Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ερχονται οι αμερικανοί πεζοναύτες να διδαχθούν από Έλληνες καταδρομείς


Από 31 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας (νομοί Λάρισας-Μαγνησίας), επιχειρησιακή συνεκπαίδευση Τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με Μονάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (22nd Marines Expeditionary Unit - MEU).

Από πλευράς Ελληνικών ΕΔ θα συμμετάσχουν τμήματα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Ελικόπτερα της Iης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, Μονάδες Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Σκοπός της ελληνοαμερικανικής αυτής συνεκπαίδευσης είναι...

... η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας στους τομείς διοίκησης και ελέγχου και η αλληλοενημέρωση σε διαδικασίες και τεχνικές μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, σε Επιχειρησιακό και Τακτικό Επίπεδο.
(αν δεν ήταν ευγενική η διατύπωση θα έλεγε η είδηση ότι οι γιάνκηδες έρχονται να μάθουν λίγο την Τέχνη του πολέμου για να μην τους κατεβάζουν σαν κοτσύφια οι Ιρακινοί αντάρτες και οι Αφγανοί)

Τα κυριότερα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, εκκένωση απωλειών και προσωπικού, εγγύς αεροπορική υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου