Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στον Κορυδαλλό!


Στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Γλυνός. Ο Γλυνός κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, λόγω του ελλείμματος-μαμούθ που αγγίζει τα 700.000 ευρώ στη Διαχείριση Οικονομικού του Σώματος και αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Ιούνιο από έλεγχο που διενήργησε η Οικονομική Επιθεώρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ενα χρόνο μετά την αποκάλυψη της «μαύρης τρύπας» που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. -μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκε ότι επί δεκατρία ολόκληρα χρόνια (!), δηλαδή από το 1995 έως και το 2008, δεν είχε πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος και...

κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν με τα χρήματα του παγίου-, ο κ. Γλυνός απολογήθηκε σε ειδικό ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης επισημαίνοντας ότι είναι το εξιλαστήριο θύμα της σκοτεινής υπόθεσης. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του, οι οποίοι αναπτύχθηκαν εκτενώς και μέσω του πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε, δεν έπεισαν τον ειδικό ανακριτή, ο οποίος -με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα- διέταξε την προφυλάκισή του.

Αμέσως μετά την είδηση της προφυλάκισης ο εκ των συνηγόρων του κ. Γλυνού, Θανάσης Τάρτης (ορίστηκε πληρεξούσιος μετά την προφυλάκιση) μιλώντας στην «Espresso» ισχυρίσθηκε ότι ο εντολέας του είναι αθώος, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. «Θεωρούμε υπερβολική την απόφαση για την προφυλάκιση του εντολέα μας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αθωότητά του θα λάμψει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Θα ασκήσουμε προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης και ελπίζουμε η απόφαση επί της προσφυγής να είναι θετική για τον κ. Γλυνό» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοφανής υπόθεση έσκασε σαν βόμβα προκαλώντας πολλές αναταράξεις στα τέλη Ιουνίου του 2008. Το έλλειμμα αποκαλύφθηκε όταν η νέα φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., «πονηρεμένη» από τις αντιδράσεις του κατηγορουμένου για τη μετάθεσή του μετά την προαγωγή του σε αστυνομικό διευθυντή στη Διεύθυνση Τεχνικών Μέσων, αποφάσισε να διενεργηθεί έλεγχος στη διαχείριση, ενώ ακολούθως στις έρευνες μπήκαν και οι «Αδιάφθοροι». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Γλυνός υπηρετούσε στη διαχείριση από το 1993 και έγινε προϊστάμενός της τέσσερα χρόνια αργότερα.
Από την Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου