Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ούτε ευρώ στους «εμπόρους» τυφλούς ζητιάνους, συνιστά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών


Θυμάστε τον αξέχαστο Μίμη φωτόπουλο που έλεγε "αόμματος" στην Κάλπικη Λίρα για να ξεγελάσει κάναν περαστικό παρόλο που ήταν ανοιχτομάτης και του καλάρεσε η Σπεράντζα Βρανά που έκανε την τροτέζα; Αυτή η απάτη είναι διαχρονική.
Το φαινόμενο των τυφλών ζητιάνων «που εμπορευματοποιούν την αναπηρία, εκμεταλλεύονται τον οίκτο και καπηλεύονται την κοινωνική ευαισθησία», καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών -Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους πολίτες να μη τους δίνουν ούτε ευρώ. «Σωματεία, σφραγίδες, ή αλλιώς φαντάσματα, καταφέρνουν σε πολλές περιπτώσεις να...


...προκαλέσουν σύγχυση στην κρατούσα άποψη για την αναπηρία γενικά και την τυφλότητα ειδικότερα. Έτσι, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα οίκτου, που στη συνέχεια αναπαράγει κινήσεις αναβίωσης της κακώς νοούμενης φιλανθρωπίας, που τελευταία αρχίζει να εμφανίζεται επικίνδυνα απειλώντας το κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής που τόσο επίπονα οικοδομήθηκε από τους φορείς της αναπηρίας μας. Το σύνθημά μας είναι: ούτε ένα ευρώ στους ζητιάνους τυφλεμπόρους, ενός επικίνδυνου παρασιτικού μορφώματος, μιας σύγχρονης και ύπουλης κοινωνικά ανατροφοδοτούμενης παραοικονομίας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γεώργιος Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου