Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για μια 23χρονη Ελληνίδα που επέστρεψε στις 28 Μαΐου από τη Νέα Υόρκη και η οποία εμφάνισε υψηλό πυρετό και βήχα.

Της διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η ίδια επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (στις 16:00), όπου της συνεστήθη η εξέτασή της από το Νοσοκομείο Αναφοράς. Μετά την κλινική εξέταση ελήφθη δείγμα, της χορηγήθηκε αγωγή και της συνεστήθη να...


...παραμείνει στην οικία της ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο περαιτέρω αντιμετώπισης, η ασθενής θα νοσηλευτεί στο «Σωτηρία» και θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση.

Παράλληλα συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο κρουσμάτων από το Εδιμβούργο, είναι καλά στην υγεία τους και θα εξέλθουν από το νοσοκομείο σύντομα.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο.

* Δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, η περίπτωση αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή», καθώς η αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, που προσήλθε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στις ΗΠΑ από οικογένεια, τα παιδιά της οποίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι το Σάββατο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου