Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

2012: Το τέλος του κόσμου


Την ώρα που οι, ανά την υφήλιο, λάτρεις της συνωμοσιολογίας τοποθετούν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ένα trailer που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες θέτει το ερώτημα: ''Πώς θα μπορούσαν οι κυβερνήσεις του πλανήτη να προετοιμάσουν 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους για το τέλος του κόσμου;''

Τα ψέματα τελείωσαν. Τρία χρόνια μας έμειναν! Κι ενώ κάποιοι ήδη προετοιμάζονται για τη συντέλεια του κόσμου...

...ο σκηνοθέτης του ''Μετά την Επόμενη η Μέρα'', Ρόλαντ Έμεριχ, και το Χόλλυγουντ το σκέφτηκαν πιο ψύχραιμα το πράγμα... Γιατί, σου λέει, ακόμα και αν ''τελειώσει το παραμύθι'' το 2012, μέχρι τότε μπορούμε να περάσουμε καλά και να βγάλουμε και λεφτά! Και στην περίπτωση, που η ''προφητεία'' αποδειχτεί... ράδιο αρβύλα (λέμε τώρα...), τότε μας μένει το χρήμα.

Η νέα καταστροφολογική υπερπαραγωγή του Χόλλυγουντ έχει τίτλο ''2012'' και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στις αίθουσες. Η ταινία εστιάζει σε μία ομάδα επιζώντων μετά από έναν κατακλυσμό, που εξαφανίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό από προσώπου γης το 2012.

Το σενάριο μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τις ''φήμες'', που θέλουν τους Μάγια να έχουν προβλέψει μία τεράστια οικολογική καταστροφή μέσα στον χειμώνα του 2012. Οι συνομωσιολόγοι ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ο ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό. Αυτό θα προκαλέσει ακραία φυσικά φαινόμενα, που θα οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου.

Ο Τζον Κιούζακ, η Αμάντα Πιτ, ο Ντάνι Γκλόβερ, η Θάντι Νιούτον και ο Γούντι Χάρλεσον πρωταγωνιστούν με το teaser, που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες, να μας προετοιμάζει για μία μεγάλη... ψηφιακή υπερπαραγωγή.

Στην Ελλάδα η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου του 2009.

1 σχόλιο: