Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

υπό επιτήρηση ο μικρός Αλέξης - στο debate ο Αλαβάνος


Ο Αλέκος Αλαβάνος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών προκαλώντας ερωτηματικά καθώς εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τη «μάχη» στο κρίσιμο, πολιτικά, ντιμπέιτ.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε αργά χθες το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών είτε εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης είτε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ή στην ωριαία τηλεοπτική συνέντευξη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
Η απάντηση του Αλέκου Αλαβάνου ήταν να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στις 28 Μαϊου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστήριζαν ότι αυτό αποτελεί επί της ουσίας «καπέλο» του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον πρόεδρο του ΣΥΝ.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της κεντρικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλ. Τσίπρας, ενώ εδώ και καιρό θεωρούνταν σίγουρο ότι στο κρίσιμο τηλεοπτικό ντιμπέιτ θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο...

...πρόεδρος του ΣΥΝ και όχι ο Αλ. Αλαβάνος.
Με διπλωματικό τρόπο απάντησε χθες σε σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης, λέγοντας ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δύο πολύ ικανούς και αποτελεσματικούς αρχηγούς, οι οποίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ».

Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ήταν συγκεχυμένες καθώς πριν ληφθεί η απόφαση για τον κ. Αλαβάνο ουδείς μπορούσε ν απαντήσει με βεβαιότητα γιατί τέθηκε αίφνης τέτοιο ερώτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία του Αλέκου Αλαβάνου το τελευταίο διάστημα και στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΝ έλεγαν ότι «δεν έπρεπε στο παρά πέντε των ευρωεκλογών να προκληθούν ερωτηματικά στην κοινή γνώμη και ότι όλοι μαζί θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη της 7ης Ιουνίου».

Δημοσκοπήσεις
Ωστόσο ταυτόχρονα δεν ήταν λίγα τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία υποστήριζαν ότι από τα ευρήματα σχεδόν όλων των δημοσκοπήσεων είχε διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ηλικίες άνω των 45 ετών και ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένο να εμφανιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Αλαβάνος

Σημειώνεται ότι σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά στις μικρές ηλικίες -διψήφια νούμερα- ενώ σε ηλικίες άνω των 45 ετών τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 5%.
Aπό το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου