Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η λαθρομετανάστευση τινάζει στον αέρα το αγγλικό κατεστημένο


Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν οδεύει προς εκλογική "καταστροφή", την κατακρήμνισή του στην τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με την έρευνα του Populus για την εφημερίδα The Times οι Εργατικοί υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, μετά από τις αποκαλύψεις των τριών τελευταίων εβδομάδων για τα παράλογα έξοδα των βουλευτών. Το Εργατικό κόμμα υπέστη νέα μείωση του ποσοστού του κατά εννέα μονάδες, συγκεντρώνοντας μόλις 16%, οι Συντηρητικοί υπέστησαν μείωση του ποσοστού τους κατά τέσσερις μονάδες, στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν οκτώ μονάδες, πέφτοντας στο 12%. Μεγαλύτερος ωφελημένος της οργής των ψηφοφόρων για τα μεγάλα βρετανικά κόμματα μοιάζει να είναι το...


...Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Independence Party, UKIP), το οποίο προτείνει η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτές. Το ποσοστό του υπερτριπλασιάστηκε, φθάνοντας από το έξι το 19%, από την έναρξη των αποκαλύψεων, και το ποσοστό αυτό, εάν επαληθευτεί, αρκεί για να το φέρει στην δεύτερη θέση. Με τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία να αναμένονται μέσα στους επόμενους 12 μήνες --έως τον Ιούνιο του 2010--, εάν σημειωθεί μια τέτοια ήττα των Εργατικών στις ευρωεκλογές είναι βέβαιο ότι θα ανακινηθεί το θέμα της ηγεσίας του Μπράουν, ο οποίος πασχίζει να βγάλει τη Βρετανία από την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα επανέλθει στο προσκήνιο το αίτημα της αντιπολίτευσης να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Συνολικά το 62% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Μπράουν επλήγη περισσότερο από το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών, το οποίο οδήγησε άλλο έναν βουλευτή --τον πρώην υπουργό Γεωργίας Έλιοτ Μόρλεϋ-- να δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά έδρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δείγμα 1.001 ενήλικες από την 27η έως την 28η Μαΐου. Ο Μπράουν υιοθετεί σκληρή στάση όσον αφορά το σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα. "Η δημοκρατία μας επλήγη από τα σκάνδαλα των τελευταίων εβδομάδων" --το χορό των αποκαλύψεων για τα οποία άρχισε η εφημερίδα Daily Telegraph--, είπε. "Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποκαθάρω την πολιτική (ζωή)". Ωστόσο ο Μπράουν μοιάζει να οδεύει προς βέβαιη ήττα στις βουλευτικές εκλογές--όποτε και αν γίνουν. Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματά τους δίνουν το προβάδισμα, με 41%, στους Τόρις, με τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν μόλις 21%.

σχόλιο zorro: αυτό το κόμμα έχει ως κεντρικό σύνθημα την παύση της λαθρομετανάστευσης στη χώρα, την απέλαση των παρανόμων μεταναστών και την εθνική ανεξαρτησία της Αγγλίας από τα "δαπανηρά δεσμά" της ΕΕ. Εδώ οι σάπιοι κομματάρχες ανέχονται την κατάσταση και οι τηλεοράσεις αβαντάρουν τις εθνοπροδοτικές θέσεις Εφιαλτών σαν τον Τρεμόπουλο.

Από την Αξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου