Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ελλάδα: Η ορεινή Θράκη προ των πυλών ενός νέου Κοσόβου ελέω Μπακογιάννη!

Ετοιμάζουν ιδιωτική πολυκλινική
οι πράκτορες της Άγκυρας


Η πληροφορία, αν και δεν έχει διασταυρωθεί, θεωρείται άκρως αξιόπιστη και δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την μηδενική δράση των αρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών της χώρας μας.
Οι καταγγελίες για συνεχή και ολοένα αυξανόμενη ροή Τούρκων επισκεπτών, ιδιαίτερα στην κωμόπολη του Εχίνου, με επισκέπτες πλέον των συνηθισμένων και γνωστών πρακτόρων του Προξενείου Κομοτηνής, ενέχουν μεγάλο ποσοστό ανησυχίας για...

τις εξελίξεις που πιθανότατα αναμένονται να εκδηλωθούν και να αναστατώσουν την ειρηνική διαβίωση των Ελλήνων πολιτών της Θράκης.
Εκδήλωση παράξενης εριστικότητας
Αξιοσημείωτη είναι η εριστικότητα που επιδεικνύεται προς υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου, ιδιαίτερα από τους κατοίκους του Εχίνου και των όμορων Πομακικών χωριών. Η εριστικότητα αυτή, εξαπλώνεται ποσοτικά, ποιοτικά αλλά και… γεωγραφικά, παρατηρώντας σε σχέση με το παρελθόν την στάση των Πομάκων που γειτνιάζουν στον Εχίνο (ο Εχίνος θεωρείται κέντρο δύναμης του Τουρκικού Προξενείου στην ορεινή Ξάνθη και είναι ένα χωριό στο οποίο έχουν σημειωθεί και κρούσματα βίας). Η γεωγραφική εξάπλωση του «φαινομένου» λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στην απόλυτη αδιαφορία παρακολούθησης, από τις αρμόδιες Ελληνικές υπηρεσίες, των δράσεων αλλά και των εξελίξεων στην συγκεκριμένη περιοχή.
Οργανώνονται «μουσικά δρώμενα» με επισκέπτες από την Τουρκία
Οι «δράσεις» που αναπτύσσονται, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα (πέρα από παραδοσιακές γιορτές), έχουν να κάνουν με διάφορα happenings που οργανώνονται από τους γνωστούς πράκτορες της Άγκυρας που δρουν στην ορεινή Ροδόπη (Ξάνθη και Κομοτηνή) και που σαν σκοπό έχουν την δημιουργία συγκεντρώσεων προκειμένου να λειτουργήσει η προπαγάνδα μέσα από κανόνες ελέγχου του πλήθους ή του όχλου. Τα happenings αυτά, εκ πρώτης όψεως είναι ομαδικές διασκεδάσεις με τη συνοδεία οργάνων, αλλά τα «οργανωμένα πηγαδάκια» λειτουργούν ως προάγγελοι μηνυμάτων που εκτοξεύονται (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τραγουδιών) κατά της Ελλάδας, από πληρωμένους ανθέλληνες που συνήθως προσέρχονται ως επισκέπτες.
Η προσέλευση αυτού του είδους των επισκεπτών γίνεται άλλοτε ατομικά και άλλοτε ομαδικά και οργανωμένα (με λεωφορεία από την Τουρκία) και έχει παρατηρηθεί πως ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνει, σε μία καταφανέστατη προσπάθεια να «μπολιάσουν» το δυνατόν συντομότερα τα ιδεώδη της «Μητέρας Τουρκίας» στους Πομάκους της περιοχής. Η βιασύνη αυτή έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα (τα τελευταία 2 χρόνια) και είναι ιδιαίτερα εμφανής σε όσους παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Η συμμετοχή Τούρκων, που μεταφέρθηκαν μαζικά με λεωφορεία από την Τουρκία, σε Χάτιμ (θρησκευτική γιορτή) ή και στο πρόσφατο Εντερλές (υποδοχή της Άνοιξης αλλά και γιορτή προς τιμή του Αγίου Γεωργίου) ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε πλείστες όσες απορίες για την μηδενική παρουσία των Ελληνικών αρχών, έστω και με την πρόφαση συνεορτασμού αντιπροσώπων της Ελληνικής πολιτείας ή και με την λογική δικαιολογία ελέγχου της κυκλοφορίας λόγω του αυξημένου αριθμού αυτοκινήτων που διακινούνται πλέον στα ορεινά.
Ψάχνουν χώρο για δημιουργία - εγκατάσταση Τουρκικής πολυκλινικής
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες για δημιουργία ιδιωτικής κλινικής Τουρκικών συμφερόντων (με τα χρήματα φυσικά του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής) πληθαίνουν και μεταφέρονται με απόλυτη βεβαιότητα! Η τελευταία μάλιστα αναφορά γύρω από το θέμα δημιουργίας της ιδιωτικής κλινικής, αφορούσε την έρευνα που πραγματοποιείται για την ανεύρεση χώρου (οικοπέδου) που θα μπορεί να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις μίας ιατρικής κλινικής (πολυκλινικής αναφέρουν όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα). Η πρόσφατη μάλιστα επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, Τούρκων ιατρών στην περιοχή του Εχίνου, πιθανολογείται πως έγινε ως μία πρώτη ανίχνευση των άμεσων αναγκών περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής Εχίνου. Να σημειωθεί πως κατά την ανεπίσημη επίσκεψη (off the record), της Τουρκικής ιατρικής ομάδας, δεν έγινε καμία αναφορά στους αρμόδιους καθ’ ύλην Έλληνες γιατρούς που βρίσκονται στο Ιατρικό Κέντρο του Εχίνου. Η ομάδα των Τούρκων γιατρών δεν ζήτησε καμία ενημέρωση και αρκέστηκε να περιφέρεται, συνοδευόμενη από ακραίους ανθέλληνες, στα χωριά της περιοχής.
«Πακέτα» οικονομικών προσφορών από την Τουρκία
Εκμεταλλευόμενη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των Πομάκων κατοίκων της ορεινής Ροδόπης, τους οποίους η Άγκυρα προσπαθεί να προσεγγίσει και να εγκλωβίσει συναισθηματικά, δεν διστάζει να προσφέρει διάφορα «πακέτα» αρωγής για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της υφιστάμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και προγενέστερων δυσκολιών που δημιουργήθηκαν από την μονοκαλλιέργεια του καπνού ή την ελαχιστοποίηση της οικοδομικής δραστηριότητας, που αποτελούν και τις κύριες (και μοναδικές) οικονομικές πηγές τους.
Στο οικονομικό αυτό αδιέξοδο ως «αδέλφια» και ως «σωτήρες» εμφανίζονται, σε όποιον έχει ανάγκη, οι καλά πληροφορημένοι πράκτορες που αλωνίζουν την ορεινή Ροδόπη και προσφέρουν μικρά ή μεγάλα ποσά προκειμένου να «αγκαλιάσουν» τους Πομάκους που βρίσκονται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο. Η απουσία της Ελληνικής πολιτείας είναι εμφανέστατη από τη στιγμή που στάθηκε και η κύρια αιτία της «κρίσης» που βιώνουν οι Έλληνες Πομάκοι, αλλά και στη συνέχεια μέσα από την απουσία ειδικών μέτρων ανακούφισης της Πομακικής οικογένειας. Σε πολλές περιπτώσεις οι πράκτορες της Άγκυρας καταβάλλουν «επιδόματα επίσκεψης» σε οικογένειες τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν για να μπορούν να επισκέπτονται τις οικογένειές τους, αλλά ταυτόχρονα και «επιδόματα σπουδών» είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία!!!
Η μπάρα που «έστησε» η Άγκυρα
Δυστυχώς, η «μπάρα» που πριν από πολλά χρόνια έστησε (και ευτυχώς τελικά την κατήργησε) η Ελληνική πολιτεία και δημιούργησε ένα «γκέτο» ή αλλιώς μία ανοιχτή φυλακή, σήμερα έχει πέσει ξανά και την έχει τοποθετήσει αυτή τη φορά η Άγκυρα… Η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης και διακίνησης στα ορεινά της Θράκης (όγκος Ροδόπης) θεωρητικά είναι γεγονός, στην πράξη όμως, δυστυχώς, τα γεγονότα διαψεύδουν και δημιουργούν μία επικινδυνότητα σε όσους φυσιολάτρες επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή. Από απλούς πολίτες πληροφορούμαστε για την όχι και τόσο ευγενική ή φιλόξενη αντιμετώπιση που τυγχάνουν, όταν ζητούν πληροφορίες για να εκδράμουν στην περιοχή, ιδιαίτερα, του Εχίνου. Οι κοφτές λέξεις και οι άγριες ματιές, είναι η αντιμετώπιση των κατοίκων του χωριού, που κατά το παρελθόν προχώρησαν και σε βιαιότητες (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου που γύριζε τηλεοπτικές σκηνές…
Η μπάρα αυτή τη φορά έχει τοποθετηθεί από την Άγκυρα και προσπαθεί να εγκλωβίσει και να κρατήσει έξω από την Ελληνική κοινωνία, όλους τους Πομάκους κατοίκους της ορεινής Ροδόπης (Ξάνθη και Κομοτηνή), εγκλωβίζοντάς τους στερώντας τους έτσι από βασικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό το νέο τείχος της ντροπής που έχει σηκώσει το Τουρκικό Προξενείο, συνεπικουρούμενο από την αδιαφορία των αρμοδίων του Ελληνικού κράτους, μετατρέπει σε ανοιχτή φυλακή και αποπειράται να φυλακίσει, να βασανίσει και να σκοτώσει το φρόνημα της μεγάλης πλειοψηφίας των Πομάκων που δηλώνουν Έλληνες. Σε αυτό το τείχος, η Άγκυρα ευελπιστεί να δημιουργήσει νέους γενίτσαρους και πολέμιους του Ελληνισμού για να εκπληρώσουν τα σκοτεινά σχέδιά της.
Η Μπακογιάννη παραδίδει τους Πομάκους στην Άγκυρα
Δυστυχώς, μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η (επιεικώς) απερίσκεπτη αντιμετώπιση της θρησκευτικότητας των Πομάκων (ιδιαίτερα πιστοί μουσουλμάνοι) από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αποφάσισε (ελέω αδυναμίας κατανόησης της πραγματικότητας ή λόγω ανικανότητας) την πλήρωση κενών μονίμων υπαλληλικών θέσεων της Μουφτείας (ισότιμη με την Μητρόπολη) Ξάνθης αλλά και της Ροδόπης, από Έλληνες πολίτες, ορθόδοξους στο θρήσκευμα.
Στην συγκεκριμένη αναίτια πρόκληση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, απάντησαν όλοι οι Πομάκοι, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε οποιονδήποτε τέτοιο προγραμματισμό, νιώθοντας προσβεβλημένοι αλλά θέτοντας και ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής και στο οποίο ρωτούσαν εάν η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει πως δεν υπάρχουν άνεργοι νέοι μουσουλμάνοι (ιδιαίτερα Πομάκοι) και δίνει τις θέσεις σε χριστιανούς!!! Φυσικά και παρατηρώντας αντικειμενικά το συγκεκριμένο θέμα, ούτε οι χριστιανοί θα δεχόντουσαν ποτέ μουσουλμάνους μόνιμους υπαλλήλους σε κάποια Επισκοπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας!!!
Η μία αποτυχία μετά την άλλη, για την κυρία Μπακογιάννη, η οποία έχει αποσύρει - παγώσει (προσωρινά) την συγκεκριμένη απόφαση διορισμού χριστιανών ορθόδοξων υπαλλήλων στις Μουφτείες… Κάποιος εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών (και στο Εσωτερικών του καθηγητή οικονομικών κυρίου Παυλόπουλου) θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσει πως η εφαρμογή εθνικής πολιτικής είναι υποχρέωση και όχι εργασία στην οποία μπορεί κάποιος να αποτύχει. Υποχρέωση στην οποία είναι αναγκασμένοι να ανταπεξέλθουν δίνοντας το 150% των δυνατοτήτων τους, αποφεύγοντας κυρίως να δίνουν «τροφή» στην Άγκυρα, η οποία δεν αναζητά πλέον «σχισμές εισόδου» στην Θράκη, επειδή της παραδίδονται τεράστιες τρύπες από το πλήθος των εγκεφαλικά ανερμάτιστων που έχουν αναλάβει την ευθύνη διατήρησης της ειρήνης και των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή.
Κανείς Έλληνας δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την παράδοση «στο στόμα» της Άγκυρας (όπως λέμε «στο στόμα του λύκου») των Πομάκων, που νιώθουν και λένε πως είναι Έλληνες. Η παράδοση αυτής της Ελληνικής πληθυσμιακής ομάδας στα χέρια των πρακτόρων δεν είναι ελέω πολιτών, αλλά ελέω νεκρών εγκεφαλικά και ενεργούντων αντεθνικά ανθρώπων και ως εκ τούτου θεωρείται τουλάχιστον αποτυχημένη εφαρμογή εθνικής πολιτικής (αποφεύγω βαρείς χαρακτηρισμούς έως ότου τα γεγονότα, πράγμα που το απεύχομαι, να με δικαιώσουν)…
Δεν ξέρω εάν πρέπει να ευχηθώ «και εις ανώτερα» ή «καλά μυαλά». Αν και είμαι απολύτως βέβαιος πως η κυρία Μπακογιάννη θα προτιμούσε την πρώτη ευχή («και εις ανώτερα») εγώ θα της θυμίσω πως τα «καλά μυαλά» είναι η πρώτιστη ανάγκη που η ίδια πρέπει να καλύψει τάχιστα, ειδάλλως πολύ φοβούμαι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν ανώτερα… και η Θράκη αλλά και γενικότερα η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες ελέω αφροσύνης των… κατά νόμον «φρονούντων»…

Κωνσταντίνος


Από το kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου