Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Οι δημόσιες σχέσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Έτοιμο δελτίο τύπου σε περίπτωση που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε ζόρια. Τελικά χρειάστηκε. "Τις αυτοκτονίες τεσσάρων νέων ανθρώπων" απέτρεψε η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μας ενημερώνουν. Πριν από λίγες ημέρες δεν πήραν χαμπάρι τις κινήσεις του 19χρονου Δημήτρη Πατμανίδη και παρουσιάζουν (όλως τυχαίως) μεγάλες επιτυχίες την ώρα που κηδευόταν ο αυτόχειρας. Αναμενόμενη αστυνομική συμπεριφορά. Τις περιπτώσεις που ανακοίνωσαν τις γνώριζαν και κινήθηκαν αστραπιαία. Το περιστατικό στη σχολή του ΟΑΕΔ είχε βαρύνει το κλίμα. Όχι βέβαια ότι ο δαιμόνιος Σφακιανάκης δεν έχει εντυπωσιακές επιτυχίες για τις οποίες του αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά το timing της δημοσιοποίησης μας βάζει σε σκέψεις... Ακολουθεί το κείμενο αστυνομικής αυτοεπιβράβευσης:

Τις αυτοκτονίες τεσσάρων νέων ανθρώπων, οι οποίοι εξέφραζαν τις προθέσεις τους, σε διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, απέτρεψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισαν τις συνομιλίες αυτές, «περιοδεύοντας» στο διαδίκτυο στο πλαίσιο προληπτικής δράσης.
Πρόκειται για δύο αγόρια 13 και 26 χρόνων και δύο κορίτσια 15 και 23 χρόνων, που κατοικούν σε Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα. Στις συνομιλίες τους οι ανήλικοι ανέφεραν ότι ήθελαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν είχαν τη δέουσα μεταχείριση από τους οικείους τους, ενώ οι ενήλικοι διατύπωναν απελπισία για προβλήματα ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.
Οι αστυνομικοί, ύστερα από έρευνα, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις διευθύνσεις των τεσσάρων χρηστών του διαδικτύου και αμέσως μετά, κάλεσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη της Εκκλησίας για τους ενήλικες» και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τους ανηλίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν τις οικογένειες και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους. Οι υποθέσεις υποβλήθηκαν από την Αστυνομία στον εισαγγελέα
».
Βέβαια, έχουν και τα δίκια τους στην ΕΛΑΣ. Για οποιαδήποτε αποτυχία τους κράζουμε σαν υστερικοί αλλά για τις επιτυχίες μούγκα στη στρούγκα! Κι η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει γλιτώσει 30 συμπολίτες μας από αυτοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου