Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας και τα Jumbo


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας

κα Νταϊρούση Χαρίκλεια

Κυρία εισαγγελέα,


Το ΠΑΜΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας μας θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την εντολή σας στην αστυνομία να καλέσει τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας συνάδελφο Παναγιώτη Μπάνο να δώσει εξηγήσεις για την ανακοίνωση του Σωματείου τον περασμένο Γενάρη, που αναφερόταν στην παράνομη απόλυση εργαζόμενου από την πολυεθνική Τζάμπο.

Καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε τις «παραγγελίες» του Προέδρου του Αρείου Πάγου για την
...ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, την κατατρομοκράτησή τους και την υποταγή τους στις αυθαιρεσίες της κάθε εργοδοσίας.

Με αυτή σας την εντολή επιβεβαιώνετε ότι στόχος σας είναι όχι η απονομή «δικαιοσύνης», όπως είναι ο ρόλος σας, αλλά η επιβράβευση του «δίκαιου» της πολυεθνικής να ποδοπατά κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να τους τρομοκρατεί, να τους απολύει, να τους εκβιάζει, να προσπαθεί να τους εξαγοράσει.

Γιατί έτσι έχουν τα γεγονότα και είμαστε σίγουροι ότι τα ξέρετε, όπως τα ξέρουν και ανώτεροί σας, αφού εμείς σαν ΠΑΜΕ τους έχουμε ενημερώσει. Αλήθεια, ρωτήστε τον κύριο Σανιδά η αγωγή που κατέθεσε ο απολυμένος εργαζόμενος για εκβιασμό, απειλές τρομοκράτησής του, εξαγοράς του από ανθρώπους της εργοδοσίας για λογαριασμό της, γιατί παραμένουν στα συρτάρια; Πόσες φορές εσείς έχετε παρέμβει, κυρία εισαγγελέα, για να επιβάλετε το νόμο στις παραβιάσεις σε βάρος των εργαζομένων στο νησί σας, για παράνομες απολύσεις π.χ. για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, για εργαζόμενους που παρέμειναν απλήρωτοι, για κατάργηση Σ.Σ.Ε., για τραμπούκικες ενέργειες από τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους; Πόσες φορές έχετε παρέμβει σε επιβεβαιωμένα εργατικά ατυχήματα, εμείς τα λέμε δολοφονίες εργατών, στους χώρους δουλειάς όταν διαπιστώνονται τα ανύπαρκτα και λειψά μέτρα ασφάλειας από τους εργοδότες; Ξέρετε πολλούς από αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή; Μήπως, κυρία εισαγγελέα, ξέρετε να μας πληροφορήσετε γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων, κρίνονται από όλους εσάς τους δικαστές παράνομες και καταχρηστικές; Γιατί τις εκδικάζετε σε χρόνο εξπρές, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις προσφυγές των εργαζομένων για παράβαση της νομοθεσίας από τους εργοδότες τις εκδικάζετε μετά από χρόνια και αν τις εκδικάσετε;

Η δικαιοσύνη που υπηρετείτε, κυρία εισαγγελέα, ούτε ανεξάρτητη είναι όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ούτε τυφλή, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Είναι ταξική, υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης που έχει την εξουσία. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση της πολυεθνικής Τζάμπο. Είναι όχι μόνο άδικη, αλλά στέκεται και εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και στα συμφέροντά τους.

Εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σαν ΠΑΜΕ, ποτέ δε θα συμβιβαστούμε με το σημερινό ρόλο που έχει αναθέσει η κυρίαρχη τάξη στη δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας που διώκονται. Το δίκαιο του ισχυρού εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα το αντιπαλέψουμε. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα αγωνιστούμε να μπορούμε να συνδικαλιζόμαστε, να διεκδικούμε, να παλεύουμε για καλύτερη ζωή με δικαιώματα και καμία κλίση για απολογία, καμία εισαγγελική εντολή ή οποιαδήποτε μέτρα σε βάρος μας δε θα μας σταματήσουν. Εμείς θα κάνουμε νόμο και θα τον εφαρμόσουμε το δίκαιο του εργάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου