Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Άνω κάτω ο Alpha


Κατάρρευση εσόδων για τον Alpha και αποπομπή του Spinner. Οι Γερμανοί στην ανακοίνωσή τους παραθέτουν και τις ηλικίες δίπλα στα ονόματα μήπως και νομίσουμε ότι φταίει ο Αμερικάνος "μάνατζερ" λόγω γεροντικής ανίας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν με τίποτα να προσαρμοστούν σε Βαλκανικό περιβάλλον με ευρωπαϊκό επίχρισμα όπως είναι η Ελλάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Πέμπτη 14 Μαϊου 2009
Αλλαγή στη Διοικητική ομάδα του Alpha Media Group
Λουξεμβούργο / Αθήνα 14.05.2009

Ο Όμιλος RTL, o κ. Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Alpha Media Group ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Christoph Mainusch (ετών 46), νυν Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του RTL Televizija στην Κροατία, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Alpha Media Group από τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο κ. Mainusch θα διαδεχθεί τον Rick Spinner (ετών 68), ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας από την απόκτηση του 66,6% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον Όμιλο RTL τον Δεκέμβριο του 2008.
Ο κ. Spinner θα συνεχίσει να εργάζεται στον Όμιλο RTL σε συμβουλευτικό ρόλο.

Ο Christoph Mainusch, μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Alpha Media Group από το Δεκέμβριο του 2008, στο οποίο θα παραμείνει και με τη νέα του ιδιότητα. Ο διάδοχος του Christoph Mainusch στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του RTL Televizija, θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Ο Gerhard Zeiler, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου RTL, δήλωσε:

«Ο Όμιλος RTL εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Rick Spinner για την ανάληψη της διοίκησης της νεοαποκτηθείσας θυγατρικής μας Alpha Media Group σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, θέτοντας ταχύτατα τα θεμέλια για ένα θετικό στρατηγικό προσανατολισμό. Ο Rick ξεκίνησε άμεσα την πλήρη ανασκόπηση των λειτουργιών της επιχείρησης και σήμανε επιτυχώς την έναρξη της διαδικασίας επανατοποθέτησης της τηλεόρασης του Alpha, σε ένα τηλεοπτικό σταθμό γενικού ενδιαφέροντος προσανατολισμένου σε νεανικά κοινά».

Ο κ. Zeiler συνέχισε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Christoph μετέτρεψε εκ βάθρων το RTL Televizija σε ηγετικό ιδιωτικό κανάλι της Κροατίας. Διαθέτει αποδεδειγμένη επιτυχία στην εισαγωγή νέων μεθόδων και διαδικασιών προγραμματισμού σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές και είναι ειδικός στο συνδυασμό υψηλής τηλεθέασης και βιώσιμων οικονομικών αποτελεσμάτων».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alpha Media Group δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Rick Spinner για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, ιδιαίτερα στον τομέα του προγραμματισμού. Ο Christoph Mainusch έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να οικοδομεί πάνω σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία οδήγησαν οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μου με τον Όμιλο RTL».

Ο Christoph Mainusch, γεννημένος στο Münster της Γερμανίας το 1962, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Televizija στην Κροατία από το 2004. Υπό την καθοδήγηση του κ. Mainusch, το RTL Televizija κατόρθωσε να εξορθολογιστεί και να καταστεί ηγέτης στο βασικό κοινό στόχος 18-49 το 2006, το δεύτερο δηλαδή χρόνο της λειτουργίας του μετά την έναρξη των μεταδόσεών του στις 30 Απριλίου του 2004. Η επιτυχία του RTL Televizija στην προσέλκυση του κοινού βασίστηκε σε ένα μείγμα διεθνών παραγωγών όπως τα Big Brother και Idols, σε αμερικάνικες σειρές και ταινίες και σε ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που αναπτύχθηκαν σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Mainusch σπούδασε Οικονομικά, πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως εξωτερικός συνεργάτης στο Bayerischer Rundfunk, το κρατικό κανάλι της Βαυαρίας. Το 1990, προσελήφθη ως Βοηθός του Διευθυντή Προγράμματος του Γερμανικού ιδιωτικού καναλιού Sat 1. Από το 1991 έως το 1992, διετέλεσε επικεφαλής Εξαγορών και Αναπληρωτής Διευθυντής Προγράμματος στο Tele 5, πριν την έλευσή του στο RTL II, ως Διευθυντής Προγράμματος (1992-1995). Έχει επίσης διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του ACS Media από το 1996 έως το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου