Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ηχηρή επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα


Τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Eurobank, στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη, αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τρομοκράτες που είχαν τοποθετήσει βόμβα, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους συλλάβουν.
Πέντε λεπτά πριν από προειδοποιητικό τηλεφώνημα, διερχόμενο περιπολικό εντόπισε έξω από την τράπεζα δύο ύποπτα άτομα που φορούσαν κράνη, ο ένας εκ των οποίων απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς. Οι ύποπτοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα, ακολουθούμενοι από δύο συνεργούς τους που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο σημείο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει ο υαλοπίνακας της εισόδου, όπου εντόπισαν ένα μεγάλο σάκο.
Από την ισχυρή έκρηξη της βόμβας, στις 4.07, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε 6 αυτοκίνητα, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς, αφού η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου και ισοπέδωσε στην κυριολεξία το ισόγειο της Τράπεζας, έκοψε μία κολώνα που ήταν απ' έξω και θραύσματα πετάχτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση.
Προανάκριση για το περιστατικό διεξάγει η αντιτρομοκρατική.

Τι λέει η αστυνομία...
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 3.30 τα ξημερώματα το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε τετ α τετ με δύο άτομα έξω από την τράπεζα, τα οποία φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού.
Πριν προλάβουν να κάνουν κάτι οι αστυνομικοί, ο ένας από τους δράστες τους απείλησε με πιστόλι και αμέσως με τον συνεργό του, πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν. Ακριβώς πίσω τους τούς ακολούθησε δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλα δύο άτομα, τα οποία εμφανίστηκαν τη στιγμή εκείνη και δεν τα είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αμέσως την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

Εμπρηστικές επιθέσεις
Εγκαταστάσεις της ΔΕΗ βρέθηκαν στο στόχαστρο εμπρηστών. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Άγιο Δημήτριο, έσπασαν την κεντρική είσοδο και έβαλαν φωτιά προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ στην Αλσούπολη πυρπολήθηκαν τέσσερα οχήματα της ΔΕΗ που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ.
Πηγή: flash.gr
σχόλιο zorro: οι πληροφορίες μας αναφέρουν κινήσεις "μηχανικές και αυτοματοποιημένες" των τρομοκρατών της Αργυρούπολης, που παραπέμπουν σε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου