Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ξεκατίνιασμα Καϊλή - Καφαντάρη εν πτήσει!



Τα πρακτικά του 18ου Τακτικού Συνεδρίου του ΚΚΕ διάβαζε η βουλευτής του κόμματος και ηθοποιός κυρία Λίλα Καφαντάρη, καθισμένη αναπαυτικά στην business class, του Αirbus της Lufthansa, που τη μετέφερε από το Μόναχο στη Στοκχόλμη. Δίπλα της καθόταν η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Εύα Καϊλή, φορώντας φόρμα και αθλητικά παπούτσια, και παραδίπλα τους ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνης Γεωργιάδης , και οι τρεις μέλη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό που πήγαιναν στη Σουηδία να εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις της Ομογένειας. Και ποιος θα το περίμενε, εξαιτίας των πρακτικών που διάβαζε η κυρία Καλαφάτη, να ξεσπάσει στα 35.000 πόδια μια ιδεολογικοπολιτική διαμάχη ανάμεσα στις δύο κυρίες, τόσο φασαριόζικη ώστε να αναγκάσει δύο- τρεις γερμανούς επιβάτες της πρώτη θέσεως να μετακινηθούν στα πίσω καθίσματα και τους έλληνες διπλωμάτες στη Στοκχόλμη να ρωτούν εναγωνίως, μόλις προσγειώθηκαν οι βουλευτές, τι ακριβώς συνέβη μέσα στο αεροσκάφος.

Ολα άρχισαν όταν η κυρία Καϊλή...

...έδειξε ενδιαφέρον για τα πρακτικά του Τακτικού Συνεδρίου του ΚΚΕ (που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο) και κυρίως αν απαντούν στα σύγχρονα, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα της κοινωνίας. Η κυρία Καφαντάρη, φορώντας ένα άνετο ριχτό φόρεμα σε στυλ 60s, άρχισε να εξηγεί τις θέσεις του ΚΚΕ στη βουλευτή του ΠαΣοΚ. Ξαφνικά η κυρία Καϊλή τη διέκοψε και της είπε: «Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε αυτά τα πράγματα; Οπου εφαρμόστηκαν, απέτυχαν...» . Τι ήθελε να το πει; Η κυρία Καφαντάρη έδειξε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, κυρίως όταν κάποιος θίγει το κόμμα το οποίο την ανέδειξε βουλευτή, και ενθυμούμενη ίσως και τη γνωστή διαρκή διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΠαΣοΚ, της απάντησε: «Εμείς, όπως ο καπιταλισμός χρειάστηκε 500 χρόνια να κερδίσει τον Μεσαίωνα, έτσι και ο κομμουνισμός μπορεί να περιμένει και 500 και 1.000 χρόνια για να νικήσει τον καπιταλισμό. Θα επικρατήσει
τελικά και αυτό είναι το σημαντικό».

Ούτε που έδωσαν προσοχή οι δύο κυρίες της Βουλής στην αεροσυνοδό που τοποθέτησε στο τραπεζάκι ένα ζουμερό φιλέτο για τη μία και ψάρι για την άλλη, πατάτες, σαλάτα και γλυκό· και η κυρία Καϊλή ρώτησε ξαφνικά: «Αφού τα πιστεύεις όλα αυτά, γιατί η κυρία Παπαρήγα έστειλε την κόρη της σε ιδιωτικό σχολείο;

Εσείς ασχολείστε με τα εγγόνια και με το παρελθόν. Εγώ με το μέλλον».

Μετά το απότομο χαστούκι της βουλευτού του ΠαΣοΚ, η κυρία Καφαντάρη, πίνοντας μια γουλιά νερό ανέβασε την ένταση της φωνής της: «Τι σχέση έχει με το θέμα που συζητάμετο παιδί της συντρόφου Γραμματέα; Δεν είχε τότε πού να το αφήσει» είπε, δίνοντας μιαν αποστομωτική απάντηση, και εν συνεχεία αντέτεινε προς την κυρία Καϊλή: «Είναι ντροπή, εσύ νέα κοπέλα, να πιστεύεις αυτές τις συκοφαντίες».

Η κυρία Καϊλή δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω: «Δεν ξέρω αν είναι ντροπή ή όχι. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να κατεβάζεις κόσμο στις διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικά σχολεία». Η συζήτηση ζωήρεψε, αναμείχθηκαν σε αυτήν και από τις δύο κυρίες ο Μαρξ, ο Στάλιν, ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός, οι εργατικές σχέσεις, η εργατιά και πολλά άλλα. Οι υπόλοιποι επιβάτες έδειξαν να ενοχλούνται, οπότε επενέβη ο κ. Α. Γεωργιάδης, ως ειρηνοποιός, ζητώντας με... ιδεολογικά επιχειρήματα από τις δύο κυρίες να σταματήσουν τη συζήτηση «γιατί άδειασαν από τη φασαρία τα διπλανά καθίσματα» . Οταν έφθασαν στη Στοκχόλμη ένας διπλωματικός υπάλληλος ρώτησε τι ακριβώς συνέβη στο αεροπλάνο. Πού το ήξερε; Απλούστατα, στην τουριστική θέση υπήρχαν και ορισμένοι Ελληνες που άκουγαν και αυτοί με έκπληξη ή ενδιαφέρον τη διαμάχη των δύο βουλευτών. Το περιστατικό αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί που ακόμη θυμούνται τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και εξακολουθούν να εμπλέκονται σε αυτές είναι εκείνοι που τις καταλαβαίνουν λιγότερο.
Πηγή: το ΒΗΜΑ
σχόλιο zorro: Εχει δίκιο η Καϊλή. Καλή η δημόσια παιδεία για την κυρία Παπαρήγα, ακρεί να μην τη λουστεί το παιδάκι της. Ψόγος για τον Μπουμπούκο που τις χώρισε. Αστις ρε μεγάλε να γελάσουμε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου