Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Οι δημιουργοί της ταινίας Slumdog Millionaire αγόρασαν διαμέρισμα για τον φτωχό, μικρό πρωταγωνιστή τους Ισμαήλ


Μετά τα πυρά που δέχθηκαν, ότι δεν κάνουν αρκετά για τους μικρούς ινδούς πρωταγωνιστές της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας τους "Slumdog Millionaire", οι οποίοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, οι δημιουργοί της κινηματογραφικής επιτυχίας ανακοίνωσαν σήμερα από την Ινδία ότι αγόρασαν ένα διαμέρισμα για τον έναν από αυτούς.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντάνι Μπόιλ και ο παραγωγός της Κρίστιαν Κόλσον επισκέφτηκαν τη Μουμπάι μετά το γύρο του κόσμου που έκαναν οι φωτογραφίες του μικρού Αζχαρουντίν Ισμαήλ και της επίσης μικρής συμπρωταγωνίστριάς του Ρουμπίνα Άλι από τα ερείπια των σπιτιών τους στη Μουμπάι. Αυτά κατεδαφίστηκαν πρόσφατα ως παράνομα από τις ινδικές αρχές.
Με ένα πλατύ χαμόγελο και αγκαλιάζοντας τα παιδιά, ο Μπόιλ ανακοίνωσε την αγορά ενός...

...σπιτιού για τον 9χρονο Ισμαήλ, ο οποίος ενσάρκωνε σε μικρή ηλικία τον ήρωα της ταινίας Σαλίμ και πρόσθεσε ότι σύντομα θα αγοράσουν ένα σπίτι και για την Άλι, η οποία υποδυόταν την ηρωΐδα της ταινίας Λατίκα επίσης σε μικρή ηλικία.

"Αναπόφευκτα προκλήθηκε ένταση και πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης", πρόσθεσε ο Μπόιλ, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν έκανε πολλά για τους φτωχούς μικρούς πρωταγωνιστές της ταινίας του παρά την τεράστια επιτυχία της.

"Τους δόθηκε πρόσβαση σε έναν κόσμο, έναν καταπληκτικό και γεμάτο αίγλη κόσμο, και λογικά θέλουν οι ζωές τους να αλλάξουν εντελώς", σημείωσε.

"Η στέγη είναι λόγος ανησυχίας. Είναι μία από τις αιτίες που δημιουργήσαμε το ταμείο", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ταμείο "Jai Ho"--πήρε το όνομά του από το σάουντρακ της ταινίας--το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Κόλσον για να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση και τα βασικά έξοδα διαβίωσης του Ισμαήλ και της Άλι μέχρι να κλείσουν τα 18.

"Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία επανεγκατάστασης των οικογενειών τους και ένας από τους λόγους που ιδρύσαμε το ταμείο είναι για να αντιμετωπίζουμε επείγουσες ανάγκες όπως αυτή", δήλωσε παράλληλα ο Κόλσον.

Οι Μπόιλ και Κόλσον είχαν εξάλλου δωρίσει τον περασμένο μήνα 500.000 στερλίνες σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την υποστήριξη προγράμματος για τα παιδιά που ζουν σε παραγκούπολη στην κεντρική Μουμπάι, στην οποία γυρίστηκαν πολλές σκηνές από την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου