Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Οι "αλύτρωτες" πατρίδες των Τούρκων


Χάρτη που καταγράφει τις αλύτρωτες πατρίδες τους δημοσίευσαν στον τουρκικό διαδικτυακό κόμβο (http://www.kanalturk.com.tr) τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι, ο οποίος όπως αναφέρουν συνιστά απάντηση σε εκείνους που προωθούν χάρτες με την Τουρκία διαιρεμένη!!!
Οι Τούρκοι σχολιάζουν μεταξύ τους τις χαμένες ιστορικές ευκαιρίες για εδαφική επέκταση και προτείνουν...

να προωθήσουν σε ξένα sites το χάρτη. Αρχικά στο κείμενο που το συνοδεύει, αναφέρονται ως τουρκικά εδάφη όλη η Αρμενία, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Μοσούλη, το Κιρκούκ, τα νησιά του Αιγαίου, και ολόκληρη φυσικά η Κύπρος.
Με αυτόν τον χάρτη παίρνουμε όλη την Κύπρο και λύνουμε το κυπριακό πρόβλημα υλοποιώντας το όραμα του Ατατούρκ.

Καταλαμβάνοντας την Αρμενία λύνουν και το πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο προφανώς θα αποδοθεί στο Αζερμπαιτσάν.
Η Κρήτη την οποία πήραν μέσα από τα χέρια τους με δόλο «!» γίνεται δική τους καθώς επίσης και 12 νησιά. Στο μέλλον δεν θα μείνει ελληνικό νησί 500 μέτρα από τις ακτές τους. Στο ζήτημα του Πατριαρχείου προβάλλουν το εξής επιχείρημα: Αν επιθυμεί ανεξαρτησία τότε αυτοί θέλουν την γενέτειρα πόλη του Κεμάλ την Θεσσαλονίκη και συνεπώς και την Δυτική Θράκη, δίνοντας τέλος στην καταπίεση των Τούρκων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία πρόταση του κειμένου:
Όταν αυτά θα πραγματοποιηθούν τότε θα φτιάξουμε καινούριους χάρτες.
Πηγή: blog kostasxan

2 σχόλια:

  1. AIΓΑΙΟ: Eνας απέραντος πετρελαιοφόρος ορίζοντας
    MΠΑΜΠΟΥΡΑΣ: Mια λέξη που επί δύο ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ήταν στο ψυγείο επανερχεται και διδει το δικαιωμα στους Τουρκους να θελουν μεχρι και την Γαυδο για να ελεγχουν και να οραματιζονται την εκμεταλευση των κοιτασματων.O ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ δεν είναι φήμη
    Στις 14 Ιουνίου του 2000 τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των δύο επιπλέον κοιτασμάτων στον Πρίνο αφού δημοσιεύτηκε ένα Δ. Τ. της Kavala Oil που ανανκοίνωνε ότι εντοπίστηκαν σε βάθος 2.900 μέτρων δύο άριστα κοιτάσματα πετρελαίου και μάλιστα 4 μίλια ανοιχτά του Κόλπου Περάμου της Καβάλας. Πρόκειται για τα κοιτάσματα τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες μελέτες που οδήγησαν τελικά στον «Πρίνο». Η διαφορά ήταν ότι σε αντίθεση με το παλιό κοίτασμα που είχε 60% περιεκτικότητα σε θειάφι τα νέα κοιτάσματα είχαν ποσοστό 7%. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος της Κavala Oil k. Νίκος Λούτσιγκας δήλωσε ότι ένα εκ των δύο κοιτασμάτων είναι ποιο ενδιαφέρον από το άλλο. Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαίωσε ότι ο Πρίνος δεν είχε μόνο ένα κοίτασμα όπως λεγόταν παλιά αλλά αποτελούσε μια περιοχή ύψιστης σημασίας. Πολύ περισσότερο δε, όταν σκεφτεί κάποιος ότι οι αρχικές μελέτες είχαν αποδείξει ότι στη θέση ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ το κοίτασμα είναι υπερδεκαπλάσιο των υπολοίπων μπορεί να εξάγει κάποιος αβίαστα το συμπέρασμα ότι επιβεβαιώνονται οι αρχικές μελέτες που έκαναν λόγο για τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου.
    Μετά από αυτές τις εξελίξεις τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στις 8 Οκτωβρίου του 2000 ανακοινώνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ερευνα νέων κοιτασμάτων καθώς και στην συμμετοχή σε πετρελαϊκές έρευνες στο Εξωτερικό. Φυσικά στις εξελίξεις η συμμετοχή των Γερμανών συμβούλων ήταν καθοριστική.
    Υ.Γ. Ο Γραφων με ρητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το μήνυμα Δελφικέ (έτσι σε βαφτίσαμε λόγω των ρητών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή