Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Δεν έμαθαν τίποτα από τον ελληνικό "πολιτισμό" οι Άγγλοι


Αποκαλύψεις για χρηματικά ποσά που έχουν καταγραφεί ως βουλευτικά έξοδα για την αγορά σκυλοτροφής ή την αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού βαρύνουν από σήμερα και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης του ηγέτη των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον, έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας ανάλογων αποκαλύψεων κατά κυβερνητικών αξιωματούχων της Βρετανίας.
Επειτα από την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας ότι μέλη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος του Γκόρντον Μπράουν διεκδίκησαν ποσά ύψους χιλιάδων στερλινών για επισκευές ή πληρωμή συνεργείων καθαριότητας, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν σήμερα στους Συντηρητικούς.
Η Daily Telegraph δημοσιεύει σήμερα στοιχεία...

...σύμφωνα με τα οποία η εκπρόσωπος για την Ουαλία του Συντηρητικού Κόμματος Τσέριλ Γκίλαν περιέλαβε στα βουλευτικά της έξοδά το ποσόν των 4,47 στερλινών για αγορά σκυλοτροφής, ενώ ο σκιώδης υπουργός αρμόδιος για τα Πανεπιστήμια Ντέιβιντ Γουίλετ επιβάρυνε τους βρετανούς φορολογούμενους με 115 λίρες συν ΦΠΑ για την αντικατάσταση 25 λαμπτήρων φωτισμού στη δεύτερη κατοικία του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ίδιος χρέωσε στα έξοδά του άλλες 80 λίρες στον ίδιο λογαριασμό για την αντικατάσταση των λαμπτήρων στο μπάνιο.
Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο ηγέτης των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ήλθε η στιγμή για όλους τους πολιτικούς "να σηκώσουν ψηλά τα χέρια και να παραδεχθούν ότι το σύστημα των εξόδων πρέπει να αλλάξει". "Ηταν μια ακόμη κακή ημέρα για το κοινοβούλιο και για το Συντηρητικό Κόμμα...Λυπούμαστε που συνέβη και πρέπει να αλλάξει...Οφείλουμε να παραδεχθούμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και πόσο εξοργισμένοι είναι οι άνθρωποι", σχολίασε ο Κάμερον, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Αλλα μέλη των Τόρις που περιέλαβαν αμφισβητούμενα ποσά στα έξοδά τους είναι ο Αλαν Ντάνκαν, ο σκιώδης πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο οποίος επιβλέπει την πολιτική των βουλευτικών εξόδων, και ο οποίος δέχθηκε παρατήρηση για τους λογαριασμούς εξόδων κηπουρού που διεκδίκησε σε διάστημα δύο ετών ύψους 7.000 στερλινών.

Ο Μάικλ Γκόουβ, σκιώδης υπουργός Παιδείας, δαπάνησε σε διάστημα πέντε μηνών περισσότερες από 7.000 λίρες για την επίπλωση της δεύτερης κατοικίας του στο Λονδίνο το 2006, πριν μεταφέρει τον χαρακτηρισμό της "δεύτερης κατοικίας" σε άλλο σπίτι που μετά αγόρασε στο Σάρεϊ. Στη συνέχεια, περιέλαβε στα βουλευτικά του έξοδα το ποσόν των 13.000 λιρών που πλήρωσε σε φόρους για το σπίτι αυτό.
Ο Αντριου Λάνσλεϊ, ο σκιώδης υπουργός Υγείας, δαπάνησε χιλιάδες λίρες για την ανακαίνιση εξοχικής κατοικίας για να την πουλήσει στη συνέχεια και να χρεώσει τα ποσά στα βουλευτικά του έξοδα μεταφέροντάς τα εικονικά σε διαμέρισμα στο Λονδίνο.
Ο Φράνσις Μοντ, ο σκιώδης υπουργός συντονισμού αγόρασε διαμέρισμα στο Λονδίνο , σε απόσταση λίγων λεπτών από το ήδη υπάρχον, το οποίο πούλησε και χρέωσε στους βρετανούς φορολογούμενους ποσόν 35.000 λιρών για πληρωμές τόκων δανείου.
Ο Κρις Γκρέιλινγκ , σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, αγόρασε την τέταρτη κατά σειρά κατοικία του στην περιοχή του Λονδίνου με δάνεια που επιβάρυναν τους φορολογούμενους και στη συνέχεια διεκδίκησε ποσά για την ανακαίνισή του για μετά από έναν χρόνο μετά την πραγματοποίηση των εργασιών ώστε να λάβει το μεγαλύτερο προβλεπόμενο από το σύστημα εξόδων ποσόν.
Η Βουλή των Κοινοτήτων πρόκειται να εγκρίνει σήμερα νέο σύστημα ανεξάρτητου ελέγχου των βουλευτικών εξόδων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του BPIX που δημοσιεύθηκε χθες στη Mail on Sunday , η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος έχει μειωθεί στο 23%, η χειρότερη επίδοσή του από το 1943.
Οι Συντηρητικοί , οι οποίοι δεν είχαν ακόμη εκτεθεί με τα σκάνδαλα των εξόδων, διαθέτουν , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση προβάδισμα 22 εκατοστιαίων μονάδων επί του κυβερνώντος κόμματος. Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο 2010.
σχόλιο zorro: Εδώ τα δισεκατομμύρια από Siemens, ΜΑΝ, εξοπλιστικά καλύπτονται από νόμους περί ευθύνης υπουργών και οι ψηφοφόροι συνεχίζουν απτόητοι. Εκεί βρίσκουν μπελά για γλόμπους και σκυλοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου