Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Καμπάνες του ΕΣΡ σε Παπαγιάννη και Λιακόπουλο!


Δύο έγγραφα σχετικά με τις Ευρωεκλογές έλαβε το ΕΣΡ από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών. Με το έγγραφό του, το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε προς το ΕΣΡ τη σύνθεση της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για την παρακολουθήση των εκλογών της 7ης Ιουνίου. Ζητήθηκε δε, από το ΕΣΡ να ορίσει εκπρόσωπο για τις επαφές με την επιτροπή και το Συμβούλιο όρισε τον Αλέξανδρο Οικονόμου.

Το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα 50/4-5-09, που αφορά τις Ευρωεκλογές και επίσης στο άρθρο 30 παρ. 2 του νόμου 3021/2002 για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, για την οποία παρέχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, το Συμβούλιο θα περιμένει την διακομματική επιτροπή των ευρωεκλογών, προκειμένου να προχωρήσει στην παροχή γνωμοδότησης για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο "Extra Channel" και την εκπομπή ''Αποκαλυπτικό Δελτίο" (8/1/2009) για...


...ανάρμοστη γλωσσική διατύπωση. Στην εκπομπή είχαν χαρακτηριστεί οι βουλευτές "λαμόγια".

Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε και άλλο πρόστιμο, 30.000 ευρώ, για την εκπομπή "Δυνατά και ελληνικά" (18/5/2008), λόγω πρόκλησης, σύγχυσης στο κοινό και παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ανηλίκων.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο "Sky" για προβολή πορνό μετά τα μεσάνυκτα (4/1/2009). Πρόκειται για την εκπομπή "Sex and shopping", για την οποία, το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν συνάδει με το Σύνταγμα.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο "Mega" για εσφαλμένη σήμανση στην ταινία "Ο εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ" (8/2/2009).

Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο "TV Χαλκιδική" του νομού Χαλκιδικής για παραπληροφόρηση, επί τρεις μέρες, από τα δελτία ειδήσεων του σταθμού. Μειοψήφησε η Ίρις Αυδή, που πρότεινε σύσταση.

Στον "Antenna" δόθηκε σύσταση για παράνομη μετάδοση διαφημίσεων σε αγώνα μπάσκετ. Σύσταση δόθηκε και στο "Star TV" για το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, που κρίθηκε "περιπαικτικό και ελαφρύ και μη επιστημονικό". Μειοψήφησε η Ίρις Αυδή, που πρότεινε πρόστιμο 100.000 ευρώ, η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακωστας, που πρότειναν πρόστιμο 70.000 ευρώ και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Νέστωρ Κουράκης, που πρότεινε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού "Θριάσιο TV", που ήδη έχει μετονομαστεί "Attica TV" και το κανάλι πλέον μπαίνει στην ψηφιακή μετάδοση.

Μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις των ραδιοφωνικών σταθμών "Magic Fm", "Ορφέας Fm" και "Μουσικός Αντίλαλος" -του νομού Φθιώτιδας- καθώς διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις λειτουργούν κανονικά.

Βεβαίωση νομίμου λειτουργίας πήραν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί "Music Fm" του νομού Άρτας, "Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο" του νομού Κορινθίας και "Αλέξιος Κομνηνός" του νομού Έβρου.

Εγκρίθηκε το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού "Weather TV" για χορήγηση περιεχομένου για παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών, μέσω ευρυζωνικού δικτύου ADSL TV.

Εγκρίθηκε τέλος, η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού "Polis 88,6 FM stereo" από την Ελένη Τσοτσορού στο Βασίλη Κοσμόπουλο. Πρόκειται για 22.755 μετοχές συνολικής αξίας 1.265.760 ευρώ.

3 σχόλια:

  1. ...ανάρμοστη γλωσσική διατύπωση. Στην εκπομπή είχαν χαρακτηριστεί οι βουλευτές "λαμόγια".
    zorro o Mαν. Κεφαλογιάννης, πρ. υπουργός κυβέρνησης "Νέας Δημοκρατίας"ειπε: «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου... Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της».Θα φαει πρόστιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεόδ. Πάγκαλος, πρ. υπουργός ΠΑΣΟΚ: «Aριβίστικη τσογλαναρία συγκροτεί το στελεχικό δυναμικό των κομμάτων... Oι ηγετικές φιλοδοξίες των κομματικών στελεχών κινούνται ορισμένες φορές στα όρια του εξαγριωμένου ψώνιου». Θα φαει πρόστιμο;
    δελφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή