμπρηστική και από την παρουσία Κούγια όταν δήλωνε όσα δήλωνε για το φόνο Γρηγορόπουλου και ταυτόχρονα αγόραζε την Παναχαϊκή. Οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ αποδίδουν στην πρωτοφανή αχρηστία του ανθρώπου την εκρηκτική άνοδο του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές δημοσκοπήσεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει τις συναντήσεις με Φούρα και Κατσικόπουλο για τα... περαιτέρω εν όψει δημοτικών εκλογών. "Ότι έχει απομείνει από ΝΔ στην Πάτρα θα το εξαφανίσει ο απίθανος τύπος που λέγεται Παυλόπουλος. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα χάλια της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και τη λατρεία του για τους μετανάστες πήγε να μας ζητήσει και τα ρέστα! Γι' αυτό και του τα ψάλαμε κανονικά" δήλωσε στο zorro-gr στέλεχος της ΝΔ Αχαΐας. Η είδηση για την επίσκεψη Παυλόπουλου έχει ως εξής:




Μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και την αξιοπρεπή διαβίωση των παράνομων μεταναστών, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το τέλος της σύσκεψης με εκπροσώπους φορέων της Πάτρας και της Αχαΐας, που έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στην παραλιακή περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, τον οποίο επισκέφθηκε και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, θα έχει κλείσει μέχρι τέλος Μαΐου. Ταυτόχρονα όπως είπε, θα συσταθεί κλειστός οργανωμένος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ, όπου θα αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες υποδομές.
Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «ο καταυλισμός θα είναι οργανωμένος, φυλασσόμενος, με όρους υγιεινής, καθώς και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Όσον αφορά την χρηματοδότηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα προέλθει από το κράτος, ενώ όπως σημείωσε «για την υλοποίησή του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα επιβαρυνθεί ούτε κατά ένα ευρώ».
Επίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης δεν είχε την συναίνεση όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή, προσθέτοντας ότι «οι διαφωνούντες δεν κατέθεσαν αντιπρόταση». Και συμπλήρωσε: «Οι γενικότητες δεν αποτελούν λύση για την Πάτρα. Να διατυπώσουν διαφωνίες, κάνοντας όμως και αντίστοιχες προτάσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν, αφορούν την εικόνα της χώρας και της Πάτρας. Πρώτο μέλημα μας ο άνθρωπος».
Σχετικά με τους μετανάστες ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θέλησαν να πάρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δέχθηκαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να ζητήσουν την νομιμοποίηση τους, άρα και δεν μπορούσαν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα».
Πάντως ο οργανωμένος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ θα αποτελέσει την ενδιάμεση λύση, μέχρι να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένο Κέντρο Φιλοξενίας στη περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει περαιτέρω θωράκιση της τοπικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, και θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας. Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επανεισδοχής μεταναστών.
Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες με μέριμνα του υπουργείου και την βοήθεια μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα στεγαστούν στην παιδική κατασκήνωση της Αμφιλοχίας και στην δομή κοινωνικής φροντίδας στην Κόνιτσα. Επίσης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και σιτίσουμε αυτά τα παιδιά, που θα ζητήσουν την στήριξη του κράτους», ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου