Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Οι Έλληνες Εβραίοι τίμησαν τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κύριε πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και εγώ προσωπικά με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, εκλεκτού αγωνιστή της Δημοκρατίας, διακεκριμένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και αποφασισμένου μαχητή κάθε ρατσιστικής νοοτροπίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Μιχάλης ήταν...

...πραγματικός και ειλικρινής φίλος της Κοινότητάς μας, κατανοώντας πάντοτε τα προβλήματά μιας θρησκευτικής μειονότητας, τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μας και κυρίως αυτής της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ήπιος, έξυπνος, οξυδερκής γνώριζε και ανέλυε πράγματα σε βάθος και όχι στην επιφάνεια με στόχο τις πρόσκαιρες εντυπώσεις. Η απώλεια του Μιχάλη Παπαγιαννάκη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην καρδιά μας.

Κύριε πρόεδρε σας παρακαλώ εκ μέρους όλων των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και εμού προσωπικά να διαβιβάσετε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλληπητήριά μας στην οικογένεια του Μιχάλη με την παράκληση στον Πανάγαθο Θεό να παρηγορήσει τους δικούς του γιατί άνθρωποι και πολιτικοί σαν τον Μιχάλη δεν υπάρχουν πολλοί.

Την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών θα εκπροσωπήσει στην κηδεία του αξέχαστου Μιχάλη ο Γεν. Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Αλμπέρτος Ρεϊτάν.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον φίλο Μιχάλη.
Με τιμή το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Βενιαμίν Αλμπάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου