Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

σε υποχώρηση ο όμιλος της εφημερίδας Metro


Η Μetro International, ο πρώτος εκδοτικός όμιλος δωρεάν εφημερίδων, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για πιθανή πώληση, μερική ή ολική, των εφημερίδων της σε Ιταλία και Πορτογαλία.

Το 2008, η Μetro Ιταλίας, η δεύτερη μεγαλύτερη σε πωλήσεις έκδοση του ομίλου ύστερα από τη γαλλική με 1,93 εκατομμύρια φύλλα ημερησίως, και η Μetro Πορτογαλίας (510.000 φύλλα ημερησίως) κατέγραψαν ζημίες ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2009, ο κύκλος εργασιών της Metro στην Ιταλία υποχώρησε κατά 28%, ενώ...

...στην Πορτογαλία κατά 48%.

Εάν η πώληση των δύο αυτών εφημερίδων ολοκληρωθεί, οι μόνες εκδόσεις Metro που θα κυκλοφορούν πλέον στη νότια Ευρώπη, θα είναι αυτές της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Ο σουηδικός εκδοτικός όμιλος, που πέρασε στο κόκκινο το 2008 και το πρώτο τρίμηνο του 2009, πλήττεται από την κατακόρυφη πτώση των διαφημιστικών δαπανών, εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η ισπανική Metro έκλεισε ήδη τον Ιανουάριο του 2009, ενώ στα μέσα Μαΐου ο όμιλος ανακοίνωσε την πώληση της αμερικανικής Metro.

Η Metro International συγκεντρώνει συνολικά 17,2 εκατομμύρια αναγνωστών ημερησίως, με βασικότερες αγορές αυτή της Γαλλίας (2,48 εκατομμύρια αναγνώστες), της Ιταλίας (1,93 εκατομμύρια αναγνώστες), της Ολλανδίας (1,87 εκατομμύρια αναγνώστες) και της Σουηδίας (1,62 εκατ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου