Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Θάλασσα τα έκανε η ΝΔ με το "μαύρο" 2% στα ΜΜΕ - αποσύρθηκε η τροπολογία

Νίκη του "οικολόγου" τανκερά Αλαφούζου. Έξαλλοι οι εκδότες. Πρόφαση του Μπέζα ότι δεν το ψηφίζει η κυβέρνηση επειδή δεν συμφωνεί η αντιπολίτευση! Συγκεκριμένα, απέσυρε την τροπολογία με την οποία παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας. Ανακοινώνοντας την απόφαση από του βήματος της Ολομέλειας κατά την, επί των άρθρων, συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την ρύθμιση ύστερα από αίτημα του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων ΜΜΕ και με δεδομένο ότι είναι μία ρύθμιση που ισχύει από το 1955 και λαμβάνει έκτοτε συνεχείς παρατάσεις.
Μάλιστα - όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός - για πρώτη φορά «σ’ αυτό το 2%, επιβάλλεται με την συγκεκριμένη διάταξη και φόρος με συντελεστή 10%».
«Υπήρξαν ενδείξεις ότι η ρύθμιση είχε την συμφωνία...

...τουλάχιστον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο και ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει όλες τις σχετικές παρατάσεις από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα» πρόσθεσε και καταληκτικά δήλωσε: «Εφόσον όμως, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία η κυβέρνηση αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη».
«Από τους «νταβατζήδες» του γνωστού ψητοπωλείου διανύσαμε μεγάλη διαδρομή για να φτάσουμε στη σημερινή διάταξη για να δώσει στους «νταβατζήδες», το θανάσιμο όπλο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, το κουτί της πανδώρας, το σκοτεινό χρήμα. Μετά την προχθεσινή μέρα, χαίρομαι γιατί εξεγέρθησαν οι βουλευτές της ΝΔ και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλος.
«Για τί πράγμα μιλάτε; Όταν παρατείνατε εσείς το ΠΑΣΟΚ, τη ρύθμιση αυτή από το 1980, αυτό το κουτί δεν ήταν δηλητηριώδες; Τί είχε τότε μέσα; Γλυκό ή κομπόστα; Και σήμερα έχει δηλητήριο; Δεν δικαιούστε λοιπόν να μας κατηγορείτε», απάντησε στον κ. Πάγκαλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παναγιώτης Αδρακτάς.
«Καλά κάνατε και το αποσύρατε» είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Γκατζής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και σκανδαλώδη» την τροπολογία. Θετική χαρακτήρισε την απόσυρση της διάταξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Π. Λαφαζάνης, μια «σκανδαλώδη ρύθμιση που έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις», ενώ είπε πως την απέσυρε η κυβέρνηση γιατί διαφώνησαν βουλευτές της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου