Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η οικιακή βοηθός στη ληστεία της οικίας Μασούτη!


Ανοιξαν τις πόρτες τους, τις έβαλαν στα σπίτια τους, τις εμπιστεύθηκαν και τις έκαναν μέλη των οικογενειών τους. Μόνο που η εμπιστοσύνη και η αγάπη με τις οποίες τις περιέβαλαν μετατράπηκε σε εφιάλτη, τόσο για τον επιχειρηματία Διαμαντή Μασούτη στη Θεσσαλονίκη όσο και για έναν έμπορο στην Πάτρα. Και οι δύο συνειδητοποίησαν ότι τόσο καιρό έτρεφαν... φίδια στον κόρφο τους καθώς οι οικιακοί τους βοηθοί αποδείχθηκαν σκάρτες!
Η οικιακή βοηθός του ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη βόρεια Ελλάδα, Διαμαντή Μασούτη, ήταν ο «εγκέφαλος» της ληστείας που έγινε

στην οικία του την περασμένη Παρασκευή. «Δεξί χέρι» της ήταν ο ομοεθνής μνηστήρας της, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και άλλα δύο άτομα που βοήθησαν το ζευγάρι να αρπάξει από το χρηματοκιβώτιο του Μασούτη ρευστό και χρυσαφικά πολύ μεγάλης αξίας.
Η επιτυχία του σχεδίου βασίστηκε στο ρόλο που έπρεπε να παίξει η «πρωταγωνίστρια» ως θύμα της ιστορίας. Μπορεί επί τέσσερα χρόνια η 25χρονη Γεωργιανή να τακτοποιούσε στην εντέλεια το σπίτι του επιχειρηματία, αλλά στην ηθοποιία μάλλον δεν είχε τις ίδιες επιδόσεις. Οπως είπε (αρχικά) στην αστυνομία λίγο μετά τη ληστεία, το πρωί της Παρασκευής, αφού έφυγε η σύζυγος του επιχειρηματία, τρία άτομα κατάφεραν να την ξεγελάσουν και να ανοίξει την πόρτα του καλά προστατευμένου διαμερίσματος της οικογένειας στην Καλαμαριά. Οι άγνωστοι δράστες, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, φορώντας φόρμες εργασίας, καπέλα και γυαλιά ηλίου, προσποιήθηκαν τους συντηρητές του συστήματος παρακολούθησης. Η οικιακή βοηθός αν και είχε πάρει εντολή να είναι προσεκτική, πείστηκε από τους δράστες και τους άνοιξε την πόρτα. Τότε εκείνοι της επιτέθηκαν, τη φίμωσαν, την έδεσαν και (προκειμένου να παραπλανήσουν την αστυνομία, όπως αποδείχθηκε μετά), την κλείδωσαν στο μπάνιο, ρίχνοντάς την στην μπανιέρα. Στη συνέχεια οι δράστες άνοιξαν το ξεκλείδωτο εκείνη τη στιγμή χρηματοκιβώτιο και πήραν περίπου 25.000 ευρώ σε ρευστό και κοσμήματα η αξία των οποίων κατά τις πληροφορίες φτάνει τα 500.000 ευρώ. Τέλος, οι τρεις άντρες, αφού κατέστρεψαν το σύστημα παρακολούθησης, έφυγαν.
Για τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όμως, η υπόθεση είχε κενά... Ετσι, η οικιακή βοηθός κλήθηκε να δώσει κατάθεση για τα όσα έγιναν στο σπίτι του κ. Μασούτη, αλλά άρχισε να χάνει τα λόγια της, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αναγκαστεί να ομολογήσει ότι έδωσε στον 28χρονο αρραβωνιαστικό της περιγραφή του σπιτιού και μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες τους σκηνοθέτησαν τη ληστεία. Το ζευγάρι των Γεωργιανών συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, τα στοιχεία των οποίων δεν αποκαλύπτει η Γεωργιανή, αναζητούνται μαζί με τα κοσμήματα.
Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Διαμαντής Μασούτης πέφτει θύμα ληστείας. Το Δεκέμβριο του 2005 άγνωστοι είχαν εισβάλει και πάλι στο σπίτι του σε άλλο σημείο της Καλαμαριάς και κρατώντας όμηρο τον ίδιο και τη σύζυγό του πήραν 300.000 ευρώ, χρήματα που είχε πάει στο σπίτι ο οικονομικός διευθυντής των επιχειρήσεων Μασούτη.
Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου